Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test CPU části „Sandy Bridge“: Intel Core i7 2600K, i5 2500K, i5 2300

Tak ponocování se vyplatilo, jsem unešen, i když teď spíš směr ložnice a asi budu mít vlhké sny :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vyborny clanok, absolutny suhlas so zaverecnym hodnotenim, patrim k tym, ktori by brali kombinaciu i5-2500T a HD3000 :-\

WIFTe, pls chcel by som sa spytat, v suvislosti s UEFI sa hovori o podstatne kratsom case bootu - co je na tom pravdy?
@All: dajte tipy - mainboard ktoreho vyrobcu by ste preferovali pre Sandy Bridge a preco?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rychlost bootovani omezuji predvsim wokna, nikoliv BIOS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Základem rychlosti nabootování je systém, jak říká správně Borowitz. Nicméně jestli to dobře chápu, může UEFI nepatrně boot urychlit tím, že při bootu se už nehraje na "legacy" přístup k disku, ale už se s ním pracuje rychlejší metodou. To znamená, že těch pár zaváděcích souborů se načte o krapet rychleji, ale podle mě to není rozdíl, který by byl měřitelný. Pokud někdo někde viděl Lenovo, které nastartovalo za pár vteřin a tvrdili vám, že za to může UEFI, tak tomu nevěřte. UEFI může nanejvýš zkrátit čas od zapnutí PC do počátku startu OS, ale pak už na to nemá moc vliv.

Nejvíc udělá přechod na SSD. Windows 7 mi na tom SSD, co je uveden v článku, bootují tak rychle, že úvodní logo se někdy ani nestíhá celé poskládat.

Jedna perlička z recenzování: Na desce DH67BL se mi nepodařilo rozchodit integrovanou grafiku, pokud jsem měl Windows nainstalované v režimu UEFI. Prostě po instalaci ovladače a restartu stoprocentní BSOD. Přeinstaloval jsem Windows v režimu BIOS - všechno v pohodě. Tipuju to na chybu ve firmwaru, možná v pre-release ovladači ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze barki mel na mysli prave tu rychlost inicializace BIOS/UEFI do pocatku startovani OS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslel som oboje, resp. vsetko vratane otazky prebudenia z hibernate, moja zostava nepatri medzi stare ci slabe, ale mam mnozstvo SW a start trva vyse 3 min., prebudenie cca 1 min. Ocakaval som (naivne, viem :-)) ze velkost pamate UEFI bude vacsia a mozno by mohla obsahovat aj nejaku cast kernelu, ktora by boot zrychlila. Jedine riesenie bude zrejme v SSD, tie najnovsie maju moooc prijemne rychlosti a budem musiet investovat ;-)

WIFT - dik za reakciu i perlicku, zivot tych, co pouzivaju prerelease byva niekedy pestry, tiez som kedysi musel mat na stole najnovsie veci, dnes uz chcem aby to klapalo a o to viac ocenujem ludi ako Ty, ak sa navyse o svoje skusenosti podelia je to na nezaplatenie ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pekne to podelali, kdo si kupuje CPU za 5 tisicv a vic-tady s vysokohorskou prirazkou budeme dekovat bohu jesli se vejde do peti,tak ho nezajima nejaka priblbla integrovana grafika ktera se navic neda k nicemu jinymu nez zobrazeni vyuzit.Takze na co tam je?Na druhou stranu ti kteri by ji mohli vyuzit tam budou mit dalsi vorezavatko od Intelu.Jediny reseni pockat na AMD ,ktery nebude cpat do takovych CPU grafiku k nicemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no on kazdy neni jen Gamer... Treba priznivci HTPC maji ted v rukou super vecicku.
1) podle vseho to moc nezere a bude se to dat dobre a tise uchladit.
2) Grafika v CPU je dostatecne výkonná pro bězné věci
3) Grafika má výbornou kvalitu obrazu
4) Grafika skvěle akceleruje HD videa

Kdyz vemu v potaz ze takovou kvalitu zobrazeni nema ani AMD ani nVidia pak si myslim ze majitele budoucich HTPC sahnou po tomto reseni. Ono kdyz se koukate na 100cm uhlopricce tak tam uz to nastve kdyz je neco byt trosku mazle...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty všechny body co píšeš jsou sice víceméně pravda, ale platí už i pro starší Corei, takže SB v podstatě nic moc nenabízí. Největší pokrok je ve vylepšených ovladačích, kterými je ale možno vylepšit i na původním Core i

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lol ze taku kvalitu zobrazenia nema ani amd ani nvidia

to snad nemyslis vazne? daj mi nejaky test lebo taketo keci nemusim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak treba ja, kupuju CPU tak do 6000.

CPU se uz totiz meni tak pomalu, ze takovy vydaj vydrzi v pocitaci hoodne dlouho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hoodne dlouho? Ani by som nepovedal, nanajvys tak dovtedy, kym nezmenia socket alebo chipset, co teraz Intel robi takmer s kazdou novou generaciou CPU ~ 18 mesiacov. Takze vymena CPU za novy je spojena s nutnou vymenou dosky :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorac, ale co je to za blabol? Me jede C2D v sc 775 jiz nejakych pet let a jeste pojede, protoze vykon je stale vice nez dostatecny (a to neni ani pretaktovany). Takze jak psal Nalim, CPU v PC sedi vetsinou do doby, nez se porizuje zcela novy pocitac. Ja za tech cca 20 let, co mam pocitace, upgradoval CPU ve starem PC jen jednou a to jsem byl jeste naivni blazen, ktery dostaval od rodicu kapesne a vedl bezstarostny zivot studenta. Jen tak pro zajimavost, sc 775 je tady jiz od dob P4, nekdy 2003/2004, coz je na hony vzdalene 18 mesicu, a stale lze desky s timto socketem koupit. Jedine, co se muze Intelu vytknout, je sc 1156/1366, ten se prilis neohral, tezko rict, co vedlo Intel k uvedeni takoveho socketu a proc nejde vyuzit v SB, ktere maji jen 1155. Ale nic noveho pod sluncem, vzpominam na dobu, kdy AMD menilo sockety jako fusekle (sc754 2003-sc939 2004-scAM2 2006-scAM3 2009), nez zakotvili u AMx. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zlatá slova, dokud člověku výkon stačí, není důvod k upgradu a po pár letech se vyplatí pořídit komplet novou sestavu. Já frčím na Norhtwoodu 2,26 GHz, kterým jsem mimochodem nahradil předešlý Celeron-Williamte na 1,7 GHz. Tam to ale smysl mělo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja som ešte nedávno bežal na Athlone 1900+,1GB RAM a Radeon 9250. Keby som tam mal podporu SSE2, tak to mám asi ešte stále :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych že k ničemu. Vždycky je dobré mít nouzové řešení, když se posere hlavní grafická karta, což u dnešních přímotopů není nic vyjímečného.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.