Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test Xiaomi Mi Max 2: jak se žije a hlavně fotí s 6,44" pádlem

mal som v rukach. kvoli velkosti som dal prednost Xiaomi Redmi 4X LTE 32GB (5.0" IPS 1280x72, 8 jadro Snapdragon 435, 3GB ram, 32GB ulozisko,fotoaparat 13Mpx (f/2.0) + 5Mpx (f/2.2)) za 117€ v 9/2017
v SR s LTE bez problemov (O2,4ka, Orange)
zistil som ze vsetko nad 5,5" mi v ruke nesedi....
inak pekna recenzia

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kedysi sme sa tešili že rozmery telefónov sa krásne zmenšujú a nemusíme v taške nosiť "tehlu Motorola". A dnes je trend presne opačný. Zohnať niečo schopné s displejom pod 4.6" je umenie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys napsal s displejem pod 3,5", tak ani neceknu, ale to co driv melo 4,6" ma dnes pri stejnem rozmeru telefonu pres 5". Zmensuji se totiz ramecky.

Dotaz do plena: Uz Xiaomi vyresilo problem digitizeru? U starsich modelu totiz po cca. 2 letech odchazeji, takze pro staromilce jako ja, kterej se domniva, ze mu telefon vydrzi 5 let, nebylo Xiaomi relevantni.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Idioti, nedavejte mi minusy, ale napiste jestli ten problem s digitizerem, ktery se bezne vyskytoval na Redmi modelech uz Xiaomi vyresila nebo ne?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Holt budeš muset počkat do roku 2022. Pak budeš mít teprve jistotu, že sis to Redmi 4X mohl koupit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

0,4" je celkem centimetr. Já fakt na žádném telefonu pár let zpětzas takový rámeček neměl. Stařičký 4" samsung s1 byl proti 5" co má teď prcek rá,eček nerámeček. Navíc trocha plastu po obvodu neuškodí (mít dislay až za roh fakt nechci), telefon pak není tak náchylný na popraskaný display ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mínusy máš asi proto, že odpovídáš nesmyslně. To, že dřív byly větší rámečky nijak nesouvisí s tím co píše pisatel nad tebou, tj že "Zohnať niečo schopné s displejom pod 4.6" je umenie."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mam 5" smartphone a vejde se do stareho pouzdra kupovaneho pro stary foun 4,5". Takze asi tak. Zbytek je ramecek.

---

Napisu to sem, ikdyz je to odpoved na jineho frkulina, ale tech 0,4" je uhlopricka! To neni po strane.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opět demagogie. Nikdo nikde nepsal že ten 1cm je šířka rámečku. A co se týká pouzdra, já mám tašku pro 15" NB a vejde se mi do něj 17" takže to asi ten 17" NB je stejně velkej jako ten 15?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi přečti si na co odpovídáš probůh.. já ti žádný rámečky nevyvracím..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fungujem na Xiaomi Redmi (Hongmi) povodny vo verzii WCDMA bez problemov od septembra 2013.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony Xperia Z5 Compact

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, v dobách kdy na displeji telefonu nebylo co zobrazovat a i ten zbytek se vešel na 2'' se telefony zmenšovaly. Nebyl důvod je chtít velké.

Ale od doby kdy je na displeji telefonu možno zobrazovat zajímavý obsah se to prostě otočilo. Chceme je velké, protože chceme hodně vidět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Chceme je velké, protože chceme hodně vidět."

Nie každý chce na telefóne editovať 4K video ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepleť sem 4k s velikostí zobrazovaných informací (má to hodně málo polečného, jiná by byla otázka kvality) . V době před mýma brýlema mi nevadili drobounké texy, ale s věkem (a s tím nic neuděláš) se zrak spravidla zhoršuje, Někomu dřív, někomu později. Takže můj 5,5" mobil mi zobrazí dostatečné množství informací najednou při čitelnosti i bez brýlí. Na 4" bych musel omezit buď velikost (problém se čtením bez brýlí) nebo většinu SMS, emailů apod. skrolovat = nepraktické .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakož to majitel daného telefonu musím napsat - to je ale příšerná recenze :-D

Co baterka, jak vydrží?
Jacka má?
Je voděodolný?
Fotka předního fotoaparátu?
Záznam videa se zvukem?
Reproduktory hrají přijatelně:
https://ctrlv.cz/SwvS
Přijatelně ... :-D

Dílky wifi ne rychlost wifi?
- čočka objektivu zarovnána s tělem přístroje - fakt jako mínus?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to myšleno jako zkušenosti z používání pádla v kombinaci s tím, jak fotí. Další věci v případném dalším testu kolegů na CDR.

