Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Threadripper postavený na Zen 3 ponese označení Genesis

Zase len domienky. Genesis nebude nazov ThreadRipper.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, bude se jmenovat terminator Genisys.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi moc mlád - veteráni vědí, že to vykradli ze Star Treku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zen3 je asi uz za rohem, bych na nej mohl pockat. Kde je zde predpovidany Zen2+?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Byť tebou tak počkám na ZEN 5 a RGTX 6090Ti Super Ultimate Huang Leather Version

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To už nebude

Former AMD employees claim it wanted to buy Nvidia not ATI
23 February 2012
One of the stumbling blocks to the deal was Nvidia's colourful CEO Jen-Hsun Huang wanting to become the CEO of the combined company, effectively ousting then AMD CEO Hector Ruiz.
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/2154703/amd-employees-claim-nv...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BOT?

Protoze jestli to za tebe nenapsal bot, tak jses mimo. Jakou to ma spojitost s tim ZEN5 strojem, ktery byl Redovi doporucen?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je odpoveď na Qwerty a jeho ideu AMD CPU+Nvidia GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by asi byla hodně limitovaná edice - ani nechci tipovat na kolik grafik by huangova kůže stačila...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nechápu tohle navážení do Huanga - vždyť je to úspěšný muž, zatímco ředitelé v AMD a Intelu přichází a odchází tak Huang zůstává pořád na vrcholu. Co je pak měřítkem úspěšnosti? Možná závist kterou takový člověk vyvolává....
A mimochodem, k výše zmíněnému - historie námluv AMD a NV tak kámen úrazu byl hlavně v tom že šéfovat chtěl Huang - a z toho co udělal a jak si vede by to byla jednoznačně dobrá volba, jenže to pro kohouty v AMD bylo nepřijatelné, tak si prožili ztracenou dekádu a nakonec jim šéfuje taky asiatka...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"..zatímco ředitelé v AMD a Intelu přichází a odcházi.."
..pokud vim, tak Huang je jednim ze zakladatelu NV. To je mozna i duvod, prpc ta firma tak slape. Ze je uspesna, se ji neda odparat..na druhou stranu, jeji marketing a snahy ovladat trh taky nejsou zrovna z tech nejruzovejsich.. AMD si za svoje prusery muze samo..vyjma intelackych nekalych praktik..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně! Na západ od hranic si z takových úspěsných lidí berou příklad. U nás 99% lidí je zhejtuje. Jim Keller je třeba další, v USA je to uctívaná osoba, držitel mnoha patentů v CPU uarch, tvůrce těch nejlepších CPU jako DEC Alpha, K7, K8, PAsemi/Apple A4, AMD Zen1-3+ARM Zen, ted maká v Intelu.... a u nás v ČR je to nýmand a je dobře že vypadl z AMD... ach jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je závist, která se tady po desetiletí budovala propojená s finanční negramotností, kdy se slovo podnikatel stávalo synonymem slova zloděj či podvodník. Hodně lidí si stále myslí že když si podnikatel či firma něco odečte z daní, tak je to zadarmo, nevidí že tím ušetří jen 15% a na vše si musí stejně vydělat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je o pozitivním přístupu k životu a svému okolí. Ve Švédsku když se dáš do řeči s cizím člověkem, tak předpokládáš že to je slušný a pracovitý člověk (v 99% to je pravda). V ČR předpokládáš že tě chce okrást (kvůli tomu 1%). Na YT je kanál TED se špičkovými lidmi co sdílejí své zkušenosti. U nás něco takového je nemyslitelné. V USA jsou nejbohatší lidé co něco vymysleli, Elon Musk, Steve Jobs, Bill Gates, doslova z garáže se stali miliardáři a změnili svět, vydávají knihy jako toho dosáhli a lidé se od nich učí že poctivě makat se vyplatí. Není náhoda že u nás v ČR jsou nejbohatší lidé o kterých nic nevíš, a protože vlastně nic nevymysleli, tak způsob jak se k tomu dostali je taky lepší utajit. Dokud bude společnost tolerovat zloděje a držet hubu, tak se to nikdy nezlepší.

