Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Telca DVX-3812 - recenze (stolní DVD, CD, MP3, JPEG, DivX přehrávač)

Vlastnim Telca 3813, coz je 3812 bez DivX. V podstate souhlasim s autorem az na dve veci:
1. DVD-UDF me normalne precte
2. pri prehravani mpg s bitrate vyssim nez 7500 kbps (CBR) dochazi k trhani zvuku a obrazu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhled také není k dispozici a pokud se vám mezi fotky zatoulala nějaká MP3, tak začne hrát. Bohužel nikoli na pozadí (což jsem vlastně ještě nikdy neviděl), ale až dohraje, skočí další fotka.
 
Prehravanie MP3 na pozadi som videl u niektorych Thomsonov..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na titulky do konce mesice neverte ...mam Sencor ...menu vypada skoro identicky (typnu si stejny cip i firmware) a titulky meli byt v kvetnu v novem firmware ...neni dodnes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tieto cinske playery su tak HNUSNE, ze to je az neuveritelne :-)
BTW na akej aparature/reprakoch to testujete? Zaujima ma, co znamena "vynikajuci zvuk".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soucasne prohlizeni fotek a prehravani MP3 umi treba prehravac AMSTAR x(model si ted nemohu vzpomenout) a stoji do 2000Kč. Ma ho znamy doma, videl jsem na vlastni oci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 OLE:  " Pro otestování zvuku pak Genius Home Theatre 5.1 a Technics SU-V4A s 3 pásmovými reproduktory Dual 6500RDS". Na "vynikající" (;-)) akustické parametry této části test. soustavy se poukazovalo už minule ... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K podsvieteniu tlacidiel:
Aj ked su podsvietene tlacidla je mozne intenzitu diod zmiernit,tak sa sa diosa vyberie a natrie sa tmavou farbou.

Inak co sa tyka designu tychto lacnych znaciek je to hrôza a děs.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by ma zaujimalo, co by na tej zostave znelo skutocne zle. Skoda, ze CDr robi recenzie DVD playerov tak "pocitacovo" (vypocet funkcii a hotovo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE: Pokud pominu fakt, že někdy se mi z květnatých přívlastků v HiFi časopisech udělá až mdlo, takže bych tady rozhodně něco takového nerad zaváděl, tak stejně máme problém udělat nějakou méně "počítačovou" recenzi. Kupříkladu opravdu kvalitní reprosoustavu nám nikdo dlouhodoběji na testování dalších produktů nezapůjčí a my prostě na to nemáme finance pořizovat takové věci, musíme se soustředit především na ty počítačové. Děláme však, co nám síly stačí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> OLE:
Navrhuj, jsme jedno ucho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr> no problem, ale potom radsej nenapisat o zvuku nic (pokym nie je vyslovene chybny).

s nazorom na testy v "hi-fi" magazinoch suhlasim... ale glorifikovat tieto cinske playery a explicitne spominat, ze maju "vynikajuci obraz a zvuk" tiez netreba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE: Ten co to testoval měl prostě dojem, že zvuk je výborný tak to napsal a za tím si stojí. Každá recenze je tak trochu subjektivní. Můžeš s tím nesouhlasit, nemusí se ti to líbit, ale nic s tím nenaděláš. Leda bys snad něco zrecenzoval sam.
Samozřejmě, že se snažíme, aby toho subjektivního bylo co nejméně, ale s veličinou kvalita zvuku to jinak nejde. Nebo ty máš nějaký nápad?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE> Teda fakt, neco takhle hnusnyho bych si nekoupil ani kdyby to umelo daleko vic nez to umi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo Telca makova a telka klasik:-)))
at zijou kruply vzhled odporny odsvetleni obtezujici dysplej necitelnej kvalita obrazu a zvuku katastrofalni vnitrek vyrobku hruza a jeset kromu probiji to je fakt narez:-))
jak si tohle nekdo muze koupit kdyz to same se da sehnat od philipsu za 4990,- u tohle pristroje bych se bal o sovoji bezpecnost jeto fakt hruza lae i preste s enajdou pitomci co si myslelj ze usetrej a ze maj doma super stroj a koupej sito u takovych lidi mam starch o jejich jak dusevni tak fyzicke zdarvi:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To cervik: Herg otčer víkukd otom ápoto běčíst?
To cdr.cz: Otestujte, prosím, Philips LX 3900.
 
