Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Torrentový vyhledávač H33t na popud HBO zmizel z Googlu, majitel se bude bránit

posledna veta je zbytocna, a nie velmi pravdiva - kazdemu kto len trochu vie ako intenet funguje musi byt jasne, ze "spolehlive a ucinne spusoby ako sa vyporadat s warezem" su priblizne na takej urovni ako tabletky proti kometam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

redaktor si tu posledne dve vety fakt mohol odpustit.
Moralizovat a vynasat sudy nad temou, ktora nieje cierno-biela. Hmm

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dovolte mi reagovat. Ano dám Vám za pravdu, boj s warezem se někdy v mnohém podobá boji s větrnými mlýny, ale poslední věta je myšlena v kontextu celého článku jako účinný boj s indexací nelegálního obsahu pomocí vyhledávače, tedy googlu. Mnoho lidí totiž nepřistupuje na stránky nabízející nelegální obsah přímo, ale nechá si "to co chce" prostě vyhledat, a ony DMCA žádosti skutečně jsou rychlá a efektivní cesta, jak mimosoudně zakázat přístup, tedy týkající se najdu a stáhnu ... .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemyslim - net je plny informacii o tom, ako je tento sposob zneuzivany, kedze neexistuje postih za spatny DMCA request, vlastnici obsahu zaplavuju automaticky generovanymi ziadostami kazdeho koho mozu, casto sa stava ze je stiahnuty legalny obsah, to generuje problemy, sposobuje nedostupnost obsahu, financne a casove straty, atd atd.

a ako vzdy, schytavaju to hlavne legitimne spolocnosti a uzivatelia, ostatni sa iba smeju.. ako som povedal, tabletky proti kometam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, veškeré protipirátské ochrany a nařízení jenom serou normálního uživatele, ti co si něco chtějí sehnat, vždy nakonec najdou.... myšlenka že když torrentový vyhledávač vymažu z hledání gůglu tak to rázem strašně postihne warez je strašně naivní....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim mne to prijde jako ohybani pravidel. Na samotnem webu neni nic nelegalniho. Odkazuje pouze na nelegalni obsah a to dela i google a v podstate vsechny vyhledavace. Takze ja ted pujdu na google a dam zadost o zakazani seznam.cz a opacne? Podle mne neni odkaz nelegalni. Nelegalni se stane cinnost cloveka ktery dany SW stahne a pouzije. Pripadne ten kdo dany program da na web/torrent. Pokud nekomu vadi, ze h33t odkazuje na nelegalni obsah predpokladam, ze i oni maji moznost tento jeden odkaz odstranit.
Proc proste otravujou google, proc rovnou nenapisou nekomu uplne nahoru nech vyplne internet?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo ještě jinak, je to poměrně rychlý a efektivní způsob pro společnosti domáhající se nebo vymáhající autorské právo. Poslední věta uvnitř článku není nějaká hypotetická úvaha mě samotného, ale konstatování, že to tak je. Nebo si myslíte že to není rychlý a efektivní způsob typu nahlásím, podívám se, smažu ... . A to vše bez soudních tahanic :-). To že se někdy stane, že je postihnutý i legální obsah jak píšete je samozřejmě jiná věc ... .

Pro odb, že není téma černo-bílé, ano máte pravdu, ale pokud vím, tak za sdílení obsahu na který nemáte autorská práva jsou postihy i v Česku, Slovensku, tedy není to legální. Plus dneska je celý warez převážně o penězích.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč říkáte copyrightu autorské právo? Je to jednoznačně právo ke kopírování. Autoři se o těchto věcech dozvídají nanejvýš z doslechu a práva ke svým dílům dávno odprodali.

Sdílení je nelegální, ano. Zveřejňování odkazů ale nelegální není, to si jen myslí copyrightové organizace, které tady asi zastupujete momentálně vy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co ty žádosti zpoplatnit? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by se pak mohlo stát, že by pak ty poplatky vymáhali po tom, proti komu tu žádnost směřují ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vratná kauce na žádost, pokud by se ukázala jako důvodná peníze se pošlou zpět, pokud se ukáže že je nepodložená, nic se nevrací....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stačilo by zavést sankce v případě, že by DMCA žádost obsahovala nepravdivé údaje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

copyrightové společnosti kradou na část ceny harddisků, papírů, tiskáren, mobilů a pod = jsme všichnmi zloději, tak musíme platit, i když máme jen svá data na těchto mediích, takže už nikdy nepůjdeme do kina, nekoupíme film ani žádnou hudby.....NIKDY ;)

VŠE BUDEME STAHOVAT, KDYŽ JSME SI TO UŽ ZAPLATILI!!!!!!!!!!

a já útrácím velmi mnoho za aplikace, takže nejsem zloděj

:-P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Presne timto uz se par let ridim:) Koupil jsem si projektor a vse co chci, sleduju kvalitnej v pohodli domova:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

projektor? ;-)) no nedávno jsem se s bratrem bavil, jak bude na baráku řešit koukání na filmy atp a teda projektor vycházel i několikrát dráž.... no, uvidíme na čem nakonec bude koukat na bratrstvo neohrožených ;-))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na ty jejich straánky NELEZTE!!! Je tam trojský kúň:
http://www.h33tt.com » GZ » file.htm JS/Agent.NJW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jestli je tam nejaky trojan, ale jako prvni je v seznamu Nero Burning ROM 12.5.01100 Incl. Crack ...... takze se jedna jen o nejaky odpadni tracker, nic zajimaveho ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš tam jedno t navyše?
Inak Google mi stále tú stránku ponúka v našepkávaní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mozna proto, ze to je skutecne podvodna stranka s virem, ktera ma nachytat zelenace
skutecna adresa je totiz http://h33t.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry za planý poplach, prostě jsem se asi uklepl....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v H33T si muzou gratulovat, jakakoliv medialni zminka okolo dane kauzy jim spise navstevnost zvedne :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak ;-)) a víc lidí si je zapamatuje "bez gůglu"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda pravdouci....
a kdyz uz jsme u toho warezu, www.warez-bb.org znate? :-)
nekde je neco spatne, a to uz hodne dlouho, a stale se pouziva stejny "anti*neco" mustr, ktery nicemu nepomuze....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

presne to iste som chcel napisat - tym, ze sa staznost medializovala, ziskal majitel h33t podla mojho skromneho odhadu priblizne dvoj az trojnasobny narast navstevnosti, minimalne na nasledujucich par dni a v horizonte mesiacov to budu urcite pekne percenta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.