Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba uvede tablet s Androidem a SoC Nvidia Tegra 2

Toshiba logo

Nic naplat, fenomenální úspěch iPadu nedá spát asi žádnému významnějšímu výrobci a Toshiba s velkou tradicí v noteboocích i netboocích si také letos přisadí. O jejích tabletech se povídá snad již rok, nicméně jeden, který zatím nemá jméno (co kdybychom mu zatím říkali "Ferda"?), vypadá velmi slibně.

Ferdu totiž bude pohánět jednočipové ultramobilní řešení Nvidia Tegra 2, nová generace tohoto SoC, která si také svoji cestu na široké pláně přenosných zařízení teprve postupně razí (a že konkurence je zde vysoká). 10,1palcový displej s rozlišením 1280×800 nabídne kapacitní dotykový systém, celková tloušťka tabletu přitom bude 1,52 cm.

Softwarovou část obstará operační systém Android ve verzi Honeycomb, číselně prozatím blíže nespecifikované (patrně ale 2.4) vydání plánované po 2.3, které právě přinese lepší podporu tabletů. Z další obvyklé hardwarové výbavy čekejme snímač intenzity okolního světla, slot pro SD karty, USB a HDMI rozhraní, 5Mpix kamerku a 2Mpix pro videohovory. Ferda se na trhu objeví v první polovině tohoto roku, takže buďme realisté a čekejme jej kolem Computexu 2011.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Toshiba uvede tablet s Androidem a SoC Nvidia Tegra 2

Pátek, 7 Leden 2011 - 11:21 | Stanislav Hodaň | Už i googlu uniklé video mluví o Android 3.0...
Středa, 5 Leden 2011 - 12:07 | Luboš | Tomuto moc nerozumím: "Softwarovou část...
Středa, 5 Leden 2011 - 11:34 | xvasek | Toshiba Ferdinand. :-)

Zobrazit diskusi