Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Sapphire Tri-X R9 290X 4GB GDDR5 OC

prečo 13.11 beta...prečo na polročných ovládačoch? keď už nejaký týždeň sú dostupné 14.3 beta...za ten polrok sa výkon zvýšil o dosť

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odpověděl jste si sám, redaktor porovnává tuto kartu s měřením které dělal na jiném HW v minulosti, proto potřebuje vytvořit stejné podmínky. To jak ovlivňují nové ovladače výkon je dle mého názoru téma na samostatný článek.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

lenže mne je uplne jedno aky vykon bol s nevyladenymi ovladacmi hned po prichode na trh, ale to co je momentálne aktuálne a to aký výkon bude karta podávať nasledujuce mesiace...myslim ze to je podstatna vec aj pre inych uzivatelov...tym padom ten test nema pre mna ziadnu hodnotu

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Těžební výkon 870-950KH/s na scryptu :o). Co se týká hlučnosti tak karta je poměrně dost tichá narozdíl od verze s radiálním větrákem. Větrák mám nastavený stále cca na 51-56% a teplotu 76-80°C při pokojové teplotě 23°C

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

dá se někde to nudloidní zobrazení roztáhnout, abych nepoužíval třetinu obrazovky a mohl si tabulku prohlédnout v celku najednou?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Muze prosim redakce, pripadne nektery majitel teto karty odpovedet na nasledujici?

1) Co je pouzito za vetracky (staci odsroubovat 3 sroubky)?
2) Zrychluje karta pri prehravani FullHD videa pomoci native DXVA (DXVA2 (Native), default pro LAV) na max speed memory a i core? Pri renderless (DXVA2 (copy-back)) pak core jen asi na polovic?
3) Pri pouziti ovladacu novejsich nez 13.12 (tedy beta 14.2/14.3) - ukazuji se FAN RPM (Afterburner, GPU-Z...) a nebo jen v procentech?

PS: bacha na pouziti AMDCleanupUtility.exe pri hratkach na Win8.1. Administrator se pak muze pro UAC prestat chovat jako administrator.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.