Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Přehrávač Blu-ray Samsung BD-P3600 s WiFi

Bez MKV k ničemu. bože to ještě nikomu nedošlo, že by bylo už konečně vhodné postavit přehrávadlo/nahrávadlo, které umí jednoduše všechno ? Lidi by za něj zaplatili, ale muselo by existovat. na trhu je x přehrávačů/rekordérů, ale ani jeden neumí všechno

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

presne tak ziaden nevie vsetko - nie je vyhodnejsie pripajat k TV nejake PC specialne postavene pre tento ucel ? o co by bolo drahsie od 9999korun ? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

red: V článku je napsáno, že testovaný přehrávač sice ještě MKV neuměl, ale že další verzí firmware už bude MKV podporovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pak by to chtelo zkusit, jestli to s novym FW prehraje tuhletu pujgiga velkou 2 minutovou nadheru...
Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps
http://czshare.com/files/644170/A718/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvažuji o koupi PS3 jako Blu-Ray přehrávače (jinak na konzolové hry moc nejsem), máte s tím někdo zkušenosti případně s přehráváním jiných formátů, připojení do sítě, 5.1 zvuk, atd?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 red : ale jiste ze doslo. Jmenuje se to pocitac.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pre milovnikov prehravania "vsetkeho" odporucam snad toto
http://ukr-shop.com.ua/product_info.php?cPath=103_113&products_id=161

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Věřím i v úspěšné vyřešení problémů s CZ fonty. Měl jsem na testování Samsung LCD (řada 6) a ta umí MKV přehrávat přímo z USB zařízení (i NTFS), má v sobě USB port. Má i síť, ale tu jsem bohužel neměl čas otestovat. Podpora CZ titulků byla 100%.

btw. TV mohla mít testovací firmaware, nikde na krabici ani v textu nebyla podpora přehrávání mkv zmíněna. Naopak nešly zobrazit obrázky, nepodporovaný formát (standard jpg z foťáku). Ale CZ texty 100%.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Recenze je pěkná, ale utvrdila mne v tom, že na přehrávání videa je stále lepší PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozno nechcu alebo nemozu pridat podporu ... tlacia na nich ochrancovia autorskych prav spolu s tymi kto poskytuju licencie? Zoberie sa format ktory ma vybornu kvalitu, tudiz sa pouziva na distribuciu diel po internete - a sup, prave tento format nechceme mat podporovany lebo ludia by sa neunuvali kupovat BD alebo sa uspokojovat s nizsou kvalitou (navyse za licencne poplatky).
Je to len moja konspiracna teoria :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Divx preskakovat nejde pokud je mysleno jako u DVD video - chaptery. Protoze zadne nema takze nema kam preskocit, jedine tak na konec filmu. A opat dalsi nezaujimavy prehravac. Az bude mit HDD a DVBT vtedy to bude prulom. Takovy prehravac neexistuje s parametry jako tento a navic co pisu. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tusim ze do DivXu se daji vlozit taktez kapitoly, jakozto i menu. Jen to nikdo nepouziva:) Me by spis zajimalo, jestli ten prehravac ma v sobe vsechny zukove dekodery, kdyz ma 7.1 analog vystup. Cili ma i DTS HD a DD True HD? Pokud to pak s podporou MKV dokaze prehrat VSECHNA dnes udelana videa, tedy i ty co jdou dal nez L4.1, tak je to super a za "desitku" je to jako multiprehravac do obyvaku paradni. Jeste teda doresit podporu pro NTFS;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli se do "DivXu" dají vložit kapitoly, ale pokud ten "DivX" vložíš do MKV, tak si můžeš vyrábět kapitoly dle libosti. P.S.: A vůbec - proč DivX v dnešní době? Když máme H/x.264?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mínusy v hodnocení se točí hlavně kolem prehrávání DivX, ale určitě bych si nekoupil Blu-ray přehrávač
abych si na něm DivX a podobné formáty pouštěl  

