Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test procesorů Intel Core i7

Akym procesom sa daju zapnut a vypnut jednotlive jadra?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby bylo na mě, tak bych do těch mínusů ještě přidal větší a těžší chladič (dochází ke zbytečnému namáhání základní desky, vyšší náklady na dopravu a taky vyšší nároky na fyzickou zdatnost technika při montáži), dále větší plochu procesoru (špatně padne do dlaně), zelená barva už je dneska out a taky bych se nesnažil zastřít fakt, že další chyba je v tom, že procesor je od Intelu. Tohle mi totiž k těm mínusům zapadá - napsat jako nevýhody vyšší cenu (když je to horká novinka a absolutní high-end) a vyšší spotřebu (když je to high-end a nehledě na to, že performance/watt má Intel mnohem lepší jak AMD) může napsat snad jenom...

...WIFT ;)

Těšilo mě, zase někdy se tu mějte ;)
BTW Noctua dává montážní kity pro majitele Core i7 a jejich chladiče zdarma ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Fejk:
Zapnout nebo vypnout přímo ne, ale můžeš jednotlivým procesům přidělit jádra dle libosti, ve Windows přímo ve správci zařízení (je to spřažení procesorů, v anglických Windows Set Affinity).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pěkné ale snad nové Phenomy na to budou lépe hlavně teda se spotřebou jinak se nedá o konkurenci mluvit.. sice počáteční cena platformy Ci7 je vyšší ale to phenom pak dotáhne spotřebou protože dle testů stejné úlohy na něm trvaj znatelně delší dobu a ještě má vetší hlad...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:/ Na jaře jsem investoval do AMD a 780G ...na truc kolegům a s vidinou budoucích úsporných 4jádrových procesorů ... a kde nic tu nic , 45nm a zase se v článcích pohybujeme u 120W TDP ...
Aktuálně dostačující výkon , jen mne udivuje , že AMD po tom, co bylo pokořeno Core2 , je nyní ještě víc uzemněno s Corei7 ... bez jakékoli odpovědi :( .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dotaz: Proc bios ukazuje jen 256 kb L2 cache? Koukal jsem do specifikace a je tam dohromady 4x512L2 plus 8 mega L3. Nebo sem neco prehlid?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Tak jestli sem k nám chodíš jen proto, aby sis z nás mohl občas utahovat a ulevilo se tvému méněcennému egu, tak to řekni rovnou :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> jamoko:
BIOS ukazuje 256 kB L2 cache a myslí tím množství dostupné pro jedno jádro. Stejně tak je pro jedno jádro dostupných celých 8 MB L3 cache. To bych neřešil, to je kosmetický detail, na funkci to nemá vliv :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Ha uz koukam, mate spatne dopsany popisek u procesoru... CPU-Z je identifikuje spravne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> jamoko:
Kde přesně, prosím? (ať to můžu opravit)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na treti strance... pod obrazkem CPUcek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: No tak to jsem na tom s tou méněcenností velmi dobře, když mi to stačí tak jednou za dva až tři měsíce.

Ale vážně - problém je někde jinde a to v tom, že jsem prostě neměl to srdce vás smazat ze čtečky a když na mě blikne recenze čehokoliv od Intelu od pánů z CDR, nedá mi to a rád si počtu, co zas ten Intel udělal špatně ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Á, tady, díky, opraveno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc hezký ten průhledný LCD :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Aha, a co tedy jsi zjistil, že podle nás udělal špatně?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: jj. docela me to zmatlo. Jo ten monitor je fakt hustej. Kde ste ho sehnali? Nejake blizsi info?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> jamoko:
No, ten monitor bych zatím raději nekomentoval, je na to NDA a já doufám, že mi na to pánové ze Siemens-Nixdorf nepřijdou, že jsem to zveřejnil ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AAAha. uz mlcim. Napad dobrej. Ba primo jak bych rekl futuristickej az sci-fi. Uz jen ten ramecek dat pryc a je to dokonalost. Jako bych nic nerek. Jinak pekny testik. Hezky zbytek noci. Jdu makat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> jamoko:
Upřímně řečeno, není můj (ten nápad). Někde jsem to viděl na obrázku, ale fakt v dokonalým provedení (perfektní barvy, perfektní perspektiva) a nedalo mi to, abych si to taky nevyzkoušel. Není to dvakrát jednoduché, tohle naaranžovat ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: No tak to je jasné - to co je v mínusech, tedy na novinku a nejvýkonnější CPU sprostě "vysoká cena" (rozuměj víc než si průměrný redaktor cdr může dovolit (a řekl bych, že za ten špatný průměr může David)) a taky ta spotřeba, což opět souvisí s penězi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Píšu snad, že ta cena je "sprostě" vysoká? Ne. Cena je prostě "jen" vysoká (ne však nečekaná - novinky, zejména ty, které jsou nejvýkonnější, obvykle dražší bývají). To jen ty sis domyslel, že "sprostě". Proč - to nevím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>WIFTe testik na urovni .-) diky, cece ten HWINFO ClockMonitor by Martin Malik - paradicka. Cheers

