Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD chystá ThreadRippery se sníženým 140W TDP

Tak do pracovnich stanic, ktere potrebuji maximalni vykon, tak snad bude kazdej normalni uzivatel preferovat vykon. Jezismarja preci si ta pracovni stanice na sebe musi vydelat a nejakych 40W snad nemuze hrat roli.

Do domaciho pocitace je nejakej TRipper uplne mimo. Tam je jasne nejlepsi volba R7 1800X, samozrejme uvidime podle ceny, zda bude Core i7-8700K lepsi volbou, ale zatim na trhu neni, takze to nema cenu komentovat. Muj osobni nazor je, ze Core i7-7700K je malinko horsi volbou, ale asi fanousci Intelu nebudou souhlasit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'' nejlepsi volba R7 1800X ''

coze? nesmysl! s ryzenem preci poradne nejedou zadny pameti.. kdo by chtel laborovat s pametma.. do desky s core i7-7700k se da nacvkanout cokoli, klidne i stary simmy ze 486 po babicce, proste se tam nazenou palickou na maso a jede to jak vino.. zadny problemy s pametma kvuli nekompatibilnimu ryzenu!!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Navíc to jede 5GHz bez chladiče, 6GHz s Intel BOX chladičem, který je superior vůči jakékoliv konkurenci. Nejsou tam žádné problémy s teplotami jako u Ryzenu a navíc má víc PCI-E linek.
Navíc Intel, to je prostě značka. Tento fakt samotný přidává alespoň 33,3% výkonu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jenze srovnavas consumer Intel s HEDT AMD, to proste neni porovnatelne. Na domacim stroji fakt nepotrebujes vic PCIe linek. Na jednu grafiku staci co tam je a jak NVidia odstupuje od SLI, tak uz i AMD s prichodem RX Vega odstupuje od CROSSFIRE.

Chladice od AMD jsou mi stejne na hovno jako chladice od Intelu, protoze chladic si chci nainstalovat vlastni. Ano pristup AMD je o neco lepsi, protoze narozdil od Intelu neboxuje zbytecne chladice ke vsem procesorum, ale idealni situace nepanuje ani u AMD, nenabizi totiz zdaleka vsechny procesory v provedeni bez chladice.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

SLI a CF jde do ústupu protože nové grafické API mají podporu více GPU lépe pod kontrolou a je na vývojáři zda a jak ji využije protože nejlépe ví co od toho žádá a tam to taky výrobci směřují a nemusí se to pak snažit rozchodit pomocí zázraků v driverech.

Bohužel to je také problematická část, protože o to musí vývojář stát a musí se tím zabývat a to se jim chtít určitě nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD uz ten problem s pametma opravilo updatem firmwaru procesoru, coz se udelalo pres vyrobce desek updatem BIOSu. Je treba si teda pohlidat desku, aby to mela, ale na vsech beznych to snad je.
jako souhlas, ze to muze nekoho odrazovat, ale opravdu uz je ten problem v podstate pryc a pokud nebudes vybirat nejakou exotickou desku nebo pamet, tak to bude OK. Vazne se toho nemusi bat. :-)

Ted o tom tak premyslim: neni to sarkasmus? Myslim si to proto, ze jsi pouzil obrat "jede to jak vino". Pritom na vino nic nejezdi, nechapu, kde fanousci AMD tohle to vzali. Ale jo dobry, zasmal jsem se a plati teda ten muj koment vyse. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo chlapi si dělali prdel. Za tu 486 a paličku na maso plusko :-). A když jsme u pocitů tak větší je lepší, říká manželka tak ten pocit nalehnutí na patici toho procesoru (snad ani serverové PowerPC nebyly tak masivní) taky stojí za to. :-) :-) :-). Pocity prodávají ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem dal +1, byl to povedeny vtipek. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem napsat zasunutí, ale TH nemá piny.. jen plošky. mno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy výběr procesoru ovlivní také dostupnost a vybavení základních desek. Desky na TH jsou na tom s výbavou momentálně lépe. Desky pro Ryzen si o některých ultimátně vybavených deskách mohou zatím jen nechat zdát. Např. Asrock SuperCarrier - tam naflákali pro Z270 snad úplně všechno.
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z270%20SuperCarrier/index.asp
Nedávo jsem se rozčiloval někde v diskusích nad tím, že pro Ryzen nejsou desky s 2 LAN pro teaming k mému routeru. A dával jsem to za vinu výrobcům desek. Po delším pátrání vyšlo najevo, že v tom má prsty náš oblíbený Microsoft. Nedávno zařízl na windows 10 podporu teamingu. A ještě se drze vyjádřil, že to nehodlá podporovat. (Asi aby odlišil serverové drahé edice WIN). Výsledkem je, že např. Asrock u desek k Theadripperu uvádí, že desky podporují teaming, ale ne u WIN 10. Naproti Intel coby výrobce síťového chipsetu tvrdí, je to opět možné, ale výslovně bez jakékoli záruky pro další verze windows, které nám brzy Microsoft vnutí.
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/network-and-i-o/ethernet...

Musím říct, že se opět jako uživatel cítím dost nešťastně a nas..ně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tady je ta výhrada Intelu: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/network-and-i-o/00002228...
Chipset i211 není podporován utilitou Intel PROSet for Windows* Device Manager. Takže vůbec není jasné, zda se podaří sestavit teaming v rámci Intel(R) Advanced Networking Services (Intel ANS).
Netuším, zda výrobci desek zaregistrovali nové ovladače Intelu a možnost teaming vytvořit, nebo to na integrovaných LAN chipech opravdu nejde.