A ta závist: je to emoce pevně zadrátovaná v mozku, s tím nic neuděláš, ale je důležitá že tě varuje před někým úspěšným. Zásadní je jak na to zareaguješ, zlepšíš sebe nebo zničíš toho druhého? Američan závidí Stevu Jobsovi jeho úspěch a tak inspirován založí si vlastní firmu, úspěch plodí úspěch. Rusák pomluví mezi známými, zhejtuje na netu, dá anonymní udání na ČOI nebo finančák, oba se pak mají sice hůř, ale zato stejně. No co ti zlepší náladu když se máme všichni špatně? Alkohol uvolňuje dopamin, takže pivečko, ne nadarmo se u nás chlastá světová liga.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

- tak trochu to porovnání národů úplně nesedí ;) těch nesmyslných žalob ohledně čehokoliv a patentových trollů atd. mají určitě více v USA
- Jobs i Bill postavili svou kariéru na nekalých praktikách, vykrádání cizích nápadů a využívaní druhých :) ale ano vyšlo jim to a nahrabali si o tom žádná ..osobně si myslím, že Bill byl schopnější tvořit něco samostatně a Wozniak byl machr :)
- to že jsou po celém světě dvě skupiny "podnikavci" a podnikatelé nemusím ani zmiňovat a není doménou jen ČR a že se v tomhle protředí kde dominují "podnikavci" se mají díky tomu podnikatelé hůř není prostě správné ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

- Jobs i Bill, podle čecháčka vykradači nápadů, nečekaně. Vždyť o tom píšu že česi jsou závistivý magoři. Jobs z garáže svých rodičů vybudoval nejhodnotnější firmu na světě. Apple 1 i Apple2 vykradli koho? Nikoho a to už byli multimilionáři. Grafické rozhraní v Xeroxu viděli výměnou za to, že jim prodali akcie Applu a bylo to součástí dohody. Xerox Star s tím GUI byl komerčně propadák, až pak přišel Mac. iPhone byl revoluční vynález a taky jim to zkopíroval celý svět. Když o tom nic nevíš, tak nešiř bludy a lži laskavě.

- jednotlivec zažaluje velkou korporaci a uspěje = ochrana obyč člověka před korporací = spravedlnost. U náš v ČR proti korporaci nemáš šanci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno zalezi na uhlu pohledu.. Manazeri a majitele firem ziji z napadu a prace druhych. Tohle je fakt. Na druhou stranu je fakt, ze dotycny dostal nejspis za neco zaplaceno a majitel firmy/manazer mel stastnou hvezdu a udelal z napadu nekoho jineho pretavenim do praxe terno. Kazdy si muze ted vybrat pohled, jaky mu vyhovuje. Majitel firmy/manager nese urcite riziko, potrebuji mit taky odhad toho (vizi) co se uchyti, atd. coz je samozrejme neco, co by se melo taky vzit v potaz a casto jsou to tvrde pracujici lide. Na druhou stranu delat z techto lidi Genie mi prijde stejne prehnane, jako jen tvrdit, ze jsou to vykradaci napadu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze urcite nelze treba Jobsovy odparat jeho vyznamny podil na selekci napadu (po opetovnem prichodu do Apple) a udavani smeru vyvoje. Samotny napad je sice jedna vec, ale pretavit ho ve smysluplny funkcni produkt (ktery je navic prodejne uspesny), je uz zcela jina vec. Sice Jobs byl tak trochu magor a okoli to s nim nemelo lehke. Ale na druhou stranu se kterym uspesnym clovekem je jednoducha spoluprace? To uz souvisi s vysokymy pozadavky. Cameronuv stab by mohl povidat. U nas mame na manazerske pozice zcela zdeformovany pohled a castecne i pravem. To co lze kolikrat v CR potkat otitulovane CEO, manazer apod. je casto cira katastrofa. Ono uspesne vest tym lidi, kteri vytvori dlouhodobe uspesny produkt je taky docela umeni. A pokud se na to clovek podiva z tohoto pohledu, tak u nekterych lze jisty aspekt geniality nalezt...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- proč takhle generalizovat, ale asi ano jinde ve světě nic nezávidí ;) >> když je původ majetku/bohatsví čistý většina lidí s tím nemá problém a nic nezávidí
- u Apple 1 určitě multimilonáři nebyli a u Applu 2 je to dosti sporné jestli se dali považovat za multimilináře
- ne iphone určitě nebyl revoluční vynález a možná by z větší části nenaplnil ani definici vynálezu, tak nevím kdo o tom nic neví a šíří bludy
- proč nereaguješ na tvé hloupé generalizování a házení jednotlivých národů do jednoho pytle ?
Btw zrovna v dnešní době je ten způsob myšlení "západu" vidět viz. kauza Huawei a nebo zrovna čerstvá kauza FaceAPP atd. atd. ;) jakmile je někdo úspěšný/lepší jdou mu tvrdě po krku a to dokonce na nejvyšší možné úrovni se snaží likvidovat konkurenci ... toliko k tvým bludům co jsi vypotil dříve o inspiraci úspěchem ... ty jim hodně lezeš do zadku a přitom tam mají neskutečný bordel (zlaté Česko ..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple 2 - prodej od 1977 za 1200 USD. Za první 3 roky prodali 100 tis kusů. To máš 120 milionů USD, v českých korunách to jsou miliardy. A teď si představ že se jich prodalo 60x tolik, za 16 let se jich prodalo 6 milionů. Takže to máme několik miliard dolarů jen za HW, plus hromada peněz na SW. To vše z garáže Jobsových rodičů.

