Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD zahájila předprodej a zveřejnila ceny, dostupnost a parametry Threadripperu

GL AMD :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

objednane, tak som na neho zvedavy co dokaze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

počítám že to zvládne solitaire na stejných FPS jako celeron :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podla mna zvladne 5000 paralelnych solitaire na vyssich fps ako celeron :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

otázka je zda to zvládne průměrný uživatel v takovém počtu hrát ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ved ty niesi priemerny pouzivatel, ty hras simulator lietadla na gtx1080 na fullhd

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na hrani her mi bohate dostacuje i Core i7 konkretne 4C/8T. Pravda je, ze nemam Titana, ale kolik hracu si porizuje extremne drahou supervykonou grafiku, kterou vyuzije jen ve 4K.

Kdyz se kouknu pri hrani na vytizeni procesoru a grafiky, tak grafika casto na 100% ale procesor si vali sunky na 50%.

Takze proc bych proboha mel na hrani chtit 16C/32T TRipper, kdyz mi tu samou sluzbu udela i 4C/8T a velmi pravdepodobne by u velke casti her stacilo i 4C/4T?

Tim nekritizuju TRipper, urcite famozni vykon, ale na hry mi staci co mam ted a do budoucna predpokladam, ze uz tak dlouho nepotrva a bude tu RyZen 3000 s vyssim IPC. Ikdyz teda, jestli ma nekdo na hry Ryzen 2000 at u R5 nebo R7, tak myslim, ze ani na tech se ke 100% vykonu pri hrani nepriblizi.

Pro hrani her absolutne neni procesor omezujici pro FPS tech her, spis cekame na vykonejsi grafiky za rozumejsi cenu nez kolik stoji Titan.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

P.S. Jasne, nepocitam uzivatele, kteri behem hrani PC her pocitaji vzdalenost hvezd a paralelne enkoduji rodinna alba videa pro sebe i siroke pribuzenstvo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minuskujici by mohli mit aspon tolik slusnosti, aby do komentu pripsali jaka hra a s jakou grafikou jim dokaze vytizit procesor (alespon 4C) na 100%.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

> ... ale na hry mi staci co mam ted...

1) tohle uz jsi napsal zhruba 143563463x. Mili Redmarxi, je nam to vsem jasne, nemusis to opakovat.

2) Vsem je davno jasne ze TR je urcen na praci, pripadne praci + hrani, ale ne na ciste hrani. Pokud k tomu nemas co rict, tak proste nic nerikej, jinak se nediv ze dostavas minusky. Jses jako clovek, kterej pod clanky o novem autobusu opakovane pise ze mu staci jeho skodovka.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

no-X: "Na konci měsíce, 31. srpna 2018, pořídíte šestnáctijádrový Threadripper 2950X, který dosahuje 4,4GHz boostu, díky čemuž osloví spíše hráče."

Ja se proti tomuto tvrzeni ohrazuju, protoze jako hrace me nema TRipper cim oslovit. Na hrani s nejvyssimi detaily i na GTX1080 respektive 1080Ti staci v pohode Core i5-8600K potazmo i7-8700K respektive Ryzen R5 2600 respektive R7 2700X.

Souhlasim s tebou, ze TRipper je pracovni procesor, kery muze osovit lidi, kteri to maji na praci a zaroven chteji i hrat, ale to hrani je v tomto kontextu naprosto nepodstatne, teda smysl no-Xovi vety neni zadny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

minusy dostáváš za to, že máš tu drzost napsat cokoliv jakkoliv lehce negativního o AMD. To se totiž na zdejším webíku netoleruje. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To nie je negatívne voči AMD, ale voči výrobcom hier

Ad 1. Vývojári hier nie sú TOP 1% kvalitou vývojárov, lebo TOP 1% dokáže využiť akýkoľvek počet jadier

Parallel programmers not prepared for the glorious revolution
By Wily Ferret
Tue Nov 27 2007, 12:28

INTEL RECKONS barely one per cent of software programmers are prepared to face the challenge of parallel programming, which the hardware giant (unsurprisingly) reckons is the future of development.
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/1026585/programmers-prepared-g...

