Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TEST: AMD FX-8350 @ 4,5GHz vs AMD Ryzen 7 3700X

Díky tohle je skvělá "upgrader's guide" :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To byl pro mě rozhodujicí článek/test s výzvou "jdi si koupit nový Ryzen 2", díky za to ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych pozadal autora o porovnani Skylake vs Coffe Lake, skutecne, rad bych videl ti malicke % odskoku, po aktualizovani mikrokodu a patchu pro OS jestli vubec, srovnavat nastavenim 4 jadra Skylake vs 4 jadra CF.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám něco takového v plánu, ale až příští rok.

Něco jako megatest s následujícími CPU v 4C režimu:

Q6600
9650 X4
Q9650
II 965 X4
i7-920
i5-2500K
FX-8350
A10-7860K
i7-3770K
i5-4670K
i7-6700
R7 1800X
R7 2700X
i7-9700K
R7 3700X

Je možné, že než se k tomu dostanu, vyjdou nová CPU, navíc nemám funkční desku s LGA1366 a hlavně mám velký nedostatek času. Je možné, že to rozdělím na dvě části, tj. CPU před Nehalemem a poté, to se ještě uvidí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ještě pro zajímavost bych to testoval tak že bych zamčel TDP a takty na jedné konkrétní frekvenci aby se porovnal výkon proceosrů v IPC.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tam, kde 2080Ti nestíhá tak procesor chytá druhý dech právě kvůli tomu, že nemá co krmit.

Byl jsem podobným způsobem překvapený, když jsem dal stařičkou HD4890 Vapor X na desku s tehdá midrange CPU i5 4570, kdy jsem měl bottleneck GPU jako prase, ale kupodivu i ta stařičká HD4890 lecos zvládla. Phenom X3 8450 jí nebyl schopný nakrmit.

Každopádně takovýchto recenzí víc ! Naprosto mě fascinuje co dokáže starší HW v kombinaci s novým, kolikrát mi to až vyráží dech :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky, až dojedu X570 desky a nereferenční Navi, tak tu mám ve frontě jednu veselou desku s Athlonem64 FX-55. Dokonce funkční. Snad tam rozjedu sedmičky, RTX 2080 Ti si s tím dokonce povídá.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Super! vlastnim FX-60, win 7 x64 neni zadny problem. a super, hral jsem na tom dokonce plynule na plne detaily novy DOOM,crysis uz bylo ale moc (zajimave) nicmene je to velmi zavisle na pametech.. chce to opravdu, ale opravdu vyberove kousky a popohnat nejmin na 500mhz!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ W7 tam běží, to mám vyzkoušené, musím očuchat všechny s939 desky co tu mám, DDR1-500 paměti bohužel nemám, maximálně nějaké 400 MHz Kingstony, ale možná něco vyhrabu/seženu.

Také mám stroj s dvěma dual-core Opterony 285, deská má bohužel jen PCI-X a PCI sloty, což nějaké testy s výkonným GPU poněkud komplikuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s opteronama jsem si taky hral, myslim ze to byly 275. dokonce i PCI-express x16 to melo, nicmene s dualnimi deskami ala supermicro moc zabavy neni.. paradoxne lepsich hernich vysledku jsem dosahl s FX-60.. kdyztak se pak ozvete, treba by nejaky HW na zapujcku byl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

najvacsi problem preco bulldozer nie je ozajstne 8 jadro je zdielany dekoder. Zatial co pri jednom vlakne moze zvladat 4 instrukcie za takt, pri dvoch vlaknach sa dekoder strieda medzi vlaknami a maximum pre kazde vlakno su 2 instrukcie za takt. Pri komplikovanych instrukciach sa stava, ze jedno vlakno zablokuje dekoder na niekolko cyklov a druhe vlakno je zablokovane tiez

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takze v Zaklinacovi 3 prumerne 76 FPS a to prosim s grafikou GeForce RTX 2080 Ti, kterou si asi majitel obstarozniho procesoru pořizovat nebude. Takze zaver vidim zcela jasne a opacne nez recenzent, i tenhle zastaraly procesor je stale s dnesni průměrnou herni grafikou ala GTX1660 az RTX2070 pouzitelny uplne v pohode.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zaklínač 3 je hratelný i na Ryzen APU, vyplývá z toho, že vůbec nemá smysl si na hry pořizovat samostatnou grafiku?