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá, omlouvám se, že jsem ti podstrčil slovíčko "sprosté". Jde mi o to, že je (samozřejmě pouze podle mě) nelogické dávat do mínusů "vyšší cenu", když prostě za tyhle peníze nic výkonnějšího nekoupíš. U spotřeby je to ještě absurdnější, když Phenom je ještě o něco nenažranější a přitom Core i7 ho výkonově trumfne i dvojnásobně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jinak se přidám k DeBuggerovi - snad všechny recenze tady jsou na úrovni, škoda je právě toho citového zabarvení ve prospěch AMD/proti Intelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pruhlednej monitor si muzes udelat taky :) staci vyfotit pozadi za monitorem, dat na plochu a voala :)

Jinak docela by me zajimalo, jak by na tom byl nehalem ve Viste po aplikaci bety SP2. Na SP2 pro Vistu jsem zvedav stejne jako u SP2 pro XP :)

Jeste kdyby nekdo z testeru Windows 7 mel zajem, tak zde uvadim linka na web Rafaela Rivery, ktery objevil v v buildu 6801 zablokovane funkce :)
http://www.withinwindows.com/2008/11/09/blue-badge-tool-now-available-un...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Zkus to srovnat s SSD X25-M. Ten hardware imho nemá mezi jednodiskovými řešeními konkurenci. Přesto mi jeho cena 16 tisíc přijde vysoká. V takovém případě bych ji uvedl do záporů.
V té recenzi záměrně v hodnocení dvakrát hovořím o ceně platformy jako celku, abych se vyhnul hodnocení ceny procesoru. 6800 za Core i7 920 mi nepřijde tak strašné. Problém je v platformě - neexistuje pro něj jiná deska než s čipsetem Intel X58 a od toh ose bude odvíjet cena. Ty desky pro to zkrátka moc levné nebudou, zatímco pro jen o něco málo méně výkonnější Core 2 Quad lze sehnat desky za poloviční cenu (plus paměti DDR2 za taktéž srandovní cenu). proto mi přijde - a znovu říkám - "cena platformy jako celku" vysoká. Můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi to jediné, co s tím můžeš udělat.

A co se týče citového zabarvení - tak to bych fakt rád věděl, kde konkrétně jsem v této recenzi citově zabarven směrem k AMD. Zkusil jsi někdy přijmout skutečnost, že to, že mám zrovna ve svém soukromém PC AMDčko, vůbec neznamená, že jsem AMDroid?
Setkávám se s tím i jinde. Lidé, kteří mají vůči jedné straně nějakou averzi, budou vždy toho, kdo kritizuje obě strany úplně stejně, považovat za fanatického příznivce té druhé strany, i kdyby ji kritizoval ještě méně, dokonce stačí, že ji v něčem zkritizoval jen jednou a má to v očích těchto lidí neodpáratelné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, kdy se objeví Core i7 v mobilní verzi. Jak se tak na to dívám, tak teprve nedávno do NB dorazily 4jádra, ale připlatíme si za ně průměrný NB. Takže toto bude asi až s příchodem i8, ale píše i9. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Ad první odstavec - je to na úhlu pohledu, pokud to srovnám kolik stály první platformy s Core (třeba 2x1 GB RAM za 6 000 Kč), tak je to de facto to stejné a Intel právě na své straně ještě o 2 000 Kč slevil. A to nesmíme zapomenout na to, že Nehalem je mnohem větší "Leap ahead" před AMD než byl Core své době.

