Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test USB 3.0 řadiče NEC a 6Gbit SATA řadiče Marvell

hlavní + je Jů a Hele. To mě vážně pobavilo :) Jen si už nepamatuju kdo byl ten třetí, ale myslím že ho mluvil Hrzán ne ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je bomba, 10.12. je test na THG a dnes tady. Kurňa ste ale světový, uplně vás žeru, ne opravdu děláte to dobře. Hlavně Wift umí. Jen nás čtenáře pořád dráždíte tim www.diit.cz, kdyby to aspoň bylo podobný víc ne xbitlabs než na PCT. Ach jo, taková škoda ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomaio: No přeci Muf

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kadla: Omyl! Toto už je Super Muf ;-)
kert: Furt nevím, jak moc odlišný je nyní diit.cz od cdr.cz. Podíval ses vůbec, jak je to tam upravené? Koukám, že jsi registrovaný, tak se mrkni do profilu, zkus si diskuze a taky se podívej na žlutý trojúhelník s vykřičníkem vedle loga tiskárny!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> kert:
Tak to se přiznám, že vůbec nevím, jdu se tam mrknout, třeba jsem něco zjistil blbě ;).
Jo, to jsem taky mohl zmínit, že je napytel, že ty USB 3.0 porty jsou zatím jen vzadu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o rychlosti USB 3.0, tak nejsem ani trochu překvapený. To je failure by design a daň za to U v názvu a o moc lepší už to prostě nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hezký. Akorát byste asi nemuseli při každý zmínce o programu HWiNFO32 přidávat, že je to "výborný program od Martina Malíka," jednou to stačí - my to stejně všichni už víme. (Ledaže vám to nařizuje licence nebo tak něco, o čemž pochybuju.) Mimochodem, přišli jste na to, proč je na P55 v obou případech rychlost zápisu o pětinu pomalejší než čtení, když na SB600 jsou stejný?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@qee: Ja by som povedal, ze to HWiNFO32 je naozaj tak dobre, ze to treba neustale opakovat ;-))) Resp, opakovana loz sa stava pravdou? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mumak: Lež to není a to uznání si 100% zasloužíš, ale v tom článku to prostě vypadá divně. (Připomíná mi to "Vládce náš, slunce naše jasné" z pohádky Lotrando a Zubejda ...nebo možná "asi nějaká verze CZ" :D )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tomaio: Myslis Harryho Showmana? Ale toho, myslim, mluvi Cisler.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

qee: :DD No zase.. aj Bibliu treba citat stale dokola :D
A pravda je aj ta, ze som Wift-ovi pisal, ze by mohli trochu zviditelnit ake dobre HWiNFO32 je :D
Takze, pobavil som sa :)
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Honza748: presne tak. sneni o jistote desetinasobku je naivni. i tak mi vykon pripada dostacujici na pokracovatele USB 2.0.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli bude mít Marvell takové skvělé ovladače jako má na gigabitové LAN chipy, tak nás bůh ochraňuj před její koupí!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne toho "zklamani" z rychlosti USB 3.0: nerikali nahodou vyrobci, ze prvni zarizeni/radice pojedou na rychlosti jen asi 5x rychleji nez USB 2.0 nez se to doladi a dostaneme se na 10x? Ja jen, ze to omezeni, na ktere jste narazili by tomu celkem odpovidalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TO Martin: Když ti vemou tvou milou a vrátí ti místo ní jinou, víc namalovanou a řeknou ti že umí stejně vařit, taky řekneš že tu starou máš rád a že jí chceš.
Příklad za vše: Příde mi hloupé graficky rozdělovat anketu podle odpovědí, je pruhovaná jako zebra ale ve finále ty informace patřeji všechny k sobě (na co logo, vim že sem doma). Naproti tomu sekce Krátce je jeden štachtlík téměř nestrukturovaný.
Ocenil bych v profilu zapnutí výpisu diskuze od nejstarších.
Myslim si že než příde Big Bang bude to všechno vcajku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

btw k9a2 v2........
mam pocit pri ahci on>>>defrag.+ ine ulohy= zatuhovanie
saturacia????

