Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Těžební omezovač nových GeForce nedopadá pouze na ETH

"Podle leakera zatím nebyl objeven žádný trik, kterým by bylo možné tato omezení obejít."
Leaker ví prd. Číslicová zhouba psala už 22.5., že i ten nový omezovač lze snadno obejít:
"ostatně viděli jsme úniky z testování nových variant RTX 3000 karet s limitérem, kde těžební výkon byl plně aktivní."
http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/nvidia-oznamila-rtx-3...

Stačilo by, kdyby se leaker zeptal DDho.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ty a podobní trollové si však mé články vykládáte po svém, překrucuje či dokonce zcela měníte význam toho, co je v nich napsané, aby vám to vyhovovalo …. Takže co je v mém článku skutečně řečeno:

V článku píši, jak lze ten omezovač jednoduše obejít a že se tak stane: Tj. Stejně jako u původní „omezené“ RTX 3060, existují interní testovací NVIDIA ovladače, které ty limity nemají. Stačí uplatit někoho u NV (jak se to pravděpodobně stalo v prvním případě), aby „nehodou“ vypustil verzi ovladačů bez toho limitéru, a je hotovo. Nemusíš nic obcházet, hackovat, programovat apod. A protože ty ovladače bez těch limitů prostě existují. Není otázka jestli, ale kdy se dostanou ven, pokud se tak už v některých kruzích nestalo. Těžaři mají peněz dost, kupují farmy, tak proč si „nekoupit ovladače“? Nebo si myslíš, že lidi u NV jsou neúplatní?

Celé tohle „zamykání“ je jen PR hra a snaha udělat dojem na důvěřivé blbečky, že „NV myslí na hráče“. V současné situaci to jednoznačně poškodí hráče na více úrovních. Navíc těžaři prostě koupí víc grafik. Ostatně o to NV také jde. Vyrábí jedno-účelové odpadky (těžební karty) na úkor univerzálních karet a to cíleně, tak aby ty těžební karty levnější na produkci, za draho a jednoduše prodávala těžařům, ale tyhle karty následně nebyly použitelné pro normální PC a hráče. A tak neomezovaly prodeje nových karet až těžební mánie skončí. Prostě těžební karty zamíří do koše. No a navíc i když omezíš těžební výkon, cca na polovinu, pořád to není omezení na nepoužitelnost, jen to znamená, že těžaři budou nuceni koupit těch karet více. Proč to NV neomezila rovnou na 0? protože ve skutečnosti nemá zájem omezovat zájem těžařů, ale naopak ho zvýšit.

Jediné skutečné řešení celé situace je absolutní zákaz, trestání držení, užívání a těžení všech současných digitálních měn vznikající tzv. „těžbou“ v současném pojetí = tedy nesmyslným pálením obřích zdrojů a energie k ničemu nesloužícím a extrémně neefektivním výpočtům, jejíž nároky se navíc zvyšují … digitální měnovou budoucnost ano, ale ne v této nesmyslné podobě. To ale musí zakročit vlády. Pak věřím, že by se okamžitě poptávka po GPU propadla o desítky % a přinejhorším srovnala nabídka a poptávka.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Broučku. Jestli si někdo vykládá věci po svém, překrucuje a nechutně lže tak jsi to právě ty. A za poslední dobu máš hodně vysoké skore.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No vida, opět se ukazuje, jak má AMD navrch. Zatímco Nvidia zoufale snižuje těžební výkon svých grafik, aby se jich prodalo víc, AMD už rovnou vydalo své grafiky s nižším těžebním výkonem, aby jich prodalo... oh wait... ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

v prípade Intelu sa to nevolá obmedzovač výkonu ale oprav chýb

Intel Releases New CPU Microcode Due To New Security Vulnerabilities (June 2021)
8 June 2021
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Intel-June-2021-Secu...

