Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test nástřelu levnější sestavy pro FCAT

Extraktor vyžaduje striktně konkrétní rozlišení ? Přijde mi, že mu jen stačí najít vlevo ve videu svůj canvas. AVerMedia umí grabovat ve VirtualDubu, nebylo by řešení pomalého disku prostě přidat filtr, který zbytečně velký obraz ořeže ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Extraktor vyžaduje video (je dělaný v NET frameworku 4). Sám si zjistí jeho rozlišení, jeho snímkovou frekvenci a tak. A pak se v něm nastavuje číslo - který sloupec pixelů zleva má analyzovat. Defaultně je nula (čili první sloupec bodů), ale dá se nastavit jakékoli větší číslo (to se hodí třeba právě pro videa, jejichž první sloupec pixelů by byl z nějakého důvodu poškozený, třeba zrovna nějakou kompresí nebo tak něčím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak by nemel byt problem udelat si crop a potreba rychleho diskoveho subsytemu by mela odpadnout. Nebo rovnou napsat filtr pro virtual dub ktery by analyzoval v realnem case.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu to takhle: VirtualDub jsem nezkoušel, protože jsem zkoušel MPC HC a chytit v něm video a tam to dělalo psí kusy (nějaká blbá komunikace s kartou). Zkusím to a když to půjde, bude z toho další díl :).

Samozřejmě platí, že pokud by to ve VD šlo, pak skutečně potřeba náročného diskového prostoru odpadá a celé se to posouvá do další roviny. Je pak samozřejmě otázkou, co na to řekne ten Extractor, ale podle mě by mu to vadit nemělo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak btw tak gamer verze averu dovede natáčet 1080p 30hz nebo 720p 60hz... jako jiné, ale dovede i přijmout a nahrát 1080p 60hz, nicméně nahrávku z toho dovede udělat jen 30fps, ale co je zásadní, dovede z toho udělat 720p 60fps (má HW enkodér a resizing je už na vstupu, před enkodérem. Takže se s ním dá tímto způsobem analyzovat i 1080p 60hz vstup.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To sice jo, ale kdyby se do toho dostaly ty snímky, které mají jen 1 řádek na výšku, tak se v tom resizu ztratí. A navíc si myslím, že ten resize udělá antialiasing, takže na tom budu stejně jako se záznamem do H.264 - budou tam předěly mezi pruhy, které Extractor vyhodnotí jako další snímky.

Řešením přitom není analyzovat nativní 720p obraz, protože v tom by se zase snímky mohly ztratit kvůli rychlosti zpracování (menší rozlišení dává šanci, že bude vyšší výkon) a nižšímu rozlišení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je pravda. Jen jsem chtěl zmínit že ta věc dovede zaznamenat vstup 1080p 60hz.

Ale kvalita záznamu je hrozná, proto se mi tu válí a nepoužívám ji. Je to useless. Místo ní používám aver game capture HD která má 2 vstupy, poměrně kvlaitně pojme i VGA signál, nejen HDMI a může se k ní použít jakejkoliv SW na enkóding, a video pak vypadá k světu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial je rychlost disku limitujuci faktor, nepomohol by druhy disk a spravit hoci aj ten softwarovy raid0?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě ano, je to samozřejmě další cenový kompromis ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co použít třeba 1TB Raptora, sekvenční zápis 150MB/s zvládne do 700GB. Nebo 2TB Black 120MB/s ca do půlky disku. Pokud je řeč o zachování ceny, tak bych nešel do mITX i když je to hezké.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V praxi SW Raid0 pro nahrávání HD 1080i50 používám. Protože jsem to stavěl už před lety, je to pole ze 4 WD400 Blue, dnes by měly stačit dva disky. Výhodou je, že to má rezervu, takže mě moc netrápí fragmentace, která kombinací nahrávání/rendering vzniká.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

odporucam niektory z novych 7200rpm seagate s 1tb platnami (1,2,3 tb), ale treba si davat obrovsky bacha na konkretny kus (seagate velmi rad `svindluje` a dodava pod rovnakym kodom aj `kriplov`)
prenosova rychlosti az 216 na zaciatku...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ma vubec takovato aplikace vyuziti na delsi dobu? Protoze to lze seskladat na hardwarove bazi s minimalnimi naklady (tedy pokud potrebujete jen casovani, ne cely obraz).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak článek na toto téma bych si u nás rád přečetl (a od tebe dokonce s velkou chutí :). Nechceš ho sepsat? :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Momentalne mam dost prace s novym UHD senzorem.

Neni zde nekdo kdo je schopen zapajet tak prumerne velke BGA ? (resp. pretavit celou 10x10cm desku - sablonu i soucastky mam), klidne za odmenu, hlavne at je to v Praze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ked uz mate skusobnu testovaciu zostavu, tak co ju tak vyskusat aj zo zapnutym frapsom, nech vieme, ci sa vysledky vazne az tak vyrazne lisia?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.