Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tiskárny HP mohou posílat vaše data výrobci „za účelem reklamy“

> v textu chybí výslovné uvedení informace, zda si HP nechá posílat i jména dokumentů nebo ne.

Kdyz si prectu ten posledni odstavec, vyslovne tam uvadi velikost souboru a priponu. Dalsi veta je dost pravnicka, takze nevim co presne znamena. Nicmene jak rikate, jmeno dokumentu je samo o sobe dost dulezita informace, takze mi prijde ze by dost riskovali, kdyby to sbirali a neuvadeli.

Domnivam se, ze by to byl problem i pro pravniky (obecne, ne ti od HP), a v USA by se naslo par kancelari, ktere by si HP s chuti podali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto ma rozhodne netrápi tak, ako to, že na každej firemnej sieťovej tlačiarni je HP ePrint zapnutý po inštalácia a pridanie ovládačov na iný PC, ho zase zapne a treba ho manuálne vypnúť. Vždy Vám vytlačí hárok s e-mailom, a keď na neho niečo pošlete, tak to vytlačí asi o minútu , vrátane všetkých príloh. e-mail je náhodnýReťazec@hp.com

Stačí, aby bol človek "ošípaná" a vzrobil dokument s jednou čiernou, jednou žltou, jednou fialovou a jednou tyrkysovou stranou a potom to skopíroval 10000x do výstupu a taký dokument poslal na všetky možné adresy na hp.com a bolo by "sranda"

Printing from mobile devices●HP ePrint: www.hpconnected.com (Available on select models)NOTE:HP ePrint is a free service from HP that allows you to print to your HP ePrint-enabledprinter anytime, from any location. It is as simple as sending an email to the email addressassigned to your printer when you enable Web Services on the printer.
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c03748567.pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nestaci nastavit na firewalle aby tlaciaren nemohla komunikovat s vonkajsim svetom ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to posílá tiskárna? Neposílá to jen obslužný SW ve woknech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sieťové tlačiarne posielajú po sieti peknú háveď. Ony všetky majú aj Fax

14. 1. 2019
Ve chvíli, kdy je faxové zařízení kombinované se síťovou tiskárnou, dá se zneužít jako brána (řekli bychom vlastně takový terminálový server) pro přístup do vnitřní sítě prostřednictvím telefonní linky. Jakkoli to zní neuvěřitelně, je možné do takové tiskárny faxovou zprávou nahrát a spustit na ní vlastní kód. Útok je o to jednodušší, že tiskárna používá firmware založený na jednoduchém operačním systému bez ochrany paměti, takže škodlivý kód nemá žádnou překážku v kompletním ovládnutí zařízení.
Kompromitované zařízení může například pomocí ethernetového rozhraní dále útočit v lokální síti, která by jinak byla důsledně chráněná před útoky z internetu.
https://www.root.cz/clanky/postrehy-z-bezpecnosti-vyhodte-uz-konecne-ty-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě stačí tiskárně zablokovat přístup mimo lokální síť a má smolíka ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ako to dosiahnete?

1. Stále môže dokumenty faxovať.
2. Ak nemá zapojený fax, tak Môže malware-om infikovať ľubovoľné PC v sieti.. a posielať to cez neho
3. Taká tlačiareň odmietne pracovať, ak má príliš starý firmware a nový si sťahuje z Internetu.. To je taký problém podvrhnúť IP(to dokonca RFC "normy" povoľujú) a MAC adresu (To normy nepovoľujú, ale okrem produktov CISCO a starších Intelov a AMD z minulého tisícročia
May 24, 2000, 4:26pm PDT Updated May 24, 2000, 7:26pm EDT

Francisco Partners, a Sunnyvale-based private equity firm focused on buyout and recapitalization investments in technology companies, has entered into a definitive agreement with Advanced Micro Devices under which Francisco Partners will acquire 90 percent of AMD's Communication Products division for $375 million in cash. The division provides integrated circuits for the telecommunications industry
https://www.bizjournals.com/sanjose/stories/2000/05/22/daily14.html ) to nikto nedodržuje..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečné spekulace.
Jinak stačí povolit ip komunikaci všem co znám a zbytek zakázat. Nainstalovot na PC v síti malware není ani omylem spolehlivá možnost plus by se tím pěkně zdiskreditovali. A která tiskárna odmítne pracovat pokud nemá přístup na internet?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po aktualizácii Windows nefungovala 377dw, ak nemala najnovší firmware.. Stalo sa to 5x v našej firme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to souvisí s tématem jak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ako si overi ci ma najnovsi firmware, ak sa nedokaze pripojit do internetu ?
Pripadne staci na chvilu pripojenie povolit a nasledne spustit manualny update firmware. Po update znovu zakazat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lahko. Bud na firewalle alebo kludne staci na tlaciarnach nenastavit vychodziu branu (gateway)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Určitě to posílá tiskárna?“