V prípade AMD nový mikrokód ale výkon zvyšuje

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U Intel-u jde o "Inside" cili macka v pytli koupena.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty bys mel byt standup komik. Ale nemohl bys u toho davat lidem v publiku bany

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Takže co je v mém článku skutečně řečeno:"
Prave proto jsem dal odkaz na clanek z tveho blogu. Aby si kazdy subjektivne mohl posoudit tvou objektivni pravdu a ne tvuj subjektivni opis tehoz.

Tvuj webserver dodnes neumi HTTPS (tvrdis, ze to redakcni system neumoznuje - zajimave, ze mne tvuj web za https proxy bezi bez problemu, chtel jsem ti to reseni i nabidnout, ale nechci s tebou obchodovat) a zhruba na tretinu pozadavku vraci Error 500. Proto jsi to vyjadreni napsal jeste sem? Abys predesel tomu, ze odkaz z meho komentare nebude fungovat?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu tu kritiku, co se tady na DDho zvedá. Jo, mě se taky ježívají bodliny, když vidím některé jeho formulace a slovní obraty, na spoustu věcí mám jiný pohled (ale to jsme si vyjasnili už dááávno, když jsem ještě bydlel v Hlavním městě piva a občas jsme si předávali grafiky na testy), nicméně v podstatné věci mám naprosto stejný názor: marketingové vytáčky Nvidie na téma, jak blokuje těžaře a bije se za hráče, je jen snůška PR keců, jak jsme u zelenejch zvyklí. Je úplně jedno, jestli to tvrdí DD, nebo ne, protože to je holý fakt. Protože kdyby Nvidia chtěla s problémem něco udělat, tak prostě nekončí ty karty v čínskej fabrikách na těžbu, ale jsou na pultech eshopů v západním světě. Jenže ona nechce. Já toho Jensena chápu, musí se zodpovídat akcionářům a ono je prostě výhodnější to neřešit a jít cestou nejmenšího odporu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aby Nvidia byla schopná zabránit prodeji těžařům, tak to by musel být schopen výrobce motorů do aut zakázat prodej finálního auta všem obyvatelům (třeba) Brna. Hodně štěstí.

Jinak Nvidia je tak tupá, že jim určitě nevadí nechat rok nepokryté dodávky jejich standardní klientele, která je doteď živila. V české internetové diskuzi jsou dvě hlavní pravdy 1, Kalousek krade 2, nvidia lže. A chápu, že Vaše osobní zkušenost je hrozná, ale to neznamená, že jsou všechno vždy jen PR plky. Já tam vidím alespoň nějakou snahu. U AMD žádné limitery potřeba "nejsou" a taky nejsou karty běžně dostupné, tak tam PR plky nemají.

PS: Počítám s tím, že tu obranu nakonec nějak prolomí. Snad to potrvá co nejdéle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt ma naprostou pravdu, zatim vsechny jejich pokusy skoncili po 2 - 3 tydnech. Nvidia moc rada ty karty prodava tezarum, pri posledni bubline to dobre vedela a pak jeste lhali svym akcionarum, ze to slo pro hrace. Jenom se divim, ze ji to nekdo stale jeste zere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano skončily. Ale bavíme se o záměru. Vydali omezovač těžby jen proto, aby byl prolomen, nebo vydali omezovač těžby pro účel omezení rentability těžby (a s touhou dodávat více karet hráčům)? To že byly prolomeny mě i Vás irituje, ale o záměru to přeci ergo vůbec nevypovídá.

Nvidia obecně těžko může určit, jestli si v alze koupil někdo 8 grafik na těžbu, nebo protože staví sestavy kamarádům.

Já vím, že za to zase schytám mínuska, protože píšu obhajobu nvidie. Ale berte to racionálně jak to je. Kdyby nvidia chtěla rychle otočit karty a "vše dávala těžařům", neleží tady herní laptopy s RTX30 v obchodech skladem, ddto sestavy.

