Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: GeForce GT 430, jako stvořená pro HTPC

Hned jak jsem viděl fotku s těmi malými ventilátory, tak jsem si říkal, že to bude hlučné jako kráva a skutečně :-) Tipuju, že karta bude v pořádku, ale otázka je jak to Gigabyte okecá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

do HTPC s aktivnim chladicem?, do HTPC podle me patri IGP / pokud nechci "herni" HTPC.../

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V herných testoch mi chýba porovnanie s HD 5570. Najslabšia grafika od AMD je tam HD 5850 ?!?

A ešte pre doplnenie HQV Benchmark:
http://www.anandtech.com/show/3973/nvidias-geforce-gt-430/4

Celkovo tá grafika v podstate nemá opodstatnenie, lebo AMD má HD 5570 už 9 mesiacov na trhu a za rovnakú cenu sa dajú kúpiť aj pasívne verzie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

porovnání s 5570 neplánujeme, není to nijak zvlášť zajímavé v tomto segmentu a testovat téměř rok starou kartu na konci jejího života znovu již bohužel nebudeme. snad nás chápeš (raději ten čas věnujeme otestování 6850).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhľadom na to, že je s HD 5570 priamo súper, tak by som práve očakával, že bude nasadená do toho testu aj napriek tomu, že je rok stará.

Osobne ma síce tento segment tiež netrápi, ale keď už ste ten test robili, tak mohol byť trochu lepšie dotiahnutý.

A kedy bude HD 68xx?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. presne tak ...... krystova ruko!!!!! .. k cemu takova recenze .. kdyz v grafu-sloupcich chybi protiklad od konkurence .... a vy tam postavite karty uplne z jinyho segmentu ..... jak si ma clovek vybrat co koupit (nv ci ati ? ) kdyz to neni v podstate s cim srovnat .... uz jsem to tu kdysi nekolikrat psal; cdr.cz (RIP) by bylo mnohem slavnejsi-vyhledavanejsi, kdyby se testovalo-porovnávalo i jinak nez jako vagon ostanich stranek-portalu -> tj. odahadnout-zjistit si co lidi v pc maji a z ceho by ev. upgradovali ( napr.)( zdejsi anketa se k tojmu da nakrasne vyuzit) ... tj ... napr. nekdo ma v pc HD 3xxx ci starsi tak proste pridat k testovani starsi karty a ne jen co se posledni mesic prodava v shopech ... zatim jsem snad narazil jen na jednu cinskou sajtnu, kde testavali novinku a krom stavajicich obchodne beznych konkurentu tam byl i hw rok dva stary ....a clovek hned vedel, ze kdyz ma starej hi-end jestli se mu vyplati upgradovat do noveho mainstreamu ci ne atd ... je to skoda .. takhle v ceskych luzich a hajich jsou recenze na jedno brdo :-( ... jedine co je ok je ten graf spotreby ( i kdyz je teda zajimavy ze HD 5570 ma mit 43 W ale v klidu a v zatezi basti mnohem vic nez recenzovana karta co ma mit 49W) ( ale treba amd keca....)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i proto si vedu vlastni statistiku vseho co me projde pod rukama, pro vlastni srovnani.
muzes prosim nahodit adresu na ten cinskej web

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.. pokusim se ... je to uz sice cca rok co jsem na to narazil kdyz jsem neco hledal ale myslim ze tu sajtnu mam snad nekde ulozenou .. nic neslibuji, ale zkusim to najit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

dobrý den,
chci se zeptat jak tomu se zvukem u HDMI? Má karta v sobě vlastní zvukový čip, či je na ní vstup pro digitalni vystup z desky/zvukové karty?

Mám Geforce 9600GT nebo 9800GT teď nevím... Tam je to řešeno tak, že se propojí grafická karta se základní deskou... zvuk musím říct, že pokud mám na PC nad 50% je hrozně chraplavý např. při čisté hudbě atd... pokud ale např. na PC dám zvuk na 50% a na TV na 100% je to celkem dobré... ale říkám tato vlastnost mi přijde poměrně omezující... a také ji zcela nechápu, když jde o digitální audio...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Catalysty instalují "HDMI/DP Audio Driver", takže ano, stejně jako několik předchozích generací, i tato obsahuje zvukovou část, zde navěšenou na DP i HDMI.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Catalysty?!?!? Odkedy nVidia GeForce karty pouzivaju ovladace od konkurencie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uaaa, tak tomu říkám zkrat. to je tak když člověk testuje na 2. PC novej 6850 a nepřemejšlí u toho, kam co píše :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to se nedivím. :) Kdy budete moci publikovat testy HD6000?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stačí propojit grafiku s televizí/monitorem s podporou HDCP a netřeba se starat o nic dalšího, ve správci zařízení se to jeví jako další zvuková karta, mám to vyzkoušeno, Ati s tím přišla první, fungovalo to už na radeonech 2400/2600

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chlapi všichni mi tu popisujete jak to má ATI já se ptám jak je tomu u této karty... zda má integrovanou zvukovku v sobě, či si bere digitální audio signál z desky/zvukové karty...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nie oni ti popisuju ako to ma v sucastnosti nvidia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1700,- ?! za tuto cenu mam dnes uz 5670 a o teto karte nemusim vubec premyslet ..dalsi zbytecny produkt od Nvidia..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

49W karta s 2 ventilátory a takhle vysokou cenou u mě není "jako stvořená pro HTPC". Moje představy ohledně takové karty zahrnují sice všechny funkce téhle karty tj. HDMI 1.4, 3D bluray + pokročilá videoakcelerace, na druhou stranu si představuji pasív, mnohem nižší spotřebu a cenu do 1000kč. Předpokládám, že tato očekávání budou naplněna v podobě největšího low endu nové generace ATI, včetně eyefinity

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně - u HTPC mě zajímá zda umí přehrát a akcelerovat video (a to už umí skoro každá včetně onboard) a hned po tom mě zajíma hlučnost následovaná spotřebou. Obojí je u této karty uplně mimo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehratelné 25fps ? hmm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.