Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Thermaltake Poseidon Illuminated: spínače Cherry MX s LED podsvícením

Existuje nejake Cherry mikrospinace s dobrou hmatovou odezvou, ale nejleppe naprosto tiche (napr. tizzsi nez klasicke membranove klavesy)?
Proste nejaka silent verze pro lidi, co neziji doma sami a busi do klavesnice i pozde v noci (cekal bych, ze takovych lidi je vetsina).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cherry MX Brown. A doplnit to o tlumící podložky. Ale u nás je neseženeš, takže vystříhat z filcu nebo tak něco.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s názorem, že není nad staré dobré "mechanické" klávesnice. Nemyslím si že by zvuk mikrospínače yl až zas o tolik hlasitější, než když "datlím" do klávesnice membránové, slyšet je celkem hlasitě obojí.
Čemu moc nerozumím je potřeba mít zmáčknutých naráz víc než 6-8 kláves, nepamatuji si že bych někdy v životě něco takového potřeboval.... Ta vychytávka s win klávesou se mi líbí. Stejný fór byla klávesa "sleep" umístěná na některých klávesnicích nad blokem šipek (ta obvykle šla okamžitě ven).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi nemel potrebu vice klaves naraz tak jsi asi nikdy nehral Mortal Kombat ve dvou lidech na jedne klavesnici :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne to nehral, na podobne vtakoviny jsem naštěstí vždy používal různé obladače a to už na osmibitech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo ja moc tech co v roce 1993 meli gamepad neznal. Joystick ano ale vetsinou s nedostatecnym poctem tlacitek a navic na klasickem joysticku se to moc dobre nehraje.
MK2 potrebuje pomerne dost tlacitek, krome 4 na udani smeru (ok, na gmapadu se pouzije d-pad) potrebuje jeste 5 tlacitek (vysoky/nizky kop, vysoky/nizky uder rukou + blok)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ked vidim na tom videu ako Num Lock ledka ziari, uz teraz tu klavesnicu nechcem. Staci ze mi ledka na monitore uz dostatocne vypalila oko :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak u monitoru na to stačí izolepa :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Oh no, malej enter :-((
Jinak by to bylo presne to, co by se mi libilo, ale proc sakra to musí mit malej enter :-(((

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdy někdo z výrobců začne klávesnice navrhovat s ohledem na ergonomii a funkci ne na to o čem se domnívá, že ne módní, in a cool. Černá klávesnice se světlým potiskem je ergonomická kravina a ani modré podsvícení na tom nic nezmění. Ono i modré podsvícení je ergonomická kravina, ale co ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mám Logitech G15, a ani černá ani modré podsvícení nevadí. Večer vidím jen písmenka a víc nepotřebuji. akorát podle videa mi připadne, že ta modrá opravdu svítí docela dost, ale snad to na nejnižší intenzitu pojde používat. Co by mi naopak nevadilo vůbec je americké rozložení kláves, ani české popisky nepotřebuji. Velký enter mi nikdy nechyběl. Ale určitě bych si ještě zkusil počkat na verzi s jinými, tiššími, Cherry spínači.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Fajn takže dobrá tlačítka a zbytek je odfláknutý.

1) Malý enter na úkor mnohem "užitečnější" bludné klávesy
2) Podsvětlení modrou - nejhůře čitelnou barvou
3) Stmívání podsvětlení PWM regulací - takže když vás to příliš oslňuje tak si to můžete přepnout na blikání, super

A jako bonus černá barva

Tahle klávesnice ergonomii neviděla ani z jedoucího vlaku. A je to škoda, protože odladění těch 3 bodů není těžké ani nákladné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.