PS: já vím, může za to Kalousek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vydali ho jako papirove uspokojeni hracu. Vi dobre, ze to hrace stve, tak udelaji krok, o kterem dobre vi, ze nema sanci na uspech. Pri poslednim pokusu jsem tady schytal docela kritiku a do dvou tydnu prolomeno (trvalo to o tyden dyl, nez jsem predpokladal). Vetsina karet odchazi v kamionech a kontejnerech primo do megafarem, tady se neni vubec o cem bavit. Btw. jsem tezar, takze vcelku vim jak to funguje. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, odchází to v kontejnerech po kamionech rovnou do megafarem. Nezpochybňuji. A nvidia si na to došlápne / ověří to jak? Když to sestaví ASUS a prodá to ASUS jako prodej "distributorovi", má tam u vjezdu do fabriky stát týpek z nvidie a psát si čárky? Když to odejde na kontyš na loď a dojede to do Iránu, tam si to ověří nvidia jak, že to dostali hráči a ne farmer na rig? Achjo.

Stále musím opakovat, fakt o prolomení ochrany a záměr na vytvoření ochrany není to samé. Dělá tvůrce Denuva ochranu proti pirátství protože chce, aby jej někdo prolomil? Přitom ví, že jej někdo prolomí, vždy to tak bylo.

Já nezpochybňuji fakt, že to prolomili a že to zase někdo prolomí. I nvidia to ví, ale pokud by se ani o to co dělá nesnažila, schytá to v diskuzích za nečinnost. Nepomůže si. Vracím se k tomu, kdo chce psa bít ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nikde nepisu, ze tomu muze pres dalsi vyrobce zabranit. Ale vzhledem k jejich obvyklym natlakovym praktikam by minimalne castecne mohli. To co tvrdim je, ze tomu nijak zabranit nechteji, prodaji okamzite vse co je vyrobeno a jeste za vyssi ceny. To jsou pro ne zne, takze veskere tyto pokusy jsou jen PR pro hrace, aby po odezneni tezebni horecky mohli stale milovat svou znacku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže mají použít nátlakové metody, za které byla v minulosti všeobecná mediální kritika (GPP). To dává smysl. Lol
A já si stejně myslím, že i firmy jako asus, powercolor atd ví, že něco hráčům dodávat musí. Jinak by to nebylo v sestavách a noteboocích. Jde o dlouhodobý byznys (fuj to je hnusný slov).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nerikam, ze maji, rikam, ze to bezne delaji a je jim to jedno. Navic v tomto pripade by jim to asi i proslo. Samozrejme nejake drobky pustit musi, ale je to jen zlomek produkce. Evidentne jim tohle PR funguje, hraci jim to basti uz po treti, takze tim si svuj dlouhodoby byznys zachovaji. Btw. maji snad hraci jinou moznost nez AMD a Nvidii? Ja o zadne nevim, takze za 1/2 roku ceny spadnou a hraci zase dalsi 3 - 4 roky do dalsi bubliny budou nakupovat. To neni jak v automotive, ze mate na vyber z desitek vyrobcu, takze tento argument je nesmyslny. Hraci nemaji co jineho kupovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mylný předpoklad, že BFU sleduje tyhle články a ví, že je nový limiter těžby na kartách.