Čočka kolem sebe nemá žádné "vyvýšení", takže případná nerovnost ji může poškrábat. proto mínus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za Přístav u řeky Styx dávám + body :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mam ho tyden, z ciny za 5300kc. Este nestihlo prijit kryci sklo + obal a uz mi spadl ze zidle, takze pavouk jak svin, nove lcd+digi za 800kc, ale nez to prijde, no nic. Jinak je to svizny, fotak dobrej, nabijecka tam cpe 6V 3A, baterka vydrzi dost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorryjako ale to je dos solidní neznalost produktů Xiaomi. Pokud chcete tento telefon s českým LTE tak si ho musíte koupit ve verzi Global. Stěžovat si na něco co jsem špatně koupil díky své neznalosti je trochu hloupé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pri xiaomi ani global neznamena automaticky podporu LTE b20, môze to byt iba globalna verzia softveru.

Mam uz druhy xiaomi a je to super firma, MIUI ma aktivny vyvojovy cyklus, vescinou dostupny aj alternativny firmver. Teraz mam mi A1 a ten je dost dobry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na krabičce bylo napsáno "Global". Ale možná šlo jen o nějaký nonsens s novinářským kusem. Proto tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nepoškrábe se spíš lépe něco, co z telefonu trčí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi Mi Max 2 nemá verzi s podporou všech českých frekvencí - vůbec, je jedno co bylo napsáno na krabičce.
Global verze se ani neplánuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry jako ale neznalost je to spise na tve strane >>>> ne vsechny global verze umi band 20 coz je nejrozsirenejsi LTE mimo mesto kdo sedi na prdeli nekde doma at si klidne koupi ale kdo aspon trochu cestuje tak bude s takovym telefonem nahrany ... (treba Mi 6 kterou bych si mozna i koupil je tak ze hry venku ;) ac gobal velze konci na 850 MHz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsme na nadseneckem webu tak prihodim. LeEco Le Max 2 x820 - ma to ceske LTE, z ciny za 170 USD, 4K video, OIS, IMX230, SN 820, 4 GB RAM ... myslim ze to Xiaomi zadupe do zeme

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podobne je na tom aj ZTE Axon 7... SD820, 5.5" amoled, 4/64 GB SK/CZ LTE, stereo repro, Android 7.1 a to za nejakych 200 €

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna vzdy "nadche" ako sa vsade riesi 4k video. Pricom jeho realny prinos na takychto zariadeniach nieje ziadny.
Co je na ocenovanie podpory 4k videa na tomto telefone? Nic. Ma ho, lebo je to trendy a bez neho by tento telefon mal automaticky jedno minus v recenziach (bez ohladu na jeho prinos). To iste plati aj u fotoaparatov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jezek:

4K, 4K, 4K je super, proste 4K, chapete to 4K video, bomba

.....

4K video teda nemam kde zobrazit. :-D

+1 4K video naprostej nesmysl mimo profi segment kamer.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Viděls někdy video z DVD nebo DV kamery? Malé? Hnusné?
I FHD videa budou za pár let všude malá. A opravu to není film, že by se to třeba přeskenovalo na lepší rozlišení. Takže i když si 4k není kde pustit, má význam si to dnes natočit v nejlepší dostupné kvalitě. Jen pokud někdo natáčí kraviny, které hází do pytle zapomnění, pak to význam nemá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To že momentálně nemám možnost nikde 4k zobrazit je dáno tím, že po tom nijak neprahnu. Ale to neznamená, že za 20 let neocením to, že rodinná videa mám (alespoň) ve 4k.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2hodinovy fullHD film na BR ma napriklad 40GB v H264. Ja ho prekonvertuju na HEVC 10GB s minimalnim snizenim kvality. A ted si predstav, ze se nebudeme bavit o fullHD ale o 4K.

