Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Func MS-3: herní myš s 5670dpi snímačem a herní podložka Surface 1030 XL v testu

Už x let používám pouze Razer DeathAdder a neměnil bych. Jednoduchost, perfektní senzor, ještě snesitelná cena a ergonomie "akorát do ruky".

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

pro redakci: a fotka podvozku by nebyla? ;-) ono kolikrát může mít myš vymakanou ergonomii, ale stačí aby u nástupce posunuli snímač někam do p... a hnedka si na to člověk musí zvykat třeba i pár měsíců. když vemu v potaz takovou MX518 od Logitechu, ta se ovládala dobře, byla přesná atp., ale pak vzali "stejnou karoserii", nacpali do toho laserový senzor, aby tam nacpali tehdy "cool závaží" tak ten senzor dali do boku, pojmenovali to G5 a voila ne zrovna dobře ovladatelná myš (v porovnání se starší MX518) je na světě ;-)

Už tak rok přemýšlím že tu G5 vyměním, kolečko trochu blbne, jeho naklánění což je (eee bylo) super na "vpřed a zpět" už tak dva roky vůbec nefunguje. Když už jsem měl nalezeného nástupce, koukl jsem jak se na czc reklamuje a spadla mi čelist a nástupce se rozplynul ;-) a tohle teda vypadá taky zajímavě, jen si asi počkám, jak moc se to bude lidem srát ;-)))))

P.S.: a WIFT Logitechofil na tu myšku nemrkal? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chybička se vloudila, fotka samo existuje, jen jsem ji zapomněl dát do textu. přidána na str3 (fotilo se to závěrem testu, takže myška už je trochu zasr...prášená. wift na to nemrkal :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Heh, David Jezek a ovladaci SW pro windows? To bych necekal:o)
Jinak 5670dpi znaci to same jako 450dpi u displeju mobilu ..... pujde o marketingovy nesmysl znacky nevalne kvality a povesti. Realne bude u mysi rozliseni v radu stovek, rekneme 300dpi pro takove to retina rozliseni mysi, kdy vic nema absolutne zadny vyznam .... jako OK, i kdyby chtel nekdo mys posunovat mikrometrem, tak nad 1000dpi je to ultraholy nesmysl!!! Neverim, ze se taky vyrabi nejaky takovy snimac, je to uplna blbost, realne bude mit rozliseni tak 500dpi a zbytek je softwarove DPI, kdy se proste jednim skokem mysi skoci o 10 pixelu, coz je vpravde tristni, ale delaji to takhle asi vsechny mysi, takze je to asi "v poradku".

2k za neznackou mys je taky ubohost. Navic je udajne laserova, cili na hovno. A to ani neni bezdratova. Kupoval jsem asi za 1600 aiviu od gigabytu ... je to sice laser (tenkrat jsem nevedel, ze laser je horsi nez klasika, ale bylo to proste IN a myslel jsem, ze je to v necem lepsi), ale zato je bezdratova a ma perfektne resenou vymenu baterky a da se pripojit i ocasek a je i pro levaky ... cili takovy ten ideal za ne uplne premrstenou cenu (ikdyz na hranici). Ted se divam do specifikace, ze ma pry 5600dpi a 12kHz, ale to je samozrejme nesmysl. Nevim, jestli tam jde nastavit vic jak 1kHz, ale urcite bych tam vic nenastavoval, protoze bagr. HW DPI mam urcite na minimu, protoze tak je mys nejpresnejsi a rychlost a zrychleni si nastavim klasicky softwarove ve windows.
Schvalne, kdo mate takovou tu udajne "tisice DPI" mys, zkuste nastavit (rekneme 1000) a jestli se vam podari tu mys ovladat po pixelech .... je to 1/40tina milimetru .... 25 mikrometru na pixel ... zajimalo by me, jestli je mozne takhle precizne vubec lidskou rukou pohnout:) Kazdopadne treba ta moje se uz pri takovem DPI hybe automaticky o nekolik pixelu at s tim hybu na hladkem povrchu sebemin a sebepeclivej

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

nj nezklamal ;-)