Moje obavy se začínají naplňovat: sporřební elektronika se začíná ubírat cestou Microsoftu - rychle něco zbastlíme a začneme prodávat... a časem možná dáme k dispozici nějakej firmware. Já si myslím, že záruční doba by v takovém případě měla běžet až od doby, kdy byl danej firmware k dispozici. Myslím, že je to dost dobrej námět pro Českou obchodní inspekci - případ zmíněného Philipse LX 3900, kterej jsem si zakoupil, ale kterej zřejmě vrátím, protože spousta věcí není dodělaná. :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To cdr.cz: Uvažuji o tom, zda by nestálo za to, iniciovat aktivitu směrem k ČOI uhledně problému, uvedeného v mém předchozím příspěvku - tj. posunutí záruční doby až do odstranění všech nedostatků ve firmwaru, díky čemuž daný přístroj vlastně nesplňuje technickou specifikaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

StreamLine: No, nechci se dostat na tenký led, ale pokud přístroj nesplňuje to co slibuje (tj. technickou specifikaci), tak snad i nyní máš právo ho vrátit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: presne tak, je to prachsproste klamani spotrebitele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW tenhle krap klame na prvni pohled :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už píšete o probíjení, nebylo by marné zmínit přítomnost evropské schvalovací značky "CE", ať víme, jestli probíjí schváleně nebo protože je to šmejd zřejmě s "třídou ochrany II", ve kterém výrobce klidně připojil kryt na nějakou živou část. Zajímavý je také nápis
"caution high voltage" a několik vykřičníků vedle zmiňovaného šroubku.
Možná by v příslušenství měl být izolační kobereček, na kterém by se při obsluze muselo stát :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu probíjení - podle fotky to vypadá jako součást vstupního filtru spínaného zdroje, která ovšem pro svou funkci vyžaduje třívodičový přívod. Pokud jej tento přístroj nemá (většina AV zařízení má dvouvodič) tak je zapojení přístroje zcela v rozporu s ČSN (čísla hledat nebudu, zasvěcení tuší o čem píšu). Pokud není do zařízení přiveden nulovací vodíč (kolík zásuvky) NESMÍ být jakékoliv kovové části zařízení (kryt) vodivě spojeny s elektronikou. Pokud má totíž toto elektrické křeslo dvouvodičový přívod a je to zapojeno, jak se domnívám, bude na šroubku a tudíž na krytu vůči zemi cca polovina síťového napětí (cca 120 V AC). Nejen, že je to nebezpečné pro člověka, ale může to poškodit i další připojená zařízení a tím snížit hodnotu vaší pozůstalosti. Z fotky z měřákem není zřejmé, co se jak měřilo, a zda byl přístroj k něčemu připojen (tudíž konečně uzeměn) nebo ne. Nicméně spíše než na ČOI bych to poslal na ESČ. Není divu, že to prodávaj za takovou cenu, když si dovozce dělá z naší legislativy dobrý den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zas to samé jako u recenze na minulý přehrávač  - neotestováno přehrávání souborů Ogg a Ogm..To si recenzet nemohl konečně zmiňované formáty opatřit????
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám ELTU 8897 a menu vypadá úplně stejně. Že by náhoda ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Petr: Moje myšlenka směřuje k tomu, aby přístroje, které nesplňují technickou specifikaci, nemohly být vůbec puštěny do distribuce. Co se týče mého Philipse, zatím bombarduji technickou linku dotazy, ale již jsem jim dal na vědomí, že pokud nebude firmware k dispozici do konce září 2004, tak že přístroj vrátím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam Eltu 8899 CS a taky uz jsem 2x dostal ranu a zacalo mi praskat v jedne bedynce... vratim jim to a koupim si jiny vyrobek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin> "Leda bys snad něco zrecenzoval sam" -- zase tvoj typicky argument z poslednej doby... ja mozem napisat, ze Trabant je vynikajuce auto, a je to moj subjektivny nazor, ze?

