Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Sapphire Radeon R9 280X TOXIC

Nemyslím si že je rozumné dávať jej strieborné oc. skôr ako poznáme reakciu nVidie. Ak GTX770 dostatočne zlacnie, bude mať takmer rovnaký vykon pri o 100W nižšej spotrebe a taktiež nižšej hlucnosti. Pri kartách ktoré stoja 6500-7500 dajme tomu, je to rozdiel podstatný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No pokud je vaše měřítko jen hry, tak pak ano. Přece jen si ale říkám, že za ty peníze musí ta karta jako přidanou hodnotu poskytnout výkon i mimo hry. Jestli se nepletu, tak ta vaše 770 zrovna v tomto už tolik neoslňuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak třeba v profi graficke sfere moc neoslnuji karty od AMD, takze je to jen o uhlu pohledu kterej si mimo ty hry zvolíš :) pro minera bude lepsi AMD, pro grafika zase Nvidia

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by dobré, kdyby ses rozhlédl na internetu a našel si nějaká poslední měření karet FirePro :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aj tak nechápem prečo sa tu chcete hádať o niečom čo má prd spoločne s touto kartou alebo GTX770. :-) Takých flame war je na internete viac než dosť.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

o zadny FirePro jsem nic nepsal, pisu o hernich grafikách do rekneme 20 tisíc ;) a mimochodem W8000 mam doma asi mesic na testy v sekundarnim PC, takze o vykonu te grafiky zrejme vim vic nez ty ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je přeci jasný, kdo by mohl věděl víc než ty :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v ani jednom softu který pouzivam vic nez párkrát do roka nepodava ta VGA onic lepsi výsledky nez bezne herni grafiky ;) jediny roizdil vidim v Maye, ale i tak je zanedbatelny a vice nez trojnásobnou cenu oproti herni variante by to stezi obhájilo

to ze si umis najit na netu testy kde drtiva většina grafu jsou z benchmarku které o vykonu v realu reknou kulove je holt tvůj problém, ja se radsi spoleham na zapujceni a otestovani nazivo :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Častý argument ľudí, ktorý sú zaujatý na jednu farbu. 99% ľudí si tieto karty kupuje na hry, vedľajšie úlohy sú zriedkavé a na to postačuje výkonom aj nVidia. Na R9 290 sa teším ale tieto karty sú objektívne mimo, pokiaľ chytí nVidia rozum do hrsti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to je právě omyl, význam GK bude ve výpočtech neustále narůstat. Kartu v této cenové relaci si nekupujete na rok, ale spíše tak na dva až tři roky. Pokud jste tento trend nezaznamenal tak pak máte PC asi opravdu jen na hry. V mém případě je PC asi více univerzální nástroj. Pokud bych měl brát do mého PC GK od NV, tak to nebude 770.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nie nemám PC na hry, už nejaký ten čas predávam HW, takže viem moc dobre o čom hovorím... Do full HD, poprípade "plného" fHD (irónia) sú vyhodnejšie karty nVidia, pokiaľ majú cenu len kúsok nad Radeonmi... Na vysoké rozlíšenia tu bude R290 ktorý sa dostane určite pod 500€, takže R9 280 sú mimo.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pre doplnenie, výnimkou sú karty s najlepším pomerom cena/výkon ako napríklad HD 7850 1GB.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Význam GK ve výpočtech narůstá už asi tak deset let, ale že bych si kvůli tomu zrovna _teď_ měl kupovat "výpočetní" kartu, to teda nevím co by se mělo změnit. :-)

(Mám notebookové Core i7 a transcoding videa to chroupe pěkně, ke změně softu a přenosu na grafiku nevidím důvod. Fotky to zpracovává taky svižně a stříhat video v nejbližších pár letech nehodlám, tak mi pomalu dochází možnosti využití.)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Karta má nádherný design, velká pochvala pro Sapphire.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu presahu chladice ... imho takovou kartu nebude nikdo kupovat do Eurocasu a podobnych zmetku za 400kc a mezi skrinema 1000kc+ se uz najde nekolik fakt peknych skrini kam se s prehledem vlezou. Takze delku karty jako problem nevidim. Krom toho ten presah je podle fotky logicky a nutny, protoze se jedna ocividne o vnejsi hranu chranici rotor vetraku. To radej at to o ten 1cm "zbytecne" presahuje, nez aby nebyl z boku kryty vetrak. Pokud bych mel neco vytknout konstrukci, pak to bude spis zaslepka, ktera nebude zrovna nejlip poustet horky vzduch ven.