If only one percent of pragrammers is able to do so, it may be hard.

And is was not changed since that time till today

Software needs meaty cores, not thin, stringy ARMs, says Intel
By Simon Sharwood, 26 Feb 2014

“The world has a big issue around vectorisation and parallelisation of code,” Graylish said. “99% of code isn't written that way.” Graylish also feels “defining a workload that can run in 1000 cores is hard.”

Most software, Graylish added, “still requires a big meaty core” and Intel is happy to provide them.
https://www.theregister.co.uk/2014/02/26/software_needs_meaty_cores_not_...

Ad2. vývojári hier sú slabota, to ist0, 4o do grafikz, tak samotn0ho k=odu pre CPU.

ex-inženýr Nvidie: Každou hru vydávají rozbitou, opravujeme to v driverech
11. 3. 2015

„Téměř každá hra je vydána rozbitá. Řeč je o významných AAA titulech od výrobců, kteří patří k nejznámějším v branži. Někdy řešíme i donebevolající porušení pravidel APU - jedna D3D9 hra se ani neobtěžovala s voláním BeginFrame/EndFrame. Leccos jsou chyby nebo přehlédnutí - jeden titul byl vydaný s chybnými shadery, které silně snížily výkon našich ovladačů. Takové záležitosti jsou na denním programu bug-trackeru. Pak se na to někdo podívá, zjistí, co je v té hře zvorané a vytvoří záplatu, aby si s tím ovladač poradil. V ovladači už existuje dlouhá řada volitelných záplat, které prostě pro jednotlivé hry zapínáme nebo vypínáme - a pak jsou tam hacky specifičtějšího rázu - až po kompletní náhradu původních shaderů za verzi připravenou našim softwarovým týmem."
https://diit.cz/clanek/bugy-ve-hrach-resi-ovladace-graficke-karty/diskus...

Ad3,
Poyrite si viac ako 100 testov highend CPU Intelu a AMD

http://openbenchmarking.org/result/1808019-RA-LINUX418H13&obr_sor=y&obr_...

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=100-Linux-4.18-High-...

ktor0 boli prípravou na test Threarippera 2990WX
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-tr2990wx-preview...

aj v hrách..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Minuskujici nejspis nepotrebovali davat specialne najevo, jak mimo jsi a za co dostavas minusky.

AMD Ryzen je na pouziti bezne, tedy i hry. U Threadripper uz z nazvu je jasne, ze to neni na hry. Neni to primarni ucel toho produktu. Ano, kdo chce muze enkodovat na 12jadrech domaci video a pritom parit zaklinace, ale to bude velmi omezena skupina lidi.

Tim ze to tady vytahujes si rikas o minusky protoze chces pouzivat Porsche s cubou a vlekem na prevoz prasat na jatka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ja reagoval na tu vetu o hracich v clanku. Ne, hrace to nema jak oslovit. Pokud na PC pracuju a k tomu si necosem tam zahraju, tak budu chtit TRipper na tu praci, ze na tom jde i hrat je snad kazdemu jasne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. Battlefield 1, Tomclancy's wild lands, Rise of Tomb Rider, Deux Ex Mankind Divided, Far cry Primal, Forza Horizon 3 + https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/5ui1bd/why_getting_more_t...

2. Jsou lidé, kteří třeba chtějí nový HW. Nemůžete přece argumentovat, že je to na nic, když konkrétně vám stačí, to co máte teď?

Sorry jako - dobře pro vás, že máte dobré CPU. Nicméně nemyslete pořád jen na sebe...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tomclancy's wild lands, Rise of Tomb Rider, Deux Ex Mankind Divided

mam a nesouhlasim, ty hry mi jedou v pohode na i7-6700, uvidime az vyjde nova NVidia a budu mit lepsi grafiku, jestli to porad ten procak utahne, ja tipuju ze ano.

