Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Testovací verze WinFS vypuštěna

Zajimalo by me, jestli pujde poustet SQL prikazy primo na tom systemu (z nejake administratorske konzole).....takovy prikaz DROP DATABASE C:
:-P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

RadekN: Docela hezkej SQL-příkaz! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mam takovej pocit, ze uzivatel uz vazne nebude vedet, kde co ma.
A ze odpoved "ve Wordu" na otazku kde ma user nejaky konkretni dokument se zacina stavat pravdivou.
Vysledek bude, ze bude ve vsem jeste vetsi bordel nez dnes a budou potreba vykonnejsi stoje na to, aby to pracovalo stejne rychle jako dnes.
Ale treba se mylim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RadekN: takze "format C: /Q /y" se rovna na WinFS "DROP DATABASE C:"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cele to bude na prt, uz vidim nove virusy a cervy....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je dávné heslo MS "Nikdy nevíte kam si co uložíte". Když pominu zběhlé uživatele, tak většina lidí ukládá na plochu a do dokumentů, což jsou po originál instalaci ta nejblbější místa na důležitá data, neboť při kolapsu systému jsou tyhle relativní sadresáře fuč. Málo kdo s běžných uživatelů tuší, kde, že to vlasně ta data jsou uložená.
Takže problém je v tom, že zkušenější uživatelé to věděli a směřovali ja na bezpečnější místa. Nový FS schová data i pokročilým uživatelům :-). Pokrok je pokrok.
Osobně mám rád data roztříděná a nějaká datábaze mi to moc neulehčí. Na druhou stranu pokud se ten FS zhroutí, tak bude báječná věc dolovat soubory, které se budou jmenovat nějak jako to co je dnes v System volume information (třeba: FA000-14DA-00313313413771-AE411) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se mi líbí, jak už všichni předem víte, jak to bude špatné. To fakt nedokážete s odsouzením počkat na ostrou verzi?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Největší problém to udělá uživatelům Total Commanderu. Když bude jeden soubor začleněný do "dokumenty Wordu" a zárovň "pracovní" a zároveň "k vyřízení", tak se z toho nutně musí slabší povahy sesypat. :) Já se naopak velice těším, protože pak budu mít své soubory na 100% po vždycky po ruce tam, kde je chci mít. Prostě "search, don't sort", stejně jako v Gmailu. Viděla jsem nějaký projekt databázového FS pro KDE a je to fakt bomba.

Je to po dlouhé době inovativní myšlenka srovnatelná s tabbed browsing nebo IM.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co blbnete? WinFS v pohode vydrzi i hardwarovou havarii disku, treba pad z 10. patra na beton apod. Ja jim verim, Microsoft si s tim urcite poradi. Vzdyt si wemte treba jejich wokna, kazdy na to nadava jaky je to shit, a oni presto dokazali, ze z toho jde tisknout a funguje v tom klavesnice a i monitor! ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popravde receno jednak netusim, k cemu by mi WinFS mohlo bejt dobry, druhak nemam tuseni, jak se to bude snaset s programama, ktery bezne pouzivam. Co treba radkovy prekladace?
Ale Microsoftu tleskam, ze se jim konecne po asi deseti letech podarilo vydat betu - inu, do Kahiry je to velice daleko, ze? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Veronika: nevim, jak moc inovativni myslenka to je, ale IBM AS/400 (dnes IBM iSeries) maji v OS zadratovanou databazi uz hezkych par (desitek) let ;c)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se to udela dobre, tak to muze byt opravdu neco uzitecneho.
Navenek se to muze tvarit jako klasicky file system s adresarovou strukturou a cela masinerie pobezi pod tim.
 
Kdyz to neodflaknou, tak to muze zrychlit praci s FS, zlepsit kompresi dat, zvysit bezpecnost proti nespravnym pristupum i proti HW chybam.
 
Vse ale zalezi na tom, jak to udelaji...
 
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nainstaloval jsem a viděl v akci. Pod "My Computer" se jako další "disk" objeví "WinFS Stores", kde jsou různá WinFS úložiště. Automaticky při instalaci se vytvoří "Default Store". Pod každým úložištěm už je "normální" adresářová struktura s "normálníma" souborama a "normálníma" právama. Každé úložiště automaticky vyrobi share, kterej (zatím) nedokážu vypnout. Z toho vyplývá, že lze úložiště přimapovat sharem jako nějaký disk. Sharovat se dá i případně nějaký podadresář úložiště stejně jako u disku.
Z výše uvedeného taky vyplývá, že vaše starý dobrý NTFS nezmizelo, ale je pořád vidět jako normální disk. Takže aspoň zatím to není úplná náhrada za normální FS.
Soubory se normálně otvírají, kopírují, mažou, atd., vypadá to prostě téměř stejně (aspoň na úrovni exploderu). To "téměř" znamená, že se např. při kopírování neobjeví explodeří dialog s letícím papírem (nebo co to je), ale je tam trošku jinej dialog.
Zatím je to jasná beta 1, např. výše zmiňovaný kopírovací dialog je trošku hnusnej, vytvořit repositoř na jiným disku se mi nějak nepodařilo, atd., no ale od toho je to beta 1.
Zajímavý je, že se mi zatím z exploderu nepodařilo najít nějaký vylepšený hledání, Práci s přídavnými atributy, doménami, atd. Jsou tam pouze v SDK nějaký samply, který ukazujou, jak si to má člověk naprogramovat, hmm, to ale asi nebude dělat každej, takže to zřejmě bude ještě předmětem dalšího vývoje nebo to tam někde je, ale zatím jsem to neobjevil:)
Co se týče výkonnosti, tak zatím jsem nestíhal to nějak změřit, ale na první pohled to není nijak významně pomalejší ani rychlejší než na normálním NTFS. Tady bych čekal velké zrychlení u prohledávání, práci s adresáři, otvírání souborů a mírné zpomalení u datových operací (read/write).
Celkově vzato zatím spíše rozpaky, protože dokud tam někde nenajdu nebo tam nedodělají něco na pěkné vyhledávání, tak je to na nic. Ale znovu opakuji, je to beta 1, takže uvidíme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.