čoveče de facto neustále mám myš na max dpi, doma tedy G5 na 2000, v práci jakýsi genius tuším na 1600 a rychlost kurzoru stáhnutou akorát aby mi to vyhovovalo. Kdybych shodil dpi na myši na polovic a zvedl si rychlost kurzoru opět tak aby mi to vyhovovalo, tak bych se právě dostal do té situace, kdy to bude skákat po x pixlech takže reálně půjde přesnost dolů. By mě teda zajímalo, jaktože ta myš je s těmi 2k DPI přesnější, když podle tebe ten senzor má reálně 500dpi ;-))
Buď tu kecaj výrobci nebo ty, já hlasuju pro druhou variantu ;-))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A naopak si to neskusal? Nastavit vacsiu citlivost na mysi, mensiu softwarovu, a samozrejme vypnut to "enhance precision"?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co ten kablik, jaka byla s nim spokojenost/nespokojenost? Mam pocit ze nemlich stejny mam u SteelSeries Diablo 3 mouse (nevhodny darek pro nekoho ktery mi pak zustal...) a jedine co mi vadi je tenhle dost nepoddajny opleteny "drat". Jinak - po letech s ruznymi bezdratovymi myšmi je to celkem rozdil a musim uznat ze citlivost a odezva je lepsi. Jestli ma smysl nejakych X tisic dpi neresim, mam nastaveno tak jak mi to vyhovuje a je to v tom nastaveni precizne presne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tie schody by ma asi dorazili... tazko to opisat. Ake moznosti ma hrac, co drzi mys takpovediac na styl pavouka, cize nedokaze mat prsty zarovno mysi, napriklad pre ich dlzku. Prakticky by som ju nedokazal zdvyhnut zo stola. V tomto smere su modely s podobnym vykusom na lavej aj pravej strane, napr m6980 od gigabyte, ktore sa daju tymto sposobom pouzivat. Neviem si predstavit naozaj obrovske ruky v kombinaci s ms-3

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm. podlozka...
Na Func Surface jsem kdysi zacinal, na tehdejsi dobu (něco po 2000) to bylo drahy jak prase:-) Ale vynikajici podlozka, od te doby si vždy, když menim podložku )tak po 3-4 letech) kupuju něco podobne kvalitního..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co by mě zajímalo, tak jestli má možnost nastavení podle spuštěné aplikace. Prostě aby ve WinAmpu tlačítka fungovala takhle, v prohlížeči onakhle a v nějaké hře úplně jinak. Prostě aby se dali tlačítka nastavit podle spuštěné aplikace. Tohle mam u Microsoft Intellipoint a jsem s tím naprosto spokojenej a bojím se jít do jiné myši, protože nikde v recenzích tohle pořádně není napsáno jestli to umí nebo ne a na webech výrobce jsou spíše PR kecy, než něco praktického.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle má ještě Logitech. Taktéž jsem byl navyklý na Mrkvosoftí myši a bral jsem to jako samozřejmost (včetně realtime ukládání maker) a bohužel už to u třetího výrobce řeším profily (co program to profil).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

První co mě při pohledu na tuto myš napadlo jsou myši od švédské firmy QPAD. Spíš by mě zajímalo jak na tom v porovnání s produkty této firmy.

http://www.qpad.com/products/mice/

"reprezentuje řekněme konzervativnější přístup k ergonomice". Ta myš od Gigabytu je po ergonomické stránce pro mě tragédie. Ta ostrá hrana na pravé straně je přesně v místě kde běžně mám prsteníček a není ani nahoře a ani na boku.
Po dlouhém hledání vhodné myší jsem zakotvil u DeathAdder. Ten je o mnoho lepší, než myši Gigabyte (nemá tu ostrou hranu), ale stále to není ono. Mám velkou ruku a malíčkem se dotýkám podložky nebo ho musím mít křečovitě přitažený k boku myši případně pokrčený. Proto jsem plánoval koupi myši "se schody" od QPAD.

Vítám tedy všechny výrobce, kteří pochopili, že běžný člověk co pracuje s počítačem není zároveň zaměstnancem pily a má všech 5 prstů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oni jsou ty Gigabytí myši tragický i po hw stránce. Kupříkladu u hi-end myši GM-M8000 uváděly komplet Omrony a ve finále tam jsou DVA, pod kolečkem spínače jako jsou na bednách pro zapínání, nastavení sensitivity pro kolečko nefunkční (kolečko po 4 dnech), ergonomie katastrofická. Když jsem to tenkrát rozebral kvůli kolečku tak jsem se zděsil co v tom je a hlavně jak kvalitně (napřesdržku) :( Pár fotek je v galerii http://www.czc.cz/gigabyte-gm-m8000_2/65716/produkt

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.