Ve vysledku bude to moje fullHD video kvalitnejsi nez to tvoje 4K, protoze to budes ztratove komprimovat, aby ses vesel do mozne velikosti nebo datoveho toku.

Na 42" TV neni temer videt rozdil mezi 720p a 1080p v pohyblivem obraze. Neverim, ze za 20 let budes mit doma 65" nebo snad jeste vetsi TV, abys ocenil prinos 4K oproti 1080p.

Nemam nic proti 4K, pro profesionaly je to prinos, ale na tech dnesnich mobilech je to vylozene k smichu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"neni temer videt rozdil mezi 720p a 1080p v pohyblivem obraze" tak pokud je člověk slepej, nebo se na to dívá z velké vzdálenosti tak možná..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K smíchu? Když jedním a tím stejným mobilem natočím něco ve FHD a ve 4k, tak je to sakra rozdíl. Proč bych měl něco záměrně natáčet v nižší kvalitě?

A když bych vážně potřeboval jen FHD (kvůli místu nebo proto, že 4k někde nepřehraju), tak si ten 4k na kompu přeškáluju na FHD a pořád budu mít mnohem detailnější a kvalitnější video, než kdybych ho do FHD natáčel přímo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi tvoje arogantní příspěvky plné neznalostí prezentované stále dokola stylem já jsem nejchytřejší se už začínají docela zajídat..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba využívám 4K k dělání výřezů při střihu. Protože ti to umožní dost "zazoomovat" aniž by z toho byly nekoukatelný kostečky. I puberťáci dnes dávají 4K videa na youtube, takže klidně člověk využije telefon se 4K videem, i když to sám nemá kde přehrát. A 4K video na 4K monitoru od FHD rozeznáš i na tom blbým komprimovaným youtube. Nehledě na budoucnost, kdy FHD bude dinosaurus, jak už tu bylo řečeno..

Přestaň neustále posuzovat svět jen ze svého pohledu... prospěje ti to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli nevidíš na tak velký telce rozdíl mezi 720p a 1080p, ta by sis měl dojít na oční a to myslím vážně, nebo je ta televize krumpl. Až si to jednou pustíš na 4k zařízení, jako že jednou na ně dojde, tak nad rozdílem zapláčeš.

Rozdíl je vidět i na "malém" 24" UHD monitoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako člověk, který už třetím rokem vlastní 4K, ISP monitor, v té době pořizovaných za 10tis. -> což teď se dá sehnat i o kus levněji, nechápu v čem je problém.
Touhle argumentací by doteď telefony natáčely maximálně 720p, protože všichni koukají na pořízené video na telefonu a tam to HD rozlišení v 90% stačí ...?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

4k je rozhodně tady a postupně se rozšiřuje, takže za 10 let bude všude a lidi budou plakat, že mají videa v "malém" rozlišení. Mobily jsou ještě poměrně spotřebka, ale foťák se dožije dob, kdy 4k bude "základ".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsi vůbec někdy 4k video natočené mobilem a měl možnost ho porovnat třeba s FHD? Asi ne, jinak bys něco takového nepsal. Ten rozdíl v množství detailů a ostrosti obrazu je vidět na první pohled a to k tomu ani nemusíš mít 4k monitor.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, rozdiel bol dokonca lahko poznatelny uz i na samotnom mobile s 2k rozliskom. (Galaxy S6). U 4k na XZ Premium to je rozdiel nebe dudy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mi Max 2 som takmer kupil (nedavno to cinaci predavali za 168€), ale nakoniec som to nezaplatil lebo s nasimi 3G sietami to uz nevyzera ruzovo, taktiez uz sa rokuje s bankami o Android pay a na to treba NFC. Pockam na Mi MAX 3 resp. 4 :D nakolko kupil som novu bateriu do svojho Redmi Note 2, updatol MIUI z V6 na V9 a ten telefon je ako znovuzrodeny, ba este vyspelejsi, kedze MIUI9 je na tom o hodny kus dalej.

