Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba si mění patenty s LG

LG logo

Nejprve ta suchá agenturní zpráva. Firmy LG Electronics a Toshiba Corporation podepsaly tzv. cross-license contract. Ten se týká optických disků, optických mechanik a produktů optické disky přehrávající a zapisující. Obě firmy věří, že jim to pomůže v dalším vývoji DVD zařízení a posílí jejich pozice na trhu.

Nyní další fakta. LG spolu s Hitachi (HLDS - Hitachi LG Data Storage) jsou členy Blu-ray asociace, Toshiba naopak táhne vývoj HD DVD. Vyvstává zde proto otázka, co to bude znamenat pro obě modrolaserové technologie. Je také dobré připomenout, že Toshiba nedávno definitivně s optickými mechanikami skončila a její partnerská firma Samsung (TSST - Toshiba Samsung Storage Technology) naopak nabízí Blu-ray vypalovačky.

Někdo tvrdí, že toto a některá další fakta ukazují, že se příchod obojetných Blu-ray/HD DVD vypalovaček blíží, což představitelé obou táborů popírají, jiní zase poukazují na to, že TSST chce jen dotáhnout HLDS v produkci mechanik. Možné také je, že výrobci se už soustřeďují jen na modrý laser a DVD technologie takříkajíc pouští a to včetně licencí.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Toshiba si mění patenty s LG

Žádné komentáře.