Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: LiteOn iHAS422 - SmartErase smaže CD-R i DVD R

Full erase za 15 sekund a jistota, že to nikdo neobnoví - skartovačka na CD/DVD... ;)
Výrobce neuvádím úmyslně typ je to MultiShred a cena není tak vysoká, že si to můžou dovolit i schizofrenní jedinci domů. Jako bonus pak mohou provádět SmartErase i na CD/DVD+-RW a DVD-RAM a také na disketách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda ze ten SmartErase neni opravdu smart a neumi zneskodnit jenom trebas urcitou cast disku(soubory/slozky)...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

sts erase - superTurboSmartErase = smirglovy mapier pribaleny k napalovacke... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@jkde: :), to by sis mel nechat patentovat / nezapomen na zrnitost a doporuceneho vyrobce / :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@johnn - jj zrnitost je samozrejme velmi dolezita, papier bude samozrejme specialny - ziadny bezny smejd pouzivany na drevo :) k tomu by sa mohol za priplatok dodavat znackovy pracovny oblek a pracovny stol, oba s logom firmy ;D
 
PS a smirgel by konecne nasiel uplatnenie aj v IT oblasti.... tu by ale naopak od drevariny "defekty" neodstranoval ale vytvaral :DDD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen k tem metodam zlepsujicim zapis... nevim jak tady, ale bezne se to projevuje az na nekolikaty vypaleny placce (stejnyho MID). Navic je to docela dost specificky na fungovani, kdysi jsem se snazil pochopit windovo vysvetlovani, jak to funguje a co to dela. Jediny co si vzpomenu spolehlive, ze si to pamatuje poslednich nekolik paleni a z nich se vybere jako zaklad ten, kterej odpovida ulozenymu MIDu. Pokud tam jeste je ulozeny.. vysvetloval to svyho casu na cdfreaksve foru, kde lidi testovali firmware pro DH20A3 (tusim novejsi, nez ctyrka..) ("Yes, HT will store 5(or 6, I don't remember) learnt discs write stretegy data in drive. If you continue write discs with same MID code, HT will pickup the best learnt data as initial learning data for following disc with same MID code. In the other word, if you change discs with different MID all the time, HT will always use a default initial data to start learning. Because of time and OPC area limitation, the first learning result come from default initial data would be very possible not the best result.")
http://club.cdfreaks.com/f44/liteon-dh20a3-test-firmware-results-discuss... - plsuminus par stranek. A vzhledem k tomu, ze nad 16x nepalim, spis kolem dvanacti, tak tuhle mechaniku beru jako vcelku vydarenou. Jeste me napada, jestli mizerny vysledky v overspeedu nemuzou mit neco spolecnyho s cim dal mizernejsima plackama |: MCC004 z indie a taiwanu jsou jako nebe a dudy - a to uz jsem si stihl proverit, splasil jsem par indickejch a jejich vysledky jsou ... no velmi slusny ... vrazim tam taiwansky, a pulka nesplnuje moje podminky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Zero: V recenci je, ze CDS-100 nezvladne, takze bych to dal spis do zaporu ne?;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SmartErase je zajímavý nápad, ale v reálu je mnohem rychlejší skartovačka jak psal již kolega níže nebo médium rozstříhat nůžkami na čtyři kusy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s xDx... kdyby to umelo znecitelnit jen cast disku, tak by to bylo fajn. Jinak se mi zda, ze nejrychlejsi a nejlevnejsi skartovani je disk proste prelomit. Cena 0 Kc, cas 5 s, zadne pomucky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skartovacka alebo stara mikrovlnna rura, a trva to par sekund. Zarucene neprecitatelne!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fangorn: Médii to není, používáme vlastně stále ty samé, které nám chodí přímo od firmy Verbatim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč netestujete kvalitu zápisu při rychlostech 16x tedy to, co používá drtivá většina uživatelů? Exotika typu 20x je sice fajn, ale mě by zajímalo spíše to, zdali se dají data vypálit kvalitně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsem zdaleka necetl vsechny recenze DVD vypalovacek, ale u vsech, co jsem cetl, jsem videl, ze nepodporuji overburn na DVD+-R. Jen tak ze zvedavosti - existuje vypalovacka, ktera ho podporuje, nebo jsem vzdycky jenom "cetl ve spatny cas na spatnem miste", takze jsem si toho jenom nevsimnul? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keken: Snad si zasloužíme trochu důvěry a když napíšeme, že kvalita zápisu je do rychlosti 16× výborná, tak to tak je. Děláme daleko více testů, než je obrázků v recenci. Aby to nevypadalo jako omalovánky, musí se něco jen konstatovat. Jen tak pro zajímavost, s iHAS442 mám 164 snímnutých obrazovek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No myslel jsem si, ze si prectu dobrou recenzi, ale jak se tak divam doby kdy na cdr.cz byly dobry recenze jsou pryc. K cemu je me ze v testu kvality vypalovani jsou pouhe 3 grafy kvality paleni na dvd-r a jeste vsechny s overspeedem a  v testu dvd+r totez. Nevim, ale myslim ze testy paleni si sem chodi precist lide co tomu alespon trochu rozumi a zajima je predevsim kvalita vypaleneho media pri normalnich rychlostech a to jak to pali kdyz se hodi cihla na plyn je okrajove. Je urcite dobry ze se dozvime ze tahle mechanika pri rychlosti 22x paleni na media 16x za moc nestoji. Nicmene me by 100x vic zajimalo zda kdyz tam strcim napriklad dvd+r verbatim 16x a chci si na nej neco kvalitne vypalit, tak jaka je kvalita na tohle medium pri paleni 16x a pripadne pro srovnani jeste mensi rychlosti. Pro info nemam jedineho znameho, ktery by palil media stylem dam tam placku a nastavim to na max speed a soucasne by to byl clovek ktery by chodil na odborny server zabyvajici se touto problematikou.
Budu tvrdy, ale tenhle vytvor pardon recenze je ve stylu vecernicku "A je to" a pokud v tomhle trendu chcete pokracovat asi by neskodilo se prejmenovat. Mozna www.paleniprolamy.cz by byl vhodny nazev.
Pokud jsem se nekoho dotknul onlouvam se, ale tahle recenze je vazne hruza. Mozna by neskodilo se podivat jak to dela nekdo jinej napr. http://www.cdfreaks.com/reviews/Lite-On-iHAS422-DVD-Burner-Review/DVDR_R... tam se totiz aspon neco dozvim. Mozna je cas na to zmenit server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to martin: Verbatim Japan, Indie, Taiwan nebo China?
Pro kvalitni otestovaní koupit (a vypálit) 4 spindy, každý z jednoho státu.

