Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Barbone W HAMMER X4 (45nm Phenom II X4, HD 4870, 4GB, 640GB, Vista Ultimate)

moc pekna zostava , take spravne "zelezo" na hranie a komplet od AMD :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za konektor "přilepený" tavnou pistolí bych osobně vraždil ... některé takové spoje nejdou nedestruktivně rozpojit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete napsat více informací k tomu pájení konektorů tavnou pistolí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to vidět na fotografii: http://cdr.cz/picture/46367/large .. jde to velmi ztuha pryč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no tavna pistole lepsi nez silikon, s cimz jsem se taky setka. a to je sranda to sundat. tavna pistole aspon drzi a da se jako celek (pokud je to studeny) vyloupnout bez poskozeni komponent.

dotaz na redakci: ta grafika ma PCIE 16x? nema mit nahodou deska PCIe 2.0 16x?

mam totiz stejneho drobka (Saphire 4870 Toxic) a detekuje se mi s touto hodnotou (pouze drobny rozdil v taktech a v Bandwith (o 10 GB/s vic)

Jo a k ty bedne. Hezka ale jako minus bych osobne oznacil nemoznost regulovat manualne ten bocni chladic. Sam sem doma mel EC s EZCOOL 25cm fanem na boku a svitil jak das + bordel, ale aspon mel venkovni regulator. po mesici me to sviceni prestalo bavit a zustal natrvalo vypnutej, kupodivu se tim snizila teplota. Mam ted Akasa Infinity (3200 s dani bez PSU) a dve 12 vepredu a jedna v zadu se mi zdaji lepsi. Ale to je bigtower.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký máte názor na Gigabyte?
Prosím o odpovědi lidi, kteří prodají alespoň 10 MB/GK Gigabyte měsíčně. Já mám zkušenost asi takovou, že možnosti nastavení a výkon OK, ale dlouhodobá spolehlivost nic moc... jak to statisticky vychází vám?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TO jamoko: jakýkoli větrák na bočnici je ti na hov.. pokud tomu neuzpůsobíš chlazení cpu a gpu.... v dnešní době kdy všichni staví chladiče tak, aby vyfukovaly na zadní ventilátor je cokoli na boku na hov.. ještě víc jak dřív :-D
To WIFT: ne všichni maniaci do ATI-AMD jsou až tak zarputilí..... phenom II se povedl, oproti původnímu určitě a hd4870 nvidii taky poněkud zvedala hladinu adrenalinu, ale i tak neřeknu že je intel na píp.... proč by taky jo, když výkon má stále pořád vyšší.... ovšem.. .za jakou cenu :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Kecal: jak kdy jak co, obecně co tak vidím okolo tak si nikdo nestěžuje, kolega třeba kupuje jen GB a zatím ho reklamačka nepostihla.... ale nevím, pro intel nejspíše velmi dobrá volba, pro amd.... no, jsem radši na asus, i když se mi zvukovky adi1988 extrémně nelíbí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to mikeczcom :  me Ph. II  dost zklamal,  jednu veci temhle pro. (a amd) neodpustim   ze nelze pouzit CnQ pri taktovani .... ( pokud nedelam neco blbe)..... mam Ph. II X3 Be, chtel bych si treba jedno jadro vytahnout na 3 GHz a zbytek podtaktovat, ale bez toho aby to muselo jet furt na plno  :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Andrew:
Mám Phenom X4 9850 (2,4 GHz) přetočený o 200 MHz na 9950 (2,6 GHz) a Cool'n'Quiet na tom normálně funguje, tzn. jádra běhají v idle na 1,25 GHz a v zátěži ta, která jsou zatížena, umí vylézt až na 2,6 GHz. Je to samozřejmě Black Edition, takže jsem jen upravil v setupu násobitch. Že by tohle u Phenomů II nechodilo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fail u CPU ventilatoru mam take vypnuti, je to z prosteho duvodu. Pouzivam PWM ventilator. Pri startu nez se ventilator roztoci to trva cca 4sec. Behem teto doby zacne pocitac vydavat zvukovou signalizaci. Nemam na to proste naladu poslouchat pri kazdem zapnuti ten piskot. Zvuk ventilatoru je slyset neobavam se ze se cpu zavari. Navic Intel ma prehrati osetrenu takze mam dojem, ze to neni nic proti nicemu. AMD u Phenomu to ma iste stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

inac koukam ze jsou catacysty 9.3

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Andrew: A zkousel jsi treba Overdrive? Tam to jde taky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by mi někdo vysvětlit, proč ve výkonových testech není Core i7? U spotřeby je (z procesorů od Intelu) pouze Core i7, C2Q tam chybí. Vypadá to dost divně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá zostava ale mizerná matičná so staručkým SB-600. Určite by som radšej šiel do zostavy so South Bridge SB-700 alebo SB-750. Cenový rozdiel minimálny resp. žiadny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jsem fakt konecne rad ze amd dobehla intel (pominu-li i7)
co me trochu zarazi ze neni v zaporech spotreba v klidu, vzdyt preci kazda i herni sestava jede dost casu v klidu - internet, hudba, filmy, obed vecere :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

haha: spotřeba v klidu pro normální sestavu s integrouvanou grafikou HD3300 a Phenom II X4 940 BE s aktivovaným CnQ je 70W bez monitoru, to jako zápor rozhodně nevidím :o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Julda: To je Xko ne GXko. takze int. grafika se nekona. Ale i tak je to hezky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta sestava by si zasloužila aktuální desku s jižním můstkem SB750.

Nevíte někdo, jak naklonovat CD na DVD, používám nedávno testovanou vypalovačku Lite-On 422 a nějak se mi to nedaří, pžiložený Nero7 mi hlásí, že moje DVD je přípiš malé (asi rozezná jen jednu sekci) Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad testy. protoze jsou to testy cdr z minulosti... ano smrdi to reklamou, ale proc ne. Jine weby to taky delaj a tam to zda se nevadi. Ono moc webu nedela amd testy, asi aby se nezostudily.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diskuze byla pročištěna od nežádoucího svinstva včetně reakcí, které jsou mimo téma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.