Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Těžební ochrana GeForce RTX 3000 prolomena

Ano na tom screenshotu tezi grafiky plnym vykonem. Ma to jen takovy drobny ale dosti podstatny detail. Na tom screenshotu to tezi Octopus, ktereho se omezovac netykal. I_Leak_VN to pry nejak popletl, kvuli nekvalite toho ciziho screenshotu https://twitter.com/I_Leak_VN/status/1369632994407804941

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Že se nestydíte takhle spoilerovat. To si jako překvapení schovával do další zprávy!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

upozornit na neaktuálnost nebo nepřesnosti je dobré, ale to co tady předvádíš je fakt smutný, běž si obhajovat more future proof u 8gb karty za 14k

jinak HW unboxed přišel se zajímavým zjištěním, že ampere má velký driver overhead a potřebuje výkonnější procesor
https://www.youtube.com/watch?v=JLEIJhunaW8

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsem přesně tvrdil, že 8GB karty jsou (ve vztahu ke kapacitě pamětí) more futureproof? Naposledy možná ve srovnání čtyřgigovek a osmigigovek.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

u 3070 jsi tvrdil že je víc future proof než radeony s 16gb kvůli dlss a RT
bohužel už to takhle zběžně nemůžu najít, evidetně dnes máš rejpavou a chceš dneska argumentovat, doufám, že máš vyplej adblock ať z toho no-x taky něco má :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No fakt je, že si nemyslím, že k tomu, aby byla karta „víc futureproof“, stačí jen prdnout na ni dvakrát víc paměti.

A rejpavou mám, mám za celý týden plné zuby a plné kecky práce a nechce se mi dělat. Ale musím.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a já si zase nemyslím, že 8gb je u karty za 14k dostatečné množství, nechápu lidi, který jsou ochotný dát za to 30k dneska, kor když každý nový 3A titul, který vyjde potřebují víc a víc paměti a to se nebavím o RT, které sežere samo o sobě další min. 1GB paměti, když kouknu na seznam her s podporou RT tak to není taky žádná sláva: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_ray_tracing_support

DLSS je fajn věc, snad se dostane v určité formě do nějakého standardu

jinak dej si sklenici vody zatni zuby a makej, ať máš odpo volno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak žádná kapacita pamětí není dostatečná, a nedostatečnost je úměrná tomu, jak dlouho si tu kartu člověk chce nechat.

Kdyby to s tou prací bylo tak jednoduché. Problém je, že když skončím s jednou věcí, musím okamžitě sednout na další a volno je v nedohlednu. :D

Ale v dnešní době je dost drzost si stěžovat, že má člověk moc práce. :\

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'' Že se nestydíte takhle spoilerovat. To si jako překvapení schovával do další zprávy! ''

ale dyt takhle presne to mas na webu ty, tak co ti vadi?? ((:
https://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/61...

https://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/61...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vadí mi, že tohle vydává v době, kdy už jsou zprávy, které to vyvracejí, už i na několika českých webech, ne tak na těch zahraničních.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

heled, co vidim v diskusi tak v kazdym dalsim postu pises jak ti vlastne vadi neco jinyho nezs psal driv.. tak proste rovnou napis, zes vstaval poprdeli, mas po ranu blbou naladu a potreboval sis nekde zchladit zahu.. ((: lidi to vemou, nebudou na tebe reagovat a ty se v tom nebudes cim dal vic zamotavat.. (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A tak máš recht, účel to splní a kdo by se za ty prachy mazal ještě s tím, aby před vydáním takové zprávy kontroloval, jestli k tomu po těch dvou dnech není náhodou i něco nového.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

no-X si to mel sice zkotrolovat, zato ty Adame, jsi fakt ubozak. bez si napred zamest pred vlastnim prahem, nez se budes takhle uboze vylevat u konkurence

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale už přestávám věřit tomu, že takové věci nedělá schválně.