Odejdou ke konzolím, nebo se na hraní s věkem vykašlou / omezí to na oblíbenou hru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ti co chteli odejit, uz davno odesli. Ted uz nejsme v situaci jako pred 20 lety, kdy 3 roky stara karta znamenala, ze si hrac nic noveho nezahraje a nebo jako slideshow. Ted uz jsme v dobe, kdy na normalni hrani staci i 8 let stara mainstreamova karta a ti co maji radi highend nemaji sebemensi problem. Takze ve sve podstate rocni vypadek karet nikoho moc realne neovlivni. A ti co to opravdu chteji si koupit muzou, jen za extremni ceny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Btw. BFU obvykle ani nevi co ma za kartu a pokud se mu hra neseka, tak ho k nakupu nic nenuti. Nepamatuju si hru, ktera by mi i na moji obstarozni Vega56 delala nejaky zasadni problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste posledni vec, tohle PR je zamerene prave jen na skalni priznivce Nvidie a nebo priznivce AMD, aby je pripadne pretahli k sobe. To je kampan urcena na neBFU hrace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste mi ukazat jedineho vyrobce, ktery by se chtel ucinne branit vyssimu zisku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten výrobce, který si uvědomuje rizika z rozpadu dlouhodobého trhu. Musí krmit dlouhodobé zákazníky, ale zároveň zcela maximalizovat okamžité zisky. Nezávidím jim to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpoved na tento nesmyslny argument v predchozim vlakne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to zkrátím.

Oba dva díky svým životním zkušenostem a přístupu k věci nahlížíme na tu samou činnost jednoho výrobce různě. Já tam vidím alespoň pokus, který pravděpodobně selže. Vy tam vidíte na základě zkušeností s tímto výrobcem laciný PR krok.

A protože do hlavy lidem v nvidii ve skutečnosti nevidí ani jeden z nás dvou, jsou obě možnosti (a nebo jiné, další) otevřené a s touto nejistotou asi jednou i umřeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice nevidime, ale jde o pravdepodobnost. Tady neni moc co resit z meho pohledu. Mame tady nejakou historii Nvidie, ktera se v ramci zisku nestiti i praktik na hrane zakona. Takze takova hezka pohadka pro hrace funguje a je to jen PR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeho predpoklady jsou snuzka konspiracnich domenek ktere nejsou nicim podlozeny
tohle neni jako tipovat vykon rdna3 ze podrti nvidii
realita je takova ze nvidia omezila tezbu a zatim neni na to zadny hack, nebo si myslite ze vsichni mineri tahnou za 1 provaz v cine a nepustej ty cinknuty ovladace ven? Na jaky zaklade se vybiraji tezari ktery maji tyhle ovladace.
Co udelalo AMD v prvni cryptohorecce s polarisama? Kdyz se na nich tezilo jak blazen?
Prodavat tezarum je dvousecna zbran, protoze na rozdil od hracu, tezari zaplavej bazar grafikama jakmile horecka opadne a nikdo nic novyho neproda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta dvousecnost je zavisla na dobe, kdy vlna odpadne. Predtim ta vlna odpadla kdy ... po 4-6 mesicich? Pak to je v pohode, ty tezici karty jsou porad jeste pouzitelne pro hrace - nezastaraly.

Jenze soucasna horecka uz trva 8 mesicu a konec v nedohlednu ..... takze jestli se treba zaplavi trh za rok kartami, tak pro hrace uz budou out, pac budou celkem zastarale a na trhu uz budou nove generace karet - ktere budou rychlejsi nebo energeticky uspornejsi nebo oboji.

Navic po 12-18 mesicich provozu uz o ty karty bude mensi zajem i jen kvuli vyssimu riziku, ze karty chcipnou, prece jen kondenzatory uz to budou mit pomalu za sebou, problemy bezolovnatych pajek jsou taky dost zname.

Obecne grafiky a HDD (a flash disky) mi v PC chcipaly nejcasteji ze vsech komponent. Pak mysi a zakladni desky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jste první co si nemyslí že je DD největší prase České IT žurnalistiky. Tento sebestředný lhář neumí nic jiného než pomlouvat a banovat kohokoliv kdo s ním nesouhlasí. A to jsem velký fanda AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas s DD. Celý bitcoinový systém je úplně k ničemu. Digitální měna se základem v drancování přírodních zdrojů a s výsledkem platebního nástroje zločinců všeho druhu vlastně lidstvu nepřinesla nic dobrého. Jen samá negativa

