Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test MSI Z77A-G45 GAMING - základní deska, která zabila Haswell

Co pořád máte s těmi Killer síťovkami? v LAN jsou odezvy stejně nízké i na čemkoliv a v Internetu to síťovka neovlivňuje. Řečeno klasikem D-Fensem "leštěný prd"

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Takhle když jí někdo neotestuje tak se na to nedá říct vůbec nic, zrovna tak jako na tu "Creative" zvukovku :(

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To ani není třeba testovat, stačí znát trochu sítě....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pořád je to lepší než Realtek, v testech vychází někdy lépe než intelky CT/GT

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to holt vypadá, když na Intel nic netlačí. Prostě takovej "comfortable lead". Ach jo. Ještě bych je skutečně vytahal za uši za neletování tepelnýho rozvaděče a že K nemá plnou virtualizaci jako ne-K verze. Fmejdi!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rozdiel medzi 4770K a 3770K je 169,- Kc. Ked upgradujem z Q9550, tak je Haswell lepsia volba, nie?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

v tomto pripade ano

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Maloktory SB core i5 (a este menej IB) dokaze bezat stabilne na 5 GHz pri rozumnom Vcore a chladeni.. take kusky sa tak skoro na aukre predavat nebudu - a ked ano, tak za zodpovedajuce ceny :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chcem sa spytat panov z Diit, ci nejak sledovali, alebo zachytili prichod novych Macbook Air od Apple (ano som si vedomy toho, ze v redakcii Apple moc nemusia).

Zaujima ma hlavne ich nazor na to, ako sa mohlo Applu podarit 12 hodinova vydrz (oproti 8hodinovej v predchadzajucej verzii)?

Pokial viem, tak:
- navysili kapacitu baterie na 7.6 V, 7150 mAh (7.3 V, 6700 mAh v predchadzajucom modeli)
- robili softwarove upravy v novom MacOS Maverics, ktore maju viest k uspore energie
- ale najvacsiu usporu som cakal od pouzitia Haswella (Core i5-4250U, predtym Core i5-3427U)

Podla toho co hovorite ten procesor mal byt zanedbatelny.

Odhliadnuc od Vasej prirodzenej nenavisti pre Apple :-), pravdou je, ze tieto nove Aire naozaj dosahuju 12hodinovu vydrz (http://www.engadget.com/2013/06/13/macbook-air-review/).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Inak pre Vas ako deep in it redaktorov by malo byt zaujimave pozriet sa na rozobrate macbooky air - minimalne z technickeho hladiska. Ved je to nieco ako porno pre nerdov:
http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+Air+13-Inch+Mid+2013+Teardown/150...
http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+Air+13-Inch+Mid+2012+Teardown/9457/1

:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl jsem tu myslím ani nový Mac Pro ačkoliv je s FirePro :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Spis bych rekl, ze mobilni haswell je na tom se zlepsenim spotreby lepe, nez jeho desktopova verze.

Jinak, testy byly delane na Mountain Lione (aspon fotky tomu nasvedcuji)... Mavericks muze cas jeste prodlouzit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě by teda zajímalo jestli přes S/PDIF protlačí prostorový zvuk, což u Realteku není běžné. Proto jsem nakonec skončil u Creativu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Prostorovy zvuk protlacis pres S/PDIF jen v komprimovane forme. Nekomprimovane jen Stereo. HW komprimace u Realteku podle mne nepripada v uvahu. ALC892 je tusim 7.1+2 (10 DAC).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem v tomhle zrovna velkej expert, ale Creative mi prostě prostorový zvuk přes S/PDIF protlačí, kdežto Realteky, na které jsem měl štěstí, tak ne, víc nepotřebuji vědět.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prakticky limit rychlosti pro SPDIF je nekde kolem 10 megabit, coz odpovida 192kHz, 24-bit stereo audio (bez ztratove komprese pochopitelne). Cili ciste teoreticky je mozne protlacit 6x48kHzx16-bit prostorovy zvuk. Ovšem vzhledem ke stari SPDIF-u a jeho původnímu urceni norma pro spotrebni audio techniku procita pouze s formaty se dvema kanaly po 16-ti bitech (24-bit v rozsirene verzi) a praktickym sample-rate tech uvadenych az 192kHz. V realu ale prijimace (zesilovace) umoznuji prijimat přes SPDIF v podstate jakakoliv data, ovšem zabalena tak, aby se to tvářilo jako stereo nekodovane audio, interne pak provedou detekci typu komprese a naslednou dekompresi komprimovaného audia, pricemz moderni pristroje zvladaji obvykle Dolby AC3, DTS (vcetne modernich variant), pripadne i MP3 format. Prave kvůli této kompatibilite byl vyvinut specialni format komprese s nizkou latenci, který je zpetne kompatibilni s beznymi dekodéry, a to bud od Dolby (zvany Dolby Digital Live) a nebo od DTS zvany DTS Connect. Oba vyzaduji enkodovani vícekanálového audia na strane zdroje ztratovym kodekem, které se v PC provádí vyhradne na urovni ovladace (nikoliv v hardware), ovšem většina vyrobcu audio cipu tuto funkcionalitu vaze na konkretni variantu cipu, protože ten se pak prodava za vyssi cenu, která pokryje naklady spojene s licenčními poplatky, které takovy výrobce musí zaplatit. Proto většina desek s levnym Realtekem toto nepodporuje, ovsem je to na vyrobci desky, zda se rozhodne za to zaplatit a Realtek doda cip, který to podporuje, ci ne (lisi se jen naprogramovanym obsahem vnitrni EEPROM), obdobne je to i u dalších vyrobcu, i když napr. CMEDIA tusim ani cipy bez této funkce nemel, a SoundMAX cipy to umely také jen nektere. Nekdy se dokonce da i zvolit mezi AC3 nebo DTS. Mne osobne by to take zajimalo, ale bohuzel vyrobci desek to vetsinou neuvadi, takze je potreba hledat desku s explicitne uvedenou podporou Dolby Digital Live nebo DTS Connect, jinak to obvykle nefunguje (zejmena u tech Realteku).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