Chcel som upozornit na to, ze sa v recenziach pouzivaju terminy ako "vynikajuce" bez toho, aby sa na ich urcenie pouzilo nieco relevantne, resp. presne popisane (reproduktory, eventualny zosilnovac, testovana nahravka). Konieckoncov pri recenziach napalovaciek vzdy uvadzate do posledneho detailu SW na ktorom testujete, preco sa podobne nestaviate k recenziam playerov?

Kludne moze mat Telca dokonaly zvuk, ale zaujimalo by ma, na zaklade coho si to recenzent mysli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konstrukce, zdroj, tatranka, menu, absence češtiny, sliby o FW - to je YAMADA DVX6000!
http://www.zive.cz/h/Domacikino/F.asp?ARI=114067&CAI=2146&HID=27

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce dotazu k OGM a OGG - vse je dano schopnostmi pouziteho chipsetu (ESS). Pokud ten OGG/M nepodporuje, tak prehravac take ne. Logika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE : Je mi jasne, ze se nezavdecim, at napisu cokoli. Ver mi, ze jsem se snazil udelat, co bylo v mych silach (neni to zadny med). Pises, ze je prilis pocitacova, jenze recenze DIVX ani jina nemuze byt - vzdyt je to pocitacovy format. Celkova recenze ti pripada pocitacova ? Fakticky nevim, co by tam jeste melo byt. Necham si poradit. V kazdem pripade musim podotknout, ze pisu co vidim slysim a co delam. Snazim se najit vse dulezite, co by mohlo zajimat lidi. Tyhle recenze jsou pro ty co uvazuji o nakupu a nemohou se rozhodnout. Proto jsem tam dal i takove veci, kdy jsem jak blbecek vytahoval a zasunoval cedecka tam a zpatky abych mohl napsat dobu nacteni.
ad design - kazdemu se libi neco jineho. Taky bych mohl napsat recenzi, ktera vypada asi takhle - dostali jsme prehravac vubec se mi nelibil a tak se mu radsi vyhnete. Nazdar bazar.
ad vynikajici zvuk - pokud se nemylim, tak jsem napsal vyborny, nikoli vynikajici. Psal jsi srovnani s Trabantem a myslim, ze pro mnoho lidi se jedna opravdu o vynikajici auto. Jde pouze o uhel pohledu. Veci na kterych jsem testoval jsem popsal v minulem clanku a v tomto jsem na to pouze upozornil - muzes se na to podivat. V podstate zrovna kvalita zvuku obrazu apod. je hooodne subjektivni a v podstate nemeritelna, proto se snazim temhle vecem tak trochu vyhnout, jenze napsat tam neco musim. A ted si vem - vsechno hraje ciste, zadne zkreslovani, ujizdeni, proste nic. Kdyz napisu hodnoceni DOBRY(coz je ve skole za 3), pak tam je nejaka zrada, jenze ona tam neni. Pak je tedy hodnoceni VYBORNY, kdy opravdu neni zadna prekazka. Ne nejsem netopyr, ale uz jsem tak deformovany, ze dokazu poznat kvalitni zvuk.
Ovsem jsou lidi, kteri si nic takoveho nikdy nekoupi, protoze maji doma sestavu za napr. 100.000,- a mysli si buhvi co a pak nejaky "blbecek" napise v clanku, ze nejaky cinsky nesmysl za 3.500,- Kc by mohl mi "vyborny" zvuk, pak je to muze vylozene vytocit. Ano znam takove lidi, ale pro tyhle tyto clanky nejsou urceny.
 