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdo si myslíte že jste, abyste všem lidem na světě mluvil do toho, co jim dává smysl? Vy jako prostředek směny používáte fiat, který spousta lidí vnímá jako prostředek k zotročení. A teď mi řekněte, proč byste měl mít pravdu vy a ne oni. Já to teda nechám na vás i jich, vy si plaťte bankocetlema, a jí ať si platí třeba mrknutím oka, je mi to putna.
Co se týká zločinců, Bitcoin má tak transparentní přehled transakcí, jak to jen jde. To bychom pak taky měli zakázat hutě, protože se v nich vyrábí materiály na projektily do střelných zbraní, které využívají zločinci. Hutě daleko spíš než Bitcoin, protože jsou mnohem anonymnější.
No a že Bitcoin nemá žádnou přímou souvislost s nedostatkem grafik, to je už jen detail.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"tak aby ty těžební karty levnější na produkci, za draho a jednoduše prodávala těžařům,"

Tyhle "tezebni" karty ale levnejsi na produkci vubec nejsou - zmena je jen v SW. Nepletete si to s temi kdysi uvedenymi tezebnimi kartami, co nemely vubec graficke vystupy? Ty levnejsi na vyrobu byly, pac nemely tolik soucastek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmrdi zasraný. Už aby ten Bitcoin spadl

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejlip na nulovou hodnotu, ze dne na den, pak by se ukazal pocet trosek na dlazbe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo má spoločné Bitcoin s grafickými kartami?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a ještě tady doznívá pandemie koronaviru (taková blbá chřipka). Hrozný. Všechno bylo zavřený, nikam jsme nemohli a ještě furt musíme mít v obchodě a v autobuse roušky... Vítejte z jeskyně venku :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

třebas to, že podle něj se hýbou ostatní shitcoiny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do určitej miery áno, ale na nedostatok grafík je vplyv BTC nulový, pretože BTC sa na grafikách neťaží. Určitá súvislosť by sa možno dala nájsť v podiele BTC na celkovom nedostatku čipov všeobecne a to z dôvodu, že určitá časť produkcie smeruje do výroby ASIC, čo samozrejme nejakú časť waferov zožerie. Inak tam žiadnu priamu súvislosť nevidím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to nulový vliv. Zabitím bitCoinu se znehodnotí i desítky ostatních shitCoinů, které se těží na grafikách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem čo presne si predstavuješ pod pojmom zabitie bitcoinu, ale je to ťažké predikovať. Môže to byť totiž presne naopak a "zabitím" Bitcoinu by ETH ešte viac stúpol, pretože by sa do neho prelial voľný kapitál, ktorý by inak bol držaný v BTC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

smazat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele a proč nekoupíš nějaké ty satoše, třebas za 200usd a prodáš za 400usd a hnedle máš na ty grafike? Kamarádka ze základky to tak dělá...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tezi mi tu cca 1500 karet a sousedum taky. Klidne se z toho i poserte :D :D :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z teba musia mať elektrárne náramnú radosť - taký odberateľ s príkonom 200 až 300kW si určite zaslúži osobitné ceny dodávok elektriny...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Maji, mame dobrou cenu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty nemas ani tech 15 karet, kto ma nechvali se...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tezim pro investory, takze se nemam cim chlubit, protoze hw neni muj. Btw. kazdym komentarem dokazujes, ze jsi slovy klasika: "notoricky blb". :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bych poprosit jenom o gps souřadnice? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A uz jste tam meli policajty,co hledali pestirnu konopi? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ne, jsme v prumyslovem objektu, v arealu je elektrarna, takze zatim klid (uz cca 4 roky) :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže průmyslový objekt s elektrárničkou a konkrétním zdrojem rušivého vlnění v neobvyklém pásmu a tepelnou ztrátou adekvátní gpu miningu... hmmm... hm... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale kamarad je tam mel uz 2x :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Následek polovičního těžebního výkonu?

Dvojnásobná spotřeba grafických karet.