Z toho, že to utáhne starou hru v nízkém rozlišení se přece nedá vyvodit, že výkon je dostačující.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně ve výsledcích chybí jakýkoliv údaj o kolísání FPS .. Průměrně to může mít 76 FPS, ale taky to může chvilkama padat pod 20 na pár vteřinek a ve finále to zkazí dojem z celé hry.

Nebudu tvrdit, že z výsledků nejsem překvapený, ale nepříjde mi adekvátní používat staré CPU (kor velmi nepovedené architektury Piledriver) už jen kvůli spotřebě, pružnosti, počtu vláken (velmi často pracuju v několika programech navíc, a co se týče her tak hromadu věcí nevypínám a prostě mi běží na pozadí)

Já opravdu netuším proč má ten Redmarx tak zkreslené vnímání ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduche, hral jsem minuly vikend Zaklinace 3 na pocitaci s lehce pretaktovanym Core i7-950 (Bloomfield), coz neni lepsi procesor nez ten recenzovany a grafiku jsem mel GeForce GTX1070. Hral jsem na nejvyssi detaily s vypnutym NVidia Hairworks na fullHD monitoru s VSyncem na 60FPS a bylo to v pohode hratelne, ve meste byly spis vyjimecne lehke zaskuby a kdyz jsem se podival do grafu vykonu, ktery mi bezel na pozadi, tak grafika vytizena maximalne na 95%, prumer na 75% a procesor mel v techto par momentech 100% a prumer 85%.

Jednoduse bylo z testu zrejme, ze na dnes stale nejrozsirenejsim rozliseni fullHD je Zaklinac 3 stale dobre hratelny i se starickym procesorem. Lidi, co teda maji koupene Ivy Bridge, Haswell, Skylake core i7, jsou v naproste pohode i dnes. Hraci co maji core i5, uz narazi na omezeni vlaken, protoze dnesni hry uz umi i vic nez ty ctyri vlakna, co tyhle procaky maji.

Chci tim rict jedinou vec, pokud hrac nema mnoho penez a je ochoten si jinak na pozadi vsechno co jde vypnout, tak vubec nemusi plytvat penezi a kupovat novy procesor. Kampan, kterou v posledni dobe rozjela AMD a kterou neustale pumpuje do hracu i Intel, ze ke hram je potreba to nejlepsi, neni pravdiva. Ke hram je potreba co nejlepsi grafika, procesor zdaleka neni tak podstatny.

Jiste, jsou lide, kteri na PC delaji i neco jineho a vykon potrebuji, jsou i hraci, kteri chteji maximum FPS co to jde, o nich ja nehovorim, ja se jen snazim dodat prumernym hracum casto hrajicim maximalne na 60FPS informace o tom, ze s procesorama to zdaleka neni tak horke a klidne jim k hrani postaci i starsi procesory. Samozrejme Bloomfield bude mit dnes uz malokdo a nakonec i ten FX-8350 uz asi moc hracu mit nebude, ale kdyz jo, tak porad to nejak staci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Jednoduse bylo z testu zrejme, ze na dnes stale nejrozsirenejsim rozliseni fullHD je Zaklinac 3 stale dobre hratelny i se starickym procesorem.“

Jaké překvapení, že hra je hratelná na procesorech, které v době vydání té hry byly hi-end.

Wolfenstein 3D je stále výborně hratelný na 80386.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Problém Bloomfieldu je hlavně v tom, že hrozná spousta desek je mrtvých, na trhu je mnoho levných použitých CPU, ale velmi málo desek. Trochu to zachraňují čínani s "novýma" X58 deskama, ale ty jsou hrozně ořezané a často nemají ani triple channel, takže může být dost problematické takovou platformu provozovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„A hlavně ve výsledcích chybí jakýkoliv údaj o kolísání FPS“

V článku jsou i minimální FPS; Pokud je průměr 76 a minimum 53, pokles pod 20 asi nehrozí.

Za povšimnutí stojí podobné FPS skoro bez ohledu na rozlišení, čili RTX 2080Ti se fláká a ten FX 8300 ji naprosto nestíhá krmit daty (což asi nepřekvapí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsem napsat, že jsem na test použil tuto scenérii: https://www.youtube.com/watch?v=XLotfAr27T8

Minimální FPS během testu dosahovala čísla 53. Lehké trhání tam bylo, ale to jen chvilku po nahrání uložené hry, poté to bylo plynulé. Netestoval jsem nějaké náročné souboje, kde by to dost možná mohlo o něco klesnout, tam je problém s případnou replikací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není používání minimálních fps už dávno pase? Kde je 1%low případně 0.1% low. K čemu tam jsou maxima? Max a min je naprosto nic neříkající číslo.

