Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Toshiba výběrčím pro Blu-ray

Je zajímavé si přečíst o tom kolik se vybírá jen za licenci a ještě zajímavější čtení by bylo o licenci x86 do které zasáhla i US vláda a tak CPU x86 nedělaj japončíci - a to tak moc chtěli a měli dokonce funkční prototyp. Pro mě je už blu-ray vypalování díky alternativám asi navždy mrtvé, ale jak už zaznělo v článku - "nikdy neříkej nikdy". Origo filmy kupuju kvůli obsahu a ne formě (většinou ty kultovní a zajímavé co Vám "něco daj" a "něco po nich zůstane"), takže nižší kvalitu DVD vůbec neřeším. Jsem to ale zpátečník..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem také jeden ze zpátečníků, před dvěma roky jsem si ještě koupil TV s katodovou trubicí a BR přehrávač si také pořizovat nemusím. Občas se musím smát, když k někomu přijdu na návštěvu a vidím jak polovinu zdi v obývacím pokoji zabírá plazma či LCD TV, na kterou se hostitelé dívají ze vzdálenosti cca metru. To si pak můžou každý jednotlivý pixel v jejich úžasném HD zobrazovadle.

O BR technologii se mluvilo jako o novém převratném nástupci DVD, ale zatím to tak nevypadá i když prodeje rostou a časem prostě DVD nahradí. Trochu mi ovšem schází ten bonusový obsah na modrých plackách, který filmová studia tak slibovala. Ovšem to je stejný problém jako bonusové stopy u DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On tam ten bonusovej obsah být nemusí. S Blu-ray je to zamýšlené tak, že tyhle věci navíc se ti budou tahat z netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On se na ty bonusy fakt někdo dívá? Já myslel, že je to tam jako marketingová vějička, aby měl zákazník že dostal něco "navíc" a ospravedlnilo to tu nehorázně přemrštěnou cenu u AAA titulů.
Vždycky jsem žil v iluzi, že lidi zajímá film, ne žvanění režiséra a přebrepty herců :-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No už sa mi stalo, že tie bonusy boli zaujímavejšie ako samotný film ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me osobne prijde, ze az na vyjimky (jeden film o zombie, nepamatuji si uz nazev) nestoji DVD Bonusy za shlednuti. navic si pri prechodu z VHS na DVD stezovali, ze prave kvuli bonusum je DVD drazsi nez VHS.
Navic co se me osobne tyce, u filmu je dulezity zajimavy dej, ne rozliseni. Nekterym filmum by bohate stacila VHS a cernobila televize.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No když to tak celé shrnu, pak BR není ani tak technologickým jako marketingovým pokrokem. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ake boli poplatky doteraz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.