Megadeth : ad 1 : zapujceny kus mi UDF neprehral. Netvrdim, ze to nemuze byt vada kusu.
ad 2 : Pisu si, ze pro priste mam jeste zkoumat jak vysoky bitrate u DVD prehraje.
 
StreamLine : Ale on prece splnuje vsechno, co slibuje - umi DIVX.
ad obavy - ono tohle existuje delsi dobu. Vyrobit prodat, nejakou dobu to vydrzi, pak vyhodit a koupit novy. Jen si vem, jak leti ceny. DVD prehravac koupis za mene nez 2.000,-. DIVX koupis pod 4.000,- coz je lepsi nez cena videa. Porad budes mit lepsi obraz i zvuk, nez z toho videa a za min penez. Ale musim s tebou souhlasit - mohl by existovat aspon jeden dokonaly :o)) DVD+DIVX vcetne RDS a nahravani, 5.1 analog. vystup, prehravat vse co si pomyslim a to vse za "dobrou" cenu. K tomu vsechno v cestine a mam na par let vystarano, jenze nic takoveho neexistuje. Ale predstava je to hezka :o)
 
PB : Ja uz napsal v tom clanku - probijeni citilo jen par lidi. Pak byla druha skupinka, ktera necitila vubec nic (mne to brnelo i pres jejich ruku). Protoze se jedna o clanek, nikoli o reklamni letak, musel jsem sve zjisteni napsat. Je mozne, ze neucitis nic.
 
RHINO : No neco podobneho mi prave vysvetloval i kolega. Jenze ja to nezmenim a tak si dal pujdes koupit do obchodu treba TV s dvouvodicovym napajenim.
 
BaronRoth : Nemohl, protoze jsem nevedel, ze by to mohlo nekoho zajimat (casove to proste nebylo mozne). Nechci se o tom vic rozepisovat, ale pokud budu delat pristi clanek, tak to urcite otestuji. Jo a prosim posli mi svuj meil.
 
DALL/abbe2003 : Dnes se v podstate dela vsechno z jedne fabriky. Muzes si koupit neco a pak zjistis, ze uvnitr je uplne neco jineho. Staci si jen precist clanky o CD/DVD mechanikach/vypalovackach a pak zjistis, ze napr. Teac nevyrabi DVD vypalovacky, jen je preprodava s jinym firmware. A o tom to je - nemusis to vyrabet, staci, kdyz tam budes mit svou znacku. Nekteri vetsi jeste meni design, aby se nereklo, ale ti mensi to proste nakoupi, popr. upravi a prodavaji. Proto mohou byt tyto prehravace uplne stejne.
 
Martin/Petr : Diky za rychle reakce. Ja nebyl o vikendu na netu, takze jsem nemohl tak rychle reagovat.
 
ALL : Je mi jasne, ze pisete do prispevku, co postradate. Mne by zajimalo, jak se vam clanek libil a co by se mohlo zkratit/vypustit, popr. natahnout. Muzete mi napsat neco k tomuhle ? Diky
 
 
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BaronRoth : Promin - to s tim mejlem nebylo na tebe - nejak tady mam otevreno vice oken.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stin: Nenech se zviklat - recenze je to vyyyyborna, plni svuj ucel! Dle ni dochazim k logickemu zaveru - NEKUPOVAT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HarryM:Ehm pokud si ještě jednou přečteš tu recenzi tak je tam zmíňka že v manuálu je napsáno že Ogg přehrává ale nebylo to otestováno ty jeden logiku. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá recenze musím pochvalit no a za 3000kc nekup to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,

jak je to tedy s tim probijenim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozsah probíjení odpovídá běžnému standartu srovnatelných přístrojů, nijak nevybočuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak na okraj celé diskuse. V poslední době se dost intenzivně zajímám o tento typ DVD přehrávačů a tak sem zkusil zjistit jestli je možné tento sehnat někde v obchodě - odpověď je, že  NENÍ - důvod - dovozce  fy EQIUVAL mi zdělila, že momentálně tento přehrávač není nikdě v obchodě a pokud bych ho chtěl koupit můžu si ho objednat u nich a oni mi ho pošlou na dobírku. No nevím jestli má cenu něco podobného recenzovat, když to není možné si to v republice normálně pořídit. Přesto děkuji autorovi ze cené informace i k tomuto nedostupnému produktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 3000,-
 