INAK OK

oplati sa tato karta? vyriesi "problem"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kert: Odpovědi v anketě i v soutěži jsou takto odděleny proto, aby si další velká množina čtenářů nestěžovala na to, že to je nepřehledné, že se to slejvá dohromady. Je to podobné jako diskuze. Jak by asi tak asi měl být struktirovaný sloupec Krátce? Vždyť je to stejné jako na CDR.CZ, nějak konkrétněji by to nešlo? Bude-li více požadavků na to, aby v diskuzích byl ten nejnovější příspěvek až na konci, zařadíme to mezi možnosti, ale nějak nevidím důvod, aby to právě takhle lidi chtěli, uvidíme.
A pokud jde o tu milenku, pak v tomto případě je to trošku jinak. My tu máme spíš takovou lehce utahanou ženskou, kterou nová jídla vařit nenaučíme a i když tu bramboračku a řízky dělá stále výborně, ani jí nenapadne zkusit třeba čínu, nebo nějaký biftek. To, co na nás čeká, je mladá hezká holka plná elánu a energie, a tu za tuhle upracovanou dámu vyměníme rádi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já bych z USB3 zklamán nebyl... jak můžete po něm chtít aby přenášelo 10* rychleji data proti USB2, když ten disk ze sebe víc nevymáčkne.. viz rychlost na SATA6(+- stejný), pokud testovat USB3/SATA6 tak leda s rychlým SSD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc pekna recenze, jen jste na tom zeleze mohli bootnout nejake linuxove distro, klidne i live, jestli to chodi a jak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skvělá možnost pro oddělení marketingu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> radik:
Jenže ten disk je ze sebe schopen vymáčknout víc přímo přes SATA, než jsme z něj vymáčkli přes USB 3.0. Proto je určité lehké zklamání na místě. Samozřejmě by to bylo dobré prověřit s nějakým syperrychlým SSD, jenže ten bohužel nemáme. A ani tak bychom to nemohli svádět vyloženě na USB 3.0 řadič NEC, protože brzdou může být i USB3-SATA převodník ASMedia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa tiez pridavam k poziadavke o zaradenie aj nejakych testov pod linuxom. Pani, sak dnes nainstalovat ubuntu je lahke ako windows. Mate donho Phoronix Test Suite a aspon jeden z vas predsa pracuje s unixom a nemal by mat velke problemy sa v linuxe zorientovat. Na tento konkretny test staci aj nastroj ddrescue. Inak ste super :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PROSIM? Odkud cerpate informace, o rychlosti PCIe na intel deskach?
Napr. v datasheetu k P45 je vyslovne uvedeno
Supports PCI Express GEN2 frequency of 2.5 GHz resulting in 5.0 Gb/s each direction (1000 MB/s total). Maximum theoretical bandwidth on interface of 8 GB/s in each direction simultaneously, for an aggregate of 16 GB/s when operating in x16 mode.

Podle vas je to lez, nebo jak tomu rozumet?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Mirek_:
Citace z datasheetu k Intel P55:

The PCH provides up to 8 PCI Express Root Ports, supporting the PCI Express Base Specification, Revision 2.0. Each Root Port supports 2.5 GB/s bandwidth in each direction (5 GB/s concurrent).

Předpokládám, že GB/s má znamenat prostě Gbit/s (protože GByte/s prostě nedává smysl).

A pokud jde o P45, je třeba si uvědomit jednu věc: Čipset Intel P45 se skládá z P45 čipu a ICH10 jižáku. A u toho je napsáno:

The ICH10 provides up to 6 PCI Express Root Ports, supporting the PCI Express Base Specification, Revision 1.1. Each Root Port supports 2.5 GB/s bandwidth in each direction (5 GB/s concurrent).

A tyto čipy se nepřipojují na severák P45 (tam jdou grafiky a ty mají linky opravdu 5Gbitové), ale právě na jižák.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bych doporučil RAM disk, ten by mohl bejt dostatečně rychlej :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ufff... by mne docela zajímalo, které hovado zplodilo tu hlášku Woken "... rychlejší výkon ...", něco jako "levnější cena" (leda snad pohár do soutěže). Fuj, hanba mu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Dik, to jsem ani nevedel, nicmene ta karta na vetsine desek beztak prijde do X16 slotu s prislusnou rychlosti :)
Pokud se to bude pajet na desky, tak to nebude nic noveho, kolik chipu se driv veselo na jedno pomale PCI apod... dobre tak tem, co to koupi :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Mirek_:
Problém právě nastává v situaci, kdy se to bude pájet přímo na desky :). Když to dáš do PCIe ×4 slotu, i kdyby byl dle PCIe 1.0, bude to stačit. Dosavadním řadičům PCIe 1.0 ×1 stačí (přídavné SATA/PATA), protože to rozhraní je obvykle pomalejší (pokud někdo nechce provozovat RAID a víc disků najednou). Ty čipy (Marvell, JMicron, myslím PATA/SATA 3Gbit) jsou beztak typicky PCIe 1.0 ×1 :) Stejně tak snad všechny gigabitové LANky. Takže když si to člověk bude chtít koupit přímo na desce (a nebude to v čipsetu), měl by být obrzřetný :) U toho ASUSu, co jsem testoval, je to v pohodě (svým způsobem ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.