To je to, o co Nvidii jde.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Netreba zadne omezovace tezby, nemaji totiz dlouhodoby ucinek, za kratkou dobu totiz prijde nekdo vychytraly ktery z puvodniho/predchoziho modelu vybere BIOS, pozmeni ho na parametry nove uvedeneho modelu, aplikuje a je vymalovano, i kdyby byly i ovladace samotne delane pro identifikaci poctu stream jednotek a pak limitaci tezebniho vykonu nove karty, i ty jde pozmenit, proto jedinou ucinou blokaci mineru je zcela vyclenit kryptomeny mimo legalni platidla, toto uzneseni schvalit Svetovou Bankou, MMF a centralnima bankami G7, proste jak tezbu, tak vlastneni a prodej kryptomen povazovat za zlocin na globalni urovni, pak by ste videli ten strmy pad cen nejen Bitcoinu, pak by ste videli jak se na bazarech houfne predhaneji o rozprodeje tezebnich farem a jednotlivych karet, at se nikto nezlobi ale pozadovat 2200 - 2400€ za RTX 3080 a 3500€ za 3090 je cista prasarna, to i RX 6900 XT za 1700€ vypada lip i kdyz je mastne prodrazena, samozrejme tyhle vyšukalové z prodeju tehleh karet nepriznaji statu dan, jednoduse ji nedoplati, ja bych proto senatem prijal zakon ze prodeje veci na bazarech nad urcitou castkou museji automaticky podlehat nahlasenym dane z prodeje a jejiho nasledneho uhrazeni, zacit by se melo prodejem tehle mining veci, kdyz chce jde to, i udelat elektricka auta na solarni clanky jde ale na co kdyz elektrina v siti ma svou trhovou cenu a slunce je naopak zadarmo, tahle mining kokotina mohla byt vymicena mimo svet jiz leta, jenze neni duvod to delat, jenom ted pozvolna, pekne by zaklapli huby dementum ktery nas pripravili o nadseni zahrat si na stolnich pocitacich.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

WTF?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

sorry ale jestli čekáš na grafiku a ještě ses "nezařídil" tak to pro tebe takový potěšení není, většina lidí totiž grafiku nějakou má, na 4gb polarysích co se válí po bazarech spousty se dá hrát všechno na fullhd v pohodě, fakt nepočítej tenhle rok, že něco koupíš, to by ta bublina musela ze dne na den splasknout a to může udělat jenom musk oznámením, že prodal všechny bitcoiny
jinak to bude pomalý a bolestný návrat do normálu, jestli vůbec, stačí aby lezl bitcoin zas nahoru a je po ptákách

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten 4gb polarys, to je nějaká polymerově grambitová forma rysa? :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

vypadá to tak, ale spíš bych to viděl na rysa polárního teda, jsem unavenej a nebaví mě diakritika, klidně mě nazvi negramotný hovado, beru na vědomí :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na diakritiku sere pes. Poplést gram a giga kvůli špatné velikosti písmen, to v IT moc nehrozí. Ale bit za byte, to je ošklivé.
A Polaris má měkké I.

Ale jde spíš o legraci než výčitky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo vidíš to toho jsem si ani nevšiml to je špatně to je pravda, to mě mrzí víc než to y :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze som v zivote nevydel dlhsie suvetie, ktore by bolo zaroven neskutocny blabol.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„proste jak tezbu, tak vlastneni a prodej kryptomen povazovat za zlocin na globalni urovni“

Přesně, zakázat! Kryptoměny a hry. Ztráta času, zbytečně spálená elektřina, a tak dále, jak píšete.