Bláhově jsem doufal, že když ten screenshot smrdí na kilometry daleko, tak se zachoval jako novinář a čeká, jestli to někdo potvrdí nebo vyvrátí, když se tu ta zpráva za dva dny po tom, co už byla všude, neobjevila a ani po dvou dnech k tomu nejsou žádné další informace.

Vydat tohle dva dny potom, co je to vyvrácené přímo člověkem, který ten (cizí) screenshot publikoval, to je... prostě fail.

Když si člověk před psaním takové novinky pro jistotu hodí do googlu něco jako „rtx 3060 mining cracked“, tak to zjistí během pěti sekund. Nechce se mi věřit tomu, že by ani takovou základní věc člověk s jeho zkušenostmi neudělal a z toho wccftech to prostě jenom opral i s chlupama (teda kéž by to z toho wccftech aspoň opral, on z „I_Leak_VN, který viděl screenshot“, udělal rovnou těžaře, který ukazuje svých osm cracknutých RTX 3060).

A ve finále je to stejně jenom důsledek toho, že za ty prachy se s tím nemá cenu mazat (a kvalita zpráv tomu pak odpovídá).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V obsahu s tebou v zasade souhlasim, ale to nekomentuju. Vzhledem k tomu ze jsi sefredaktor konkurencniho serveru by sis tohle mel odpustit - pusobi to velmi malicherne, v diskuzi u konkurence. Notabene kdyz druhym dechem obhajujes Obra.

Prednostne si ohlidej vlastni obsah. Tady, at to myslis jak checs dobre, jsi ve stretu zajmu, takze ti nikdo nebude verit, ze mas takoveto komentare pouze z obavy o kvalitu novinariny.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Obra nijak neobhajuju. K němu říkám jen to, že s obrem já nic nenadělám. To není obhajoba.

Už předem vím, že když to sem nalepím pod tímto nickem, automaticky budu „uargumentovaný“ ad hominem. A vím, že když si tady udělám anonymní nick a nalepím do diskuze stejnou zprávu, tak mi na to v podstatě nikdo nic neřekne.

Proč mám být tak pokrytecký jenom proto, že se „nesluší“, aby člověk komentoval cizí práci, když „dělá“ ve stejném oboru? Máte pocit, že to nějak zvedá jeho úroveň nebo je to ku prospěchu věci?

Například mě skutečně rozčilují fake news, a tahle je ukázková.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za mně dávám autorovi článku +1.
Mne pobavil. Že polovička pravdy. Že vyšla pozdě. A co. To je standart v novinařině.
Leak VN = únik vysokého napětí
: - D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ok, nebudu tedy komentovat tebe, ale tvé domácí působiště a jeho kvalitu.
Všude jinde se už objevily newsky o testech Rocket Lake z běžné distribuce, včetně oněch intelích pohádek o superbiosu.
Proč se takové nepříjemné informace neobjevily na PCT, když jindy nemáte problém zveřejňovat "Obrnoviny JPP" (alias fake news, které tak nemáš rád)? Místo toho máte v newskách naprosté hovadiny.

P.S.: a No-Xe neomlouvám, prostě napsal článek, nastavil datum vydání a zpětně se k němu už nevrátil, když vyšly najevo nové skutečnosti.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Protože ten web na rozdíl od diit nestojí na zahraničních zprávách, novinky dělá jenom Mirek, a dělá je stylem, který odpovídá tomu, kolik za ně má zaplacené. Píše jen rychlé a nenáročné věci.

Ale i s tím o téhle „kauze“ informoval paradoxně lépe než no-x.

Být to na mně, tak obr novinky nepublikuje. Ale v podstatě je zbytečné je řešit, do pár minut pod nimi bývá diskuze, která je uvádí na pravou míru (navzdory tomu řešíme každou). Na rozdíl od zdejších diskuzí, kde obvykle převažuje skupinové přitakávání.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nebudete vy malinko *****?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi jo, když pořád doufám, že by no-x mohl informovat lépe.

