Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fractal Design Newton R3 1000W White aneb upgradujeme testovací PC

Od tohohle se nemůžu distancovat dál. Nevím teda, co bereš, ale dát zlaté ocenění zdroji, který nebyl nijak testován a ve kterém vidím po čuchu crapxony a teapa a takový šmejd…lepnout třeba bronz na Lepu G1600, což je Enermax a za ty prachy je to jak zadarmo, tam bych to možná při zavření obou vočí a s černejma brejlema přehlídnul. Tady mám dojem, že veškerá moje roční práce je tak na hovno.

Měl jsem dojem, že brotha ganxta garážo úroveň, kdy se strčí produkt do kompu a dá na to samolepka, je už výsadou akorát tak všech ostatních magazínů, ale asi ne. Jestli jsi potřeboval zdroj, ve skříni se naposled co jsem viděl pořád válel ten 600W co jsem recenzoval tehdá (a kvůli čemuž jsem nespal, aby se to stihlo poslat zpátky). Jen doufám, že ti to Fractal nedal s podmínkou, že to dostane ocenění, to by mě…rozladilo, naposled reagovali celkem rozumně. Ačkoli k srdci si to očividně nevzali a přes srdceryvné řeči to pořád prodávají plné čínského šmejdu. Začínám mít silný dojem, že jsou jak Be Quiet!, přehypovaný šrot.

Jinak tady tu tisícovku v černé tu má týpek pár měsíců na těžbu, 24/7 ve vysoké zátěži, až to zdechne na kondenzátory, dám vědět.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

vdaka za info, autor pri clanku o zdroji ma dost (neprijemne!) prekvapil

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

behemot nieje celkom moja krvna skupina ale stotoznujem sa z jeho nazorom.... a ja osobne velmi citim z clanku dohodnutu reklamu... Ja osobne som obchodnik a trocha to chapem /nielen z chleba zije clovek :D/ ale necakal som to take okate.... ale byznys je byznys... to najvyssie ocenenie bez testov a ziadne negativum vravi za vsetko... dufam, ze to tu nebude uz pravidlom... peace...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je fakt. Cely cas sa tu testuju zdroje uplne do podrobna a zrazu zdroj ktory nepresiel tymto testom dostane zlato ? Tak to ste sa mohli rovno pytat beznych uzivatelov ako su spokojny so svojimi zdrojmi a podla toho rovno udelovat ocenenia...Tymto zacinam mat pochybnosti o hodnovernosti udelovania oceneni tymto serverom...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý nápad. :-) Mám tady 350W Fortron vykuchaný z Eurocase, jede už asi pátým rokem, momentálně napájí tříjádrové Llano. Není hlučný a nejsou s ním problémy, můžete mu dát taky zlato. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem skříň od fraktalu a takový odpadek jsem už dlouho neviděl. A to je prý "kvalitka". Jak na tom musí být ty kolotočářské papírové krabice, co vypadají jak ovladač od kolotoče? Jo v devadesátejch, to byly pořádný skříně, i ta nejlevnější první Eurocase byla lepší než Fractal.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Po letech s Eurocase skříněmi jsem si pořídil Fractal Design Define XL R2 a ze zpracování plastů jsme byl nepříjemně překvapený (zejména prachové filtry). Rozhodně jsem to nečekal vzhledem k ceně a vůbec k renomé značky.
Mimochodem, netuší někdo PROČ je zdroj umístěn cca 1cm nad dnem skříně na gumových trnech? Jde o to, že vzduch tak nenasává přes prachový filtr, ale ze skříně ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proc ty PSU netestuje Behemot kerej tomu aspon rozumi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježku víš, že jsi v míře presstituce překročil únosnou mez? Aničku bych ti ještě odpustil, ale koupit "super bílý" zdroj a ještě takovou ... následně jí dát ocenění, když tomu prd rozumíš... To je na ocenění deep in SHIT! Servilní presstitute.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak článek už je označen magickým slovem "blog". Nevím, jestli tomu tak ještě ráno bylo, nicméně je to vidět stejně jen na přehledu článků, jakmile do něj vstoupíte, už nikde nevidím, že by šlo o blog, nebo jsem slepej. Vidím jen "rubrika: Hardware, Zdroje", v názvu článku "Test" a na konci ono klasické ocenění a tabulka pro/proti jako u recenze. Zvláštní ....
Jako apríl dobrý, ale bohužel celkem brzo, ani to počasí venku tomu už nic nenasvědčuje ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor se asi překliknul, správně by článek měl být označen jako reklama.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tohle neni zadny test. Vypada to spis jako nejaky nahled, takovy sneak peek. A jeste to dostane zlato.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak si vy vsichni co tu placate o testu prectete tu recenzi http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=339 . Vypada to, ze si to zlato opravdu zaslouzil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O tohle ale vůbec nejde, linkovaný článek je úplně o něčem jiném, to tenhle článek se jmenuje test. Takže stačí, že si koupím jako zdroj, strčím ho do kompu, zapnu, změřím spotřebu (bez zevrubného vysvětlení, jak a čím bylo měřeno), vygooglím cizí test, nalinkuju, napíšu trochu omáčky, dám ocenění zlato, pro jistotu označím blogem a je hotovo? Notabene když se tu testy zdrojů tradovaly jinou metodikou, což se v článku zmíní, že Behemot na to nemá vybavení a máme splněno :)
Jestli měl mít článek PR zaměření, protože zdroj byl poskytnut dodavatelem, tak fajn, ale jak je takhle prezentováno, tak bych si ho rozhodně nekoupil, ani kdyby byl ze zlata (no.. to možná jo) a naopak mám jistotu, že nemohu zdejší testy/recenze/ocenění brát nijak vážně.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jistotu máš, když je pod testem ve kterém je hromada měření podepsaný Behemoth. Jinak se taky podepusuju pod názor, že to ocenění je naprosto mimo mísu - tohle není test ale blog, jak to označil autor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. A zřejmě jsou testy zdrojů hodně čtený články, tak se Ježek rozhodl napsat "test", aby měl taky pořádnou návštěvnost. Notabene když Behemot na to stejně nemá vybavení. A když test, tak přece musí být na konci ocenění. To dá rozum.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Keby že som Behemot, ta sa asi aj urazím týmto testom :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem to pochopil tak, ze s ohledem na testy na jinych webech a s ohledem na omezeny moznosti tady si i tak ten zdroj zaslouzil zlato.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem chtěl udělit stříbro (ze začátku i bronz), tak to bylo vždycky řečí o společném souhlasu a jak si to musím obhájit a takových věcech. Tady o tom jsem ani nebyl informován, že to vyjde, natož to hodnocení, přičemž zlato bych tomu nepovolil ani kdyby mě sjeli drogama, už jen kvůli tomu osazení.

