Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tim Cook: Zpomalení iPhonů jsme netajili, bylo to v release notes

Jinými slovy, zpomalování starších typů na základě zastarávání baterie není problém, ale vlastnost. Příště byste to mohli za pomocí marketingu prezentovat jako výhodu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi iPhone dostane moznost externe pripojit dalsi clanek samozrejme za exkluzivni cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už tu přece bylo, pamatujete na ten hnusný kryt s baterií, který byl tlustší než iPhone samotný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Hluboce se omlouváme každému, kdo by si bez této "omluvy" nekoupil další iPhone.“

--- Tim Cook, CEO Apple

;) damage control a PR před soudem jak vyšitý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno a ma nekdo screenshot tech release notes pri vydani ? ja jen jestli to tam nahodou ted rychle nedopisovali XD

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

https://support.apple.com/kb/DL1893?locale=en_US
iOS 10.2.1
It also improves power management during peak workloads to avoid unexpected shutdowns on iPhone.

Jasně, bylo to tam, každej o tom mohl vědět. Jen tam nepřidali odkaz na překladač z reklamštiny.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kde sa tam vlastne spomina spomalenie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejspis nikde. Je to klasika marketingova obezlicka..nic nerict, ale mit to tam :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nejsem uzivatel iPhone, ani zastance jinejch iVeci, ale trochu soudnosti... co jineho nez zpomaleni by mohlo byt uprava spravce napajeni aby pri spickach nedochazelo k samovolnemu vypinani?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jenze uz nenapsali, ze peak workload je i otevreni Safari

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je, že já si changelogy čtu a tento si pamatuji. Jasně si vybavuji : "ááá, sice mi všechno běží stabilně, ale ok, našli zřejmě chubu, paráda, baterie mi možná vydrží déle."

Mno, tak teď vím, co se pod tou reklamštinou skrývalo :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo by to byl řekl, že "improves power management" znamená zpomalí smartphone. Paráda, to se Apple povedlo, stačilo číst release notes. Pokud jim to soud vezme jako relevantní argumentaci, tak pak už nevím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

psal sem vejs, ale zkopiruju:
nejsem uzivatel iPhone, ani zastance jinejch iVeci, ale trochu soudnosti... co jineho nez zpomaleni by mohlo byt uprava spravce napajeni aby pri spickach nedochazelo k samovolnemu vypinani?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tyvh liecncych zmluvach je vselico, preto sa vyhybam EULA, ako je to len mozne, ked ludia suhlasi s EULA-mi, tak so spomalovanim suhlasili istotne,,

LICENČNÍ SMLOUVA S KONCOVÝM UŽIVATELEM NA SOFTWARE SPOLEČNOSTI MICROSOFT
SYSTÉM WINDOWS XP PROFESSIONAL EDITION S AKTUALIZACÍ SERVICE PACK 2

Záruka -
Produkt je navržen a nabízen jako produkt obecného určení a nikoliv pro konkrétní účel
jakéhokoli uživatele.Souhlasíte s tím, že žádný Produkt není bezchybný a rozhodně vám
doporučujeme pravidelně zálohovat vaše soubory.

http://docplayer.cz/41376066-Licencni-smlouva-s-koncovym-uzivatelem-na-s...

VYLOUČENÍ ZE ZÁRUKY.
Tato záruka se nevztahuje na potíže způsobené vaším konáním (či nekonáním), konáním ostatních nebo událostmi, které jsou mimo přiměřenou kontrolu společnosti
Microsoft.
https://i.alza.cz/foto/download/office/office_outlook_2010_czech.pdf

Takze to tam klude moze byt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nabízen jako produkt obecného určení" takže s tým môžem zatĺkať klince? Nech sa k tomu vyjadrí nejaký právnik a definuje, čo je to "produkt obecného určení".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlení máš ale přímo v té větě. Produkt obecného určení je navržen a nabízen pro "obecné určení" a nikoliv pro konkrétní účel jakéhokoli uživatele. Jinými slovy, pokud produkt nemá a/nebo nemůže mít určité konkrétní funkce, které by konkrétní uživatel chtěl mít nebo si myslí, že je produkt musí mít, nemá nárok na kompenzaci ani reklamaci. Stejně to znamená, že se produkt nemůže chovat určitým konkrétním zpôsobem, o kterém si určitý konkrétní uživatel myslí, že by měl nebo dokonce musí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by samotneho zajimalo kde a u ktereho update to bylo napsane,jelikoz si je vetsinou ctu a opravdu si na nic takoveho nevzpominam.Ale netvrdim ,ze by mi to nemohlo uniknout i kdyz takova nepodstatna ficurka se lehce prehledne ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby pouzili kvalitni akumulatory problem by nemeli! a ze se to s iPhone generaci 6s tahlo jiz mesice(baterie > vypinani/nabijeni) to dolozi fakty, Samsung naopak pro pruseru s bateriemi stahl vsechny sve Note 7 z obehu a stalo ho to nejen miliardy dolaru ale tez nemohl vyuzit i nato vyrobene soucastky a pripravene vyrobni linky, Apple jak tradicne se jenom sproste vymlouva, kdyz se jednalo o tak zasadni dosah na beh telefonu melo to byt jasne uvedene velkymi cervenymi pismeny pred aktualizaci dane verze iOS a dale tam jednoznacne mela byt zavedena volba chci, nechci, ponecham na automatiku, nevim co natom chteji ted delat mesice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám niekoľko Samsungov ktorým sa nafúkli batérie. To že zámerne spomínate prípad, ktorý bol výnimočný v tom, že hrozil reálny výbuch a nemá nič spoločné so stárnutím batérií, čo je ich výrobná vlastnosť, ma neprekvapuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to nebaví sem dávat pořád dokola, každopádně:

vadné baterie u iP6S z výroby Apple zdarma měnil a mění... https://www.apple.com/support/iphone6s-unexpectedshutdown/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vadné mění, poddimenzované ne, to ani nejde. Jako obvykle pochybná konstrukce telefonu s co nejmenšími výrobními náklady slaví u iOvcí největší úspěchy. Řekněte - kdo to má?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že baterka, která u jistého procenta vyrobených telefonů začne být po 2,5 letech jetá je poddimenzovaná? Koli procent baterek v jiných telefonech je ještě plně použitelných ve třetím roce provozu? Jen pro zajímavost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, při každodenním dobíjení mají lithiové baterky po takové době dost všude - jenže jiné mobily nemají ve zvyku se při polovičním vybití baterky restartovat, protože jim akumulátor není schopen dodat dostatek proudu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ha, tak na to bych nesázel. Něco z druhého tábora, ale obecně lze najít snad všechny značky:
https://www.gtricks.com/android/android-phone-keeps-turning-off-easily-f...
https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-Note-Phones/Note-4-shuts-off-...

Znám i foťáky (ne tedy zrcadlovky) co se najednou vypnou při třeba chladnější baterce, když dostanou odběrový šťouchanec, jednou jsem měl takovou videokameru (onehdá ještě Ni-MH).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jistě. Jenže foťák mi napíše low battery místo toho, aby fotil s 1/3 rozlišením :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to užitočná funkcia, bolo by fajn ak by sa tým inšpirovali aj iné firmy.
Niet nič lepšie, ako máte batériu po životnosti, zariadenie sa ku nej chová ako ku novej a počas práce sa vám vypne z ničoho nič.

Zažil som to aj pri mobiloch. Zvoní, príjmete hovor a vypne sa vám.
To isté pri notebookoch, digi foťákoch a aj MP3 prehrávačoch.

A že apple používa šmejdové accu? Životnosť LiIon či LiPol je 300-500 nabití, stárnu tak či tak, ich životnosť od výroby je cca 3 roky.
Apple urobilo len chybu, že o tom neinformovala a nedala hneď na začiatku možnosť voľby. Som si istý, že niekto uprednostní spomalený mobil oproti mobilu, ktorý sa počas nahrávania videa bez upozornenia vypne a nič dovtedy nahraného neuloží, prípadne ešte rozhádže súborový systém, že bude treba tvrdý format.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne to prijde, ze mate pocit, ze se Vam ten iPhone asi nevypne, kdyz te baterce dojde šťáva :))
Zuchne to uplne stejne jako jiny mobil. Otazka je, jestli je to aspon schopno ukazovat o neco korektnejsi stav, kdyz je ta baterka starsi..ale o tom se nikde moc nepsalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Google vnitřní odpor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to principielne i chapu. Ano mozna to ma i prakticky efekt. Na to by byli ale dobry udelat opravdu testy, kde se ukaze jak se to chova v reale. Aby mi mobil spadnul v momente nejake spicky, takovy pripad si opravdu za poslednich 10 let nepamatuji a to mi mobily vydrzi tak prumerne min 2-3 roky. Notasy pouzivam pozehnane a taky si neco takoveho nepamatuji. Tam to hlidaji "vidle", kdyz to jde prilis rychle dolu. U fotaku jsem uprimne taky nic takoveho nezaznamenal.
Nevim jestli to maji ostatni vyrobci lip implmentovane...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to hlavně moc nepozná. Pokud baterka ukazuje 40% a pak mobil při načtení stránky chcípne, tak by to být mohlo, ale může to být taky tím, že ukazatel baterie prostě neodpovídá realitě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějaká chyba tam je určitě. Osobně si to představuji tak, že nějak je nastavený ochranný obvod (zřejmě SW neřiditelný), který prostě šťávu utne při poklesu pod určité napětí, což obecně dělají všechny přístroje, jako ochranu baterie proti hlubokému vybití a elektroniky před poškozením. U iP6 zřejmě narůstá vnitřní odpor baterie s věkem jinak a rapidněji, než si návrháři obvodu představovali a tak při maximálním odběru může napětí na svorkách spadnout až na tu vypínací hodnotu (a telefén bez varování natvrdo chcípne). S čímž se nedá dělat nic jiného než pořídit baterku čerstvou bez vnitřních odporů a nebo omezit TDP, aby poklesl maximální odběrový proud a ochrana nezasáhla.