Iphone byl revoluční, jeho kopie má dnes naprosto každý v kapse. Už dlouho jsem neviděl člověka s tlačítkovým mobilem, palmem, winCE.

Už se cítíš trapně za ty pomluvy Jobse s Wozniakem? Nebo ego se závistí vyhraje?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

- ty jsi tvrdil, že už byli u Applu 1,2 a ne po x letech prodeje "dvojky" ;), tak si uvědom co plácáš protože nebyli >> aha takže to začneme ještě převádět na koruny a nezapomeň započítat inflaci atd. :)) tvé výpočty nesedí a) nezohledňují náklady b) cena nebyla po celou dobu stejná jako na počátku c) bylo několik modelů s velkými cenovými rozdíly d) za ty roky se původní model Apple2 modernizoval vč. periferií
pane znalče ;) a v podstatě dokazuje jen kvality Jobse jako obchodníka, ale ne vývojáře a inovátora

- první iPhone okopíroval revoluční koncepty/funkční HW a stačilo, že přišel o pár let později a osadil to silnějším HW navíc to byl stále "dumb" phone

- jsi lhář, protože jsem o Wozniakovi napsal, že je machr

- dnes už je Apple skoro ve všem pozadu a kopíruje druhé i s mnohaletým zpožděním, tak se ciť trapně klidně dál ;)

- jsem závistivec, protože přeji těm co si to doopravdy a poctivě zasloužili ? :) tak ano jsem závistivec

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

- jenom hejtuješ, vymlouváš se a sám žádné číslo kolik vydělali na Apple II nedáš.
- buď jsi slabý v matice ZŠ nebo bys musel uznat, že úmyslně lžeš a byli multimilionáři :)
- a od koho ten iPhone okopíroval kapacitní display? od WinCE s tyčkou? :DDDD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

- stačí mi, že jsem vyvrátil ty tvé bláboly
- lžeš akorát ty ;)
- víš jak kapacitní, rezistivní, ultrazvukové a nebo různé optické druhy snímání nevymyslel Apple a jestli ještě chvíli budeš pokračovat s tou tvou demagogií, tak se dozvíme, že Apple postavil první pyramidu a vymyslel papyrus :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze v tom prave tkvi sila Apple (resp. minimalne v minulosti to tak bylo). Podivat se na neco co neni optimalne pouzitelne, najit vhodnejsi technologii a integrovat ji. Nehlede na vetsinou kvalitni soft. integraci. Co si pamatuju, tak presnost dotyku snad do Androidu 3 stala za prd proti iOS a bylo to jen softwarem (vyvyjel jsem tehdy apky pro obe platformy, takze jsem mel i nekolik zarizeni od ruznych vyrobcu na ladeni). A tohle byva ze strany Apple ta neljepsi invence, kterou pak ostatni tise kopiruji a vetsina useru, kteri si Apple poradne nevyzkouseli ani nevi, ze se neco takoveho vubec stalo. Navic tech technologickych zalezitosti, ktere se konkurence ani nesnazi zkopirovat ma Apple i v dnesni dobe stale dost. Napr. Time Machine nema obdoby. Jasne Apple neni dokonaly, najdes i papirove vykonejsi a levnejsi hardware u konkurence, ale celkova funkcnost (zvlast pokud pouzivas vic zarizeni) je bezkonkurencni. Po rocnim testu Androidiho telefonu se zase moc rad vratim k iPhonu i pres jeho mouchy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- mám zkušnosti iPhony od 3G (dříve byl moc primitivní a neuměl ani nezbytné minimum to co jsem potřeboval)
- time machine je jedna z mála věcí společně s provázaností appleID, které vychvaluji, ale pro drtivou většinu uživatelů je to naprosto okrajová a dokonce neznámá funkce ;) a je nahraditelná a to poměrně lehce i na jiných platformách (akorát to není zadrátované jako time machine)..
- iOS je sice odladěný (blbnou většinou jen prvních pár měsíců po uvolnění nové verze), ale velmi primitivní OS(funkčně) a nebudu ani zmiňovat multitask a nemožnost mít více app zobrazených současně a nepodporu otevřených standardů >> iPhone je stále dumbphone obdobně jako první generace ;) (dokonce i taková ptákovina jako probuzení "tapnutím" dlouho chyběla)
- dříve skupoval a vylepšoval cizí nápady a posledních XX generací naopak kopíruje/dohání většinu věcí Apple >> QI, vodotěsnost, čitelnost na slunci, schopnost lépe pracovat v teple i mrazu a navíc to co uměli už stařičké symbianové Nokie / komunikátory ještě před prvním iPhonem, tak to teprve v současnosti Apple pomalu dohání, abych byl fér tak to platí i pro ostatní Samsung, Huawei atd. )
- mimochodem ženě kolegy(zarytý iPhonista od 4 generace) "umřel" iPhone a narychlo ji koupil redmi note 7 a byl z jeho schopností, svižností vč.kvalitou fotek a macra, tak nadšen, že prodal obratem svůj osmičkový iPhone a koupil za necelých 5k taky note 7 a chrochtá si blahem a nad možnostmi i svobodou, které mu teď telefon nabízí (nejvíc je uchvácen s možností pustit více app na jedné obrazovce):) btw plánuje přezbrojit postupně i zbytek rodiny ..