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Siso: Já nepožaduji chaptery a píšu to i v textu, ale to, aby bylo možno skočit o nějaký kus dál, třeba cca o 10 minut, nebo o 10% souboru. Když si DivX přehrávám na PC, tak vezmu posuvník a můžu se ihned dostat na libovolné místo souboru. Takže to evidentně jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pivoslav: Mínusy jsou u DivX čtyři, ale je to hlavně proto, že verze přehrávače, kterou jsem měl k dispozici, nic jiného z videa ze sítě přehrávat neuměla. A pokud nejsou mínusy u přehrávání Blu-ray, tak to znamená, že u Blu-ray splnil přístroj očekávání a nejsou tam k němu připomínky. Myslím si, že by recenze byla asi dost nudná, kdyby se točila okolo toho, že v přehrávání BD je vše v pořádku. Nakonec to se od takovýchto přístrojů čeká.
A já mám na věc trochu jiný názor. Pokud si koupím přehrávač Blu-ray, tak jen tehdy, bude-li umět přehrávat ze sítě a z USB, a to nejen DivX, ale hlavně MKV, případně JPEG atd. Anebo že také umí přehrávat MP3 a há nemusím pořád někde něco vyměňovat. Možnost pustit si na jeden velký TV nejen BD či DVD, ale i DivX či MKV beru jako velmi dobrý počinek. Však se také možnost připojení k síti objevila v plusech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DavaPreca: Co se týče tebou uvedených formátů audia, tak tato audia umí. Je to uvedeno v tabulce technických dat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku je naprostý tragéd. Testujete BR přehrávač a nemáte BR disk a ani FULL HD TV. Co tam tedy chcete testovat? Přípojná místa si prohlédnu na samsung.cz . Nevím jestli se mám smát nebo brečet. Vzalo Vám to jistě hodně času, ale je to test na 2 věci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TondaP: S tím, že jsem tragéd, plně souhlasím. Máš postřeh.
Ale TV mám Hyundai E425D (http://www.atcomp.cz/zbozi/42-lcd-tv-hyundai-e425d-6ms-4000-1-hdmi-fullh...) a tam píšou, že je FullHD. Je pravda, že jsem pixely na obrazovce nepočítal.
BR disků jsem měl jen pět: dva lisované, jeden BD-R a dva BD-RE. Je to málo, ale mnohokrát víc než žádný.
A co tam testovat? Kromě přehrávání BD umí tento stroj i obrovskou spustu dalších věcí. O některých jsem se v recenzi rozepsal.
A další souhlas: Přípojná místa se dají najít na samsung.cz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ježiši, to tak těžký udělat přívětivej recorder, aby ho mohli používat rodiče a normální lidi s možností přehrávat ze sítě/USB formáty DivX,MKV a soubory se strukturou DVD s možností nastavení titulků a jak plynulou tak časovou délkou skoku. Ať ho někdo udělá a já já si s radostí velice rád koupím a doporučím všem co znám.
Klidně mě kamenujte za ten časoví skok, ale na PC už jsem si na něj zvykl, když už něco vidíte po 150, tak vám skok o 5s dopředu někdy uleví.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hmm MP3 a kde je FLAC ? A ďalšie mínus je nemožnosť prehrať DVD ISO :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Igor120: Naprostý souhlas. Ale pokud je napsáno v záporech, že umí pouze MP3, je tím řečeno, že tedy neumí wma, flac a i třeba wav. A DVD ISO by se dalo shrnout i pod to, že neumí Video.ts. Moc škoda, ale třeba se stane něco skoro jak zázrak a Samsung se v dalších verzích firmware i v tomhle pochlapí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte, nemyslel jsem to osobně, jen holt, když nemám ostatní komponenty v kvalitě testovaného výrobku nemá cenu je testovat. Je to jako bych si koupil AVreceiver za 80.000,-Kč a k němu repráky za 5000,-Kč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam predosly model od samsungu (BD2500) a zo zaciatku mal dost problemov (titulky, podpora divX). Musim ale uznat, ze updaty firmwaru vychadzaju pravidelne, daju sa lahko instalovat (USB) a vyriesili vsetky problemy s prehravanim. V to som ani nedufal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pre tych co vladnu nemcinou - dalsia recenzia : http://www.areadvd.de/hardware/2009/samsung_bd_3600_4610.shtml

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

igor120: No mas se kouknout na ten muj odkaz, vyprdnul bych se na Samsung ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Neprojevila se však zřejmě avizovaná schopnost přehrávače přizpůsobit výstupní formát na HDMI výstupu schopnostem připojeného zařízení." - toto mohlo byť teoreticky aj použitým káblom, keďže HDMI káble majú na počudovanie verzie, fakt. :-)

