Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Transcend představil UHS-II U3 SDHC/SDXC karty s rychlostí až 285 MB/s

to akoze sd karty maju problemy s letiskovymi skenermi? nikdy sa mi nic take nestalo ani som o nicom takom nepocul. Pripadne sa mi sformatuje ssd v notebooku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cokoliv flashového má problém se zářením. Je to jenom o tom, jakou energii buňka snese. Jak se ta energie přesáhne, buňka se smaže. A pak už jenom záleží na tom, jak moc buňek z celkového počtu se smaže a jak moc dobré opravné mechanismy má řadič. (úplně nelepší jsou chyby, co se nepodaří zdetekovat a člověk má pak změněných pár bitů uprostřed souboru a neví o tom)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

hmm o tom jsem nikdy neslysel ale dava to rozum. Byl by to i zajimavy namet na clanek "WIFTova typu" :) otestovat vybrane kousky SSD kolik projeti letistnim skenerem / rentgenem v nemocnici ulozene data prezijou :) docela by me to zajimalo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že neuvedli i nějaké CF karty s podobnými rychlostmi. Mohlo by to být docela zajímavé, jako alternativa o SSD rychlosti k harddisku do starých PC s PATA.

PATA na CF převodník jsou totiž jen dráty (ty lepší mají regulátor aby uměly přepnout na 3,3V a ledky na indikaci provozu, ale to je celé - http://eshop.rekant.cz/d.322451.html ) co vedou PATA rozhraní do CF karty a tak by něco podobného nebylo od věci.

Pokud se dobře pamatuji, tak jediný problém byl s nastavením bitu karty tak, aby se hlásila jako pevný disk a ne jako výměnné zařízení (SanDisk měl na to tuším i software) a pak - pokud karta podporuje DMA - to jede jako SAKRA rychlý pevný disk.

Určitě rychlejší, než různé ty pár gigové příšernosti typu 13G Seagate s průměrnou rychlostí 6,5MB/sec:
http://postimg.org/image/4qdt0dt6b/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je tu někdo, kdo má zkušenosti se značkou TRANSCEND a ještě jim věří?

Já totiž ani za mák... Měl jsem v ruce různé jejich USB flashky, paměťové karty a SSD a všecky po čase zkolabovaly. Mno, budiž, je to konzumní segment...
Ale když jsem řešil aféru s jejich průmyslovými PATA SSD použité v řízení technologie ve fabrice, které ani ne po dvou letech odcházely jak pára nad hrncem, tak to už bylo silné kafe. Nakonec mi potvrdili chybu v jejich firmware. Mno, tak když jim nešlape ani tohle, jak jim mám teda důvěřovat?

TRANSCEND je u mě ještě níž než A-DATA a PRETEC, a to i s těma dalšíma dvěma mám také dosti mizerné zkušenosti. Například pozměněný obsah souborů, aniž by to bylo nějak indikováno...

Mě by zajímalo jestli je TRANSCEND firma, která má fakt vlastní vývoj a továrny a všecko, anebo je to jen přebrandovaný produkt jiné generic fabriky, která podle kvality dodáva SanDisku, A-DATA a pak ještě i TRANSCENDu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mne zacala micro sdhc transcend v telefone odchadzat 3 mesiace po kupe, karta raz ide potom zase nejde, straca udaje atd. blocek som nanestastie vyhodil takze reklamovat ju nemozem. Do buducnosti sa tejto firme urcite vyhnem, doteraz sa mi ziadna karta takto nespravala ... mam take co zdochli z dna na den ale po 5. rokoch, nie 3 mesiace po kupe. Vecsinou kupujem a-data, tie mi idu vsetky bez jedineho problemu

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam takisto negativnu skusenost s MicroSDHC Transcend 32GB. Pouzival som ju v tablete ASUS takmer rok a od zaciatku vykazovala problemy ako "Pamatova karta bola odpojena a podobne". Cely cas som podozrieval ten slot v tablete, ze je vadny. Ked som po roku vymenil kartu za lacnu A-DATA, problemy zmizli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobně mi při vyšší zátěži zlobí microSDXC Patriot 64GB.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

TRANSCEND znám jen DRAM - a ty jsou určitě OK. PRETEC znám jako CF, brali jsme jeden zcela konkrétní model, který jsme si ošahali a který nám PRETEC zaručoval (pravda, byl trochu dražší). Bohatě se nám to ale vrátilo, poruchovost nebyla snad ani v desetinách procenta. Osobně si myslím, že TRANSCEND na tom bude obdobně - sračky pro consumery se sypou po tisících, pro podniky se jim věnují trochu více. Chyba FW SSD se objevila snad u každé druhé firmy (a to včetně Intelu a Samsungu), takže pokud se to týkalo skutečně jen jednoho modelu, asi bych jim to odpustil (myšlen Transcend).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chápu Vaši obhajobu, odpouštět umím, ale taky potřebuji nějakou elementární spolehlivost a důvěru, a to jaksi stále nedostávám, takže je u mě TRANSCEND na black listu. Možná za pár let, uvidíme.

PRETEC CF jsem měl v ruce také, na test do průmyslové aplikace, slibovali UDMA133, ale i podle vnitřních registrů karty uměla jen ATA66, což by tak nevadilo, ale ta kompatibilita to zabila, karty fungovaly jen v jednom systému z šesti, kdežto srovnávací CF A-DATA, SanDisk, Kingston i jiné značky fungovaly všude, nanejvýš nejely na jednom specifickém systému. K tomu ještě uvedu, že i rychlosti čtení, zápisu a IOPS byly oproti A-DATA v nejlepším případě poloviční, takže buď to byla smůla na jeden fakt nepovedený model/sérii, anebo to v souladu i s ostatními špatnými zkušenostmi s PRETEC mohu pokládat za charakteristiku značky. A Vy jste prostě měl jen velké štěstí. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám opačnou, tedy dobrou zkušenost.
Mám od Transcendu 2x mikro SD (32GB a 64GB), SLC SD kartu (8GB), 2x CF karty (4GB, 8GB), 64GB USB3 flashku a 128GB PATA SSD a vše zatím naprosto bez problémů, což o jiných (PNY, ADATA) říct nemůžu ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.