Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tipy pro Teac CD-540E

Ahoj, mám teac DV-W58G a nejde na multidisc 4 rychlostně. Shánim nějakej firmware, se kterym
to jde.?? Může někdo poradit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj.Prosím vás,poradí mi někdo s mím velkým problémem.Mám vypalovačku Teac CD-W552E a nemůžu vypálit cd větší 700Mb a ani mě to ta vypalovačka nepřečte po vložení.Co mám udělat,aby to jelo.Ty samé problémy mám i s DVD vypalovačkou Pioneer DVR-107D.Poraďte mi kdyžtak na mel.Díky moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepise se tu, jake problemy to muze zpusobit.Po instalaci Windows XP mi mechanika zacala palit datova CD s nahodnymi chybami v datech (zhruba 80 chyb per 200MB dat). Po vyzkouseni vsech moznych update jsem na internetu vytipoval nekolik triku, a tenhle se nakonec ukazal byt ten spravny.Zajimave je, ze problem byl jen ve Windows XP. Ve Win 98 i 2000 fungovala mechanika bez problemu. Ani s audio CD pravdepodobne nebyl problem.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dvd palírnu Teac w58g-a a zkoušel jsem na ní dvd značky samsung mínuska a palírna vše v pohodě vypálila,ale následně už nic z těch dvd nepřečetla,kde se stala chyby asi média.To samé se mi stalo s multidiskama,ale jen s některýma a pak jsem přišel na to,že ty co mě nejdou mají jinou barvu a nemají made in europe a číslo šarže to se jako jednalo o falzifikát??Nebo jak tomu mám rozumět???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypalit s chybami jsem mel na mysli, ze to zmenilo vypalena data. Napriklad jsem vypalil sadu fotek z dovolene. Vsechno slo naprosto normalne precist. Prenesl jsem si je na CD do prace.
Az po case, kdyz jsem si ty fotky v praci na disku prohlizel, jsem zjistil, ze nektere z nich jsou nejak poskozene. Tak jsem zkousel, jak k tomu doslo, a zjistil jsem rozdily v datech na vypalenem CD a na disku doma, kde jsou ty puvodni fotky.
K zobrazeni diferenci jsem pouzil Araxis Merge. Ve vetsine fotek byl zmenen 1 byte, v nekterych to bylo 2 a vic bajtu.
Zkousel jsem vsechno mozne, update firmfare, update vypalovacich software, zkousel jsem Nero a Easy CD, ruzne update Win XP. Nekde jsem nasel navod, jak natvrdo vypnout v XP integrovane vypalovani. Nic nepomohlo, vypalene CD bylo vzdycky stejne spatne.
Nicmene, jak jsem uz rekl, prave trik s nastavenim BIOSu mi pomohl, ted uz to pali spravne. V XP je zrejme nejaka chyba, jinak si to neumim vysvetlit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji autorovi. Zabírá na 100%.
Luboš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak mne to nepomohlo, no co uz :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Co to znamená, že začala pálit s chybami? Jak jsi na to přišel? CD se nadá číst? Kopírovat? Na každém CD i DVD jsou chyby, ale jsou opravitelné!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdeny121: Stačí si nastudovat pojem overburn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.