Jinak recenzí dobového hw jde najít spousta. Testuje se v hrách kde to má smysl. Čs:go chápu ale half life? Proč ne třeba nový Battlefield, tomb raider, Assassini. Tam teprve půjde vidět jak ty staré CPU začínají ztracet. Testovat 6 let staré GTA nebo 5 let starého zaklínače.....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ta RTX 2080 Ti tam je z důvodu, že byla použita na testy s ostatními CPU, samozřejmě bych mohl osadit slabší kartu, ale to by pak nedávalo pro ten test smysl. Cílem bylo ukázat, jak moc velký bottleneck vznikne při takové kombinaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

udělal jsi to dobře, nemusíš se obhajovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výsledky ryzenů jsou na desce s čipsetem X570?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pouze R7 3700X, R7 1800X a 2700X byly testovány na ASRock X470 Master SLI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má ten hypertransport nějak zvyšované napětí? Já jen, že u AMD jsem s teplotou northbridge neměl nikdy problém ani při taktování (i když vždy cpu s otevřeným násobičem), ale u socket 775+quad vždycky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Gigabyte 990X/FX DS3 je mizerna deska. ja kdysi hnal FX na 5ghz na sabertooth ale i po(naprosto nepochopitelnemu) downgradu na GB 990X Gaming SLI jsem byl velmi prekvapen.. deska netopila, super taktovani, USB 3.1 a dokonce NVME!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta GB 990X Gaming SLI je koukám taková labutí píseň pro AM3+, docela pěkná výbava. Ale i tak je mojí nejoblíbenější AM3+ deskou v článku zmiňovaná Sapphire Pure Black 990FX, na tom se točilo jedna radost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jiste, to je dost mozne ale uprime, byla ta sapphire koupena v CZ? nevim o tom, ze by byla oficialne distribuovana :) sabertooth bylo velke halo pro nic... chladice absurdni ale ucinnost kaskady mizerna, mensi primotop to byl. zato ta GB 990x gaming sli velke prekvapeni a to jsem ji kupoval za 2300 s dph pul roku pred vydanim ryzenu. ale je to fuk, vsechny slusne AM3+ boardy uplne zmizely takze co je doma, to se pocita panove :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupoval jsem ji normálně v CZC, v roce 2013 za ni chtěli 2891,90 Kč včetně DPH.
Trochu mě mrzí, že Sapphire přestal s výrobou desek, přišlo mi, že dělají docela dobré boardy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to není vyloženě nějaký brutální problém, ale třeba na 80°C se to roztopí, protože ta RTX 2080 Ti pošle spoustu tepla zpět do desky a ono se to hezky rozteče a ohřeje to další komponenty. S jinou GPU to tolik netopí.

Napětí NB i SB jsem nijak neměnil, nechal jsem to na automatice. Jinak jsem s tímhle OC i bez ventilátorů provozoval tu desku asi 4 roky v 24/7 režimu, nicméně jsem tam nepouštěl nic jako Blender pořád dokola, ve skříni bylo airflow a nebyla tam RTX 2080 Ti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opet vyborna prace! Karasi, ja uz na DIIT chodim jen kvuli tvym recenzim/testum, snad te to potesi :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já taky, ale ono tu v podstatě ani nic jiného kloudného není a články s pokusama jak rozjet nový ryzeny na starejch boarderch, recenze notebooků jsou zajímavé.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc, takové komentáře samozřejmě potěší :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, "mladej" Wift:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sveho casu jsem toto provozoval na 4,7GHz a s ramkama 1866MHz cl9.
Btw ffmpeg challenge mam za 613s se Skylakem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na téhle desce jsem při OC těch 1866 nerozchodil stabilně, ale měl jsem tam dříve kombinaci 2x8+2x4, takže to bylo nejspíše tím.

Jaký Skylake s jakou RAM? i7-6700 s 2x8GB DDR4-2133 CL14 mi to dala za 723 sekund.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam bude asi podstatných tých jeho CL9.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo to fxko v Battlefield 5 v multiplayeru.. Na 4k.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v MP měla problémy i má i7-2600K. Ve FHD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážený pane Svorko, děkuji vám za krásné recenze které mají smysl a nejsou ulhané jako od Obermaiera. Na troly jako je Crha nebo Redmarx se vykašlete, vždy se najdou hlupáci kteří se nemohou smířit s realitou.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

lamo co kecas?
Mne se jeho recenze libi take a urcite to tady ozivil.

