Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Doplňující test akcelerace 4K H.264 videí na AMD „Trinity“

Zdravím páni.

Skuste este pouzit na test LAV filters. Tie sa "snazia" vyuzit HW ako sa len da.

Nemam skusenost s AMD grafikami, lebo ako "zorientovany" video koder pouzivam Nvidia cuvid :).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem nad tím už uvažoval, ale pokud to používá hardware ve smyslu výpočetního výkonu grafiky, pak se obávám o spotřebu takového řešení. Správně to má být tak, že se o to za pár wattíků budou starat dedikované obvody grafiky (maximálně ještě jako kdysi dedikovaný "HD čipeček" třeba od Broadcomu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to to samé? (to není řečnická otázka, nevím to přesně.) Použije se jiné, obecnější rozhraní, ale podle mě to počítají tytéž funkční bloky hw.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nepočítají to ty samé bloky. UVD je v podstatě samostatný blok, jednoúčelový, podobný čipům, které dnes má každá TV. Spotřeba může být klidně 1W.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den
Chtěl bych vyřešit můj problém ohledně hardwarové akcelerace a při hledáni jsem narazil na tento článek. Tak věřím, že se mi zde dostane potřebné rady.
Abych byl konkrétní mám přesně tuto sestavu http://www.czc.cz/6prdvjhfccgpqa3kge3g1qkje3/seznam W7 64b. Teď vzhledem komu že jsem laik popíšu můj problém. Nevim, jestli mi APU při multimediích pracuje správně jak má, resp. když zapnu oceanic tak jede cele demo přidrhnutě a neplynule přes WMP classic, dále pokud pustím video s nižším datovým tokem situace je stejná ne-li horší.
Zajímalo by m jestli má sestava je vůbec schopná toto demo utáhnout bez problémů, pokud ano, v čem muže být tedy problém, jak ověřím, jestli mi APU pracuje jak má a zda jsou zapojeny obě jeho části. Jestli existuje nějaký testovací program na ověření funkčnosti a zada mám v tomto htpc vše doinstalováno ohledně přehrávání multimedií. Ještě by mě zajimalo jestli existuje nějaký polopatický článek či návod, jak se vyhnout podobným trablum a APU, kde by vše bylo jasně a srozumitelně vysvětleno, oč se v tomto případ vlastně jedná
Děkuji moc za pomoc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.