Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: GeForce GTX 465 - nejnižší Nvidia Fermi na trhu

jj, tahle karta je zbytecna. rekl bych ze az vyjde gtx460, ktera ma byt vykonnejsi i uspornejsi (a to i vuci hd5850), pujde gtx465 s cenou vyrazne dolu a stane se z ni low end. na hrani her s rozumnymi detaily staci a kdyz jejimu vykonu bude odpovidat cena, pak teprv zacne davat smysl

gf100 architektura je hodne modularni, takze se jim nedivim, ze chteji udat i cipy ktere jsou "pochroumane" az skoro na pulku, protoze proste i tak funguji a diky tomu se jim vrati cast investic. mel to byt ale low end od zacatku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedna pripominka redaktorum: proc se porad spolehate na sandra gpgpu test, ktery si ty hodnoty temer cuca z prstu? zkuste uz konecne opencl implementace NQueen nebo Monte Carlo nebo neceho podobneho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A oč lepší budou výsledky těhle programů? Vždyť neexistuje jediná aplikace pro běžné uživatele, která by profitovala z podpory OpenCL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což je mimochodem vina propagátorů OpenCL. OpenCL má za CUDA po všech stránkách několik let zpoždění, což zjevně diskvalifikuje HW produkty, které CUDA nepodporují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mas urcite pravdu. realne otestovat rozdily ve vykonu obou gpgpu reseni bude mozne teprve az prijde nejaka skutecne vyznamna opencl aplikace. ale porad je to lepsi srovnani, nez prefabrikovane vysledky SiSoft Sandra, ktere dle meho nazoru maji slouzit jen k tomu, abych si po sestaveni noveho pc nebo pridani nove komponenty priblizne zkontroloval, zda je neco v neporadku s vykonem nejakych casti, tj. vyzkouset, jestli to, co jsem nameril na svem PC namerili, priblizne, na stejnem hardware i v SiSoftu. pokud ano, me PC je v pohode, pokud ne, hledam a resim problem. sandra ale urcite neni software, co ma srovnavat vykon ruznych reseni

opencl nqueens si mozna budou vymyslet z casti take, protoze u opencl zatim muze byt jedna implementace optimalnim resenim pro nvidii a druha, uplne jina, implementace optimalnim resenim pro ati pro ten samy problem (imo to je presne to, co se deje v sandra gpgpu). duvod proc bych tu chtel ty nqueens videt je, aby tu byl pohled take z druhe strany a lide si tuhle stranku opencl gpgpu benchmarku uvedomili. staci se podivat na tenhle link a hned bude jasne, co mam na mysli (cela ta stranka o gpgpu je dost zajimava btw)

http://images.anandtech.com/graphs/nvidiageforcegtx480launch_03261011521...

(zdroj obsahujici take link na stazeni toho opencl software: http://www.anandtech.com/show/2977/nvidia-s-geforce-gtx-480-and-gtx-470-... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw, pokud chcete nekdo pridat sve vysledky, v GPU Caps Viewer PostFX ma moje gtx470 91 fps (driver 257.21), gtx480 v anandtech testu ma 98 fps (ale to je jeste s pre-gf100 ovladaci)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm r5870 pise 69fps ale nemam paru k cemu mi to je...
To u folding@home aspon vim ze pomoci gpu neco pocitam a vyhodi mi to 1300 iteraci/s (a to ma mit ati u folding nicmoc podporu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

f@h jsem chtel taky, ale zatim je jejich gtx400 GPU3 core v beta testu a me se ho nepodarilo rozbehat

kazdopadne hd5870 ma v anandtech testu jen 48.7 fps, takze v ati ocividne zapracovali na driverech. 69fps je docela dobry skok. take by me zajimalo skore u gtx480 s novymi drivery. ale kazdopadne 69fps u hd5870 a 91fps u gtx470 ukazuje, jak je ten sandra gpgpu prehled mozna extremne mimo. mozna ze oboji, sandra i capsviewer, je mimo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten graf hlučnosti a v něm ten obrovský odskok GTX480 mě dostal:). No řekl bych, že GF104 bude asi lepší volba, i když cena GTX 465 se může pořád měnit.

Vím, že hry asi testujete v 1920x1200, ale stejně mi to tam přímo u těch grafů chybí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

páni, díky za trefný postřeh. tohle už nás nikoho v redakci ani netrklo, přidal jsem zmínku na začátek testů. ještě jednou díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tiez som sa velmo dobre pobavil na tom grafe.. ja ze preco je tu slider?? hmm... no ked som po dlhom tahani zistil, tak som sa riadne zarehotal, jednoznacne velmo podarene :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj taky jsem do ted netusil , ze graf muze tak pobavit :)) -> GeForce GTX 480 v zátěži

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Graf hlucnosti opravdu super :-)

Uz aby tu byly nejake nove, mene zrave grafiky - AMD kuti Radeon 68xx, co asi kuti NVidia?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nVidia ceka na 32nm vyrobni proces, aby se Fermi dalo aspon rozumě provozovat a hlavne vyrabet!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak sem ocekaval ze GTX 465 karta vykonem ve hrach nepokori HD 5850 a proto me v testu chybela k porovnani rada HD 57x0 ale vzhledem k cene 465 je to uplne jedno, snad do budoucna az zlevni o 50% no ale to uz tu budou jine testy a jine karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.