Myslím, že rozdíl by šel poznat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lace1 : hmm, asi tomu vážně rozumíš. Tam so o kvalitě zápisu dovíš leda prd. Měření v CD Speed je fakt pro znalce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musím sa pridať k kritike: v recenzii zúfalo chýba väčší počet médií, zapisovaných pri certifikovanej rýchlosti. Nemyslím si, že je až tak veľký časový problém otestovať aspoň 5-6 typov CD-R, DVD+-R diskov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mozna by neskodilo mene snahy ze me delat blbce. Myslim ze moc dobre vite o co me jde a nejsem sam kdo tu o tom napsal.
 jde o to ze na tom serveru alespon testuji ruzna media pri standartnich rychlostech a vypovidaci kvalita tech grafu o mechanice z nero cdspeedu je 100x vetsi nez vypovidaci kvalita trech grafu tady z kprobe pri overspeedu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lace1: blbce z nikoho nedělám, jen se neshodnem na názoru o hodnotě měření s cd speed a kprobe. Jestli máš možnost, porovnej  si výstupy z cd speed a kprobe se stejným diskem. I kdybych tady měřil 100 médií při všech nabízených rychlostech a kvalitu zápisu posuzoval podle cd speed, neřekne to nic o tom, jak kvalitně vypalovačka zapisuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

odbocujete od tematu.  neni o tom jestli meri lepe kprobe nebo cdspeed. je to o tom, ze veskere mereni co si ve vasi recenzi muzu prohlednout o kvalite paleni na dvd-r nebo +r pri standartnich rychlostech je slovy velka nula. jedine co tu najdu jsou tu 3 grafy pri overspeedu, ktery nikoho kdo chce palit kvalitne nezajima. ono ale co se vlastne namaham stejne nepriznate, ze jste udelal chybu a ze ta recenze je v tomhle mizerna a nedoplnite ji o testy medii pri standartnich rychlostech ktere ctenare zajimaji. misto toho odvadite rec na jine tema.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

