Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Titan X je na světě, splnil výkonnostní očekávání a stojí $999

Kedze nvdia si kanibalizovala predaje Quadra, stare titany sli hlavne do pracovnych stanic a ne hracom, tak je logicka ta zmena v novom iXku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měl být r9 295 hned neprodejný? Vysvětlete. Já vidím že výkon R9 je stejný nebo mírně vyšší a cena pořád o 300 dolarů nižší

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

nejsem si úplně jistý, zda dvoučipové řešení se všemi jeho nedostatky (a že jich je - CF profily, stuttering, spotřeba,.. ) lze srovnávat s jednočipovým, byť o 300 doláčů dražším.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ano, pokud se takto rozhodně nějaký mentálně postižený, ostatní rozumní:
1) AMD je výkonnější
2) AMD je levnější
3) problémy s ovladači či kvalitou čipů má hlavně nVidia, sám Titan je nyní neprodejný

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

PaneBoze, to zase budu perly...... :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

pravda je prada, očividně důkazy o opaku neexistují :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Martine, svými poněkud kontroverzními názory děláš AMD medvědí službu. Zkus se nad tím zamyslet, prosím.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

co na tom není pravdy? :)
je výkonnější i levnější a nVidia lhala a podváděla naposledy s přetaktováním i s gt 970
něco není pravda? :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Objektivni fakta nereste, kazdy tabor ma svoje ovce a ty obhajuji vse bez ohledu na relevanci.
Jako nesmirne pozitivni bych videl fakt, ze NVidia se po dvou letech konecne rozhodla cim vlastne jeji serie TITAN je. Nevedeli to zakaznici, nevedel to marketing NVidia, nevedeli to reportujici weby. Tak ted uz to konecne vime.
TITAN je proste predrzeny GeForce, kde se vydava vzdy nejdrazsi cip dane serie, aby se mohla obhajit jeho prestrelena cena.
Vsichni zakaznici, kteri si koupili predchozi TITANy pro DP vypocty budou zdrceni (vsichni 3).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA určite dobre vedela o čom Titan rada je.

"Vsichni zakaznici, kteri si koupili predchozi TITANy pro DP vypocty budou zdrceni (vsichni 3)."

Možno ťa sklamem, ale Titan sa predával dosť dobre. Je celkom možné, že sa predával lepšie ako 290 a 290X.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vsichni 3 zakaznici jsou zajiste zdrceni, stejne jako zbylich asi 150 tisic dalsich kteri si nejakeho Titana koupili

vis jak, nekdo si koupi Fabii, nekdo LaFerrari a nekdo holt treba Q7, a tak nejak jsou spokojeni vsichni :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty tedy tvrdíš, že 295X2 je výkonnější v každém případě? Domnívám se, že tohle ti vyvrátím velmi jednoduše, 295X2 totiž někdy porazí i taková GTX980 a lze to jednoduše prokázat.

A GTX970 přece teď neřešíme, bavíme se o Titanu a 295X2. Zkus se držet tématu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

v každém případě? většinou je, tak proč lžeš? jsi slepý, nebo d*b*l? :)
to druhé je u tebe častější :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to vis, mentalni postizeni je ted v mode, vis co, lidi si kupuji drahe telefony, draha auta, drahe hodikny, a drahe vpodstate vsechno, ... v segmentu kde je Titan X a potazmo i 295X2 tech $300 as takovou dulezitou roli nehraje, pac vetsina tech co na tu VGA maji $1000 tech $1000 chtej utratit a ne usetrit $300, ukazu ti treba priklad z praxe, delam v kancelari a pracuju si jen tak na svem starem Titanovi (tom uplne prvnim, tom se zkriplenym GPU) a koukam se tak do ucetnictvi, a tam vidim ze me DPH vychazi pro toto ctvrtleti na cca 4 tisice, tak se zamyslim...dlouze se zamyslim, a pak si reknu, a proc bych mel platit statu 4 tisice? tak zajdu na stranky eshopu a objednam si TitanX a za 2 mesice me stat jeste asi tisicovku na DPH vrati