Kdyby vo něco šlo, tak zavolám týpkovi že si pučím na hodinu grafiky, vlezu do regálu, přenesu to tady na židli a společně s umělou zátěží bych to za nestandardních podmínek třeba i zatížil (jen ty grafiky sežerou tak 600 W doprčič). Bylo by to hodně mimo metodiku, ale pro jednou by to snad šlo. A klidně i s jeho zdrojem (ten lak tomu už fakt nepomůže ani neuškodí), dělá mi to tu randál už aspoň měsíc. Ale nikdo se neuráčil ani zeptat, asi tak.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

moje angličtina je mizerná, ale i tak jsem pochopil, že si "zlato" nezasloužil. Už jen kvůli těm marketingovým žvástům proti tomu, co ve skutečnosti je přítomno. "Newton R3 series PSUs are equipped with 100% high-end Japanese industrial capacitors for ...". A o pár stránek dál jsou vidět CapXony, Teapo ... šrot, šrot, šrot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikde tam nepíší "... are equiped only with ...". Píše se tam, že jsou použity, což je pravda. Slovy matematika: Sdělenou hodnotu nelze brát jako absolutní, pokud není přítomen symbol pro absolutní hodnotu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten "matematik" si zrejme nevšimol tých v texte zmienených "100%". :D Divné.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To vy jste si nevšiml, že těch 100% se týká něčeho jiného než obsazenosti japonskými kondenzátory.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bez testov sa ocenenie nedava, len tolko....., kebyze to bol riadny test zdroja a takto to vyslo, OK, ale tu ocenenie dostal ZADARMO.... kto chce testy, tu je ich kopec http://www.techspot.com/products/power-supplies/fractal-design-newton-r3...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze je tenhle clanek uplne straslivej. Tohle neni zadny test, opravdu to pripomina reklamu.
Doufam ze na Diit.cz se vydani tohoto "testu" s hodnocenim stalo omylem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě se nás redakce snaží otestovat. Jinými slovy zjistit, jakou to bude mít čtenost (nejen my zarytí čtenáři) u širokého publika (oproti Behemotovi).

Nevěřím, že počítali s kladnou odezvou od lidí, co se pídí po recenzích a ještě je cross-referencují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tenhle clanek me tak nastval ze jsem se tu registroval. tohle je suverene nejhorsi vec v cele historii cdr i diit. jestli to tak bude pokracovat tak to tu cist nebudu!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jako - fakt chudak Behemot a veskera jeho prace co pro Diit odvedl. Ne ze bych ze vsim od nej na 100% souhlasil, ale snaha ukazat co v tech zdrojich je, co je spatne / co je dobre, podlozeno i necim namerenym vs. tenhle skvar hoden blogysku nactileteho pubescenta "voe p*co cumte co jsem dostal, je to faaakt super!". Jdu blejt.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Test? No jasne!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tešil jsem se na první pohled na další dobrý test zdroje a ono tohle a ještě v podstatě šmahem znehodnotit dobrou práci Behemota jedním hloupým článkem :-/
Deep in SHIT!

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Davide Ježku, stále očekávám nějaké vysvětlení tohoto průhledného píár. Uvidím-li upřímnou sebereflexi, budu vás dál číst. Jinak se mějte...Vaše čtenářstvo ze sebe blbce jen tak dělat nenechá a myslím, že by to měl být zájem váš a nakonec i vašich inzerentů/sponzorů.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.