závěrem celková funkčnost má tvrdou konkurenci v Androidu(6 a vyšší) a hrubé nedostatky na straně Applu (ale pomalu dohání o tom žádná) a ta vzorová funkčnost jejich ekosystému není taka vzorná jak se snaží někdo prezentovat ;) už párkrát mě ten ekosystém pěkně vypekl (a nejvíce asi blbnoucí AppleTV, která funguje až na vyjímky většinou vzorně .) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"co něco vymysleli, Elon Musk, Steve Jobs, Bill Gates"
Ne že bych měl něco proti lidem co svými schopnostmi nabyly jmění ale mimochodem co přesně tito pánové vymysleli? Podle mne jsou tohle spíš šikovní obchodníci než nějací tvůrci...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nevím kdo je tu finančně negramotný, když tohle tvrdíš :) ono to funguje trochu jinak a celkově je ta problematika mnohem komplexnější ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k tématu - řekl bych že v tomto případě převážilo osobní přátelství Sanderse s Ruizem nad profesionalitou. Kam to vedlo víme.Tudíž kdyby se dala ješitnost stranou a kočíroval to Huang tak má Intel mnohem většího a tvrdšího soupeře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je skoro až směšné jak dlouhosáhlou diskusi o ničem vyvolá jedna vtipem míněná reakce na předešlého diskutéra. Ale chápu, člověk militantním fanouškům šlápne na modlu tak se hned musí začít jací že jsou lidi závistivé svině. Najděte si koníček, protože jinak vám, pánové, praskne žilka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, karta s koženým backplatem a termálním brandingem loga by byl dobrý sběratelský artikl. Nějakou takovou srandu by NV mohla udělat, když už Razer udělat fanouškům ten zas*aný toaster* :-D

* chtělo to jen 5 let, 45000 lajků a 12 tetování
[https://www.pcgamer.com/au/the-razer-toaster-is-going-to-be-a-real-thing/]

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedině až to vyrobí na linkách LuthorCorpu alias LexCorpu.
Technologicky bych sice nejvíc věřil Cyberdyne Systems, ale ti se orientují na jiný segment, takže to zvládne snad ještě Wayne Enterprises ;)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@Redmarx človeče už si nejaký procák konečne vyber. Čakáš naň už od Ivy Bridge architektúry :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musím s Redem souhlasit, že i dnes i7 6700k není žádná tragédie a pokud člověk nemá specifické požadavky, je nesmysl (u Intelu) doslova vyhazovat celou platformu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ze Zen 3 bude DDR4 bylo jasne na 100%. Navic nema smysl investovat do prvni generace, ktera prinese DDR5, protoze prinost bude nulovy nebo minimalni a ceny novych pameti oproti predchozi generaci vysoke. Je to tak pokazde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nezbyva nez doufat, ze v nejmenovanem benchmarku uhraje s nejakym tim Pentiem alespon plichtu... :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, třeba je to plichta už teď. ZEN2 už v tom nejmenovaném programu netestoval, nebo jo? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ako OS
Win10 build 1903 vs Ubuntu 18.04 na Zen2
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=3900x-windows10-ubun...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim kto furt je tak šikovnej ze neco nahraje do databaze AIDA. To jako neumi neodeslat data, nebo nechapu. Kazy jeden leak je z AIDA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může to být taky cílené - generuje to free reklamu na IT webech ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochadza to z databaze AIDA, ale niekto disasembloval EXE a vytiahol odtial.
Teraz na zaklade toho vymyslaju ludia vsetko mozne.
Inak, to info ma autor AIDA odo mna a vyslovne som mu povedal, ze to nema nikde spominat.. Tak si myslel ze v binarke to bude bezpecne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tu binearku asi malo "rozhazel"....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však to je součást marketingu přece. Mohou to být řízené úniky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

koukam, ze Jarousek uz je fakt vsude..

https://muj.idnes.cz/Profil.aspx?id=1789478

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stránka přihlášení do iDnes? Sdělit jsi tím chtěl co? Bez jména a hesla je tenhle odkaz totiž na p*d...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když nejste přihlášený, tak vás to přesměruje na přihlašovací stránku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A když tam účet nemám (a ani mít nechci), tak je mi to přesně na totéž, co jsem už psal...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.