Ad druhý odstavec - z něčeho to vzniknout muselo, každopádně vím, že první vznikla ta averze a až pak jsem se dozvěděl, že máš v PC AMD. A takových lidí co má stejný pocit jako já existuje celkem dost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>Z toho nám vyplývá jediné: část procesoru se napájí z ATX12V a část odjinud (z běžného ATX konektoru).
konkurencni vyklad by byl zalozen na uvaze, ze QPI je point-to-point sbernice, cili ma dva konce - CPU a IOH (X58)
pokud se zvysi frekvence QPI v CPU, tak IOH nasleduje a jelikoz je X58 vyroben starsim procesem nez CPU (130nm vs 45nm), tudiz se jeho odber zvysi vyrazneji
je zde uvedena podpora SLI, jste si jisti ze Intel zaplatil nVidia licensi?
skoda neotestovani W7, kernel W7 podporuje core parking, coz by melo umoznit PCU zcela vypnout necinna jadra

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: Chlape, bez se lecit, tohle uz je paranoia. Ta recenze je super a naprosto objektivni, diky wifte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
A je opravdu nutné tu nesnášenlivost dále živit? Nebylo by lepší zakopat válečnou sekeru? Já skutečně nevím, co jiného bych mohl o Intelu říci lepšího než to, že mu osobně uděluji ocenění "TOP", což jsme ještě u nás nikomu nedali. Nikdo po mě samozřejmě nemůže chtít, abych se ihned sebral a šel si koupit do svého PC Intel a urychleně se zbavil AMDčka ;-). Moje představy o ceně jsou takové, jaké jsou (opět je to o úhlu pohledu a o preferencích, do čeho chci své peníze vrazit - naposledy to byl terabajtový disk a upgrade mé domácí LANky na gigabit, zbytek zatím mým potřebám dostačuje, včetně PIII-based serveru za pár drobných ;). Nikde není psáno, že mé budoucí PC bude zase AMD, nikde není psáno, že to nebude Intel (po pravdě řečeno o tom dost vážně uvažuji s tím, že by to mohlo být něco Nehalem-based).
Re: "A takových lidí co má stejný pocit jako já existuje celkem dost." - to je midocela líto, ale těžko s tím asi něco udělám. Já určitě ne. Změna musí přijít ze strany těch lidí. Měli by si zkusit představit, že nejsem ani zastánce modrých, ani zelenočervených (tuhle jsme tu měli v diskuzi jistého ATI-Toma, co viděl Intel kvůli Nehalemu zcela zřetelně na listině ex-společností - to byl teprv případ! :). Ale pokud jim to vyhovuje ... tak pak se asi nedá nic platný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

*.., tak se jeho odber ..
pamet osazena na vice kanalech se uplatni tam, kde nepomuze cache (temporal & spatial locality), napr. servery ci streaming aplikace
ta mereni latence pristupu do pameti vypadaji zvlastne (rozdily by mely byt vetsi), kdo vi co/jak ten benchmark meri

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> paco:
K tomu Intelu a SLI: http://cdr.cz/a/25194

Ke zbytku jen "díky, to mi připadá jako smysluplné vyslvětlení."

Jo, a ještě k Win7 - dnes jsem musel Nehalem Press kit vrátit, ale pokouším se jej zase získat - Win7 bych na tom fakt rád vyzkoušel podrobněji (ale s aktuální verzí jsou s některými aplikacemi trochu problémy - třeba to HWiNFO32 na tom spolehlivě zbřaskne a jsou i jiné, co jsem na tom nerozběhal).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: jasne - SLI na X58 ano, ale az po zaplaceni "license" resp. klice do BIOSu o ktery mi u teto Intel desky slo

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

skoda, ze jste dali banan Ati-tomovi, ten by vas tady rozebral vsechny ve spolupraci s izraelskymi lichvari ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

happy: právě proto jsem v recenzích zavedl "Pohlídejte si!" : věci které by normálně spadly do záporů tak nechávám na posouzení čtenářům, jestli jim vadí, nebo ne. A zrovna zde bych já osobně cenu a spotřebu v burnu ze záporů přehodil do této kolonky, ale je to WIFTův text a myslím, že odvedl zatraceně dobrej kus objektivní práce. Každý má v té recenzi dostatek indicií, aby si závěr o kvalitách Nehalemu udělal sám.

