Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: pasivně chlazený zdroj SilverStone Nightjar 400W (SST-ST40NF)

Super článok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jo, bavily me i ty hlasky...nektere vyjimecne, zacal jsem se normalne i smat :-)

ze součástek „za čičapade“
jako když to instaloval „borec v garáži“ za sáček „poctivě zametené podlahy“.
jeden z nich zrovna „dodělával“,
jako by toho grafika měla už opravdu plné tranzistory, prostě a jednoduše zdechla a odešla na věky do křemíkového nebe.
nevypadá zrovna „kamenně jak studen“,

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a to je vsetko ? ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fortron ZEN 400W mám doma už zhruba dva (možná tři) roky a bez jakéhokoliv problému či sebemenšího vydávaného zvuku mi pohání domácí server (Pegatron IPX7A/Intel Atom N330/nVidia ION GeForce 9400,2x2 GB DDRII 800MHz,Raid Kouwel ST-139F a ST-126,Intel X-25M 120GB SSD, 4x1TB Samsung SpinPoint MT2, 6x2TB Samsung SpinPoint F4, optická mechanika LG GH24LS, Windows Home Server). Důvodem, proč jsem si kupoval tenhle model (v době pořízení v běžné prodejní síti defacto jediný dostupný pasivně chlazený), byla nejenom naprostá neslyšitelnost, ale i certifikace 80+ Bronze. I přes to, že v celém casu Acutake Contrast nenajdete jediný ventilátor, i při plné dlouhodobé zátěži se teploty nedostanou přes 42°C. Pokud by náhodou redakce DIIT.cz měla zájem o zapůjčení tohoto zdroje ke srovnávacímu testu, stačí se mi ozvat mailem ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já měl asi 3-4ks ZENSu 300W a byl to ten nejhorší shit, co jsem měl. Buď pískaly cívky nebo komp prostě nenajel a to tak že jen občas, takže člověk vůbec netušil, která bije. A nepomohlo nic ze zahraničních fór jakože umělou zátěž na 12V větev při startu apod... Chci věřit, že 400W už je na tom o generaci jinak ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Daleko lepší volbou je Seasoni​c X​-400FL s certifikaci 80 Plus Gold a cenou pouze 2800KC. Myslim ze tenhle zdroj je odpad. Malokdy mam spatny nazor na jakykoli kus hardware ale tohle je opravdu nanic. Cena by musela byt kolem 2000KC aby se vyplatil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

upřímně, za cenu tohohle silverstonu jsem kupoval Seasonic X650, který, pravda, není plně pasivní, ale do cca 20% zatížení se větrák prostě netočí ;-) navíc je stejně jako všechny Xka 80Plus Gold a i kdyby se točil větrák tak ho slyšet nejde, takže mi nějak uniká smysl těchto plně pasivních když jde mít výkonnější "hybrid" (pasiv do těch 20%).....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ho slyšel, věř mi ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a slyšel bys ho při obyčejném zatížení? ;-) myslím že ne, když jsem psal že se větrák ani neroztočí.... možná jsem totiž špatně napsal ty procenta (už si kecy na obalu nepamatuju) protože nemám zrovna energeticky nejméně náročné pc a i přesto se větrák většinou netočí ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neuvazuje redakce o zrecenzovani konkurencniho pasivniho Seasonicu X-Series? Je o neco levnejsi a mohl by do ticheho PC poslouzit stejne dobre, ne-li lepe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A koukam, je tomu na den presne rok, kdy jsem se na stejny dotaz uz ptal :)

http://www.diit.cz/diskuze/zdroje-enermax-revolution85-v-920-a-1020w-ver...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Poptám se, líbí se mi ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pripájam sa, taky by mě zajímal :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dle testu teplota az do maximalniho zatizeni nejde nad 40, tam se vyhoupne o par stupinku vis. Pasivy jsou navic omnoho prijatelnejsich rozmeru, kdyby mel Seasonic pasivy velikost SilverStonu asi by se nedostal nad 30 stupnu. Tam se ukazalo ze Seasonic ma opravdu promyslene usporadani a kvalitni soucastky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seasonic X-series SS-400FL snáď netreba ani recenzovať. Je to kus kvalitného HW. A za $140 a 5 rokov záruky sotva zohnať niečo lepšie ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.