Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: rychlý pohled na zdroj Arctic Cooling Fusion 550

Nevite o zdroji klasicke konstrukce (12 cm ventilator na dne), ktery by nasaval vzduch ZVENCI a foukal do skrine? Chci ho polozit primo na pasiv procesoru u desktopu, ktery pouzivam jako HTPC. Tim bych redukoval vetraky v PC na jediny a stale bych mel zajistenu cirkulaci vzduchu u nejteplejsich komponent...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 LOP: no a co zdroj rozdelat a ten ventilator proste otocit a tim zmenit proudeni vzduchu ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtelo by to vyzkouset, nakolik takovato konstrukce ovlivni teplotu na CPU a obecne ve vrchni casti skrine.
Subjektivne mi pripada klasicky zdroj s vertikalnim 12cm vetrakem nad chladicem CPU jako lepsi reseni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

čo ste použili za PC skrinku? Nevyzerá ako váš redakčný Avance Integra

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Deltu bacha, vyrabej uplne vsechny kategorie zdroju. Pokud od nich chtel Asus bezporuchovej, ale jinak co nejlevnejsi zdroj tak ho urcite vyrobili. Jinak jejich zdroje potkate i v serverech od IBM a rozhodne zadny smejdy.

PS: Docela jsem se rozesmaj u fotky kabelaze toho fortrona. Este tedka si pamatuju svoje zdeseni, kdyz jsem rozbalil krabici s moji starou 350kou. Musel jsem dat mechaniku az dolu a draty narvat nad ni. Hrozny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lop: Pokud ten procesor nemá moc vysoký TDP, tak by možná stačil jen vyrobený tunel mezi chladičem a větrákem na zdroji, který by zajistil nasávání vzduchu do zdroje přes chladič CPU. Běží mi takhle upravenej roky jeden stařičkej Dell jako domácí server. Pokud by se udržela teplota procesoru v rozumných mezím, tak mi to přijde jako lepší řešení než foukat zahřátý vzduch do PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypada na opravdu kvalitni kousek ten Fusion 550. Chvalim peknou recenzi a klobouk dolu za tu Deltu 250W, ja bych asi odvahu nenasel na otestovani HD 4890ky v zatezi s takovym "mrzacekem" (myslim tim vykon 250W, ne kvalitu zdroje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, to uz si jako bez zapnutyho JS zadny vysledky neprohlidnu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám zdroj Arctic Cooling 550 síce sa dodáva iba v sáčku ale za tu cenu kludne aj bez sáčka :) Mám na nom napojené 2x 500gb hdd, Phenoma X4 a atinu 4870. A vôbec ho neni počuť a ani moc nevykuruje. V článku sa nespomínajú ešte dve napájanie pre chladenie skrinky ktoré sú ovládane od teploty zdroja. tento zdroj môžem iba odporučiť predtým som mal písakujúci seasonic :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jozef: fakt si tu recenzi četl?:

Další ne úplně běžnou záležitostí je vyvedení dvou konektorů pro dva přídavné větráky, typicky coby součást PC skříně (vpředu, vzadu, na boku, kde je libo). Ty jsou napojeny na stejné vodiče jako větrák zdroje, takže jsou řízeny stejným způsobem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> tetehacko:
Ne. Graf tohoto typu je pro _mě_ (ať nemluvím za všechny) jednodušší na vytvoření a lidé, co se striktně a za každou cenu brání javascriptu (nechápu proč) a nejsou ochotni si ho zapnout ani výjimečně, mají prostě smůlu. Stejně tak já mám smůlu, když je na stránce video výhradně v SilverLight. Prostě ho neuvidím a vím proč.