A teď hybaj spát, nebo s tou recenzí GF 9650M GT nepohnu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> paco:
Řeknu to takhle: bohužel nemám dvě GeForcky do SLI, abych to vyzkoušel (mám jen jednu). Trochu jsem koukal po netu a na základě toho, co jsem našel, prozatím upravuji specifikaci tak, že SLI spíše ne, i když je to samozřejmě jen otázka "poplatku" (což mi přijde jako něco, co by mohlo zajímat jisté úřady ;).

>> sniper29a:
Nedali, u nás banány nedáváme, u nás nepatřičné věci mažeme ručně jednotlivě po příspěvku (banán by byl neefektivní, když k nám smějí psát i neregistrovaní). A zrovna tady jsem čekal, že ATI-Tom fakt přijde a vysvětlí nám, že celá recenze je špatně, protože v ní Intel dopadl dobře. Ale je noc, tak uvidíme později, já to jdu taky zalomit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chroustostroj: Podívej se, co jsem napsal 13. listopadu 2008, 00:58...
WIFT: Ano, bude to tak lepší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23

Člověče, přečetl jsem si závěr článku raději 2x. Přesto stále nechápu co tě trápí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

njn cena odpovida novince. kdyz se vezme, ze vykon Core i7 965 XE v CBr10 je srovnatelny se sestavou Dual-Xeon E5355 Quad, tak cena nevychazi zas tak spatne ;) oboji brutalne
uz aby se v AMD pochlapili jinak si Intel bude drzet ceny tam co jsou ted

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Solid State Disku se nemá říkat disk ? :)) to vymyslel kdo ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

buffalo: myslíš solid state drive? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten kdo v dnešní době píše "test" na i7 musí mít tak strašně moc času. Dyť je toho plnej internet. Souhlasim s ostatníme v diskuzi že 45nm u AMD je mnohem zajímavější podívání tak si Wiftaku sprav reputaci a třeba budeš i první na světě :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno při vědomí, že AMD jde za rok do 32 nm výroby nevím, jestli je to rozumné koupit tu new Intel platformu, ale tak každý si jistě rozhodne sám

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Který patnáctiletý debil tu recenzi psal ?  Ta tuhle pubertální mluvu "vymazlenost celého procesoru" jsem už vážě alergický !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Tranta:
To je tvůj problém ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT: Nechytejte se prosím na každou provokaci, úroveň diskuzí na cdr se tím prudce snižuje. Opravdu je zbytečné, abychom se tu museli probírat jakýmikoliv osobními přestřelkami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD ani Phenom nikoho nezajimaji ( teda krom par uhrovitych freaku ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> zbreiten:
Mno, já myslím, že už to asi nezachráním ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT> Pekna prace, diky za "tradicne originalni" pristup. Jen ohledne toho LCD...nevim, jak to udelas, ale koukej ho vazne nekde sehnat a udelat recenzi, nebo se budu citit vazne osizen! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten fór s tím monitorem je fakt pěkný:-)

Kdyby byl udělaný ještě o trochu pečlivěji, tak bych to sežral i s navijákem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: ad X-25M a "Přesto mi jeho cena 16 tisíc přijde vysoká" - v roce98 jsem si stavěl pracovní mašinu, ve které se vrtí SCSI disk s 10tis. otáčkami. Tehdy stál rovněž něco víc přes 16tis. A ejhle, vrtí se mi v mašině dodnes a ani Raptor mu přístupovou dobou ani zdaleka nekonkuruje (i když dnes je 9G relativně málo, ale kdo často zálohuje, má vždy uklizeno, že). Takže je to relativní. Na hry a běžnou domácí "práci" je to samozřejmě hodně peněz, ale až si zjara budu opět stavět novou hlavní pracovní mašinu (opět na těch deset let), tak váhat nebudu, neb se to skutečně velmi vyplatilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ViktorN:
Povím to takhle: Myslím si, že Intel udal svým X25-M směr. Odhalil pravdu ohledně IOPS a je jen otázkou času, než to udělají i ostatní a celá tahle legrace jako celek zlevní. Pak budu nad nápkupem takového řešení vážně uvažovat, doteď nad ním uvažuji jen nevážně.
SCSI disky - kapitola sama pro sebe, zejména v dobách, kdy IDE jely nanejvýš přes PIO :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož si nemohu v práci spustit video, tak prozatím nevím o jakém monitoru tady básníte, ale odhaduji to na OLED. Nedávno něco takového proběhlo na internetu, jen to byl výrobek Samsungu,LG, nebo snad Sony, prostě si už nevzpomenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Eser - kdo hledá, najde a video k tomu pouštět nepotřebuješ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá recenze, díky.
 