 Lace1: koukám že se neshodneme asi na ničem. Už jsem tu psal, že měření provádíme a v recenzi je napsáno, že při rychlosti 16× vypaluje dobře na všechna testovana média. Prosím uvědomte si, že je to recenze mechaniky, není zaměřena na kvalitu médií od různých výrobců.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no pokud misto mereni a grafu napisete slovy ze vypaluje dobre do rychlosti 16x, tak snad aby jste ty recenze uz nedelali. je to ztrata casu jak pro vas, tak pro ctenare to cist.
uz se k tomu nebudu dale vyjadrovat. Pripominate me jednoho nejmenovaneho recenzenta na pctuningu v pristupu k ctenarum. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: ale mechanika bez médií je na 2 veci. Preto mi nepripadá zvláštne očakávať, že v každej recenzie DVDRW mechaniky bude aj časť venovaná kvalite zápisu na viacero typov médií.
A mimochodom, myslím si, že väčší samostatný test médií (podobné, aké ste spravili v rokoch 2000-03) by zaujal dosť veľké množstvo čitateľov. A to ideálne na profesionálnom testovacom vybavení - možno by bolo Eximpo ochotné spolupracovať, alebo by ste mohli osloviť priamo firmy Datarius či AudioDev.
A nemôžem si pomôcť - nevidím zásadný rozdiel v kvalite výstupu KProbe a CD DVD Speed. Dokonca si myslím, že CD DVD Speed s vhodnou mechanikou (alebo ešte lepšie s 2 rôznymi typmi) je momentálne lepšou alternatívou než KProbe, pretože novšie mechaniky Lite-On sú pomerne nepresné a prehliadajú veľký počet chýb.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřepisovatelná DVD jsou ve skutečnosti přepisovatelná !!!

Že funguje funkce Erase na "nepřepisovatelných " DVD je toho jasným důkazem. Já přepisuji běžná DVD, levná a prodávaná jako nepřepisovatelná již dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI-Tom: veľmi by ma zaujímali detaily. Myslíš to vážne?? Asi si mýliš pojmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: "Jen tak pro zajímavost, s iHAS442 mám 164 snímnutých obrazovek" - to je jiná vypalovačka než v recenzi?
Jinak teda taky musím říci, že bych uvítal spíš ty obrázky (i kdyby jich být víc) o kvalitě výpalu při certifikovaných rychlostech a nikoli overspeedu, který dopadl tragicky. To bych spíš uvítal tučnou větu s vykřičníkem v textu, že overspeed rozhodně nepoužívat, a jeden příkladmý obrázek s chybami ustřelenými do nebeských výšin na konci média, než zahltit recenzi obrázky zmršených výpalů a nedát tam ty kvalitní, a naopak ty je tak letmo zmínit. Ale žíly mi to netrhá, jen mi to nepřipadá logické. A zas tak často už nyní recenze palíren nejsou, aby tam nemohlo být obrázků více. Kde jsou ty časy s dvěma recenzemi týdně....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pepst: No počkej, ty neumíš přepsat běžná DVD ? No tak to jsi asi jediný. Já reagoval jen na to že někdo chce ničit smirkem, nebo nůžkama DVD které jdou bez problému znovu přepsat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lace1: Zas tu kritiku nepřeháněj. Prostě si zakryj tu poslední ustřelenou část s overspeedem, a vidíš jak kvalitně to vypaluje 16x. Špičky a ústřely před tímto úsekem jsou docela jasně vidět, a konečné součy PI a PIF nejsou až tak rozhodující, protože deset tisíc celkových chyb s menšími ústřely může být čitelnější než pět tisíc s několika vypalovacími lapsusy mimo oficiální tolerance.  

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: "Jen tak pro zajímavost, s iHAS442 mám 164 snímnutých obrazovek"

Mohol si si usetrit tu zaplavu kritiky a citovych vylevov, keby si jednoducho v prislusnej kapitole uviedol link s nazvom "...a tu su obrazky vysledkov nameranych pri normalnej 16x rychlosti, kto ma zaujem, nech si to pozrie..." a nasypal na server tych 164 obrazkov, nech si ich citatelia mozu pozriet, ak teda o to maju taky velky zaujem (vratane mna).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže aby bylo učiněno našemu dobrému slovu za dost, jsou do recenze přidána měření nominální rychlostí 16×, když jste si to tak přáli, snad už nám budete věřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přepsat DVD umím taky - fixkou mu přepíšu spodek (klidně i vršek) a je to.
Dokonce i ATI-Tomův obličej je přepisovatelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@sumix: Samozřejmě, že existuje! Jakýkoliv "pravý" PLEXTOR umí overburn na jakékoliv médium a bez problému. Bohužel už se cca rok žádný takový nevyrábí (poslední byl tuším PX-760).
 