Víte někdo více k tématu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoftu to dlouho netrvalo a ohlásil novou edici Windows 10 PRO Workstation. No pěkně s tou segmentací klientů mává :-(. To se dalo čekat odkud vítr vane. Ještě chvilku budou ořezávat z funkcionality co se dá a WIN 10 zdarma budou vhodná jen na odebírání reklamy a provozování prohlížeče plus apky v cloudu. Čouhá jim to jak sláma z bot. A počet placených edici se nám pěkně rozroste. :-) Zajímavé, že na všech českých ezinech se řeší nepodstatné věci jako pár fps při 1080 rozlišení, ale vážnějšího tématu se raději nikdo ani botou nedotkne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch 48 PCI-E je extra dedikovaných pouze grafikám, nebo je lze použít i na jiné karty a SSD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch 48 PCI-E linek je přivedeno do PCI-E slotů, kde lze něco osadit, takže je na Vás co do těch slotů vložíte, GPU, PCI-E SSD či nějaké jiné karty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě trochu mátly popisky o 48 linkách dedikovaných pro grafiky a obrázek níže s poli označenými jako "GPU".
Takže ty PCI-E linky, které jdou k polím označených GPU jdou využít pro cokoli v kombinaci 16+16+8.
Nebo v kombinaci až 8+8+8+8+8, taktéž pro cokoli a ty popisky (GPU, 10GbE, SSD, atd) jsou jen ilustrační.

http://diit.cz/clanek/threadripper-nabidne-48-pcie-pro-gpu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Z vyjádření AMD vyplývá, že důvodem není odlišná revize čipu, bylo explicitně řečeno, že revize
>použitá pro serverové procesory Epyc je novější než revize pro ThreadRippery.

Z akych vyjadreamd to vyplyva? Vieme, ze Epyc a ThreadRipper maju bud inu reviziu, alebo iny mikrokod, ako Ryzen 3,5,7. A to este Ryzseny maju najmenej dve revize. To by s Vasim konstaovanim davalo 3-4 rozne revizie/steppingy Zeppelinov naraz na trhu... (3 ak TR je o isete ako novy Ryzen 3,5,7..)

AMD Confirms Linux Performance Marginality Problem Affecting Some, Doesn't Affect Epyc /
7 August 2017
AMD was also able to confirm this issue is not present with AMD Epyc or AMD ThreadRipper processors, but isolated to these early Ryzen processors under Linux

. Even when carrying out other heavy, non-compilation (GCC or Clang) parallel workloads in recent days, from server tasks to scientific processing, my Ryzen test boxes have been stable.

With the Ryzen segmentation faults on Linux they are found to occur with many, parallel compilation workloads in particular
The problem may also affect other Unix-like operating systems such as FreeBSD
MD's testing of this issue under Windows hasn't uncovered problematic behavior.
https://phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Ryzen-Segv-Response

Some Ryzen Linux Users Are Facing Issues With Heavy Compilation Loads
Written by Michael Larabel in AMD on 2 June 2017

I haven't encountered this issue myself on any of my Ryzen Linux boxes, but it seems there are a number of Ryzen Linux users who are facing segmentation faults and sometimes crashes when running concurrent compilation loads on these Zen CPUs.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Ryzen-Compiler-Issues

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že jsou jádra Epyc novější revize než jádra ThreadRipperu, bylo zmíněno na konferenčním hovoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vdaka za info.

Ale potom je to "sranda'

vzhladom na cyklus AMD

40 dni vyroba wafffera, 90 dni testovanie chipov. To je 130 dni a 30 dni maju vyrpobcovia reviziu k dispoziicii a mame tu tri az styri revizie za 162 dni...

New Ryzen 7 Processors Set to Reinvigorate the Desktop Computing Market; Unprecedented Pre-Order Sales Show Ryzen Leads Best Seller Lists
https://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/AMD-Ryzen-7-2017mar02.aspx

The total number of days between Thursday, March 2nd, 2017 and Thursday, August 10th, 2017 is 161 days.
https://www.convertunits.com/dates/from/Mar+2,+2017/to/Aug+10,+2017

Edit
resp este menej
AUSTIN, Texas 6/20/2017

​AMD (NASDAQ: AMD), and a global ecosystem of server partners, today marked a new era in the datacenter with the launch of AMD EPYC™ 7000 series
https://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-epyc-datacenter-2017j...

Date difference from Mar 2, 2017 to Jun 20, 2017

The total number of days between Thursday, March 2nd, 2017 and Tuesday, June 20th, 2017 is 110 days.

https://www.convertunits.com/dates/from/Mar+2,+2017/to/Jun+20,+2017

to zneie az neuveritelne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

180W TDP je slušný, ale spíš by mně zajímal reál. Hlavně standby a případně velmi vlažně využitý CPU (běžná práce - internet, office).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mrkni na anandtech na recenzi dual epycu, jasan trosiku overkill na tvoji otazku ale muzes si udelat obrazek ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To podle mě zrovna dobře nevypovídá, protože EPYC bude díky IF a více dies papat trochu více. Nehledě na větší množství RAM + deska měla onboard 10Gbit ethernety a podobné srandy.

Prostě počkejte do 10.8. na release :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja sem psal "udelat si obrazek", takze si myslim, ze 150w idle s dvouma epycama a 16 modulama a nejakou tou bizu okolo je velice pekny vysledek, obzvlaste kdyz novej skylake-sp ma kolem 190w ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu dva Broadwelly-E se vlezou okolo 100W v idle. Celý server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při kolika jádrech ale?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.