Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Genius DVR-FHD590: srovnáváme kameru do auta pod 3 tisíce se smartphonem (2. část)

Kdo se zajímá o kamery do auta, jistě ocení kanál na youtube
http://www.youtube.com/user/Techmoan
Navíc mluví krásnou britskou angličtinou, dobře se to poslouchá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu posoudit kvalitu detailne, ale i z predbezneho videa u toho Techmoan je v mnoha ohledech podstatne lepsi DR32 Dashcam Full HD 1080p (zejmena kvalita videa a v noci) pricemz i cena je asi o ctvrtinu az petinu lepsi.Na ebay se da koupit od cinanu za necelych 80Eur (2000+ CZK). Toz neni co resit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Presne na zaklade toho testu na Techmoane som si pred par tyzdnami tu kamerku kupil, obraz je fakt kvalitny a ak niekto chce kameru do auta ani nemusi dalej hladat. Nevyhodou je snad len to, ze nema bateriu a teda musi byt napajana z cigaretovej zasuvky, datum alebo cas si vsak pamata aj po dlhsom vypnuti, takze vyrobca na toto myslel.

P.S.: Ten Slovak o ktorom tam Techmoan pise ze sa za neho vydava nie som ja, to len aby bolo jasne ;-). Ide o nejakeho vygumovanca.

P.S.: WIFT, mozem spravit recenziu ak bude zaujem z vasej strany, mozes mi v kratkosti poslat navod ako sa edituju tie videa aby boli v jednom videu dve rozne z dvoch zariadeni a zosynchronizovane? Dik.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten návod by byl asi složitější. Já to dělám v Avisynthu s kontrolou ve VirtualDubu, u obou videí zhruba najdu horizont, ten považuju za střed, patřičně oříznu na poloviční výšku a pak spojím, to vše právě v Avisynthu (což je frameserver, takže při editaci pracuju se skriptem). Jednodušší by bylo, pokud bys mi videa zaslal (přes ulož.to nebo nějak jinak) a já bych to slepil. Nemusím asi zdůrazňovat, že obě videa musí být točena naráz.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta DR32 vypadá dle Techmoana tak zajímavě, že jsem si právě rovnou jednu objednal za 100 amerických korun. Myslím, že bude test a budu nejspíš moct srovnávat ještě i s Geniuskou (zatím ji tu stále mám).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To si dobre urobil, za tu cenu asi tazko najdes kvalitnejsiu kameru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tesim se na srovnavacku! podle toho co ukazoval Techmoan a co jsem videl u ty Geniusky od Vas, tak mi u DR32 uz ted chybi funkce "2min emergency video" jednim tlacitkem, na ni je potreba danej (zajimavej) zaznam pres menu dost slozite navolit a uzamknout, aby se neprepsal, ale to znamena uzmknout podstatne vic, nez 2 minuty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Lock files" sa na DR32 robi jednym tlacitkom (tym cervenym v strede), stlacis ho pocas nahravania a ten subor ktory sa prave nahrava sa zamkne, mozes takto uzamknut az 5 suborov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Divím se, proč výrobci aut nedělají vestavěné kamery jako příplatkovou výbavu. Určitě by si za to mnozí rádi připlatili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proc nedelaji auta, ktera by nesla odemknout?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zámky, které by nešly odemknou vlstně ani moc neexistují. :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem tim, proc autozamky jdou odemknout tak snadno, proc DO lze tak snadno obejit, proc do auta staci strcit drat kolem okenka a je odemknuto atd. atd. Mne to prijde nelogicke, ale zjevne se to deje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odemknutí auta není problém pro majitele, naopak. Problém je, když jde i nastartovat. A proč to není problém? Chcete radši řešit krádež (rádia/navigace/...) a ještě čistit ten bordel z rozbitého okénka nebo by jste byl radši, kdyby jste alespoň to druhé nemusel řešit? Jó kdyby se instalovala nerozbitná okna, tak prosím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hm, mě bylo v roce 2001 vykradeno auto 3 x během cca dvou měsíců. Ani netušíš jak jsem byl rád, že zloděj to uměl a nepoškodil dveře, nerozbil okno a když bral autorádio tak neustříhl kabeláž, ale rozpojil ji. Otcovi šel zloděj do auta pro rádio přes přední okno, které rozbil, kámen kterým to udělal dále ve uvnitř roztrhal opěrku hlavy na sedadle řidiče, atd.. Moje služební auto jednou amatér vykrádal páčením dveří pomocí monterpáky, škody do aleluja. Na dalším firemním autě borec ukradl rádio, vyskratoval kabeláž a auto shořelo. Tedy tolik k nedobytným zámkům.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To už chce dovnitř automatickou flintu a při detekci rozbitého okna aby to začalo rovnou střílet ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

