Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Trendy v podílech webových prohlížečů: Chrome brzy předežene Firefox

Sice nemám rád bloncky, ale v tomto případě musím udělat výjimku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne toto som sem chcel napísať :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte... já bych zase preferoval tu od strýčka Googla :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta blondynka je nejaka pornomodelka a s Firefoxem nema nic spolecneho, je to jen Photoshop.
http://www.museumofhoaxes.com/hoax/weblog/comments/scandinavian_model_al...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To něčemu (nebo někomu) vadí? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to logické. Dneska takmer každý vyhľadáva len v googli a keď si tam prečíta "Získajte nový rýchly prehliadač" tak sťahuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, pozerám minule manželke do notebooku a tam zrazu Chrome, pritom som jej pred dávnymi rokmi nainštaloval Firefox, ktorý doposiaľ stále používala.

IE a Chrome možno považovať za prehliadače, ktoré sú BFU svojím spôsobom vnucované.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, už jsem dokonce potkal pár programů, které měly chromajzla bundlovaného ve stylu adware a různých nepotřebných toolbarů.

Myslím, že by EU měla zavčas konat... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak to bude. Popravde ten banner a medialni masaz funguje, byt pije krev. Z Mozilla Suite na Firefox, z Firefoxu na Chrome a skoncil jsem zase u Firefoxu. Ja chapu, ze pro hodne lidi je tim pravym, nicmene Firefox bych nikdy nepodcenoval. Ta variabilita a zakladna ma porad co rici. LastPass/Keepass/Symantec Wallet ... umi dneska vsichni, coz je takovy zaklad pro vsechny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Fakt sorry, ale jsou opravdu lidi tak pitomí, že když se jim "zničehonic" změní prohlížeč, který se chová poněkud jinak, ty lidi si toho nevšimnou a POUŽÍVAJÍ ten nový prohlížeč a ne ten starý, jak byli zvyklí? Místo řekněme Firefoxu nebo IE začnou najednou chodit na internet přes jinou ikonu, tedy Chrome? Mám dost problém tomu uvěřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme ze je to hovadina, to jen kluci co nemuzou prenest pres srdce ze jim nekdo saha na (lisci) ohanku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chrome je BFU friendly a naozaj sa casto ponuka s inimi aplikaciami. To je podla mna dovod jeho rychleho rozsirovania. Ale mne sa zda na slabsich PC neuveritelne pomaly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a on Slavomir nekde neco takoveho tvrdi? :-O

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem vždycky smutný z takovýchto krátkozrakých názorů...

Víte, Chrome jsem si stáhl už ve verzi 1, v té době jsem mu nedával moc šanci, měl jsem totiž ve velkém stylu vyladěný FF.
Jenže ten prohlížeč Chrome je opravdu proklatě rychlý a pohodlný!
Rezignoval jsem poměrně rychle na všechny pluginy a v Chrome si dal jen Flash Control na blokování flashe a už mnoho let jej používám k PLNÉ spokojenosti.

Nejvíc je pro mě důležitá svižnost i při vysoké zátěži, není u mě neobvyklé mít otevřených 20 oken a v každém cca 20 tabů (dělám rešerže a analýzy), tohle prostě u mě zatím jiný prohlížeč nezvládl a to jsem poctivě zkoušel všechny přední jména. Ani vychvalovaná Opera to neustála a citelně se zpomalovala.
A nedá se to svádět na slabý PC - dualcore 3 GHz, Intel SSD, 8 GB RAM, W7 SP1.

Osobně na reklamu na Chrome narazím jen málokdy a proto bych tento pasivní způsob prosazování na trhu skoro nebral vážně. A že bych ho viděl někde bundlovaný to už vůbec ne, skoro to pokládám za urband legend.

Dle mého názoru je daleko účinnější doporučení známého a osobní zkušenost a věřte, že přemlouvání BFU na FF kdysi dalo dost práce, ale Chrome se chytá takřka okamžitě, je to prostě cítit a běžným uživatelům sedne i svou jednoduchostí.

Abych nevyzníval tak jednostranně - poslední měsíc zase testuji FF v10.0, ale je to slabota. Mám 5 oken po cca 20 tabech a už se to nedá používat, má velmi slabou odezvu, furt čekám než se něco přepne nebo začne načítat a navíc trpí záseky až na několik desítek sekund... Tohle v Chrome opravdu neznám.

Zkuste si prosím pod tíhou této mé rozsáhlé zkušenosti připustit, že Váš názor nemusí mít úplně správný základ.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze presvecit BFU je ovela jednoduchsie ako cloveka co sa uz dlho pohybuje v IT oblasti. Ja nemam s Operou ziadny problem a kym to tak bude tak nebudem menit.
Chrome je dost vlezly ja som ho mal predinstalovany na novom Thinkpade a vidim ho v kazdej druhej free aplikacii ako adware. Takto sa k nemu dostala aj priatelka, ale ovladanim jej vyhovuje, tak pri nom zostala.
Neviem ako sa Chrome sprava na silnych PC, ale na jej NB je neskutocne pomaly(s Operou sa to neda porovnat). Tiez som v nom mal problem s nastavenim proxy. Z nejakeho mne neznameho dovodu nepouzil nastavenia pre proxy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo no, Chrome je trochu AdWare, často je přibalen k nějaké aplikaci a rovnou automaticky instalován, Google dost tlačí na pilu a vnucuje jej spolu s jinými svými produkty. Opera, Safari, ty zase budou narůstat s tablety a smartfouny, no a FF v tom bude kličkovat (s tím novým verzováním si to dost pohnojili - co chvíly nefunguje nějakej doplněk, protože nepodporuje nové verze. IE uvidíme jak se bude tlačit v Metru, ale jinak je to hrůza.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Opera, Safari, ty zase budou narůstat s tablety a smartfouny"

... tak Ti nevím, ale na Androidu ani na W8 to asi nebude, že? ... tak kde že to bude?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nás ve firmě skoro všichni co mají Androida v telefonu tak na něm používají Operu Mobile namísto výchozího prohlížeče. Stejně tak když jsme zakoupili na testování Samsung Galaxy Tab, tak Opera Mobile byla jedna z prvních instalovaných aplikací.

Tolik k Opeře a na jakém OS se ponejvíce používá výchozí Safari asi tušíš, že ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

odkedy mam androida tak opera mi moc nevyhovuje. Skusil som Dolphin a na nom som ostal. Srandovny program ktory mi sedi najlepsie. Operu kazdy instaluje hlavne preto, ze je zviknuty z Win mobile. Sak tam nic lepsie ani nebolo. Pod androidom uz je vyber vacsi takze opera sa bude musiet snazit tak ako pri PC verzii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdysi jsem pouzival Operu a byl jsem velice spokojeny, nechtel jsem nic jineho...ted uz docela dlouho jedu na Chromium (ne Chrome)...jen tak ze sentimentu jsem chtel Operu na iOS a letela po par minutach, naprosto nepouzitelne, to same na MAC OSX, hruza a des. Krome Chromia pouzivam jeste Safari, Camino a FF (dva posledne jmenovane hlavne kvuli redakcnimu systemu, ten bezi spolehlive pouze v nich - Camino bezim na jadre FF tusim).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.