Mě ta práce s TDP přijde velice elegantní a funkční řešení, protože nečekané vypnutí je po všech stránkách špatně. Co je značný nedostatek, je komunikace s uživatelem, jak se situací naložit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zas a znova: a to sa nenajde v celom apple 1 programator, ktory doprogramuje do OS vetu, ze ked sa stane vsetko to o com pises, tak na display vyhodi hlasku: "vazeny uzivatel, z dovodu .... bol obmedzeny vykon vaseho zariadenia, prosime zvazte vymenu baterie". Museli to spravit tajne s tym, ze snad to nikto nezisti. Tos zistil...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ona tam teda nějaká hláška o nutnosti výměny baterie je. Na vlastní oči jsem ji neviděl, jen printscreen, tak nemůžu referovat jak to přesně funguje a jak se to chová.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je li možné zjistit stav akumulátoru, tak by systém měl uživatele o stavu akumulátoru informovat - myslím, že takové věci umí kdejaká UPS-ka. Uživatel by si pak vybral, jestli si baterku nechá vyměnit nebo jestli pojede na starou s menším výkonem nebo s menší výdrží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pán Cook vás asi doma neučili že klamať sa nemá...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas, chci se zeptat, iPhone co to je? To je ta podivnost, na ktere kdyz si chci pustit hudbu, tak musim k tomu jejich LightUSB pripojit redukci, abych mohl pripojit sluchatka? :-D

Dneska jsem to videl v MHD, jedna slecna pripojovala redukci a sluchatka, kdybyste to videli, tak byste se pousmali jako ja. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No ja napríklad vlastním iPhone, a redukcia je od kúpi v krabičke, mám BT slúchadlá a tak ma nejaká redukcia netrápi.
Prestaňte zo seba robiť blbca a skúste komentovať k veci a normálne, nie ako decko (bez urážky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč je teda s tímhle neodpálkovali rovnou, když se ta aféra rozjela? To v těch release notes museli sami měsíc hledat? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Museli rozhodnout, kterou všeobecnou větu prohlásí za informaci o tomto problému. No a hledalo se jim dost těžko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupit si předražený čínský telefon od americké reklamní agentury holt má své rizika

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Ale pane Dente, ty plány byly přístupné na místním plánovacím úřadě tři čtvrtě roku.
To jo, a jakmile jsem se to dozvěděl, hned jsem se taky na ně šel podívat, včera odpoledne to bylo. Zrovna jste se nenamáhali na ně upozorňovat, co? Jako třeba že byste to někomu řekli, nebo tak něco na tem způsob.
Ale ty plány byly vyvěšeny...
Vyvěšeny? Musel jsem je nakonec jít hledat do sklepa.
Tam je oddělení, kde je vyvěšují.
S baterkou.
Asi byl zrovna výpadek proudu.
A schody zřejmě taky vypadly.
Podívejte se, našel jste to oznámení nebo ne?
Ale jo, našel. Na dně zamčené registračky, a tu vecpali na zrušený záchod a na dveře dali ceduli Pozor, leopard!“
-- Douglas Adams

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice vtipna klasika, ale tuto nie k veci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě je. Jenom vy jste to nepochopil. Jako spousta lidí, kteří nečtou release notes aktualizací, které se instalují potichu, ani ti, kteří je náhodou četli, protože je to napsáno zavádějícím způsobem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi, co tam nevidi rozdiel. Ok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spis ten komentar nechapete Vy ...
Prelozeno do lidove mluvy.. "Je tam nic nerikajici obecna fraze o zmene managementu baterky", do ktere si muzete podle potreby napasovat cokoliv.
Jinymi slovy..nic nerikajici kecy ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak to bolo v rel.notes, vydieracski pravnici utru hubu nasucho, co je len dobre.
Pripad vyrieseny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to šašek. Jako byl Ballmer z M$.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako majitel iPhona asi nejsem moc zaujatý, když řeknu, že je to prolhaný zloděj a darebák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli ma nekdo pocit, ze to bylo kvuli tomu aby si lide koupili novou verzi, tak at se probere, nebo jde odevzdat obcanku a podepise zreknuti se svepravnosti... zrovna u iPhone kdyz iOS nove verze podporuji mnoho generaci zpet? pokud by chteli tlacit na nakup noveho HW, tak LOGICKY nebudou nabizet nove verze iOS pro stare iPhone, resp. by nabizeli jen aktualni a max predchozi generaci, ne ze iOS11 z lonska pobezi na iPhone5S z 2013 ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.