Pockejte na YAKUMO par dnu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOTTO : Trochu jsem to nepochopil, protoze mas moznost si to normalne koupit. Navic, protoze se jedna o "nekamenny" obchod, mas moznost ho do 14.dnu vratit bez udani duvodu. Coz si myslim, ze je lepsi, nez behani po obchodech a shaneni. Co se tyce nakupu v kamennych obchodech, tam je jeden maly hacek - vyrobku je prilis a rychle starnou. Zkus se na to podivat ze strany obchodnika, ktery si na obchod musi nakoupit urcity pocet kusu, jenze to musi odhadnout tak, aby to prodal a aby na tom neprodelal, protoze cena tehle spotrebni elektroniky prudce klesa. Jen si vem, ze pred tremi lety stali nejlevnejsi DVD prehravace kolem 10.000,-. Dneska stoji kolem 1.000,- Kc ! V mensich kramech najdes spise "znackove", ktere jsou drazsi a maji nejakou "ochranu skladu". V hypermarketech pak najdes vetsi vyber, protoze oni to vetsinou vezmou do komise (popr. vezmou takove mnozstvi, ze ceny srazi dolu hned), takze je to netrapi.
Dalsi veci je, ze spoustu veci dela jeden vyrobce a ostatni si na to cpou akorat svuj firmware, popr. svuj design (pokud se jedna o "znackove"), takze si muzes koupit podobny a mas v podstate to same. Vem si napr. Cyberhome, ktery je na nasem trhu hoodne dlouho a presto ho v kamennem obchode v podstate nekoupis.
Myslim, ze smysl recenzi je, abys nekupoval zajice v pytli, abys vedel, co muzes a nemuzes ocekavat. Kazdy ma sve priority a podle nich si vybira. Mi osobne se Telca libila, protoze ma 5.1 vystup a fajn cenu. Kdyby byl novy firmware s cestinou, asi bych si ji koupil. Jasne, ze bych chtel dokonalou vec, jenze ta neexistuje. Jen si vem takovy mix - Technosonic + Telca + recorder - prehralo by mi to vsechno, ceske titulky, super ceske menu, DIVX a k tomu bych mel moznost nahravani napr. v DIVX, nebo MPEG2 a to vse s vlastnim nastavenim bitrate, kvalitni TV tuner, digi. tuner, firewire HDD atd. atd. Bohuzel nic takoveho neni a zrejme ani nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Telca DVX-3812 je to asi uplne iste ako MERCURY 3783v
mam doma MERCURY 3683v a to menu, vystupy, a vlastne podla tej recenzie je to uplne iste az na to ze to neprehrava divx.
MERCURY 3783v je uplne to iste co MERCURY 3683v ale podporuje divx.
takze to je jasne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupit se nada a na strankach distributora (napr. www.telca.cz) neni napsana ani cena, ani ze je mozne prehravac koupit u nich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.............Cyberhome, ktery je na nasem trhu hoodne dlouho a presto ho v kamennem obchode v podstate nekoupis.
 