Už to dotáhl do stavu, kdy se u každé zajímavé hardwarové novinky jdu radši kouknout na cnews, jestli k tomu nemá Honza Olšan něco, co to uvádí na pravou míru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo to můžu napsat ještě jinak – u no-xe mi to vadí mnohem víc, protože na rozdíl od stacha i od obra tu svou protiinteláckou a protinvidiáckou agitku dělá chytře a o to je to zákeřnější.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hele, pan je NEJobjektivnější z objektivních... kde já jsem to už slyšel...
K Obrovi, DéDému si můžeme přidat dalšího magora Vágnera, který si myslí, že jen on je nejchytřejší. Takže PCT ku DD = 2 : 1
Ještě že tam už víc jak rok nechodím, a zameť si před vlastním prahem, až bude Obr psát normálně, tak přijď moralizovat i sem (že nejsi tak aktivní, když Obr napíše nejakou kravinu na vašem webu???? WTF)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Obr nikdy normálně psát nebude. A no-x už asi taky ne. Šéfredaktoři vědí, že to dělají, ale nechají je to dělat, protože neseženou nikoho, kdo by byl ochotný to za ty prachy psát místo nich líp.

A stejné je to vlastně u mě, ale já se fakt aspoň snažím psát normálně.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nejses schopnej udelat nic s obrem na vlastnim webu, ale na jinejch webzinech chces poucovat, co maj delat? ((:

rozcilujou te fakenews, ale tuhle zpravu mas na webu taky.. (((:
https://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/61...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemusím psát, že vyšla o dva dny dříve a zpráva, která ji dementuje, byla venku včera dopoledne, že ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no nemusis, protozes psal ze ti vadi ze to tady vyslo a ze vyjde opravnej clanek.. proste co je ok u tebe je spatne jinde.. uz se do toho zamotavas.. howgh..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi mu jde o tu časovou osu. Pokud původní článek s chybnou informací vyjde před, nebo až po tom, co se ukáže, že to je fake.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se že ochrana zůstane. Bez ohledu na to jestli je prolomena nebo ne.
Jestli prolomení způsobí ztrátu záruky.
Což přehrání BIOSu způsoby. Tak nVidia dosáhne svého. Karty se budou prodávat. A reklamace se nebudou řešit. Až to půjde prolomit bez ztráty záruky, tak to ten panák v kožených hadrech začne řešit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale veď táto správa bola dávno dementovaná, čo to tu robí?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale i z toho je videt, ze nehlede na tu ochranu je a bude karta s touhle ochranou dal kupovana tezari. Coz se ale vedelo od zacatku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo alespoň upravit titulek, jako by se stalo pokud by se týkala AMD...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A "Aktualizace" až na konci článku, to by mělo být hned na začátku. Totální clickbait.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže očekáváme boom kdyptoměn který na těch sráčích těžit půjdou i bez omezení. Čili vůbec nic se nezměni, až na ty kryptoměny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No mně z té zprávy vyplívá, že těžaři to skupují i tak omezovač neomezovač..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

omezovac je jen na etereum pro mene chapave, jine algoritmy bezi normalne. Samozrejme etereum je ted proste extremne ziskove ostatni kryptomeny jsou s bidou na 30% jeho odmen za tezbu, navic takhle karta zas takovej vykonovej megahit na tezbu neni a uz vubec ne za jeji cenu. Navic v cervenci prijde -30% rewardu u eteru, o kolik to oriznou nevim spekuluje se ze -30% takze kupovat takto drahou kartu nema smysl protoze to ani do konce roku 2021 nezaplatite. Rigy se inovuji vzdy v obdobi kdyz je krypto dole, normalni lidi nekupuji karty kdyz jsou kurzy v maximu to delaji jen zoufalci kterym, ujel vlak .. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On někdo tvrdil že není, pro méně chápavé) a mělo to omezit skupování karet těžaři a evidentně to moc nezabírá. Nebo máme nějaké info že to fakt těžaři nekupují?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tak tenhle článek je docela dobrej fail. (thumb down)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak a dneska se muze aktualizovat znova. Nyni uz je prolomeni fakt a je potvrzeny nekolika stranama. Pry je to tak jednoduchy, ze to vzladne i bezny uzivatel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.