Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: ASUS PRIME B450M-A a Ryzen 7 3700X – BIOS 1607, AGESA 1.0.0.2

na to že má jít o poměrně úsporný procesor si moc dobře napájení nevede.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak to myslíte? 3700X bych jako úsporné CPU neoznačil ve smyslu, že nový boost vyžene power limit nad defaultních 65W někam k 88W, což je limit toho boostu. Úsporný procesor je třeba Athlon 200GE.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Od včera je pre dosku dostupný nový BIOS s AGESA 1.0.0.3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vím o tom, viz. odstavec ke konci článku: "Na desku je samozřejmě zapotřebí nahrát BIOS, který podporuje nové Ryzeny, minimálně tedy potřebujeme květnovou verzi 1201 obsahující podporu pro nová CPU. Jako malý vtípek si ASUS připravil nový BIOS verze 1804, který vyšel 31.7. a který jsem tím pádem nestihl otestovat. Tato verze povyšuje AGESA mikrokód z testované verze 1.0.0.2 na verzi 1.0.0.3AB."

Včera večer jsem totiž sepisoval článek, test jsem prováděl den předtím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasné. Smola, že vyšiel keď už bolo po testovaní :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to běžná spotřebitelská deska, počítá se s používáním procesoru na továrních taktech a pamětí s předdefinovaným profilem. Zvládá to, co se od ní očekává. Navíc, nechlubí se ASUS na své stažené prezentazi, že jejich na trhu nejlepší x570 deska topí "jen" na 62,5 °C? Těch 54 až 58 stupňů při AVX2 je na na takovou desku bez chladiče VRM dobrý výsledek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prosim te Karasi, co se stane, kdyz na desku BIOS nenahrajes?

Kamosovi se 3700X na B450 ROG Strix F Gaming nerozbehl, nenabehl displej, klavesnice, nic a na desce sviti zluta dioda, coz oznacuje vadne RAM, ale pritom neprobehl post-test a nic se krome toceni vetraku nedeje. Zkousel i jine pameti, ale to same. Tak si rikam, jestli tam ma od servisu opravdu nahrany kompatibilni BIOS. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli kámoš má ASUS desku, tak není nic jednoduššího, než vzít flešku, naformátovat na fat32, hodit na ni poslední bios ze stránek a flashnout z příslušného USB portu, ne? To by vyloučilo bios a můžete laborovat dále.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta deska nemá BIOS flashback.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je tam stará verze co neumí nová CPU, tak se nejspíš budou točit ventilátory, případně se to bude dokolečka restartovat.

Nicméně někdy může úplně první start trvat klidně déle než minutu, než to POSTne. Některé desky mi takhle po upgrade udělaly asi tři rebooty po sobě než to POSTlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.