Me jenom vytocila ta poznamka v clanku, ze je jeden ten TRipper miren snad na hrace, to je kravina. Pokud si nekdo poridi TRipper prosim, ale pokud si ho poridi na hry, tak je to zbytecne vyhazovani penez, doporucil bych radeji lepsi grafiku. (Nemluvim o Titanu V, tam to muze byt jinak, netusim, ale kolik takovejch lidi je, co hrajou na necem takovym.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako sorry ale tohle OT jako prase :) Threadripper není procesor do herní sestavy, tam by jej cpal jenom magor. Jak už název napovídá je to CPU do workstation / server. Na hraní stačí i3 nebo Ryzen 2500.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

na hraní na úrovni bych volil i5 nebo 2600. Pro hraní bez kompromisů ve FPS pak jedině 8700k. Na nenáročné hraní, s něčím jako 1060/RX580 souhlas.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bez kompromisov a 8700k? tj asi by si nechal ist na internet pc s desiatkami meltdown/spectre dier, bezkompromisne by si musel dat na cpu urobit delid, uplne bezkompromisne by si musel kupit ultra chladic a bezkompromisne by si mal na par blbo naprogramovanych hrach +20fps pri 100vkach fps. keby ze nahodou bezkompromisne hras na 2K-4K, by si urobil kupou i7 8700K bezkompromisnu volovinu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Každá dobre napísaná
viď môj príspevok v tomto vlákne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne na toto jsem cekal. Ay bude v prodeji zkusim ho, na moje veci to bude skvela vec... budu konecne moci jet vsechno paralelne, CE, Blender, Virtualy... jaj to budou v zari vanoce... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bych řekl, že 32core Threadripper je do desktopu ten typ procesoru, co by měl průměrnému uživateli vydržet několikanásobně déle než všechny RoHS spoje na základní desce.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"V takové situaci může být poměrně těžké odhadovat, jaká bude poptávka. Údaje z předprodejů mohou AMD nastínit, jak se bude situace dál vyvíjet, čemuž může být přizpůsobena výroba."

Silne pochybuji, ze by je ten 1 tyden naskoku nejak vytrhl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, nechci někoho tady napadat, ale zajímalo by mě kolik je tady lhářů kteří tvrdí kupuji, na cestě, mám objednané, další věc co se týče OC TR, tak to je trošku někde jinde, max oc jednoho jádra na 4.4Ghz nic neznamená, Ryzen pere u singl core turba napětí klidně 1,45V , takže nějaký oc všech jader na 4.4, třeba u 2950X při normálním použití je jen vlhký sen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas. Ja osobne 64 jader nepotrebuju, aktualne tak 16 by pro mne bylo zajimavych a 24 hezkych. Jenomze z hlediska meho zamestnavatele je zasadni omezeni, ze mi proste Dell neproda pracovni stanici s AMD procesorem... Jak to vlastne kupujou ti, co takovy procesor chteji? To to skladaji doma?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem dlouhodobě fanoušek rychlých počítačů a v posledních letech jsem si kupoval opravdu pěkné kousky ( i když s Intelem, protože AMD objektivně v době před TR nemělo co nabídnou ).

Myslím, že z pohledu výkonu jsem relativně náročný - na WS mám docela dost virtuálů kde mam lab kde se děje spousty věcí od základního testování, programování až po performance testy kde ladím výkon konfigurací, porovnávám rozdíly výkonu mezi verzemi apod. I přesto všechno mi stávající 10core od Intelu naprosto stačí a nijak mě neomezuje. Určitě jsou lidi, co potřebují výkonu víc - například střih videa, encoding, nějaké modelování apod. Jen si říkám - těch lidí, tedy i potencionální trh, bude hrozně malo a ještě musí přesvědčit lidi co teď mají Intel, aby koupili AMD. Navíc jak píše Petr Klíma - hodně lidí kupuje hotové značkové sestavy typicky od jednoho vendora pro celou firmu - a u většiny těch globálních aktuálně AMD v nabídce chybí.

Za sebe tyhle procesory považuju spíš za marketingový produkt o kterém se bude psát spousty článků, ale objektivně na prodeji těhle procesorů AMD nezbohatne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.