článek…
„po rozkliknutí se dozvěděl, že tiskárna (resp. její software) odesílá HP data“

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proto se ptám jestli je to skutečně tak... Bylo by totiž mnohem jednodšší to implementovat do ovladačů woken či obslužného SW k tiskárně. (to že to "uvádí článek" není potvrzení jevu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HP tiskárny jsem nikdy nepoužíval, mám oblíbenou jinou značku. Ale překvapuje mě, že to někdo řeší. Vždyť je to dnes normální. Víte například o tom, že při tisku z jakéhokoli androidího zařízení chce Google bez vašeho vědomí vidět nejen tisknutý dokument, ale i ostatní dokumenty v té složce?
Tohle byste měli řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to posila jen statistiku tak cemu to vadi?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, firma HP odkoupila divizi Samsung tiskarny, tudiz na vsechny podporovane Samsungy dela software take HP.
A mam takovy pocit, ze tech firem, ktere HP zkoupila bylo vic, tudiz ti co mate neco jineho nez HP, tak abyste se v budoucnu nedivili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung tlaciarne boli jedny z mala, ktore nepridavali "zlte bodky" so seriovym cislom tlaciarne a datumom tlace na identifikaciu toho, kto vytlacil dokument. HP tlaciarne to robili od zaciatku.
http://www.bbc.com/future/story/20170607-why-printers-add-secret-trackin...
https://www.eff.org/issues/printers

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve fabrice jsou prakticky jen xeroxy a bez faxu, to, že si to neustále s něčím povídá je krásně vidět, když jdu i v noci kolem jedné velké síťové potvory, kde ten ethernet neustále bliká.

Doma mám HP Officejet 8000 Pro, což je taky síťovka, ale inkoust, pouze tiskárna bez dalších funkcí. Tu a tam si to taky popovídá, ale řekl bych, že spíš testuje přítomnost dalších zařízení v síti a router tu a tam taky testuje zařízení a síť. Drivery to má staré a nějakého takového bordelu jsem si tam nevšiml (což nevylučuje, že to tam není taky pod něčím zašité). Víc mě trápí to, jak to žere inkoust a o to spíš, že brzo dojde trpěnlivost a pořeším to tímhle: https://en.wikipedia.org/wiki/Continuous_ink_system .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na ty hadičky s inkoustem jsem přešel i doma, je neskutečná jak to dokáže snížit náklady na tisk hluboko pod cenu laseru ... Akorát to prostě nesmí stát měsíc bez tisku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a co?pride mi to ako zase niekto potrebuje vzbudit pozornost a vytvarat kauzy...tlacite porno alebo coho sa bojite?ak by HP v najhorsom pesimistickom pripade zhromazdovalo citlive data a doslo by k uniku na verejnost tak maju take problemy ako este nikto nikdy...vedia co robia a robia to aj ostatni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každé shromažďování soukromých dat je špatně, a je naprosto jedno jestli v dané chvíli to zrovna nikdo nezneužívá... Nikomu nic není jak kdo používá svoji tiskárnu, nebo co dělá ve svojí lokální síti. Pokud je důvodné podezření na nějakou závažnou trestnou činnost tak od toho je povolení soudu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne z toho ze se tisklo 10 dokumentu a celkem 25 stranek a spotrebovalo na to xy inkoustu, je vazne extremni shromazdovani duvernych udaju. Z pohledu vyrobce tohle dost pomaha cilit budouci produkty, atd, ale netusim jak tim poskodi tebe jako jednotlivce ... .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby to bylo jen toto, stejně mu nic po tom není...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze nic nevis o tom jak dnes funguje cely prumysl. Takove to statistiky dnes posila "domu" prakticky vsechno.
Pokud by jsi byl vyvojar nejakeho zarizeni, delal by jsi to taky. Je to obrovska pomoc pri rozhodovani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"jak funguje cely prumysl" rozhodně nijak nesouvisí s tím že šmírování lidí bez jejich souhlasu je špatné a velmi zneužitelné. A žádný výrobce tiskárny rozhodně nepotřebuje vědět jak moc kdo jeho tiskárnu, za kterou poctivě zaplatil, přesně využívá. Pokud si chce udělat průzkum trhu tak na to jsou jiné prostředky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.