SoundMaxy 1986 tuším je B, od 1988 a novějších lze přepínat AC/DTS jenomže ty už na nových deskách nejsou vůbec :( S tímhle mají problémy i levnější varianty Xonarů

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

U MB pro Haswell jsem zaznamenal krome pomerne vysokych teplot samotneho CPU i vyrazne vysoke teploty chipsetu. Zatim jsem si pouze temer spalil prst, kdyz jsem na nej sahl. Odhaduji to na nejakych 70 stupnu bez zateze.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
mám i5-2500K. Vyplatí se pořídit i5-3570K? S i5-2500K mi nefunguje PCI-E 3.0. Grafiku mám HD7950 - http://www.czc.cz/sapphire-hd-7950-vapor-x-oc-with-boost-3gb-gddr5/11250...

Ještě dotaz ke grafice:
Grafika je propojená přes HDMI na AV Receiver Onkyo HT-R390 a pak přes HDMI do monitoru. Bohužel se mi nepodařilo rozchodit HD zvuky. Má s tím někdo nějakou zkušenost? S HD5850 mi HD zvuk šel normálně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten nadpis clanku je takovy bulvar, ze se mi z toho chce blit hned po ranu.

Navic je to nesmysl, haswell je celkove prinos i kdyz spotreba nemusi byt nutne nizsi a duvod k upgrade z IB je minimalni.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby měl Haswell nějakej přínos, tak se vyplatí upgradovat z Ivy Bridge. Jenže ono se nevyplatí na něj upgradovat v podstatě z žádné řady Core i7.

Stejně jako Bulldozer neměl oproti Phenomům II X6 přínos, upgrade se v podstatě nevyplatil. Tam se aspoň v některých případech nemuselo měnit všechno, stačil jen procesor.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevim, ale přijde mi, že testujete spíš jen spotřebu základních desek. Podle tohodle testu: http://uk.hardware.info/reviews/4444/49/33-haswell-motherboard-group-tes... se spotřeba liší v desítkách Wattů a vy jste si vybrali docela nenažraný desky. Takže si myslím, že jestli procesor žere o pár W víc nebo míň asi nejde nějak rozumně změřit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Renomovaným zahraničním webům vychází spotřeba Haswellu významně nižší oproti IB. Zkuste nějakou jinou značku desky s hodně čerstvým BIOSem a pak odvolejte, co jste odvolali. :) MSI zdá se s Haswellem ještě úplně nekamarádí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jedna otázka, možná hloupě formulovaná. Jak na této generaci CPU/MB funguje přepínání integrované a diskrétní grafiky? Na běžnou práci by mi integrovaná stačila, v případě zvláštních požadavků bych chtěl využít výkon a vlastnosti diskrétní. Díky!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mám i5-2500K na GIGABYTE GA-Z77N-WIFI, zdroj Fortron Aurum 500W, 2x4GB RAM Kingston Beast 2400MHz, 1xSSD Agility 3 + 1x2,5"SHHD Seagate první série (tuším XT nebo XL), měřím běžným domácím wattmetrem a bez dedikované grafiky se dostanu na ploše Win7 se zobranenou plochou na 28W.
Pokud pochybujete o přesnosti wattmetru, tak za stejných podmínek, ale jen s jedním mechanickým 2,5" diskem mám změřený AMD E350 s 16W na picoPSU, což je v podstatě to samé, co naměřili i jinde s tímto typem zdroje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.