Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Thunderbolt se prý s příchodem Ivy Bridge a optiky stane standardem

Thunderbolt je budoucnost, hlavně aby už byla ta optika v tom..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jednak, a jednak se na to dá pověsit třeba už docela výkoná grafika.....ideální pro notebook.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, co může být lepší, než dokovat NTB pouze dvěma kabely, napájecím a TB.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě dokování zacvaknutím do docku. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím. Dock je individuální pro jednotlivé výrobce, dokonce jednotlivé modely. TB je všude stejný. Pro všechny výrobce a všechny typy. Navíc s kabelem připojeným notebookem můžete stále omezeně pohybovat, s dockem je to už horší.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pořídíte si jiný model NTB, musíte koupit nový dock, nebo jen potřebuji připojit kolegův NTB, tak budu shánět a přepojovat správnou krabičku? Mě spíš vyhovuje, že budu mít monitor, do kterého je zapojena síť, USB a TB periférie, budu v něm mít repráky a připojím si k tomu NTB zacvaknutím dvou konektorů. A při výměně NTB s TB nemusím řešit napojení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Inu, proto firmy kupují noťasy od jednoho výrobce - máte jeden typ docku (nebo dva, jednodušší a složitější, ale kompatibilní) pro celou řadu noťasů po dobu třeba tří, čtyř let - třeba Dell Latitude Dnnnn. Vezmete noťas doma z docku, jedete do podniku, strčíte do jiného docku, máte automaticky dva velké monitory, klávesnici, myš a LAN a jste na svém. Větší pohodlí neexistuje, tahání kabelů a hledání konektorů je opruz.

Je samozřejmě možné, že se budou TB porty zabudovávat i do fyzických docků.

IMHO to bude fajn doma u soukromého noťasu, ale když se zamyslím nad cenou Intel řešení a jeho pro normální potřeby naprosto zbytečnou rychlostí, spíš se těším na řešení AMD, kde bude jen display port, USB3 a napájení. K tromu škatulka s napájeným USB3 hubem a vývody na dva displeje. To je IMHO rozumné, levné optimum téměř pro každého (na doma).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

.. taky mohli rovnou vykoumat aby zpracovany signal z gpu, se tlacil zpet do lcd notebooku( ci volitelne i exter. monitor) a nemelo by to chybu... jo jo Ati Lasso vypadalo taky zajimave a (skoro) nula o nuly posla :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.