A vůbec! Když už, tak nejlépe celkově zakázat používání grafik na „zbytečné“ účely.
Prostě by od globálního úřadu pro přerozdělování grafik každý dostal přidělenou odpovídající grafiku na základě žádosti a prokázání účelu, k jakému grafiku potřebuje.
Ostatně, k čemu by kdejaký mamlas potřeboval výkonnou grafiku, že?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zásadně pro. Ještě bych jako bolestné, pokud by jedinec neprokázal dostatečný důvod pro přidělení výkonné grafiky, rozdával koblihe a nárok na další očkování proti Covidu a jiným imaginárním nemocem...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ještě se s tím dalo souhlasit až do té "imaginární nemoci". Až Vám na to umře někdo, koho máte rád, tak už tak imaginární nebude ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Vami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co bys ještě zakázal a zdanil ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Napsat tak obsahly exkrement, to uz chce poradneho fistrona :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hrozny kecy v clanku, etherum klesa, tezari dalsi grafiky nechteji, hraci grafiky trvale nemaji, v obchodech je k dostani hovno, ale NVidia setrvale navysuje vyrobu.
Prdlacku, NVidia ty cipy pro RTX3000 nezvlada vubec vyrabet, v tom je zakopany pes.

Playstation 5 uz na me nekde ceka. NVidia brzo zkrachuje. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"NVidia ty cipy pro RTX3000 nezvlada vubec vyrabet"
Proto si taky nVidia nechává ty čipy vyrábět jinde :-D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No vidis, blba NVidia, ani neumi zadat vyrobu, zoufalci jsou to a brzo zkrachujou a bude od nich klid!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ty seš ocas. ty si myslíš, že si nV může diktovat, kolik mu má Samsung dát výrobních kapacit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem se koukal na dva cz eshopy a herní grqafiky jsou skladem k prodeji. Sice za nehorizon ceny, ale jsou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak nechteji grafiky? Dnes mi prislo dalsich 50 :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a já si asi nezahraju, na novou grafiku teď prostě nemám :( smutný...
(ale zase nikomu nic nezakazuju, kdo na to má, ať si to koupí... jen, že je to smutný.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky me ty ceny i dostupnost vadi, ale za nekolik mesicu ceny spadnou. Ale treba 4 GiB grafiky by mely byt dostupne, ETH uz na nich tezit neda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo by chtěl v dnešní 1440p a 4K době 4GB VRAM?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten co nema jinou moznost si koupit za rozumne penize neco alespon na zakladni hrani a nechce cekat? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw. me by to na hrani i stacilo. rFactor 2 bych dokazal obetovat, LFS je stejne lepsi a hraju jen indie hry, ktere jedou skoro na vsem. Ty AAA hovadiny uz se nedaji vubec hrat. Jedina takova beznejsi hra, ktera me opravdu oslovila bylo Black Mesa a to bych na 4 GiB zrejme bez obtizi rozjel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bich vsechny te polaryse, majneryse a dalsi fiskuntalyse zakazal! A vubec bych zakazal vsechny te diskuze. Co tady mame co dyskutovat. Urcite tady spousta lidu dyskutuje v pracovni dobje a kam prijdou vsechny ty ekonomiky. Do slaka! Zrovninka ted po Covidu musime tahnout vsici za jeden provaz!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte zda někdo neověřoval dopad omezovače v běžných GPGPU úlohách? Například v Davinci Resolve. Vzhledem k tomu, že NVIDIA RTX3090 neomezuje mi něco říká že tam nejspíš dopad bude. Takže pro CC (využívající GPGPU) si mohla NVIDIA stanovit vedlejší cíl nahnat je na Quadro edice.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

osobne bych si nekoupil tak predrazenou kartu jakou je vlastne jakakoliv RTX 30x a jeste s tim ze me na ni dovoli jen hrat hry, to urcite :-D To radeji danou castku investuji do radeonu 6900xt ktere jsou sem tam dostupne a nebo jeste lepe rok si pockam a ten jeden rig co mam aktualne poloprazdny 3xrx580 z 8 si dokoupim karticky az budou dostupne za normalni cenu a treba v te dobe uz budou nejake 5nm jeste efektivnejsi nez jsou aktualni 5700xt nebo 3000 nvidie :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.