zkuste kamennou prodejnu Alfa Computer......http://www.alfacomp.cz/
 
maji ho skladem......taky CyberHome DVD rekorder a prenosny DVD prehravac...za top ceny!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ludkovia, prepacte mi tu lamercinu, ale chcel by som vediet, ci sa tento stroj (a jemu podobne) zaobide bez zosilnovaca, ci je teda mozne len pripojit repraky k tomu 5.1 (analogu) vystupu a pocuvat (asi nie, ale za opytanie nic nedam).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme mam na mysli externy zosilnovac, ide mi o to, ci na tom mozem pocuvat napr. audio cd bez nutnosti zapinat Tv (a bez nutnosti kupovat AV receiver).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, narazil jsem na pro mne zajímavý kousek. H&B 3220 http://www.hb-direct.cz/hb-direct/cz/dx3220/index.asp  Je tam čeština (titulky), podporuje ten qpel (ať je to co je to ;-) ale co je pro mně důležité tak má Dolby digital decoder takže mi to stačí připojit na Genius Home Theater 5.1 (předpokládám) a cena pod 4litry. Máte s ním někdo zkušenost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DANNY : Vypada opravdu zajimave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco vlastní zkušenosti!
Firmware už slibují přes půl roku, ta kastle opravdu docela slušně mlátí, zvuk je opravdu velmi dobrý,(můj subjektivní dojem)  jak je napsáno v recenzi, neboť jsem to porovnával se svým CD Technics a zdál se mi dokonce lepší. Dále má občas u DVD+RW problémy se čtením ke konci média, ale to může být problém média, nebo pouze mého přehrávače. A ještě jsem nepřehrál některé XVID

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co takhle recenzi na XORO ??? moc se tu o nich nikde nepíše, ani je tu nikdo neprodává ??? mě se celkem zamlouvá ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ALL & Danny : Tak jsem domluvil s dovozcem zapujceni toho prehravace H&B 3220. Super ne ? No v kazdem pripade udelam testy, ktere jsem delal u predchozich testu, plus audio CD, na ktere jsem jaksi zapomel. Sehnal jsem jeste film, co ma QPEL (terminator3), abych mohl tuhle vlastnost odzkouset. Ma jeste nekdo nejakou specialitu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HURAAA. Je novej firmware. Jdu ho vyzkouset a uvidime jakpak je to s podporou CZ titulku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze update firmware probehl zcela bez problemu, a titulky fungujou!!!!!!!!!