Inak ja si nemôžem vynachváliť jednoduché pripojenie harddisku cez USB (telka LG série LH4000, prehrá skoro všetko), na BluRay neskôr kúpim PS3 - ale až keď bude vonku Gran Turismo 5, čiže snáď novámenšia slim verzia PS3. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, myslim ze na tomto trhu je to o marketingu: Ked chces "vsetko", daj si do obyvacky PC ... akurat nebude tak lesklé...
Ja osobne zatial zostanem len pri precitani (inak dla mna dobrej) recenzie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TV SAMSUNG UE46B7000 zvlada NTFS aj MKV 1080p cez USB uplne bez problemov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Corwin78: Ja mám PS3 a ta umí vše, co tadyten Samsung  (teda kromě titulků pro DivX, ty musí být v jakémsi suprdebilním formátu aby se zobrazily), ale jako ty hry - to tě dostane ;-) Na PlayStore je zdarma ke stažení hratelných dem cca 150(?), takže máš rozhodně tak na rok co po večerech dělat :-)) + to přehrává všechno možné audio formáty (+audio CD umí grabovat do mp3 s nastavitenou kvalitou, ID3 tag si zjistí z netu) , posunování divx je tam až 120x, navíc se k tomu dá připojit flashka či externí disk, atd atd.. Já teda nelituju, není čeho:-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"http://czshare.com/files/644170/A718/"

Škoda že nie je šanca to stiahnuť ("maximálny počet... bla bla", po častiach z rapidšér sa mi to nechce ťahať, inštalovať na to soft tiež nie), ani večer či v noci, 500 MB na dve minúty musí byť sila, chcel som skúsiť, či si s tým LG LH4000 poradí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s Tonda P - pripada me skoro neuveritelne, kdyz se recenzent BD prehravace se sitovou konektivitou zabyva vetsinove formaty DivX a MKV, a zcela opomiji primarni urceni tohoto prehravace, tj. BD disky a prehravani ze site LAN. Testovat BD na 2 (slovy dvou !) BD video discich, bez testu rozsirenych funkci pro BD z Internetu, a zcela netestovat chovani prehravace se sitovymi NASy pro ulozeni multimedii, a odbyt to pripojenim k nejakemu PCcku ci NTB ? Tenhle prehravac neni pro socky, a takto  je jasne profilovan. Ehhh, vi mimoch. recenzent vubec, co to je DLNA ?
Pro prehravani DivXu a MKV kontejneru je na trhu takova zaplava prehravacu, ze to je dost uchylne to cele stavet na techto funkcich...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

KptBobr: Nevím, proč tolik nenávisti. Ublížil jsem Vám nějak? Poškodil jsem Vás nějak? Pokud ano, nebylo to mým úmyslem, věřte mi. Napište jak byste si přestavoval odškodnění.
DLNA tento přehrávač nepodporuje (nebo spíše nevyžaduje?), na rozdíl od některých TV této firmy.
Ano, měl jsem k dispozici pouze dva, slovy (i číslem) též dva (2) BD disky. Jeden byl jako příloha časopisu Stereo a Video, druhý mi zapůjčila firma Samsung kvůli této recenzi. Ani jeden nepodporoval rozšířené Internetové služby.
Nejsem blázen, abych investoval do originálních BD, když mi pak přehrávací program sdělí, že můj monitor 1920×1200, za který jsem dal před dvěma lety 9000 Kč, nepodporuje HDCP. Ať si vydavatelé trhnou. Já si kvůli nim nebudu kupovat jiný monitor. Až přestanou takhle buzerovat, jsem ochoten nějaký peníz na BD obětovat. Ale to se asi nestane. Jejich problém. Já se bez nich obejdu. Jejich nestydatost nezná mezí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pěkná recenze, o něčem takovém uvažuji. Jen je pro mě zatím omezující rychlost připojení externího síťového disku (WD), který ač se chlubí 1Gb konektivitou, tak při přehrávání .mkv je obraz při standardních scénách trhaný. Při nahrání souboru přímo z PC je vše OK. Mno a účel věci je PC úplně obejít. Mno uvidíme co se objeví po fórech s novým firmware. Ještě stále mi vychází jako nejlepší varianta miniPC ve stylu dell hybrid

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

KptBobr:
Ty budeš jouda!
Už jsem četl za svůj život dost recenzí. Mnohokrát se mi stalo že se v nich lže. A to všechno taky kvůli takovým joudům jako Ty. Když si přečteš recenzi, těžko poznáš když autor vylepšuje své vybavení i schopnosti aby vypadal jako "pan někdo". A taky se často opisuje. Někdy si kup nějaký přístroj a srovnej jeho vlastnosti s těmi v recenzích, to bude překvápko. Joudo!

Mikrob:
Dobrá práce v reálných podmínkách domácnosti. Dík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob> Recenze dibra, ale souhlasim s tim, ze se mely zkusit ty pokrocile BR funkce typu Live apod.

Myslim, ze neni treba hned kupovat originalni BR za 800 - jen kvuli recenzi by to byl nesmysl.

Ale urcite by se dalo pujcit nove BR z DVD pujcovny za nejakych tech 50 Kc - samo nejaky film, ktery by recenzent tak jako tak chtel videt.

No ale chapu, ze jen kvuli recenzi za neco utracet by byla blbost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.