Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

TPB-AFK: dokument o The Pirate Bay bude mít premiéru 8. února na Berlinale

The Pirate Bay logo 2013
Již nějakou dobu připravovaný dokument o The Pirate Bay, mimo jiné pak o honu na čarodějnice, který „na ně uspořádala švédská justice ve spolupráci s Hollywoodem“, bude mít premiéru již za dva týdny na Berlínském filmovém festivalu a také online. Bezplatně, pod copyleft licencí...

Půjde tak o vůbec první film, který bude mít současně premiéru jak na velké filmovém festivalu, tak bezplatně online pro kohokoli na světě. A nepůjde jen o streaming, dokument si budeme moci volně stáhnout, měnit, sdílet jej, protože záměrem tvůrců není vydělat na tom prachy, ale dostat svůj film k co nejširšímu publiku.

The Pirate Bay a její protagonisty jistě netřeba představovat. Soudní proces s nimi jsme pokryli vůbec nejdetailněji ze všech médií v Česku, takže vás jen odkážeme na příslušný chronologický seznam:

2007:

2008:

2009:

2010:

2011:

2012:

Tak a už jen vyčkejme, až se The Pirate Bay - Away From Keyboard alias TPB:AFK objeví online. Peter Sunde jej již viděl, ale nějaký jednoznačný názor nevyslovil, každý si má prý udělat závěr o kvalitě dokumentu sám. Režisér ale dle něj odvedl skvělou práci a určitě jde o must watch záležitost.

February 8th: TPB AFK WORLD PREMIERE from TPB AFK: The Pirate Bay Doc on Vimeo.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku TPB-AFK: dokument o The Pirate Bay bude mít premiéru 8. února na Berlinale

Žádné komentáře.