Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba ukázala 64vrstvé BiCS NAND flash v akci

Už pár měsíců dodává Toshiba vzorky partnerům, nyní ukázala nové čipy s 64vrstvami NAND flash die veřejně na Dell EMC World 2017.

Sdělení je jednoznačné, 64vrstvé čipy Toshiba (a sluší se dodat také SanDisk) jsou na světě, fungují, probíhá jejich počáteční výroba a růstu kapacit tak nic nebrání. Toshiba ukázala přímo svoje firemní SSD řady XG s podporou NVMe protokolu.

Do budoucna plánuje převést všechny své produkty typu SSD na tyto nové čipy. Je to logický krok. Toshiba hovoří o tom, že nové čipy mají o 65 % vyšší hustotu záznamu oproti předchozí generaci (roli v tomto čísle možná hraje též TLC).

Mimochodem, Toshibácká SSD řady XG3 jsou de facto OEM varianta OCZ RD400, které jsou běžně v prodeji i v Česku. Příští generace půjde kapacitně ještě výše. Můžeme očekávat minimálně srovnání kroku se Samsungem, který v M.2 modulech umí i 2TB kapacitu, případně v podobě 2,5" SATA SSD nabízí až 4TB model (850 EVO).

Sluší se připomenout, že ani konkurenční SK Hynix nespí, ten již má 72vrstvé čipy a stejně tak se vrstvení daří i Samsungu či Micronu.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Toshiba ukázala 64vrstvé BiCS NAND flash v akci

Žádné komentáře.