lepsi je tam, ubytovat hada ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdopande jiz Karel IV dovolil jednu skupinu zlodeju strilet jako skodnou, pokud byla chycena pri kradezi. Asi by se to melo zavest znova, nejlepsi program kriminality, 100% odnauceni krast, zaruceny ubytek zlodeju, proste sama pozitiva a jistoty ;-))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Davaji, kamos to ma v BMW, vctene parkovani v noci, kamera jak zezadu, tak zepredu, nocni videni a nahravani taktez, prehravani na integrovanem velkem displayi, kde ma i navigaci etc a prepina si na co kouka, vcetne sub okna ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem koukal po nějaké... Napadla mě Prestigio Roadrunner, ale nějak nevím

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mám Prestigio RoadRunner H1 a po roce a půl jsem silně nespokojen. Baterka vydržela tak čtvrt roku (nevadí zapojená je stále), často se zasekává a co je nejlepší displej běží i když je zaklopený takže už ted má problémy se rozsvítit.

Co je k nezaplacení konečně vím kterej blbec mi vyvrací a kope do zrcátek. Výsledek i přes velmi silné nátlaky otravuje pořád asi si koupím střelnou zbraň.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tedy ještě zohlednil jednu krajní situaci a to že dojde skutečně k nehodě, k nárazu ve vyšší rychlosti a zde se pak ukazuje řada výhod separátní kamery.

- při drsnějším zrychlení se kamera/mobil rozbije o přední sklo, nebo hůře vyletí ven - nicméně mobil by se ještě hodil na přivolání pomoci

- vytáhnout kartu z poškozené kamerky bude jednodušší než dolovat záznam z rozbitého mobilu

- lehčí zařízení a držáky jsou lepší při bočním nárazu, protože když se vehemnt odtrhne od skla - může nám snačnou energií pošramotit ciferník, v lepším případě - třeba ajfounem nebo jiným chytroněm bych fakt dostat ránu nechtěl :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu jen drobnost: z rozbitého mobilu tu kartičku vytáhneš skoro stejně pohodlně. Ne, na vestavěnou paměť fakt nenahrávám ;) (tam by se ostatně skoro nic nevešlo).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to eliminuje problém nedostupnosti záznamu. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a hlavne drazsi, jedna firma v CR to dela, ze prepaji chip na svuj radic a data vytahnou, ale stoji to penize, vyndat kartu je gratis ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

wave je dobrej telefon, každej se nechce tahat s 5". Předchozí kus mi jel půl roku v matrix módu, po té co mu po pádu vytekla modrá a červená. Pak jsem ho ztratil a koupil stejnej model :) tak jak to je s tim videem?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Techmoan je fajn, ale musíte rozumět anglicky. Dost českých recenzí, i když většinou převzatých, je na http://www.auto-kamera.cz/kamera-do-auta/, Prestigio tam má několik testů. Jinak mobil je dobrý na občasný záznam, ale pro pravidelné ježdění podle mě chybí smyčka a nevím, jak bych ho dal nahoru na čelní sklo, aby to nebyla opičárna.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud hledáte levnou kameru, tak na úkor svého smartphone Honor. Můžu naprosto jednozančně doporučit levnou https://www.arecenze.cz/kamery-do-auta/xiaomi-yi-dash-camera/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.