Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test Noctua NH-L9i: poradí si chladič výšky 37 mm s 95W CPU?

Vyloženě by mě zajímalo, jak je to s kolizí se sloty na mini itx deskách. Pro ně jsou nejčastěji skříně, které vyžadují nízké chladiče. Ale to jde asi jen těžko zjistit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím že na fotkách je dostatečně vidět, jak minimálně chladič přesahuje díry kolem socketu, ale samozřejmě není v našich silách prověřit všechny ITX desky. věříme, že tohle vychytala noctua dle definicí rozměrů socketu/ů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá hezky. Když jsem někdy necelé dva roky tomu vybírl chladič pro i7 2600s, tak jsem nakonec sáhl po intelím boxu od i5 2400s. Chtěl jsem co nejmenší chladič 1155 a na nic jiného dostatečně malého jsem nenarazil. Být to na trhu tenkrát, tak do toho asi jdu.

V zásadě jsem s Intel boxem spokojen. V idle o něm nevím a vytížit daný procesor se mi stejně povede maximálně jednou za dva měsíce na hodinku, když je třeba zkompilovat novou verzi LibreOffice. I tak ten hluk je v pohodě, takže cpát tisícovku za nový chladič je pro mne zbytečné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přemýšlím nad tím že si doma poskládám novou mašinku a nad tímto chladičem (ve verzi pro AMD) jsem uvažoval. Pokud máte za to že je to drahé pro desktop, co jiného tichého byste mi doporučili? Procesor A10-5700, skříň Fractal Design Core 1000 (minitower). Druhý co mě napadl byl Scythe Big Shuriken 2, ale ten je ještě dražší. Děkuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já zrovna rodičům skládám novou "mašinku" s A10-5800K a shuriken jsem kupoval zde
http://www.tiphardware.cz/scythe-big-shuriken-2-rev-b.html
stojí to skoro stejně jen to poštovné musíš zaplatit.Jinak zatim jsem měl tu A10ku zaplou s box chladičem a musím říct že moc netopí a taky to prd žere.Měřil jsem to obyčejným měřákem spotřeby do zásuvky a v idle tam bylo kolem 20W.Bohužel zatím nemám koupený HDD a mechaniku takže jsem měl nabootovane Win8ToGo z 2.5" externaku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten BOX chladič je podle diskuzí hodně hlučný. Vzhledem k tomu co je psáno v článku by mě tedy zajímal nějaký levnější chladič který splní má očekávání, a vleze se mi do skříně co má na šířku 17.5 cm. Pokud by v tichosti uchladil i A10-5800K tak by mi to nevadilo, cena CPU je stejná a kdyby mi na výběr zůstal jen ten shuriken vs tato noctua, tak ještě popřemýšlím zda nevzít i výkonnější CPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No bzučí to je pravda.Já jsem si koupil tuto skříň
http://www.eurocase.cz/index.php?gid=1919 i přes to že nemám eurocase v lásce ale vyhovuje to mým požadavkům.Jinak pokud na to stavění nespěcháš tak ti pak můžu až to doskládám dát věděť jaké mám se shurikenem teploty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Urcite to nebude do Vanoc, takze to zde uvitam, diky :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže zbytek součástek jsem už sehnal a shuriken drží v klidu trinity na 35C+ i v té mojí titěrné skříni.Musím ale podotknout že já používám pastu Coolaboratory liquid ultra takže ta tomu taky dost pomůže.Jinak při instalaci updatů to mělo do 50C.Neví někdo jakou teplotu by měl mít jižní můstek u Trinity?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

já měl za to že to byl normální shuriken a ne big verze.... leda že by big shuriken zmenšili, jsem si myslel že tam je 140mm větrák....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to general100:
drahe to extra nieje ale do takejto skrinky davat nizkoprofilovy chladic je zbytocnost. S tak hustymi rebrami sa ti to aj rychlo zabije prachom.
Ak chces iny ako box, tak skus Gelid Tranquillo rev.2

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

dle stránek výrobce ta bedna sežere max 148mm chladič. Gelidek má 153 takže ten se nevejde ;-)

když věžový tak leda něco co má 92mm větráček nebo menší....
Coolermaster Hyper TX3,
Arctic Freezer 13 (BEZ přídavku PRO)
nebo třeba Scythe Katana 4...
ale to jen tak na ukázku, který je výkonnější... to nemám jak posoudit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky za odpoved. Zkusil jsem projit par recenzi a testu a mozna radsi zkusim ten gelid s jinou minitower skrini.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten gelid je hodně dobrý, do jedné sestavy už jsem ho dával. Pokud nevadí že to bude o kousek širší (stačí centimetr navíc i s místem "pro jistotu") tak bych asi vzal jinou skříň, teď už jen záleží na požadavcích ;-) třeba moje nebo uživatele hucilu jsou poněkud prdlejšího charakteru.... :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Gelid vypada fajn, jen se zrejme nevejde do te skrine kterou jsem planoval. Diky, popremyslim jeste nad sirsi skrini.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimavy vysledok .Aj ked to klesanie CPU frekvencie pri kombinovanom CPU+GPU teste takt trochu ukazuje aj to ze chladic nestiha chladit. Cisto pre porovnanie dobre by bolo vidiet spravanie toho isteho CPU s inym chladicom.
Ci by to znizovalo aj pri rozdielnej max teplote .Ako nizsej tak aj vyssej.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Z chybného předpokladu docházíš k chybnému závěru. Neklesala frekvence CPU, ale GPU a to navíc není dáno teplotou, ale tím, že procesor při této zátěži naráží na Intelem nastavený limit TDP. Intel má limity nastavené opačně než AMD. U AMD při dosažení limitu TDP první podtaktuje procesor, u Intelu GPU.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém tichého chlazení v malé skříni není dán primárně nebo pouze chladičem procesoru, ale také tím, jak a čím se dokáže skříň odvětrat. Tady nejde jen o to dostat teplo z procesoru, jde o to ho dostat i ze skříně. Je to tedy komplexní problém.
A pak je tu ještě jeden moment, a to, jaké teploty na procesoru si stanovíme jako ještě přípustné. Čím vyšší teplota procesoru (při dané zátěži), tím klesají nároky na plochu chladiče a množství vzduchu, které skrz něj musí prohnat ventilátor.
Závěr: I s box chladičem se dá tiše chladit ne příliš výkonný procesor, pokud "vyměníme" vyšší, ale stále ještě přípustnou teplotu procesoru v zátěži, za nízké otáčky ventilátoru chladiče.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, mam pre vas taky napad. Mohli by ste spravit sekciu so zoznamom veci, ktore dostali nejake to vase "ocenenie" (bronzove/strieborne/zlate), taky nejaky prehlad toho co sa oplati.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tohle určitě uděláme, protože to tu citelně chybí (upřímně: chybí to i nám, poněvadž si prostě nepamatujeme jaké jsme kdy čemu udělili ocenění). takže díky za připomenutí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.