Nakonec sam to napsal:

"FX-8350 přetaktované na 4,5GHz si poměrně slušně vedlo i v hrách, byť je zde výrazně pomalejší, všechny hry byly hratelné"

Realita je zrejma, neni treba novy procesor, pokud zrovna nehrajete ve 4K, coz nehraje vetsina hracu.

Ja bych tu vetu narozdil od recenzenta akorat napsal TUCNE a velkym pismenem, aby to fanousci novych RyZenu konecne vstrebali.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsi fakt dylyna nebo to jen hraješ?
Důvod upgradovat na Ryzena (pokud mi prachy lezou z prdele tak i na nový Intel) je, že je vidět nárůst výkonu ve všech ohledech, že může jet kvantum jiných aplikací aniž by to sezralo CPU výkon když něco hraju. U aplikaci Windows na pozadí nemluvě. Stačí si pustit webový prohlížeč, stream a výkon půjde do kelu u FX nebo Phenoma. O spotřebě nemluvě.
Je to zkrátka znouzectnost na hraní když počítám drobný na Braníka v Kauflandu :D a strop je fullHD hraní

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Môj bývalý FX8320 na 5.0 nevedel nakŕmiť GF1070, pri GTA5 60-70% utilization, dropy na 30FPS, Mafia3 bola na tom ešte horšie pri FHD v dnešnej dobe nepoužitelné, leda tak pre masochistu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Realita je zrejma, neni treba novy procesor, pokud zrovna nehrajete ve 4K…“

…a pokud hrajete staré hry.
Ale to platilo vždycky.

Nevím, co vidíte tak převratného na tom, že 5 let starý procesor stačí na 5 let starou hru, stejně jako tehdy. A nejspíš na Zaklínače 3 bude stačit i za 10 let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc, co se týče zmíněných uživatelů, osobně s nimi žádné problémy nemám. Naopak pan Ing. Jaroslav Crha, kandidát věd s červeným diplomem je můj velmi dobrý soused, rozhodně ho nepotěší zpráva, že byl nazván hlupákem.

;D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemám dobré sousedy, s jedním se soudím a on ten soud prohrává.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá práce. Méně Kjutla více Svorky!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Paráda článok, mal som FX8320 na 5.0 - 1.512v, brutal, dva zdroje som zničil, CB15 1C 112cb, IPC hrôza, teraz mi tu krochká 3900X OC :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde jste ten CPU sehnal? Už měsíc sleduji e-shopy a 12jádra aspoň tedy u nás ještě nikdy nikde nebyly skladem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

od 8.7.19 som ho mal objednaný, prišla na mňa rada ešte za 525E, teraz je za 560E u zeleného zmrda

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, objednat a cekat.. ja objednal 9.7 a dosel 12.8 u ufona

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne se nejvic libi jak ve vetsine testu vyhrava 65W Ryzen 7 3700X za 350€ i s dobrym pribalenym OEM chladicem nad 95W(?) Core i9 - 9900K za 547€ bez chladice, dnes jenom idiot koupi 9900K drazsi o 197€! a ma z toho min(zravost, nevhodne huste pajene cim se to hreje o dost vic, omezena kompatibilita Z370 a Z390 boardu cili zadne 10 jadro Comet Lake do budoucna).

3x vyssi vykon Zen-u 2 nez Piledriver tak to je rozhodne pokrok, a jeste to min zere a deska z roku 2017 nema s kompatibilitou problem, takhle si predstavuji reseni pro zakaznika, tez vykonovy sestup Zen - Zen rf - Zen 2 je pekny a ukazkovy.