To je ta lepsi zprava, bohuzel pouzitej font je dost titernej a nevyraznej, zkratka a dobre, je hur citelnej. I presto je to skvele. Doufam ze tvurci noveho firmwaru neusnou na vavrinech a jeste si stim pohrajou. Byla by skoda kdyby ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to pěkný, že je nový firmware, ale bohužel já mám Telcu v bílý krabici. Nezkoušel jste někdo tento firmware i na tento přístroj ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na nové Telce jsem se pokusil udělat update firmware, ale skončil špatně, Telca je mrtvá, obrazovka TV je černá a CD s updatem nelze vyjmout. Nemá někdo podobnou zkušenost, co s tím???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Srandovni je, ze kdyz si chcete prehravac koupit, tak vas vsichni navnazuji, ze pristroj disponuje funkci upgrade FW a ze si to takhle muzete sami zaktualizovat, ale co vam uz nikdo nerekne, je to, ze treba nikdo nebude reagovat na vase pripominky k FW, nebo ze treba budete cekat rok a pak tam stejne nebude to, co vsichni chteji a pak uz se pro tento typ nebude FW vyvijet ... anebo kdyz vam pristroj chcipne po upragu, tak vam v servisu reknout, ze se na to zaruka nevztahuje a ze jste VUBEC nemel v zadnem pripade provadet neco jako upgrade, tak k cemu tam ten uzivatelsky upgrade kur.a je ?!? Treba Panasonic ma taky podobne upgrade, ale neni uzivatelsky a udelaji vam ho zdarma v servise a nic se nezkazi ..... jo kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem v servisu, dokonce mi to vzali do opravy (záruční-alespoň nic neříkali o placení), ale nejhorší je, že si s tou "opravou" asi moc nevědí rady - vyjadřovali se neurčitě . Myslím si ale, že to je věc záruky, protože jsme v Česku, a má to ukazovat česky a upgrade vydali na svém serveru, no uvidím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem tento přehrávač koupil v Makru v Olomouci... Myslím, že to byl poslední kousek (pro ty kteří by tam jeli)... Stáhnul jsem aktualizaci z webu, nahrál a vše jede tak jak má... Největší záhada byla, že menu bylo černobílé a DivX taky... ale při přehrávání DVD vše ok. Celé to je o tom, že v menu nastavit přímo na PAL. Hodnotu "auto" to jaksi nebere... toť vše... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele Tome a ten přístroj z Makra měl bílou nebo barevnou krabici? Já ho mám taky z Makra a má bílou, což podle webu nedoporučují použít nový firmware. L. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl barevnou krabici :) Takže jsem neměl strach a poslal jsem tam aktualizaci... Jsem s tím spokojený... titulky jsou český. Co je nevýhoda, že jsou docela malý, žlutý a neohraničený černou... Ale já to kupoval hlavně jako DVD. DivX byl pro mě doplněk, takže záleží na každém jak se rozhodne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahoj ja jsem si koupil taky tento přehrávač z makra. koupil jsem ho teď 13.prosince a má takovou bílou krabici na který je modrý pruh a modré logo TELCA a update ze stránek www.telca.cz proběhl uspěšně a mám tam český titulky. Postup upgradu je na webu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se v recenzi pise o rychlostech a zomech,tak z vlastni zkusenosti vim, ze zalezi na tom co prehravate a bezne mam zrychleni i 16x a zoom 4x.Jo a vetsina krabic je bila,ale zalezi na tom jestli tam mate barevny pruh ci neco podobneho nebo uplne bilou,kde bych upgrade zatim nedoporucil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste bych chtel upozornit,ze me trosku nastvali s tim,ze je v manualu uvedeno, ze baleni obsahuje SCART kabel,ale bohuzel tam neni,na druhou stranu ho vetsina lidi nepotrebuje a da se levne dokoupit 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k upgradu. Taktéž jsem zakoupil TELCU v prosinci v MAKRU. Učinil jsem dotaz na dovozce na tuto dodávku a taková je jeho odpověď.
 
Pokud máte DIVX přehrávač v barevné krabici(modré pruhy), tak pro Vás platí
to samé jako pro diskutujícího, tzn. můžete použít upgrade.
S pozdravem
Leo Heger
EQUIVALT
 
 
Otázka
Chci se zeptat, na upgrade firmware pro DVD přehrávače
TELCA DVX - 3812, které se prodávali v Makru v průběhu prosince. Dle odkazu
na www.telca.cz se upgrade nedoporučuje pro přístroje prodávané v bílých
krabicích, ale dle diskuze na webu usuzuji, že tento text je tam již od
léta a jak jeden ze čtenářů v níže uvedeném diskusním příspěvku uvádí
firmware u přístrojů prodávaných v prosinci v MAKRU může
fungovat. Eventuelně pokud tento upgrade nedoporučujete, kdy bude k
dispozici nový i pro tyto přístroje.
ing. Miroslav Hochvald
 