Spis me zarazi testovani na desce s PCIe 2.0 (pokud se dobre divam), cimz omezujete vykon R9 290X a test tak osobne nemuzu povazovat za relevantni. (a to jeste jestli dobre chapu zapis v GPU-Z to vali jen na PCIe 1.1) Prosim proto o upresneni jakou verzi PCIe zakladni deska ma a zda opravdu byla sbernice sw zpomalena na uroven PCIe 1.1.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

sestava samozřejmě má pcie2.0, to jen gpu-z je takové...ehm.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Matně si vybavuji, že se jedná o dynamickou změnu režimu PCIe podle potřeby/zátěže. V HWiNFO se lze tuším dobrat podobného efektu. Jde o to, v jakém režimu to běží zrovna v momentě, kdy se to detekuje. Takový to pak zobrazuje. Takže když bude grafika makat, pojede to PCIe Gen2, když bude v klidu, tak Gen1.x

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Tak to diky za vysvetleni. Ze by se tohle mohlo dit jsem nemel ani paru. Ono k tomu nevidim nejaky zasadni duvod. Kazdopadne samozrejme beru zpet to vyjadreni neduvery k testu. Ikdyz i tak by to chtelo modernizovat desku na PCIe 3.0.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Už jsou vydány od včerejška i nové Beta Catalyst 13.11.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na těch se testovalo, měli jsme je v předstihu od amd (a je to uvedeno u testů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdíl otáček klid/zátěž je tak malý, že buď otáčky v klidu jsou zbytečně vysoké nebo ty v zátěži zbytečně nízké. Vzhledem k těm teplotám v zátěži jsou ty klidové zbytečně vysoké. Proč se výrobci bojí jít pod 1000 ot/min netuším.

Tuhle strategii AMD nějak nemůžu rozdejchat. Přijde mi to jako plýtvání křemíkem i když chápu že návrh nového GPU taky něco stojí, ale když si představím, že by místo těchto GPU z TSMC sjižděly jen samé hawajanky, tak by snad vznikaly i zmetky, které by se daly prodat za podobnou cenu. No čekal jsem po těch letech aspoň novou revizi jádra, která by žrala o něco míň (nižší default napětí) - možná by stačilo pár undervolt pokusů. Osobně do tohodle nepůjdu dokud neuvidím reálný přínos toho výpočetního výkonu a nepůjdu ani do GTX 770, protože ta si svoji cenu nezaslouží už vůbec a časem se ty její mizerné parametry můžou projevit. Cena hezká, ale na definitivní verdikt zatím počkám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ATI nema neco jako nvidiainspector? Aby se natvrdo nastavil usporny mod a tudiz nevzrostla spotreba s druhym monitorem. Uz to par mesicu uspesne pouzivam a je to jednim slovem, bomba. Vsechny videa pochopitelne bezi bez probelmu. Jediny, kdo mel problem byl posrany flash se zapnutou HW akceleraci. Nastesti se mi ji podarilo ruznyma ohekama a pouzitim debug verze, vypnout (to zaskrtavatko proste nekde nefunguje ....) a jsem maximalne happy. I youtube uz jede plynule, nezasekava se pri prechodu na fullscreen jako pri pouziti HW ... naprosta spokojenost. Navic flash (hlavne u youtube) mel tu skvelou vlastnost, ze i kdyz se jen nacetlo okno, tak okamzite grafiku pretaktoval, takze zapomenute okno ve firefoxu vedlo hned ke zvyseni odberu o 40W.
Jenom kdyz chcu neco hrat, tak to pustim na default (cili se to pretaktuje jak potrebuje), jinak bezim na minimum ......
AMD nic takoveho nema? Ani bych se nedivil;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nema.... a je to docela zasadni nedostatek. Pro me jeden z duvodu, proc AMD nekupovat. Nechapu, proc to jeste do VGA / ovladacu neimplementovali. Nvidia to umi s pouzitim nv inspectoru od rady 400. GF 600 a vyssi uz prepinaji na 2D takty automaticky, takze tam je to uplne v pohode.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jsem asi hloupej a nechapu to. Stribra cena je za co? Za to ze AMD po dvou letech zlevnila kartu o $150? A kde je krik kvuli preznacovani?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.