Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Thunderbolt si s podporou DisplayPortu a PCI Express vystačí, říká Intel

"Každopádně nečekejte, že se objeví třeba mobil či foťák připojitelný přes Thunderbolt"
http://nikonrumors.com/2011/02/23/nikon-d4-to-support-light-peak.aspx :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to s prominutím čumím jak vejr... (no offense), no každopádně díky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni vubec zac :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to zatim jen drb, vzhledem k pomalosti pametovych karet bych tomu moc neveril.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to drb a musi se k nemu tak pristupovat. Na druhou stranu byvaji u Nikonu tyto spekulace casto pravdive. Navic se o teto moznosti mluvilo jeste v dobe pred uvedenim u Applu, tudiz to nemusi byt spekulace vyvolana momentalnim nadsenim
Co se tyka rychlosti - v profi fotacich se davaji dve karty kvuli bezpecnosti. A je otazka, zda nemohou byt zapojene do RAIDu pro vyssi rychlost pri seriovem snimani. At tak ci tak - dnesni zrcadlovky mohou zaroven i nahravat HD video a tak muze byt fotak/kamera pripojen rovnou k pocitaci nebo mit pres toto rozhrani pripojeny disk. Takze bych se nebal, ze by se TB nedal vyuzit :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem četl že 10Gbps je minimální garantovaná rychlost a že řadič běžně umí 40Gbps, takže by se tam tech PCI-Express linek mělo vejít více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale 40Gbps zrejme az vtedy, ked to pojde optikou a nie po drate.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To pleteš, 1 Thunderbolt kanál má propustnost 10Gbps (full duplex), každý port má 2 kanály (aby dokázal přenýst současně DisplayPort i PCIe, a každý řadič má 2 porty (otáznou je jestli jdou použít nezávisle, nebo jen při řetězení) takže každý port má 40Gbps celkově pokud sčítáš oba směry na obou kanálech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co take dockovanie notebookov cez thunderbolt? To by som si vedel predstavit. Urcite by toto rozhranie bolo vhodnejsie ako sucasne USB docking stationy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem asi natvrdlej ale kcemu je dp port + pcie? Kdyz k ntb (jelikoz se to zatim asi prevazne ubevi u jablecnejch ntb) pripojim ext. monitor tak ten port zazdim ne? Pokud tam pripojim jine zarizeni tak uz nepripojim monak a tak dokola...Pokud teda intel nechce tvrdit noste k ntb jeste krabici s rozbocovacem navic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zarizeni se pripojuji za sebe (daisy-chaining). Pokud budes chtit pripojit dve koncova zarizeni, tak to fakt nepujde, ale s tim se u tohohle portu asi moc nepocita (resp. naopak pocita, takze vetsina TB periferii asi bude pruchozich).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak nejak jsem to pochopil. Ale kcemuto to je a proc to intel tlaci? Vzdyt tou veci ani nechce konkurovat USB a jestli se nepletu tak ani ta slavna vec nema piny pro napajeni. Cekal jsem od teto technologie vic ale prijdemi to jak 1394....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.