>> tyvoe:
Ne, to není redakční avance, to je Foxconn TLA570A za 580 kaček :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jo :) sorry odstavček medzi obrázkami ten mi ušiel..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jozef: opravdu si mel piskajici Seasonic ? Protoze tento Arctic F 550 je preznaceny Seasonic S12 II 500W. Uvnitr je uplne stejny jen ma jiny chladic. Montujeme PC a mam oba na firme. Pri zatezi GPU trochu piskaji oba, ale to ostatne vsechny zdroje, ale slyset to je tak cca z 10cm. On totiz nema 550W ale jen 500W, ostatne je to napsano v navodu i na zdroji. 550W jen kratkodobe cca ani ne sekundu ;-) Cena je proti Seasonicu o 600Kc nizsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> nereg:
Nemyslim si ze by v tom mel byt nejaky zasadnejsi rozdil, principove teplo stoupa vzhuru a nahore je odsavano z bedny pryc to je porad stejne.... Jedine co tu bude menit ucinnost odvodu tepla ze skrine skrze zdroj je prutok vzduchu jednotlivych zdroju resp. jejich ventilatoru na kolik jedou otacek, jak maji nastavene lopatky a jaky je jim kladne odpor v proudeni skrze zdroj;) Mimochodem pokud by zdroj s ventlatorem umistenym primo nad cpu chladicem mel stejny prutok jako tento AC tak tento AC by mel byt maloucko efektivnejsi protoze on bere vzduch z vyssiho mista nez ty co maji ventilator nad cpu chladicem a tudiz nebude dochazet ke kumulaci tepla v prostoru mezi zdrojem a zpravidla umistenou cd/dvd mechanikou, a o proudeni vzduchu od cpu chladice ke zdroji AC se z casti stara termika(soupani tepla) a z casti spravne ventilator spravne napolohovaneho chladice cpu, ze to nekdy neni primo v ose neni problem, pomaha i strhavani vzduchu s hlavnim tahem/tokem vzduchu....
 
Drive byli zdroje takoveto konstrukce jako ma AC malo ucinne kvuli podstatne vetsim soucastkam ktere prilis branili optimalnimu prutoku vzduchu(proto rvali a moc nechladili), kdyz se podivate pozorne na AC reseni tak vidite ze v hlavnim toku nebrani nic a vzduch z chladicu je pouze strhavan coz bohate staci na efektivni chlazeni zdroje, pocitam ze na ten bocni chladic  ktery je mimo hlavni tok vzduchu budou pouzity soucastky s vyssi provozni teplotou a zaroven se i tam bude projevovat termicky efekt srthavani hlavnim proudem takze jakesi mensi proudeni tam bude take nastavat. Driv to nebylo mozne dosahnout takovych parametru protoze proste kvalitni soucastky byli moc velke a velikost skrinky zdroje zmenit neslo, byla a je standartizovana....
Mimochodem vzhledem k tomu ze AC reseni netlaci vzduch do praveho uhlu jako vetsina 12-14cm reseni do "L" tak si myslim ze muze dosahovat stejneho ci dokonce vetsiho prutoku vzduchu nez vetsina prumernych 12-14cm reseni do "L" a minimalne tim smazava ventilatorovy handicap 8cm vs 12-14cm....
 
>>WIFT:
 Nedelaji ho i v 650-750W verzi a pokud ano neslo by "nejak" naplanovat jeho otestovani?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> MadMaxII: dej si praci a koukni na net vyrobce, NE NEDELAJI http://www.arctic-cooling.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: hihihi
Ano opravdu som mal pískajúci Seasonic. NO zrejme som tam nemal štastie na kus a pri tomto AC som na kus šťastie mal, lebo nepíska ani nehučí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To MadMaxII:

A co shoda podmětu s přísudkem? A co nějaké čárky v souvětích?
A neříkej, že to není důležité. Je. Člověk hned vidí, s kým má tu čest, zda s inteligentní bytostí nebo s nedoukem, který se na Internetu namontuje do všeličeho, ale přitom se není schopen naučit ani rodnou řeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice je tento článek starý, ale protože se zdroj arctic pořád prodává, tak musím upozornit na to, že arctic cooling fusion 550W má SILNĚ PODDIMENZOVANÉ PFC - MOSFET tranzistor a jeho chlazení přes bílou pastu, kus hliníku, pod tím žvejku a pak teprve chladič. Teď jsem musel měnit tranzistor, diodu přemostění tlumivky a pojistku. Podle konstrukce bych z toho přes 300W rozhodně netahal, pokud uživatel není bastlíř.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.