Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Transcend JetFlash 890S - flashka s USB 3.1 Type C

Ten design se mi moc nelíbí, ale nerozporuji užitečnost duálního konektoru/provedení. To vůbec není špatný nápad - flashka tak i v budoucnu půjde použít n každém PC, neb USB má každé a i kdyby to nové PC nemělo staré USB porty, tak si lze poradit.

A cca.300Kč za 16G flashku s duálními konektory a (údajně) rozumnou rychlostí zápisu? Proč ne!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže počkáme si na SanDisk Extreme USB 3.1 Type C Flash Drive :o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro Flashky postrádá pokrok ve formě USB3 a vyšší smysl. Vzhledem k tomu že až na drahé vyjímky jsou na rozdíl od SSD stále pomalé, tak většina z nich nepotřebuje vyšší USB než 2.0. Je přeflaškováno a nic nenutí kupovat další lepší....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za posledních deset let jsme se při ceně kolem 1200-1500Kč dostali od 128MB flashek s rychlostí přenosu v jednotkách MB/s dostali k 128GB flashkám s rychlostmi v jednotkách stovek MB/s, což rozhodně USB 3.0 využije a určitě je prostor pro využití i USB 3.1. Samozřejmě ale nemůžeme počítat s plným využitím potenciálu USB 3.1 hned u prvních kusů. I prvním SSD by stačila SATA I. Samozřejmě nic nenutí kupovat nové flashky každý rok, ale jednou za 4 roky to smysl má určitě. Pokud ji aktivně používáte. Obzvlášť kvůli kapacitě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.