Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Fractal Design Define R3 USB 3.0 Arctic White, nová skříň pro testovací PC

ten chladič visí pořád ještě pouze na MB?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jo :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se neco spravne rozepre o PCB z moderniho materialu, tak vydrzi strasne moc. S dobrym back-plate deska unese ledasco. Skoro bych se dneska vic bal o zatizeni der pres ktery drzi deska v casu nez primo tech u chladice.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nj, unese, ale ty deformace desky se mi nelíbí

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trocha po funuse ked uz bude R4

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a já už viděl recenzi... ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu si pomoci ale mne skříně co mají zdroj o dna skříně dohání k zoufalství.Právě jsem slíbil kámoši že mu postavím PC a co to dá práce sehnat kvalitní skříň s umístěním zdroje nahoře.Vím jak se lidé k PC přes všechny proklamace chovají.Nějaké čištění filtrů to bude pro ně po 2-3 měsících španělská vesnice.Nemluvě že vyčistit filtr za chodu u těchto skříní není zrovna legrace.Občas mám dojem že nám konstruktéři skříní komplikují život než pomáhali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyčistit filtry za chodu zrovna u této skříně není problém (i když ten zadní-dolní mohli udělat i šikovněji - nemusel se vytahovat dozadu kde mají normální lidi zeď a ne halu pro manipulaci s filtrem :) ).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas, pro mě je zdroj dole taky na dvě věci

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Recenze moc pěkná a skříň velmi zajímavá.
Jen věta "Měření hlučnosti vykazuje výrazný pokles" mi připadá dost ustřelená. Nazvat rozdíl 1dBa výrazným poklesem už chce hodně odvahy nebo opravdu málo znalostí z akustiky :). Docela mě to pobavilo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsem odhodlán pořídit R4, netuší někdo, kdy bude? Oproti R3 se mi líbí ještě větší šířka, eliminovaná trapná chyba s pouze jedním USB3 konektorem a hlavně vyndavatelný držák disků.
Zajímala by mě jedna věc: vejde se aspoň 120mm větrák do bočnice s tou Noctuou, případně ještě širším/vyšším chladičem jako je Silver Arrow (samozřejmě mám na mysli s vaší deskou, která může mít jiný layout než moje, ale tak pro představu)?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten bočnicový otvor je u R3 až jakoby pod Noctuou, takže by neměl být problém, ale jak jste sám napsal, záleží i na rozložení MB. Ovšem ta case má tak dobrý airflow, že tam pravděpodobně ani větrák osazovat nebudete a necháte to zaslepené. Nyní v těch parnech, kdy tu mám 27°C má CPU 32°C a GPU 35°C, a to je regulátor otáček oněch dvou "vestavěných" case ventilátorů na minimu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, mám pasivní 9600GT, ta potřebuje aspoň trochu ovívat. Uvidím. U R4 vyndám horní držák disků, třeba to odpředu bude stačit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jste pasivně chlazeným kartám moc dobrou reklamu neudělal :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovinka před několika týdny jsem se rozhodl vyměnit starou skříň. Volba padla na tento kousek v barvě Pearl Black. S montáží naprostá spokojenost. Jedna chybka v konstrukci se ale vyskytla: Místo dvou již osazených 120mm ventilátorů jsem chtěl použít svůj 140mm. Chtěl jsem jej umístit na spodek skříně - zacvaknout do připravených držáků. Jenže ouha, vzhledem k tomu, že mám zdroj s odpojitelnými kabely, nebylo toto možné. Kabely by byly příliš "zlomené" a nechtěl jsem riskovat, že by mohlo dojít k jejich úplnému zlomení a případným problémům s tím spojenými. Takže jsem zkusil připojit ty dva dodané přes přiložený regulátor otáček a musím uznat, že na hlučnosti se jejich chod nijak výrazně nepodepsal. Celkově jsem nanejvýš spokojen oproti skříni, kterou jsem měl předtím. Vlastně se to ani nedá srovnávat, byť se nejednalo o skříň typu "Eurocase" za pár kaček.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

R3jku spokojne pouzivam aj ja.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Po roztočení totiž zdroj spokojeně vrněl na svých nejnižších otáčkách a Noctua své dva ventilátory též roztočila jen poměrně líně."
Pokial viem tak Noctua nema PWM, takze vzdy sa toci na tych istych otackach nastavenych vyrobcom na 900 rpm, alebo s pouzitim ineho dodavaneho odporu na 1200 rpm.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, teď to skládám a přijde mi, rozhodně za tu cenu, že kvalita zpracování mohla být lepší. Dva nýty na dně držící šachtu s disky byly vypadlé ven, takže to bude napůl na volno.

Navíc jak se to kroutí se mi nelíbí vůbec - celý díl pro desku je úplně gumový, méně se probýbal i v obyčejných EC! Zadní části přidrží zdroj atd., ale toto má dělat oporu základní desce, ne naopak! Už tak je zprohýbaná z výroby, teď na to ještě zatlačím při uchytávání konektorů a aby to šlo rovnou na reklamaci…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Začínám trpět představou, že Fractal je opět další z levných zmetků, co si hraje na velkou rybu, asi jak Cooler Master.

To jak se ten zmetek kroutí mě donutilo změřit tloušťku plechů, a potvrdilo se moje podezření - ubohý 1 mm fakt není něco, co bych čekal u 12,5kg skříně. Fakt je, že hmotnost nabrali na té tišicí „věci“. Jsou tam toho hromady, je to hutné a má to vysokou hustotu, tudíž hmotnost

Bočnice jsou tu asi nejpevnější součást, podrží to sice pohromadě, ale dobrá skříň by podle mě měla držet pohromadě bez defektů i prázdná a bez bočnic, a ne, že se to zpevní až když tam člověk všechno přidělá.

Plusem jsou velké rukou montovatelné šroubky na všechno, ovšem radši bych viděl za stejnou cenu pevnější konstrukci než to opravovat těmito hračkami. Mínusem jsou zas ty perforace vzádu a na záslepkách, na co proboha? Má to v plné palbě 7 větráků, je fakt super proudění posrat zas nějakými dírami tam, kde je nikdo nechce. Eště že tu mám krabici pásky…

No, za mě tak lepší průměr, příště se dívám jinam…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.