Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Toshiba plánuje 1TB SSD velikosti poštovní známky

Pár takových do pouzdra 2,5" disku se sata konektorem, a bude to začátek konce magnetických mechanických hdd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to by som nevsadzal. Podla vsetkeho pojde o MVC cip tretej (alebo nejakej takej neskorej) generacie, kde naprali 4 bity do bunky. Za takuto s.acku svoj mechaniky HDD nevymenim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"asi největším současným problémem nové technologie je to, že zatím neexistuje žádný průmyslový standard pro takto vysokokapacitní malé čipečky, čehož je potřeba, aby se "chytili na návnadu" výrobci PC."
Ja teda neviem, nie som génius, ale táto veta mi príde maximálne nezmyselná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych. Trošku drhne (možná bych vyhodil "na návnadu"), ale jinak mi přijde v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podľa formulácie neide všeobecne o novú technológiu, ale o túto konkrétnu. A ja fakt nevidím problém, aby sa výrobcovia PC "chytili", pokiaľ to bude dostatočne lacné a nikto iný nič podobné nebude mať na trhu. Ono sa to potom akosi aj samo stane nepísaným priemyselným štandardom.
Alebo to poviem ináč, ľahšie na pochopenie. Tie čipy zabalia do krabičky, ktorá bude spĺňať "priemyselné štandardy" (sata, usb, ...)a koho bude čo zaujímať? Ak budú 1 TB SSD o rok predávať za 10 tisíc, tak všetkým vypália rybník. Už je len otázka, či budú schopný to v dostatočnom množstve produkovať.
PS: kedysi som kupoval 13 GB HDD Caviar, v tom čase s najväčšou kapacitou na trhu za asi 11 tisíc. Verím, že sa nájde dostatok záujemcov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle newska po netu koluje pár dní ... na Inquireru (http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1591690/toshiba-releases-tiny-1...) píšou 128 čipů a jeden řadič.
Každopádně mi to příjde nějaké podezřelé. Současné 8GB čipy jsou velké jako kráva (velikosti poštovní známky ;) ). Že by do dvou let dokázali na podobnou plochu dostat 128x větší kapacitu nevěřím :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten článek o 8GB na čipu na 22nm technologii jsem taky četl. Takže buď tohle silně nechápu nebo je to kachna nebo si chlapci na univerzitě v Tokiu dali pár přesčasů navíc a podařil se jim pořádný kousek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se podařilo dostat při 22nm technologii 8GB na podobnou velikost jako chlapcům z Tokia 1024GB (tedy 128x více), tak museli použít zhruba 5x menší výrobní technologii (cca 4nm), o čemž velmi pochybuju. Nebo použili nějakou hodně pokročilou MLC technologii, jak už se o tom někdo zmínil, nebo to prostě skládají na sebe jak poschodové postele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.