Asi sa budem opakovat, ale Xiaomi je najlepsia znacka telefonu aku som kedy mal. Nemaju sice pre mna idealny telefon (6.44" amoled, NFC), ale toto co mam funguje co do systemu perfektne. Terajsie vypredaje Redmi Note 4 4/64 GB s kovou konstrukciou a nasimi LTE za 128 € ... lepsej ponuky na trhu asi niet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas :) Aj ked nie som osobne vlastnikom, tak som ho vsetkymi desiatimi doporucil celej rodine i blzkym znamym. Redmi Note 4

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Před měsícem jsem koupil taky do rodiny Redmi 4X Global a už je dokoupen i druhý. Za 3600,- tady v ČR v krámě prostě není co řešit. Funguje GPS, LTE, slušný zpracování, poměrně silná baterka, relativně kompaktní (= menší než moje 5" rok a půl staré pádlo), rozlišení stačí (a díky tomu je i ok výdrž), notifikační dioda, IR port. Není tam mediatek, takže updaty chodí, ačkoliv nějak náhodně - aka prý se někomu objevil Android7 s MIUI8, u nás zatím furt Android6+MIUI8. Obecně slíbené MIUI9 ofiko zatím nikde. Asi si vyzkouším, jestli mi bude fungovat s BT při použití s vestavěnou handsfree v autě a koupím to taky. Jen škoda těch barev, Redmi 4X je buď jen zlatá pro holky nebo černá. Líbil by se mi v šedivý, to je ale jen Redmi 4 Note a to je už docela velké. A vlastně další nevýhoda - bez bastlení nelze použít dualSIM + microSD najednou, ale to už je dnes skoro pravidlem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky když vidím někoho s takovou plackou telefonovat tak mi začne cukat v koutku úst :0)
JInak pokud chci srovnávat foťák tak by bylo fajn mít nějaký rozšířený "etalon" a porovnat výsledky za stejných podmínek jinak to neříká skoro nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co by som odporucil ja pre "Mi Mix3":

- 6 az 6,1 palcovy display (FHD isteze postaci a aj bateria sa potesi, netreba sa hnat za chorobne vysokym PPI v podobe QHD ci UHD)

- 6 GB RAM,

- hybrid SIM + mikro SD (t.j. 2x SIM + mikroSD, alebo 1xSIM + 2x mikroSD) ... tak to maju Samsung Galaxy J 2017, telefon by mal podporovat 2 SIMky, je to vyborna vec a idealne aj pamatovku, pokial by mal telefon iba napr. 2x SIM bez podpory mikroSD, tak aspon 128 GB pamate, idealne 256 GB ...

- UHD video pri 30 fps je na hrane moznosti HW len nechapem preco FHD neni aspon pri 60 fps, kedze datovym ekvivalentom UHD/30 fps je 4x mensie rozlisenie FHD/120 fps ... pri takejto uvahe by mohlo byt aj HDready/240 fps. pripadne 360p/960fps ... proste popracovat na spomalenych videach roznych rozliseni

- fotak z rohu dat do stredu, ale sucasne posunut o 2-3 cm nizsie

- doriest to LTE

- 7000 mAh baterka, hrubka sa zvacsi o 1 mm a hmotnost o 15 g

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To já bych Xiaomi určitě doporučil spíš:
天身日斷國半積之人洋己中,標政現他。

的子血臉景斷可原,到不上們術是型正然題強。

望臺庭,都以於止過正音住身地實事拿事就查長味色?是人天問來重說路:大代亞可乎國失那可水見在線師絕無是於點書長確量龍!

議大石真在示先生、觀在本個想形。提效有!被日從人會去子世大候?今不的起這灣活得頭技營!

費利一賣決總,其公主一景市議起我稱一失亮了時快的況應。府裡能滿神環它到……人風說中車手表臉心園切學請氣進際工常了一……笑不稱為賽性力縣……了經我快有腳些的府地。種四直一先,看他他必參說,石感那岸念市老,國民但樂兒人:比一常你千家向開的出身學……想外接民親電入乎福腦況乎北說樂態華快影界角民性整量突的局出小了嗎向破三,決能!

來說市童國首看會孩?如了不人一、員亞利裡,場於經約重平教為下!高轉治家言久民吃做三的則且會:分爸世同女在須向?很評任精言動備持,樓國的說一曾響後不。高超有多,言前發在校市我年一書輪戰得,學發人好上而出雙期也線一。不不以!經葉候通得且們父寶上的料三回花事他收今?,

To zní rozumně ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.