un-happymaster23: V recenzi nevidím žádné stranění ani jednomu výrobci, vyznívá pozitivně pro Intel i s tím, že za ten vysoký výkon si člověk prostě musí připlatit - což je fakt. Don't worry be happy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 sfx
Ale mě se nechce nic hledat, zas tak zvědavý nejsem. Jelikož se na příchod OLED těším už cca od roku 2004, tak to dnes ještě těch pár hodin vydržím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kua, ohladne pruhledneho LCD - naletel som, az po precitani diskusie som pochopil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mizsha: opravdu relevantni prispevek. klobouk dolu. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych zaradil nejaky multiplatformni test, ktery by mohl udelat kazdy, napr John The Ripper ma bench rezim, ma to zdrojaky a kazdy si to muze zkompilovat pro svuj CPU
Intelaci asi icc a AMD asi pomoci GCC.

Ja myslim, ze by pak intel mel ale problem, nebot vetsina veci na windows, se kompiluje pomoci ICC, nebot na Linuxu s GCC uz itel tak navrch nema, ba co vic, dostava i na frak, zato veci zkompilovane pomoci ICC bezi na AMD neskutecne pomalu, tak me nadlo, ze kdyby zde dal nekdo(redakce) benchmark s necim, co je multiplatformni a se zdrojakama, tak by to bylo zajimavejsi.

Takze navrhuji John The ripper ... testuje rychlost louskani sifer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klady, zápory, paráda!

Opět perfektní :) Pokračujte v této praxi, prosím. Snad jediné, co by se dalo zlepšit - chybí tam "ošklivý", tedy Hlinomaz!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí jsou články tohoto typu na CDR vyjímkou a já zrovna PC pornografii neholduju a tak věřím, že si rozumný čtenář všiml zprávy o 32nm CPU AMD v příštím roce a ten tento paskvil Nehalem Honempryčstímškavarkem za fantasmagorickou cenu s obstarožními jádry Core2 a zastaralou 45nm technologií budeme bojkotovat. Jdu na jiný člának v CDR...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izak_: Nj, tak ale testovat ma stejne nejvic smysl na realnych aplikacich a ty jsou jake jsou. Co mi bude platne znat vysledky z nejakeho extra slozite vykonstruovaneho testu na hony vzdaleneho realite, kdyz v praxi pouzivam ony podivne zkompilovane, vetsinou 32bitove aplikace pro Windows:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bude nejaky peclivejsi test toho SSD ? protoze vic informaci neni nikdy na skodu :) (favorit od prvnich informaci)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preco zase iba testy vo Win? Dufal som (uz po niekolky krat marne), ze sa CD-R bude odlisovat a odpusti si syntetycke sracky typu Sandra. Mali ste cisty disk, preco teda nespravit takuto rychlovku:
- rozdelit disk, necha 10GB volnych
- stiahnut najnovsie Ubuntu II (700MB)
- install
- stiahnut nejaky linux kernel (45MB)
- apt-get install build-essential (cca 30MB)
- zahajit kompilaciu a zmerat cas: time { make defconfig -j9 }
(-j9 pre osemjadrak, -j5 pre QC)

Strasne by ste si zvysili u citatelov a ani by to nezabralo vela casu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> NOX:
Protože to, co popisuješ, by v mém případě dopadlo možná ještě hůř než kdybys hudebnímu antitalentovi řekl "stáhni si nejnovější tracker ten a ten, naházej tam pár samplů, vytvoř kus smysluplné melodie a pak to porovnej s Aničkou dajdou, jestli to zní líp" ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izak__: souhlas, ale bohuzel hry stale jedou primarne pod widlema. mas zkusenosti s cedegou?

