Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: AMD Phenom II X2 550 Black Edition

Tohle se mi líbilo - ani moc dlouhý, ani moc krátký a s poměrně jasným výsledkem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím videem to je dobrej nápad. Hlavně když se taktuje, aby to člověk názorně viděl. Hudba taky dobrá, příště třeba NAPALM DEATH.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

docela by mne zajímalo zda jde pak ty dvě jádra zase zamknout

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

infernal_v: vsici urco poznali hudbu z DooMa level e1m1 :)) toto je konkretne z DooM remix projektu (http://doom.ocremix.org/main.html), nektere kousky jsou vazne dobre ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> dundoch:
Samozřejmě, stačí vypnout Advanced Clock Calibration nebo přefleshovat zpět na normal EC firmware.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ked ako 4jadro je nestabilny neda sa podtaktovat na 2.6Ghz a tak skusit jeho stabilitu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajimavy testik, kazdopadne musim pochvalit za pojednani o moznosti odemceni, diky ktere je tento cpu(a 545) tak zajimavy(zrejme v jinych seriich nez ten vas testovany kousek)! Jste jediny web v cr, ktery se o tom vic v recenti rozepsal, coz ocenuji. Bez teto ficury (kterou ma ostatne vetsina novodobych amd procaku) by se jeho kupa vubec neoplatila.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

clanek hezky, i minuly tematicky stejne zamereny clanecek se mi moc libil, ale je skoda, ze jste nestihli udelat porovnani s konkurencnimi procesory, to by me docela zajimalo. je to pouze povzdechnuti, neberte to jako kritiku :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

clanok som necital, len chcem ukazat na linuxovy testovaci balik, ktory vznika timom okolo stranky www.phoronix.com. Je aj vo forme LiveCD zalozenom na Ubuntu, myslim.

Otvoroneny dopis testerom:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=open_letter&n...

Clanok o vydani PTS Desktop Live:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=pts_20_release&am...

Detailny navod na testovaci balik PTS 2.0:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=pts_20_details&am...

Skuste na to mrknut, mozno to na neco bude...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bolo by fajn otestovat aj phenom II x3 705e wifte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> petooo28:
V plánu mám něco podobného, ale tenhle procesor zrovna ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>WIFT:
Urco vyborne zpracovanej test, jen mne napadla jedna vec k vyzkouseni.
Sam dlouhe leta pouzivam lehky pretakt s podvoltazi(vetsinou jde o navyseni na 240 FSB pri -0,1V) pokud mozno pri zachovani CnQ(nebo AOD), nestalo by za to vyzkouset moznosti OverDrive nastroje? Myslim ze by pro vetsinu lidi mohlo byt maximalne uzitecne mit nejaky strucny navod na nastaveni stropu frekvence pri -0,1V az -0,2V jako "default" s tim ze pro oblibene hry(nemam overeno nepouzivam ale AOD by to mel udajne umet) by to mohlo byt obracene(s napetim) +0,1V az +0,2V a max frekvence...;)
 
Prosim prosim, sam na to nemam cas...:(
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezký článek. Taky mám tenhle procesor, série CACYC a asi jsem teda měl štěstí, jelikož mi chodí jako čtyřjádro. Má to jen jeden háček, zřejmě v kombinaci desky ASRock AOD790GX/128M a zdroje Fortron Zen 400-60GFN se mi objevuje chyba, kdy vypnuté PC nejde zapnout bez stisku resetu (zamrzlý start). Obcházím to prodlužkou s vypínačem, kterým PC vypínám kompletně. Je to teda z nouze ctnost, ale ušetřím 30W standby provozu a nastartuje normálně. Mám tedy čtyřjádro na 3.5 GHz se základním napětím, které jsem i s deskou a 4GB DDRII 1066MHz Patriot pořídil za 6115 Kč. OK měl jsem štěstí, uznávám, že možnost odemčení nepatří mezi plusy, ale stejně, když se to povede, intelák tiše závidí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> MadMaxII:
Nebudu chodit kolem horké kaše. Nejsem ani příznivcem přetaktování, ani do toho nějak nedělám, prostě přetaktování opravdu není moje hobby z jakéhokoli úhlu pohledu, takže ode mě nějaké popisy co a jak, názorná videa a podobně, nečekej :). "Převoltěnost" Phenomů II byla i pro mě natolik zarážející, že jsem ji ale zmínit už musel :). Kdyby mě overclocking fakt zajímal, bych byl adeptem na majitele Phenomu TWKR ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.