svet je proste nespravedlivej, takze ac prvni dva body tveho seznamu +- plati, tak treti bod je proste naopak, a TitanX tak jako jeho predchudci se zas bude prodavat dobre, a vis proc, protoze v tomhle segmentu nikoho ty usetrene 3 stovky dolaru vpodstate nezajimaj

a uplne stejne by to fungovalo, kdyby s podobnym zazemim jake ma Titan prisla i AMD, museli by splnovat nekolik faktoru, zaprve musi to mit vic pameti nez bezna herni VGA, zadruhe ta pamet musi bejt nekde vyuzitelna k praci i hrani (u Titana je to kuprikladu pro GPU-RT - cos cini asi 400-500 tisic potencialnich zajemcu, a realne si ho na tuto cinost koupil tak kazdy detaty, mozna osmi ) pak cena musi bejt nizsi nez u profi grafik s podobnou kapacitou pameti ale zaroven nesmi mit herni konkurenci s podobnou kapacitou pameti, aby si to zaroven koupili i moviti hraci, no a samozrejme, musi se najit vhodna matketingova strategie ktera produkt bude umet prodat prave temto lidem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak tedy vysvetlis modre smrti zpusobene AMD ovladaci, resety GPU a podobne problemy, ktere okamzite zmizi, jakmile se vymeni AMD karta za Nvidii?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

to ti vysvětlím jednoduše: většinou je to tím člověkem co má na svědomí správu toho PC. Modré smrti a reset GPU kvůli AMD si nepamatuju (počítám to od dřevních WinXP + R9000, vlastně ano, u R9600XT byly jedny nepovedené ovladače). Problémy nastávají většinou po použití čističů registrů, nebo ručním zásahu do nastavení catalystů v registrech.

BTW, s nvidia ovladači se dá taky užít legrace. ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. BSOD byl skutecne pritomen u AMD radeonu (jako majitel 290X muzu potvrdit, ze tim trpela prave tahle iterace GCN). Problem byl odstranen s novymi Catalysty omega (stejne jako pomerne velke mnozstvi vsech ostatnich nejzasadnejsich problemu). Nicmene BSOD se u me i tak objevoval velmi zridka a ustal po updatu.
2. Staci se podivat na forum GeForce a vyhledat BSOD a kazdy se muze presvedcit sam kolik odkazu mu to najde.
3. Ovladace sami o sobe dnes opravuji nejenom nedostatky systemu, ale take casto zcela zasadni chyby uvnitr aplikaci (prevazne her, kde nahrazuji shader kod, dodavaji SLI/XFire atd.) Je otazka jestli pristoupeni na tuhle hru, kde vyrobce funkciho cipu dodelava praci za vyvojare je vubec akceptovatelny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ano ma to vetsinou na svedomi ten kdo PC spravuje, ale ma to i dalsi sekundarni priciny, treba i to, ze ovladace Nvidie jsou narozdil od tech od AMD dosti odlisne v pristupu k uzivateli, a plynou z toho i zkusenosti uzivatelu na forech kde se spise shlukuji lide co tomu rozumi a umi s tim pracovat

proste ovladace Nvidie jsou neco co se nainstaluje a je tomu da se rict uplne fuk jestli tam predtim nejaky jiny ovladace byli, nebyli nebo jsou, takze to zvladne vpodstte i cvicena opicka a prekvapive ji to pojede naprosto "bez problemu", u AMD je situace trosicku komplikovanejsi, kdy instalace ovladacu je stejna, ale ta priprava pred instalaci klade na uzivatele rekneme vycisteni systemu od predeslich ovladacu a to hlavne v pripade ze se jedna o ovladace konkurencni, ale je celkem dobre to vycistit i v pripade ze se jedna o ovladace AMD