7nm, ceny, tdp, vykon a kompatibilita, AMD vitezi, Intel jiz nema cenu kupovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moc dekuji za recenzi a srovnani. Mam FX 8350 na standartni frekvenci protoze deska Gigabyte s chipsetem 970 taktovani nezvlada. Muzete prosim na svem AMD FX otestovat hru Heavy Rain a Beyond two souls? Na mem AMD jsou demoverze techto her nedohratelne a nevim proc. Na NTB s 2jadrem i5 problem neni :-) Dekuju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel sveho casu problem rozjet prvni dva dily Dooma z BFG edice, pritom na notebooku s haswellem to jelo bez problemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem jednou nějakou levnou GB desku s 970 chipsetem a ta měla problém tuším s FX-8320, pomohlo nalepit malé chladiče na napájecí kaskádu, žádné chlazení neměla a nestabilita sama zmizela. Myslím, že Gigabyte pak vydal novou revizi té desky s lepším VRM a hlavně s chladičem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co by majiteľ AMD FX-8300 3.3GHz @ 4.2GHz Turbo (8C/8T, 95W TDP) so 16GB DDR3, 2x SSD pri 25" ASUS VE258 LCD (1080p) nemám najmenšiu potrebu upgradovať len preto, že BENCHMARKOCH vyšiel FX-8350 @ 4.5GHz v drtivé většině případů přibližně třikrát pomalejší než nový Ryzen 7 3700X (8C/16T) a že rozdíl ve výkonu je tedy poměrně dost velký.

Pre moje potreby je výkonu ešte stále až až a to dokonca aj na HRY pretože prevažne nato ho používam nakoľko na kancelarinu Nám stačí stále VIA QuadCore C4650 2.0GHz (2MB L2 cache, 18W, 28nm) a v ženinom ntb Intel Pentium Processor N4200 1.1GHz (2M L2 Cache, up to 2.5 GHz, Goldmont - Apolo Lake, 6W, 14nm).

P.S. inak zaujímavá recenzia a ak si nájdete čas určite ma poteší podobná recenze starého dobrého AMD Phenom II X6 1055T alebo dokonca Intel Core 2 Quad aspoň "zitíme" načo všetko ešte (ne)stačia...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Však já proti tomu FXku nic nemám, sloužilo skvěle a pořád funguje, což je super.

Nějaké testy starších CPU budou, mám tu DFI BloodIron P35 s Q9550 3,4GHz, asi to swapnu za Q9650 a zkusím ještě větší OC :)