NOX: to by me tez zajimalo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Ale na nahadzanie samplov do trackera treba mat aspon nejake hudobne citenie. Tu mas skoro presny navod. Nehovor mi, ze by ste to nezvladli, sak vam server bezi na BSDcku ci cim to. Vyhovarat sa na to, ze ste lamy je ubohe :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne by zajimal benchmark Intel vs AMD v 64bitech, nevite nekdo o necem? Nemusi byt s i7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rejdi: a proč? Mně osobně tento test zcela vyhovuje. Dal mi informace o výkonu procesorů a jejich srovnání za vzájemně stejných startovacích podmínek. Vzhledem k tomu, že nejsu sadomaso, abych se pižlal na nějakých unixech, mi tohle vyhovuje. Pokud chcete testy naopak výhradně zaměřené na tento typ OS, zajisté jej naleznete na patřičných serverech.
Na druhou stranu by jistě redakce CDR udělala i takovýto hloubkový test, v případě Vašeho zájmu. To by jistě nebyl problém. Kolik byste byl ochoten za takový nadstandardní test zaplatit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, skvělá práce! =) Přesně tento typ testů mi sedí. Pěkně všecko otestované a srovnané, srozumitelně popsané nové vychytávky a jejich funkčnost až do morku kostí, včetně šikovné metodiky k ohmatání vychytávek v praxi. :)

Osobně jsem ještě čekal nějakou malou zmínku kolem toho SSD (alespoň HD Tune + ATTO Benchmark), nějaký ten test v Linuxu (vážně) a taky pompézní odhalení toho monitoru nebo aspoň jednou fotkou z jiného úhlu. ;)

Po přečtení testu jsem chvíli váhal, zda WIFTovi náhodou nenechali Intel Press Kit jako "odměnu" za pozitivně vyznívající recenzi. :)) Pak jsem váhal, zda byl WIFT spíš ten AMDčkář nebo naopak Intelák a jen si ho s někým pletu, bo jsem si v tom nadhledu a objektivitě testu vůbec nebyl jistý svou pamětí. No a nakonec jsem usoudil, že mít já tohle na stole taky, tak taky skáču blahem a to zachytitelné nadšení z nové a šikovné hračky je vlastně zcela v pořádku. :)

Možná bych, jak píše David Ježek, dal taky cenu i spotřebu do kategorie "Pohlídejte si". Nejsem natolik "brain-free", abych si sám z předložených informací nesestavil vlastní obrázek, ale je nemálo lidí, co čtou jen úvody a závěry (např. učitelé 8-)), tak bacha na to... :)

P.S.: Kam jste vystrnadili šotka? Neuděláte mu aspoň "síň slávy"? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A víte co by mne docela zajímalo? Nějaké výkonostní srovnání (syntetické + aplikační testy) procesorů Core versus Xeon. Už jsem to párkrát všude možně hledal, ale marně. I Intel sám to velmi pečlivě od sebe odděluje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erkil1452:
No prave ze ja nepouzivam windows a dulezite aplikace si kompiluji.
Drzim se AMD, nebot mi vzdy daval lepsi vysledek, at win benchmarky tvrdili kdo vi co a prave v realnych vysledcich napr ve fortranu.

Na desktopu si zase kompiluji ufraw a gimp + nejake dalsi veci, jako napr mplayer/mencoder etc.

ICC je znam tim, ze detekuje CPU AMD a zamerne zpomaluje, nejspise uz to tam neni, protoze na to AMD upozornovala a dala to do nejake zaloby s uplacenim vyrobcu PC ... ale kdo vi, nemam zdrojaky, nemuzu posoudit, ale i tak optimalizuje pro Intel, coz je mi jinde na nic.

ICC je velice popularni na win platforme, nebot jeho casti jsou ve Visual studiu od M$.

Zatimco firemnim kompilatorem AMD je prave GCC, ktery umi pri zadanich patricnych prepinacu kod velice dobre vyladit, nevyhoda je, ze pak nejede na nicem jinem nez patricne generaci AMD alepsi, coz mi nevadi, ale vadi to distributorum SW, takze zadny SW neni optimalne zkompilovany, vyhoda zdrojaku je ta, ze si to zkompilovat muzu podle sebe.

Jinak tohle dela vetsina profi SW, napr na SGI Irixu se kde jaky SW kompiloval, nebo alespon vypoctove casti, napr Maya etc.
Na linuxu napr. Oracle.

Jinak nechci tim nikterak snizovat tento CPU, nebo test, jenom upozornoji, ze nekterym je tak nejak k nicemu a ze kdyz dany HW nemaji a maji jiny, nejsou schopni porovnat, zda se vyplati do toho vubec investovat.