ve skratce, kdys si laik koupi VGA a doma ji supne do slotu, tak u Nvidie ho nic zasadniho nevydesi a s nejvetsi pravdepodobnosti instalace a nasledny chod probehne tak nejak sama automaticky a jede to celkem vpohode, aneb nazveme to treba "user-friendly" , kdesto kdys to same udela stejny laik s AMD, nastane problem, automatika zafunguje daserict stejne, ale najednou se to zacne hadat a treba i modre umirat (uzivatel je nasrany a rozhodne neni "friendly")

a je to celkem pochopitelne, u AMD proste team co se stara o ovladace a jejich "user-friendly" status je mnohanasobne mensi nez ten u Nvidie, kvalita samotnych ovladacu je ale rekneme na podobne urovni :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem staré ovladače neodebíral, jednoduše jsem plácl nové přes staré a vždycky to fungovalo. Je ale fakt, že nedělám betatesting, takže si vždy aspoň týden počkám, zda s novou verzí neudělali nějaký pěkný bug.

AMD karty dělám tak ze 60% (25% je Intel a zbytek nvidia) a nikdy jsem v tomhle ohledu problém neměl a nemají jej ani lidi co ty karty používají. Ten problém je opravdu pouze v nestandardních zásazích do Catalystů na úrovni registrů - buď ručních, nebo pomocí různých tuneup SW.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„ovladace Nvidie (…) zvladne vpodstte i cvicena opicka a prekvapive ji to pojede naprosto "bez problemu"“

Asi nejlepší zážitek s tím „naprosto bez problému“ jsem měl, když si automatická aktualizace nVidia ovladače jaksi neověřila, jestli ta nová verze je kompatibilní s operačním systémem, kam se instaluje.

Pak bylo taky fajn, když se ovladač nVidia odmítl instalovat v grafickém režimu a trval na příkazovém řádku (byla to ta varianta ovladače pro Linux, která kompiluje ovladač přímo pro daný počítač).

Dodatek:
Čímž netvrdím, že AMD je nějak zásadně lepší, ale zrovna co do ovladačů jsem s AMD měl problémů asi méně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

krásný lži bez důkazů, takhle nVidia marketing funguje, děkujeme za ukázku :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Rozmýšľam či si robíš iba srandu a zabávaš sa trolovaním alebo to myslíš vážne. Vyzerá to totiž na prvú možnosť. NVIDIA je prvá vec čo ťa napadne keď vstaneš ráno z postele? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problemy s ovladaci maji oba vyrobci (nedavno se o tom rozpovidal byvaly zamestnanec nvidia), staci se podivat na fora obou vyrobcu, a taky se zamyslet - vydaval by takovy vyrobce updaty, pokud by jeho ovladace zadne problemy nemeli?
Jina otazka je, jestli problemy s ovladaci znaci chyby na strane vyrobcu - A to vetsinou neznaci (zmutny fakt), daleko spis lenost vyvojaru nefunkcniho softwaru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Vydaval by takovy vyrobce updaty, pokud by jeho ovladace zadne problemy nemeli?"

Vydával na podporu nových aplikácií a features. Nie je to len o oprave chýb.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ovladace nvidie jako takove dnes maji problemu minimum. Updaty se vydavaji spise z tohoto duvodu:
http://diit.cz/clanek/bugy-ve-hrach-resi-ovladace-graficke-karty

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martine, kolik ti nvidia plati za tohle poskozovani amd?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za 999 dolaru sa ma prodavat i Intel Core i7 5960X ale kuli slabemu kurzu Eura dnes stoji 1300€, hovorime o tray prevedeni bez chladice, u GTX Titan-u X to vidim podobne, Evropane si ho budou kupovat v rozmezi 1200-1300€, takze veta autora: "ak už se šuškalo od minulého týdne, $1349 cenovka se nakonec nekoná" - v Evrope to neplati.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumím?? Devalvuje € a koruna ne dolar! Tedy při stejné!!! ceně v USD, zaplatím po devavaci koruny!!! víc, ale v Kč! , těch korun!!! budu potřebovat víc :-( za doláče a né doláčů... ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.