Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Transcend uvádí vysokorychlostní 1000× CompactFlash

Ta cena je priserna. Zrovna pokukuju po nejake oparvdu velke karte kvuli foceni timelapse a ta cena me fakt odrazuje si s tim vubec hrat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jak to souvisí? pořizovat si tkato RYCHLOU kartu na timelapse je jako pořizovat bmw na ježdění do supermarketu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde jen o rychlost, i kdyz tu bych taky vyuzil v pripade toceni videa. Jde taky o kapacitu. Potrebuju kazdy 2 sekundy udelat serii 3 fotek v rawu (HDR timelapse), jedna se o Canon 7D. Kazda ma skoro 25MB. To je 75MB dat/2s a pokud chci nafotit 5 hodin realneho casu, jedna se o 9000*3snimky*25MB=659GB dat. Jestli teda pocitam dobre. Proto se rozciluju, ze je to tak drahy :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

3 snimky v rawu pro HDR je blbost - bud delejte 2 snimky v rawu a vyuzijte toho ze jsou 14-ti bitove, nebo 3 snimky v jpeg. A take to, ze pokud hodlate plne rozliseni opravdu vyuzit tak vas cena karet nemuze rozhodit :) Bud delate profesionalni vystup, ktery se vam zaplati, nebo neumite jen rozhodnout co je potreba. V pripade B je opravdu postacujici jpeg.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"3 snimky v rawu pro HDR je blbost" - aha, pan tomu zjevne rozumi :-))))))))))

Plny rozliseni hodlam vyuzit, kdyz ne ted, tak mozna za par let urcite. Proto nevidim zadnej duvod proc si hned na zacatku snizovat kvalitu. Stejne tak je to s tema jpegama.

"Bud delate profesionalni vystup, ktery se vam zaplati, nebo neumite jen rozhodnout co je potreba." A co kdyz proste chci, byt treba jen pro svoje ucely (ne jako business) mit proste profesionalni vystup? Co kdyz jsem jeden z tech, kteri se nespokoji s prumerem? To Vas nenapadlo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 snimky = 2x 14 bit = 14 az 28 bit na kanal podle schopnosti prekryvu. Lidske oko vnima rozsah zhruba 1:1M - ale v jednom okamziku jen 1:10k. Coz je 20 bitu, resp. 14. K cemu potrebujete vetsi rozsah ?

Za RAW-em se nema smysl honit - mate vyrazen snad LPF? mate idealni ohnisko? a dalsi neduhy low cost techniky...

Cele mi to prijde ze se tomu "az moc ruzumite", jako jeden desnej hifista se sluchatky za xx tisic, ktery na ne pouziva externi zesik s usb zvukovkou ... nejde o to ze to jede jen v 16b, ale ze to jako celek sumelo jako prase :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"2 snimky = 2x 14 bit" - vzdyt to popisujete i dal - "podle schopnosti prekryvu". Jestli jste nekdy delal HDR, tak vite, ze posun se klasicky dela kolem 1-3EV. Tedy nikdy cela stupnice. Tedy nelze scitat bity. Navic cim jemnejsi prechod, tim lip pro vyslednej snimek. Vime prece, jak priserne vypadaji "pseudoHDR" z jednoho rawu, ze jo.

Nevim jestli se snazite me na necem nachytat, ale LPF ani ohnisko s tim nemaji moc spolecneho. A uz z velikosti rawu cca 25MB muzete poznat, ze se nejedna o low cost techniku.

Proc vam proboha vadi, ze nekdo chce delat neco kvalitne??? Tohle nechapu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No proto, ze pokud neco chcete delat kvalitne, tak na to nepouzijete consumer cmos dslr. Kdyz ji pozenete takto do extremu, tak krome problemu ze to na to nebylo staveno (3x 25M/2s ~ 37.5MB/s by v pohode proslo skrze USB a nemusite resit CF) vas potkaji i dalsi problemy (zahrivani tela = sum), zbytecne opotrebeni zrcadla - fajn reseni by bylo skrze rotacni filtr, idealne s ND filtry na HDR aby se zachoval stejny cas (stejny motion blur).

Kdyz uz jsme u toho - na tech temer 40MB/s by vam mela stacit uplne obycejna CF karta, pripadne CF-IDE breakout a pripojit tam disk.

A hlavne me vadi - ze pokud nekdo chce neco neobvykleho, tak musi vynalozit nejakou snahu a invenci - koupit predrazene telo a ocekavat ze vam bude plnit vase hi-fi prani je nonsense :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim v tom zadne hnani do extremu, ty karty Extreme PRO prave na tohle stavene jsou. Zahrivani tela neni takovej problem, tohle se foti v noci nebo pri vychodu a zapadu slunce, neni to tak strasny. a hlavne na nizky ISO. Opotrebeni zrcadla to je, to souhlasim. Motion blur neni problem, to by mraky musely jit sakra rychle, aby se to projevilo.

Pripojit disk - o tom uz jsem taky diskutoval (jinde), jenze to si, stejne jako nejakej notebook a USB kabel, vyzaduje vlastni napajeni. A s tim se vazne nekam na vrcholky kopcu nebo skal tahat uz nechci. I tak uz mam batoh kolem 12Kg, to uplne staci.

Tomu poslednimu odstavci uz vubec nerozumim. Predrazene - jak pro koho, pro me je cena 7D ve srovnani s jinymi aparaty a dle pomeru vykon/cena uplne OK. A ano, ocekavam, ze zrcadlovka vyssi stredni tridy bude plnit moje ocekavani, proto jsem si ji koupil. Nevidim problem z ni vymacknout co umi, vidim problem v predrazene karte na kterou to zaznamenavat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Priserna cena? Co tak 128 *Mega* Bajtove CF za 900 dolarov? (Flashka o nicom, len ta nalepka Cisco musi byt z 24-karatoveho zlata vykladana swarovkeho krystalmi inak to nie je ono.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL 900 jo? A to se jeste da predpokladat, ze jinou ta masinka nevezme, nez tu certifikovanou :-). Hele a co to jako umi navic - vykourit vecer u televize? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že to bude MLC, což znamená při random zápisu 4 kB výkon někde kolem 5 IOPS (slovy pět).
To jen kdyby někdo náhodou chtěl použít tuhle kartu jako SSD.

SLC CF aby člověk hledal lupou.
Ty mívaly IOPS podstatně lepší, až pár tisíc.
Jen ty ceny byly vyšší.
A taky se to SLC při prodeji málokde uvádělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta cena je fakt priserna, za to co je tu uvedena cena karty 32GB mozem mat kartu PRETEC 128GB s rychlostou 567x a este mi aj ostane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.