Mimochodem, tohle neni nejrychlejsi CPU od intelu, instaloval jsem Itanuim2 na HP 9xxx (16 CPU jader, 64GB ram) a rychlost byla uchvatna, akorat to byla unix masina, takze windows by na tom nebezeli, mimochodem nemela zadnou grafiku a instalace se provadela pres seriovou konzoli ;-))
Instalace Oracle asi za 5 minut ;-))) ... no a beh aplikace uzasny, takle masinaka se skoro flaka i pri uzaverkach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc dobrá práce. Gratuluji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna recenze, diky :)

Izak__: mozna na tom neco je - ja bych byl taky pro udelat par testu v linuxovym prostredi - jednak nejakou tu kompilaci kernelu (coz ale zase neni takova hruza, protoze to nikdo asi nedela kazdy den nekolikrat :-D a pak i nejake jine benchmarky.
Jak ale pises o tom Itaniu2 - tak to urcite bude super delo, ale pokud se nepletu, tak WIFT nepsal, ze i7 je nejvykonnejsi procesor od Intelu vseobecne, ale v segmentu beznych PC. Itanium je tak trosku jiny kalibr ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN >> mne nejde o nejake precikavanie Windows/Linux/UNIX, ale o test kompilovania. Kompilovanie nie je syntetika a zaobera sa tym kopec ludi (nehovoriac o cechoch, vy programujete vo svetovom meritku az moc) a je zname, ze kompilovanie prudko zavisi od pamatovej priepustnosti a latencii (trocha sa uplatnuje aj HDD, ale s takym SSD ako mala redakcia, by bol test velmi objektivny).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> NOX:
Až budu ten Nehalem Press kit zase mít, zkusím se na to mrknout, ale nic neslibuju. Kdyžtak se ti ozvu na mejl, kdybych potřeboval poradit ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izak__: Docela by mě zajímal server řady HP 9xxx s Intel Itaniem2.
mám takový pocit že HP 9000 jsou PA-RISC, Itaniový jsou HP Integrity a tam běží i Win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O Nehalemu se říká, že by se měl zlepšit oproti C2D i v 64-bitovém režimu (funguje například macrofusion).
Zajímalo by mě, které testy jely na 64-bitech (32-bitové programy na 64-bit OS se nepočítají). Případně se na to zaměrit v dalších testech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Solbore:
Jestli se nepletu, jediný skutečně 64bitový benchmark byl v tom testu CineBench.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším jak rychle to bude generovat rainbowtables. Momentálně mám ve winrtgen na AMD Athlon X2 5200+ kolem 2400000 LM hashů/sekundu, bohužel asi winrtgen není stavěný pro vícejádrové cpu, takže zbývá kompilace rtgen z rainbowcrack na linuxu... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jednom e-shopu jsem narazil na rozdil mezi 920 a 940 a to v tom ze 920 ma integrovanej pametovej radic do 1066 kdezto 940 do 1600MHz. To jste v testech nezminili, ale mozny je jen ze tam maji chybu. Diky za odpoved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Honza496:
Spíš bych řekl, že tam mají chybu, viz tisková zpráva Intelu - úplně na konci:
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20081117comp_sm.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mi někdo říct, co je to za zvukovou stopu ve videu v kapitole TurboBoost? Případně, kde bych tu skladbu mohl stáhnout? Byl bych moc vděčný;). Předem děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Perez121:
To je taková moje domácí tvorba, zrovna tohle je vytvořené ze zvuků z Windows XP, ale tentokráte jsem tam navíc přidal trochu bicích (použity jsou dva loopy, jeden s ducákem, druhý bez). Zatím jsem to nikde nevystavoval, takže tohle je de-facto premiéra :) (alfaverze zazněla na webu v momentě, kdy jsem objevil Schism Tracker, zde: http://wrapuch.net/index.php?text=85-objevil-jsem-schism-tracker - je to vlastně první skladba, kterou jsem ve Schismu spáchal, do té doby jsem dělal v DOSovém Impulse Trackeru).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

==>Radox mne len vrta hlavou naco generujes LM lebo na nete stiahnes lm_all_space hocikde ma to 64gb takze tak akurat ,ja generujem ntlm_mixalpha-numeric-symbol14 na barthone 2500+ a bude to cca asi rok a pol teraz som v polovici , radsej skus sa spytat na elcomsoft.com ci podporuje ich PPA generovanie rainbow tables pomocu GPU (zatial len nvidia)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas co je to za priesvitny monitor? to je nejaky home made? Vazne ma to zaujima

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> jamomatrix:
To jsou stejné displeje, jaké se používají v těchto notebookách :)

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=podivne_umeni.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.