Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test Panasonic Lumix DMC-FZ200: unikátní ultrazoom s f/2.8 objektivem

Z objektivu Tamron 18-200 fotky lepší rozhodně nebudou, to je sklo - zoufalec. Když už, tak 18-250, ten je kupodivu při zaclonění téměř použitelný. A pokud chcete UZ k foťáku s větším čipem, tak Sony NEX 18-200 první verze (nikoliv LE). Ovšem NEX na něm vypadá jako korunkový uzávěr na pivní láhvi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

recenze ok, jen mě vždycky překvapí, jak zvládnete domatlat celý přístroj a kolik prachu na něm při focení je - ten reflexní obalový materiál jako podklad je už jen třešnička na dortu :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, že bych to chtěl nějak omlouvat, ale udělám to ;). Zrovna tenhle přístroj zdaleka nemáme první v ruce a pak - já bych asi v bezprašné komoře žít nechtěl :). Pak člověk vyleze ven a zabije ho první smítko prachu, který poletí kolem ;).

Aspoň máš jistotu, že nejde (jako u jiných) o fotky dodané marketingem ;). Trocha nedokonalosti, nečistot a otisků prstů je znakem ruční práce :).

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

já k tomu jen dodám, že věci v recenzích fotím za běžného provozu. aspoň má čtenář představu, jak to vypadá, když to používá, ne jak by to mohlo vypadat, kdyby to pečlivě očistil a jen se na to koukal ve vitríně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě akorát štve, že nemůžu najít podobný foťák s cenou dolem 10k Kč s podporou GPS. Proč to tam nedají když už to dnes má každý kompakt za pár šušňů?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Touzil jsem po tomtez, kdysi davno. Dnes uz netouzim.

http://regex.info/blog/lightroom-goodies/gps
+
http://www.bt747.org/
+
http://www.transystem.com.tw/product.php?b=g&m=pe&cid=4&sid=&id=59

Je to schopne bezet ~24h na jedno nabiti. Maximalni spokojenost. I v logging modu poskytuje polohu pres bluetooth pro dalsi pouziti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protoze GPS dokaze sama vycucnout pulku baterie, protoze fotak se nesmi vypnout, navic poloha se u nekterych zarizeni kvuli pokusum o setreni energii obnovuje jednou za 5 minut, takze ty udaje jsou mnohdy neaktualni. Dost dlouho nez se to chytne, takze tak 1-5 minut po zapnuti fotaku stejne neni zadna poloha zaznamenana.

To je realita GPS prijimace v dnesnich fotacich - nejlepsi vypnout nebo se pripravit na vymenu baterii.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dík za info. Takže řešení třeba Nikonu kdy si bere GPS z mobilu nakonec není tak špatné jak jsem před tím myslel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tecnicka - chybi mi hodnoceni "Hodny, zly a osklivy" ;)

- jinak celkem bida no, skoda penez.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já si tu jak vůl lámu hlavu nad tím, co ti vadí na triu sacharov-teller-fuchs, až jsem se teda na tu poslední stranu podíval a zjistil, že "tam něco chybí" :-). takže díky za upozornění, hodnocení doplněno na poslední stránku...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já to nechápu. Proč do tohohle foťáku nedají třeba 6 MPix snímač? Mám 3 MPix Olympus C-745UZ starej asi 8 let. Dělá lepší fotky než všechny dnešní ultrazoomy a kompakty. Pár věcí neumí, je pomalej, ale pořád co do poměru celikost/cena/kvalita strčí tyhle bedny do kapsy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježku, nestyďte se za svůj hlas. Mluvte ve videu trochu hlasitěji, tu drobnou vadu řeči Vám jistě každý rád odpustí. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

odpovím i přes dlouhý čas od poznámky: já obecně mluvím poměrně potichu, nesouvisí to s výslovností r/ř. ale pokusím se to případně propříště napravit :-).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.