Jinak ta nekvalitní fotka padoucha u nadpisu KLADY a kladného hrdiny u nadpisu ZÁPORY má být pokus o vtip nebo jen neznalost filmů či špatný zrak recenzenta? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tom666: Tak nevím, že tys ten film neviděl, co?
BTW víš vůbec o který jde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych se přimlouval za větší množství grafů různých médií při testování kvality vypalování.
Tom666: Můžeš prosím napsat který PLEXTOR umí overburn na DVD-R? Ještě lépe nějaký link,kde někdo uvádí,že úspěšně zapsal data při overburningu na DVD-R?
sumix: Overburning na DVD+R spolehlivě zvládají některé mechaniky BENQ + ImgBurn.Např. BENQ DVD LS DW1655 stoprocentně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tom666, petroz: diky za info... spis me to jen tak zajimalo ze zvedavosti (no a obcas by se to trosku hodilo) - spis me jen udivuje, ze to neni spis bezna vlastnost. Jo, Plextory byly super, jeste jednoho pravyho mam, ale to je jen CD-RW palirna... nez jsem se preorientoval na DVD, tak uz davno Plextor nebyl, co byvaval :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak kdo, ale z recenze čtu začátek, pak prolítnu letem světem grafy a konec. Jednak jsou na mě ty grafy malý, je jich moc  na malém prostoru, ale stejně se ta mechanika bude chovat kus od kusu jinak, jinak nová, jinak trochu zajetá a řekl byž že většina čtenářů tady. si tak za 2-3 roky koupí zase něco jiného. Navíc jak bylo správně řečeno, záleží i na médiu a u toho zase v jaké zemi, jaké fabrice bylo vyrobeno a jestli v pondělí, nebo pátek :-))
Takže ano, recenze je pěkná, je dobré sesumírovat co skutečně ta daná mechanika umí, ne co píše výrobce, podívat se jak si poradí s ochranami (řekl bych že tady se výrobci moc nepředhání, aby zvládli kopii orig. CD 1:1 včetně ochran) 3 ovce jsem nikde ještě neviděl :-) Ale nedělám si ulize, že ta vypalovačka co sleze z výrobního pásu za 1/2 roku, by měla stejné "grafy", jako tahle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sumix: Overburn s BenQ DW1655 máme zde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nejak tomu nerozumim:
+ překonávání ochran (SD 2/3, CDS-100, Key2 Audio, Securom New)
a pritom v testu cactus prekonat neumi...
"CDS100 načítá s chybným údajem o kapacitě. Přehrát ani zálohovat nelze ani se speciálními programy."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Jsem rád, že možnost přepisu 'nepřepisovatelných' DVD nevyvracíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Anders: jo, to je chyba, kaktus 100 neumí a do plusů se dostal omylem. Omlouvám se.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> ATI-Tom:
Nemám důvod, je jen málo povrchů, které se nedají např. přestříkat sprejem, že ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klady a zápory jsou opraveny, CDS100 už tam není. Za chybičku se omlouváme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: diky za odkaz!
WIFT: rozhodne pravda, mozna by nebylo spatny no na ATI-Tomovi vyzkouset a dat vedet, jak to dopadlo (trebas to pojmout jako recenzi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martine, ja verim, ze vam placky dodava verbatim. Verim, ze jsou na pohled stejny. Nechci se o tom ani hadat. Ale taky nakupuju porad ty samy, stejnej prodejce, verim, ze i jemu dodava primo ci neprimo verbatim - porad stejnej prebal, lisi se opravdu jen tim sluvkem co je za "made in", ale kvalitativne jsou naprosto nesrovnatelny. Kdyz jsme u zlehcovani, tak u indickejch se mi PIE vetsinou drzi do patnacti pres celou placku, celkem tak 15000 plus minus, PIF max 3 (prevazne 1, a neni to moc casto), celkem do 300 na placku... u taiwanskejch je to ovsem 20+ PIE (klidne az k osmdesati), celkem klidne 50k, u PIF bezne okolo tri, delsi jednolity useky, pod 500 celkem jsem se jeste nedostal a vetsinou to jde ke dvema tisicum. Prestoze oboji jsou verbatimy, tak jsou proste jiny. Na to jsem si. asi drze, dovolil upozornit.
Nejakej sirsi test medii zminenej uz drive by opravdu nebyl od veci - mne osobne pokles kvality u jinak z myho pohledu velmi slusnyho MID nijak nepotesil. Ale na taiwansky placky se imho spolehat neda. Ted radeji nakupuju nekde, kde se muzu pri nakupu podivat na to, odkud ten spindl je - byt me to stoji vic. Mit prehled o ostatnich sehnatelnejch znackach by rozhodne neuskodilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.