Phenomy a Phenomy II budou taky :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proč? Vždyť to jsou vykopávky, jediný argument pro jejich držení může být pouze nulová cena. Osobně mám v druhém pc také FX ale 4300 dané natvrdo na 4,3Ghz. Starší věci, cca kolem roku 13-14 na tom běží naplno, ale také argumentem byla cena čipu za "pár piv". No zmíněné C2Q, to už je popelnicový hw který se vyhazuje, výkonem ho smetl už tehdy G4560 který si vykočil spíš na i5 z generace SandyBridge. Tudíž jediný argument nízká až nulová cena za tyhle čipy jenže spousta omezení, hlavně problém s instalací jiného než SATA SSD, už v IB desce jsem musel upravovat bios aby deska akceptovala natažení systému z pcie karty ve které byl ssd. Suma sumárum, pořizovat dnes cokoliv pod zmíněnou IB a FX nemá smysl ikdyby to člověk našel na ulici.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Další extrémista. Absence jiného SSD než přes SATA je drtivé většině naprosto u zadku. Bezproblémová a jednoduchá instalace Windows 7 je pro někoho velké plus. Výkon i jen čtyřjádrového FX-4300 stačí na mnohé. Nacházet to na ulici, tak to pořád bez problémů prodáš a vyděláš - za pár piv ti i jetý PC s FX dá jen člověk co tomu nerozumí..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no a co asi píšu?? .-) Chce to číst s porozuměním ne se po první větě hned naježit...
FX a IB ano, níž to nemá smysl. Hlavně ta Ivy platforma má pořád co říci díky pcie 3. To FX mi slouží dobře o tom žádná, hlavně za ty drobné za které se toho předchozí majitel zbavoval. Má to 12GB a 128GB SATA SSD+3TB hdd plus GTX 660 (oem s 1152SP) a i FC3 to na fHD dá naplno. Plánuji tam přesunout RX 590 a ještě nějaký rok bude sloužit.
Takové stroje ještě upgradnout smysl má, ale nějaké C2Q či Lynnfieldy už ne i ty SB už jsou za zenitem, pak se vyplatí sehnat zmíněné Pentium G4560, sám jsem půlrok měl a na to o jakého šlo komára tak zdatně konkuroval i čtyřjádrům s SB architekturou a hlavně ta spotřeba a ani v zátěži se skoro neohřál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono naozaj existujú entity, ktorým to nevysvetlite a sam som jeden taky C2Q upgradoval z dôvodu že pôvodná základná doska nejako vypovedala službu. Panička si nechala pôvodnú kysňu lebo k nej mala citový vzťah a samozrejme aj disk s dátami zostal nedotknuty len som navrhol aspoň systém dat SSDčko.,, Hodinová robota,, plná kompatibilita a všetci sú spokojní. A to C2Q s tým SSD a 8GB DDR3 proste dostalo druhý dych. Je pravda ze som jej ho troska potocil ale i tak. Keď sa chce tak to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč ne, strejdovi se starám o ntb s 3Ghz C2D s 7200rpm 1TB a GT240 s Win 8.1 - dá se to ale na víc jak jednoduché věci jako internet bych to rozhodně netrápil, už tři záložky ve FF zvedají otáčky ventilátoru. Pokud to má dožívat proč ne, ale jinak bych do toho už nevrazil ani korunu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slo by aktivovat možnost vkládání obrázku do diskuzí? Myslím si, ze printscreen s diagnostikou ve hře by ukázal víc, jak se tady rozepisovat. Ukázal bych vám co umí ve hrách staré xeony ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně bude nejjednodušší použít https://imgur.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj, jak někdo děkuje za něco AMD, tak potom ty testy taky tak vypadají, zavázat oči, otočit se o 90 a rychle utíkat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že půjdeš příkladem. Děkování Intelu by teprve byl ten pravý trapas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mi Intel zapůjčí nějaký hardware na recenzi, tak samozřejmě na konci článku bude poděkování Intelu za zápůjčku, nevidím v tom nic špatného.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je jen poděkování za zapůjčení toho HW z inicálních testů, nijak se to netýká testovaného FXka krom toho, že AMD to CPU vyrobilo. Je to copy-pasta z recenze Ryzenu 7 3700X.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne spis fascinuje, jaky mindraky v zivote musis mit, aby jsi napsal takhle pitomy komentar..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak za test Phenoma.II x6 tajé oroduji. On určitě měl hrubý výkon vyšší, než první Buldozery, tak by to možná s tou prohrou vůči druhé generaci nebylo tak jasné. Kdysi to dělal Ober, ale ten nepoužíval nové verze programů, což je z hlediska uživatele na nic. A ano, Phenoma stále provozuji, a zatím jsem spokojen, ovšem cítím, že opravdu brzdí moji rx 470 v některých hrách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaký máte na mysli? 1066? Pokud ano, rád věnuji v krabici s nostalgickými relikviemi se mi povalující Phenom II 1090T.... sice malý posun, ale přece jen...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máte na zápůjčku Phenom II X6 1090T? Já mám jen 1055T se zamčeným násobičem, takže musím točit přes FSB a vymáčknu z něj maximálně 3,8GHz. Klidně tu 1090T odkoupím :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja dokonca 9 rokov používam Phenom II X6 1090T, grafiku HD6850 (taký mainstream v tom čase) a 16 GB RAM. A nejako mi to stále stačí na bežnú činnosť. K tomu ako systémový SSD Samsung Pro 256 GB, 2x 250 GB Velociraptory a 2x128 GB SSD + 2 TB HDD. A pred časom som vymenil 24" FHD za 27" QHD, takže na YT už viem pozerať natívne 1440 :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klidně, není problém, je na vás nějaké spojení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napiště mi prosím na hadik@shinra.cz

Ale nespěchá to, mám toho ještě celkem dost ve frontě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mám v plánu i starší CPU, ale mám pouze Phenom II X6 1055T :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já již dlouhá (opravdu dlouhá) léta jako pracovní stroj používám GA-970A-D3 + FX-8120. Boost všech jader je nastaven na 4,1 a jednojádrový boost je na 4,6 s mírným zvýšením napětí. Počítač jede 24/7. Né že by se mi Ryzen nelíbil, ale zatím tenhle kafemlejnek drží :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mne zajimalo porovnani 6 jadrovych Ryzenu 1600X, 2600X a 3600X s Phenom II x6 1100T

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stačí aj Phenom II X6 1090T v testoch. Ten Phenom II X6 1100T mal základ aj turbo len o 100 MHz vyššie. Za ten príplatok to v tom čase nestálo. Obidva modely boli robené z tých najlepších kúskov kremíka a ten lacnejší sa dal popohnať na úroveň toho drahšieho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro info, na mém zcela nepřetaktovaném FX-8350 s pomalými DDR3/1333 trvá ffmpeg/x265 test jen o 9 s déle (1047 s). Možná to bude Windows 7.

P.S. Ten runme.cmd je vtipný, jak omylem vytváří kvůli přesměrování výstupu soubor look ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.