Z diskuse na CDR.CZ
160.218.229.50 - středa, 15. prosince 2004, 07:04
ahoj ja jsem si koupil taky tento přehrávač z makra. koupil jsem ho teď
13.prosince a má takovou bílou krabici na který je modrý pruh a modré logo
TELCA a update ze stránek www.telca.cz proběhl uspěšně a mám tam český
titulky. Postup upgradu je na webu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade firmware na TELCu mají vystavený skoro 3/4 roku a od té doby neudělali vůbec nic. Telcu vlastním od prosince 2003 tj. 14 měsíců. Titulky po upgrade FW jsou prťavé a žlutá barva také není vyhovující. Je s podivem, že ač TELCA má svoji stránku, uživatelé tohoto přehrávače zde nemohou nijak reagovat na to, co by se v příštím upgrade FW (pokud ještě vůbec nějaký bude)i když to na této stránce pro uživatele DVD Telca v bílé krabici slibují, mělo upravit. Myslím si, že za těch 14 měsíců, co je v přístroj v prodeji, tak bylo prodáno mnoho kusů a proto bychom měli nějakým způsobem zatlačit, aby s další verzí FW trochu pohli a mi nediskutovali jen sami se sebou. Stačilo by, kdyby na jejich stránkách čas od času (ne jednou za rok)objektivně informovali uživatele, kdy se dočkáme nějské změny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já se picnu!!! Je opět nový FW s velkejma titulkama, jenže zasejc je použitej nějakej EXTRA font. Je super že jsou titulky velký, ale když na ně člověk kouká tak neví jestli je ožralej divák či přehrávač. No kdo to vyzkouší uvidí sám. A pozor nevím zda je to nějakej interní předpis či co, ale soudil bych že když předchozí verze FW byla v názvu označena jako "bank30.rom" tak novej FW bude třeba "bank31.rom" nebo nějak podobně, ale opět se jmenuje jako předchozí verze čili "bank30.rom".
A ta informovanost pro zákazníky by mohla být také lepší jak zde někdo již psal. Jinak player plají a já jsem jakž takž spokojen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že po novém upgrade firmware, jsem přemýšlel, jestli titulky běží v českém jazyce. Ten font je fakt úděsnej. Člověk víc kouká na to rozsypané písmo, jak na film. Ale jinak si myslím, že filmy, které dříve na Telce měly problém s přehráváním, tak teď běží úplně plynule. Jinak autor nového FW by mohl alspoň krátce sdělit, co vlastně v nové verzi FW vylepšil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz: V Makru jsme koupili domácí kino typ Telca AV-18. Při přehrávání filmů neumí u titulků napsat ř, ě apod. a některý písmenka vynechává úplně. Kromě toho jsou titulky žlutě a bez černého pozadí, takže se dost blbě čtou. Moc tomu nerozumíme a tak bych se chtěla zeptat, jestli jde nějak u tohoto typu udělat, aby to alespoň správně četlo tu češtinu? Dík za odpověď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linda: Jedině novým firmwarem. Hledej na webu výrobce, nebo musíš na prodejce, či zástupce té firmy, jestli tady nějaký je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro majitele DVD Telca.
Tak vyšel nový firmware na Telcu 3812. Je umístěn na stránkách http://Telca.cz a musím prohlásit, že tato verze konečně řeší problém s titulky. Byl použit nový font titulků a tudíž jsou již dobře čitelné, bílé a černě ohraničené. Konečně byl odstraněn problém se zobrazením některých písmenek a do zejména Ď, nyní se zobrazuje korektně. Takže musím poděkovat za snahu o vylepšení FW tohoto DVD přehrávače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se teptat jestli se někomu stalo to co mě, že mi nepřehrává některá originální dvd. Telca DVX-3812 byla zakoupena v makru v roku 2004. Reklamoval jsem ji dvakrát a vždy mi bylo řečeno, že je bez závad. Jestli má někdo taky takovou zkušenost tak mi prosím poraďte jak to mám vyřešit. Dík moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už tu je řeč o firmware, kde bych sehnal rirmware pro Telca AV-110?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brej den,
chtěl bych se zeptat,kde se dá sehnat nový firmware na Telcu DVX-3812?Stránky Telca.cz už nějaký čas neexistují a já bych rád vyřešil problém s nečitelnými titulky.Děkuji předem za radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Geri, jestli tu ještě chodíš, dej nám prosím vědět o tom posledním fontu pro telcu DVX-3812... vlastním akorát tu druhou verzi titulků a ty píšeš, že máš nějakou lepší... bílé s černým ohraničením... Kde se dají stáhnout te'd??? please resp. jak se jmenoval file upgradu, apod. Děkuju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky bych se rád zeptal kde najít firware na telca av 110

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.